25 Μαΐου 2024

1) Γκρεμίζοντας τον μύθο της «σφαγής» στη Σρεμπρένιτσα. 2) ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους Έλληνες Εθελοντές που πολέμησαν στη Βοσνία.

1ο μέρος: Γκρεμίζοντας τον μύθο της «σφαγής» στη Σρεμπρένιτσα

 
Ο Κυριάκος Καθάριος, είχε πολεμήσει ως εθελοντής με τους Σέρβους της Βοσνίας.
 
Οι λιγοστοί Έλληνες εθελοντές, τόσο λόγω της δυσκολίας της γλώσσας, όσο κυρίως για να μαθαίνονται τα νέα όσων Ελλήνων βρίσκονται στο μέτωπο, ενώθηκαν κάποια στιγμή και συγκρότησαν την Ελληνική Εθελοντική Φρουρά Σερβίας, ώστε να βρίσκονται όλοι μαζί.
 
Ο Κυριάκος έχει γράψει το πολύ δυνατό διήγημα «Το ταξίδι ενός εθελοντή».
 
Επινοώντας συγγραφικά ένα τρίτο πρόσωπο, παρουσιάζει τη ζωή και τις περιπέτειες των Ελλήνων εθελοντών, τους οποίους αποκαλεί με τα μικρά τους ονόματα. 
 
Με την πολύ καλή του πένα, βοηθάει τον αναγνώστη να νοιώσει τις δυσκολίες για να φτάσεις μόνος μέχρι το μέτωπο (για να πολεμήσεις), τις δυσκολίες στα παγωμένα βουνά της Βοσνίας, τις ελλείψεις σε είδη, σκιαγραφούνται δεκάδες χαρακτήρες και περιγράφονται έντονα συναισθήματα και ατελείωτες περιπέτειες.
 
Δεν είναι εύκολο να παίζεις τη ζωή σου κάθε μέρα κορώνα-γράμμα, ακόμη κι αν είναι σε μια σταθερή σκοπιά (οι καταδρομείς και οι snipers (=ελεύθεροι σκοπευτές) του αντίπαλου στρατοπέδου δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια). 
 
Συγκινητικές και οι περιγραφές του με το πόσο πολύτιμα αποδεικνύονται τα σκυλιά ως φύλακες στους πάγους κ στα χιόνια (μυρίζουν κάθε εχθρό που πλησιάζει ενώ ο κουρασμένος σκοπός που προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο, είναι απίθανο να αντιληφθεί τον θανάσιμο κίνδυνο).
 
Ο Κυριάκος Καθάριος σε μια (σπάνια) παρουσίαση του βιβλίου του, στην αίθουσα-πολυχώρο πολιτισμού «Δεσμοί Ελλήνων» στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ για την υποτιθέμενη «σφαγή» των μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.
 
Σχόλιο opaidagogos: Ο πολυχώρος «Δεσμοί Ελλήνων» μετά από πολλές επιθέσεις από αναρχικούς, ΔΕΝ υφίσταται πλέον. 
 
Παραθέτουμε ενδεικτικά μια παλαιότερη φωτογραφία από το ιστολόγιο Αντιπαρακμή εδώ με τα απομεινάρια μιας επιδρομής των «αγαπημένων παιδιών» του συστήματος, που επεμβαίνουν (όταν δεν αρκεί το «μικρόφωνο» του δημοσιογράφου) για να φιμώσουν την αλήθεια: 
 
Ο Κυριάκος Καθάριος επικαλείται ΔΕΚΑΔΕΣ μαρτυρίες ξένων παρατηρητών του ΟΗΕ ή στελεχών των κυανόκρανων που ήταν στην περιοχή, οι οποίοι μαρτυρούν ότι (αναφέρουμε συνοπτικά μερικά από όσα επημαίνει):
 
