20 Μαΐου 2024

Θλιβερά… τα ποσοστά κατάθλιψης στην Ελλάδα – Στη 2η θέση παγκοσμίως, υψηλότερα και από τους Παλαιστίνιους

Σ
χόλιο Γ.Θ: Αυτό που δεν θα διαβάσετε παρακάτω είναι οι αληθινές αιτίες αυτής της κατάστασης. Οι λόγοι της κατάθλιψης των νεοελλήνων είναι γιατί χάσανε την ΠΙΣΤΗ τους στον Χριστό και ανοίξανε τις καρδιές τους στην τηλεόραση και στους δαίμονες που προβάλει αυτό το απόλυτο εργαλείο του διαβόλου. Όσοι διαφωνούν ας κάνουν το πείραμα, ας κλείσουν την τηλεκόλαση, ας πιάσουν το κομποσκοίνι και μετά μιλάμε…
 
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 1 στους 15 ενήλικες κάθε χρόνο και 1 στα 6 άτομα θα εμφανίσουν κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους.
 
Θλιβερά είναι τα ποσοστά κατάθλιψης που εμφανίζουν οι Έλληνες, φτάνοντας μάλιστα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη Global Burden of Disease, IHME, όπως μετράται με το ποσοστό του πληθυσμού που επηρεάζεται.
 
Μάλιστα, οι Έλληνες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης ακόμη και από λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, όπως οι Ουκρανοί και οι Παλαιστίνιοι.
 
Η κατάθλιψη, γνωστή και ως μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, είναι μια διαταραχή ψυχικής υγείας που επηρεάζει αρνητικά το πώς ένα άτομο αισθάνεται, σκέφτεται και ενεργεί.
 
Το Global Health Data Exchange υπολογίζει ότι 251-310 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη.
 
Αν και η κατάθλιψη είναι κοινή, είναι επίσης, θεραπεύσιμη.
 
Συμπτώματα κατάθλιψης
 
Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
 
- Ένα επίμονο αίσθημα θλίψης
- Απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε απολάμβανε
- Αλλαγές στην όρεξη – απώλεια ή αύξηση βάρους
- Δυσκολία στον ύπνο ή πολύς ύπνος
- Απώλεια ενέργειας ή αυξημένη κόπωση
- Αύξηση άσκοπων εργασιών ή σωματικών δραστηριοτήτων όπως ο βηματισμός
– Αργή κίνηση και ομιλία
- Αίσθημα ενοχής ή αναξιότητας
- Δυσκολία στη σκέψη ή στη συγκέντρωση
- Μειωμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση
- Αρνητική, ζοφερή ή απαισιόδοξη στάση
- Αυτοτραυματιστικές ή αυτοκτονικές σκέψεις ή ενέργειες
 
Για να διαγνωστεί η κατάθλιψη, τα συμπτώματα πρέπει να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
 
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 1 στους 15 ενήλικες κάθε χρόνο και 1 στα 6 άτομα θα εμφανίσουν κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μια μελέτη Our World In Data υπολογίζει ότι περίπου το 3,4% (2-6% όταν συμπεριλαμβάνεται το περιθώριο σφάλματος) του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κατάθλιψη.
 
Πρόκειται για περίπου 264 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
 
www.bankingnews.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Και να φανταστούμε ότι οι Ελληνες παρά την φτώχεια και τις δυσκολίες ήταν από τους πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο και δεν είχαμε ανάγκη τους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους... Στις ελληνικές ταινίες που δείχνουν μια άλλη παλιότερη εποχή τους χλεύαζαν κιόλας... 
Ο δυτικός τρόπος ζωής, η απομάκρυνση από την Εκκλησία μας, η απομάκρυνση από τον Θεό και η εισαγωγή στα σχολεία μας ότι άθεου και ανθελληνικού υπάρχει, οδηγεί εκατομμύρια Ελληνες στα χέρια των ψυχιάτρων και των ψυχολόγων...

Οποιος δεν σκύβει στο πετραχήλι του Ιερέα θα κάτσει στην πολυθρόνα του ψυχολόγου...
Με μια διαφορά...
Αυτός που θα σκύψει στο πετραχήλι θα σηκωθεί ευλογημένος και καθαρός...
Αυτός που θα κάτσει στην πολυθρόνα θα σηκωθεί άρρωστος και με συνείδηση τυφλωμένη...
Γιατί στο πετραχήλι αφήνεις τις αμαρτίες και τα βασανά σου... για τα οποία εσύ ο ίδιος ομολογείς ότι φταίς... και ελευθερώνεσαι.
Στην πολυθρόνα ο ψυχολόγος προσπαθεί με ψέματα και θεωρίες, να σε πείσει ότι για τα προβληματά σου δεν φταίς εσύ και να σε απενοχοποιήσει... προσπαθώντας να σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.