- οι μουσουλμάνοι της Σρεμπρένιτσα δεν ήταν άοπλοι. 
- Ήταν ένοπλοι που βρισκόταν στον ασφαλή θύλακα της Σρεμπρένιτσα και ήταν σε μεγάλο αριθμό μουτζαχεντίν, από Πακιστάν, Αφγανιστάν, από Ιράν, από Τσετσενία, τζιχαντιστές ακόμη και από τη Χεζμπολάχ και την Αλ Κάϊντα. (30 χρόνια μετά, η «κόμπρα» που έθρεψε η Αμερική συνεχίζει για τα καλά ...)
- στους μουσουλμάνους διοχετευόταν στρατιωτικός εξοπλισμός (όλμοι, αντιαρματικά, πύραυλοι Stinger) που έφτανε με αμερικανικά αεροπλάνα (C130 Hercules) στην Τούζλα τη νύχτα και στη συνέχεια μεταφερόταν στη Σρεμπρένιτσα μέσα από μυστικά περάσματα από τα βουνά
- οι μουσουλμάνοι ένοπλοι έχαιραν της απόλυτης συγκάλυψης από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ ώστε να επιτίθενται καταδρομικά στα γειτονικά σερβικά χωριά, σφάζοντας, πυρπολώντας και λεηλατώντας και επιστρέφοντας στη συνέχεια πίσω στον «ασφαλή» τους θύλακα. 3.287 άμαχοι Σέρβοι (με δημοσιευμένα τα ονόματά τους) σκοτώθηκαν σε τέτοιες καταδρομικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Σρεμπρένιτσα (από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι).
- 10.000 άμαχοι μουσουλμάνοι αποχώρησαν -με προτροπή και με την άδεια των Σέρβων- προς Τούζλα, πριν την τελική επίθεση. 
- Σχεδόν 3000 από αυτούς που υποτίθεται «σκοτώθηκαν» στη «σφαγή» ψήφισαν στις επόμενες εκλογές του 1996!! Κι όμως ο ΟΑΣΕ παρά την καταγγελία ουδέποτε αναζήτησε τα στοιχεία των ψηφοφόρων και των εκλογικών καταλόγων. 
- 2000 πτώματα θαμμένων στρατιωτών όντως βρέθηκαν στη Σρεμπρένιτσα αλλά ήταν το αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων 3 ετών στην περιοχή.
- οι υποτιθέμενοι Έλληνες που «συμμετείχαν» στη «σφαγή» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από 4 ελληνικές σημαίες που υψώθηκαν στη Σρεμπρένιτσα. Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από τον ίδιο τον Κυριάκο Καθάριο σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Έθνος (νομίζοντας ότι θα τόνωνε το ηθικό των Ελλήνων) και τελικά, χρόνια αργότερα, παρουσιάστηκαν ως δήθεν «υποκλοπή» από το μέτωπο για να στοχοποιηθούν οι Έλληνες εθελοντές ως «σφαγείς» και να οδηγηθούν στο Δικαστήριο της Χάγης (κάτι που δεν έγινε) !!!
- ήταν σχέδιο της Αμερικής (κυβέρνηση Κλίντον) και του Ιζετμπέκοβιτς να «ανακοινωθεί» μια «σφαγή» (να αποχωρήσουν δηλαδή προηγουμένως με τον βαρύτερο οπλισμό αρκετοί μουσουλμάνοι αφήνοντας άλλους μουσουλμάνους -και μουτζαχεντίν- να πεθάνουν εκεί πολεμώντας μέχρι τέλους), για να αποτελέσουν την αφορμή για την επικοινωνιακή στοχοποίηση των Σέρβων ως «σφαγείς», ενώ στην πραγματικότητα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο (όπως επιβεβαίωναν στις εκθέσεις τους οι κυανόκρανοι και οι παρατηρητές του ΟΗΕ)
 
Σε αυτό τον κόσμο οι μεγάλες δυνάμεις, θα στήνουν πάντα σκευωρίες για να τις αξιοποιηθούν κατάλληλα επικοινωνιακά.
 
Κάντε τον κόπο και δείτε το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο-ομιλία (διαρκεί 1 περίπου ώρα μαζί με τις ερωτήσεις που ακολούθησαν), για να μάθετε για πρώτη φορά στη ζωή σας και την απάντηση στην επίμονη δυτική προπαγάνδα, γιατί πρέπει να ακουστεί η αλήθεια: 
 
 
Δείτε και το εκτενές 2ωρο ντοκιμαντέρ: 
 
Το βάρος των αλυσίδων
(«The Weight of Chains»)
 
Δείτε στο 52:11 (52ο λεπτό) τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την Σρεμπρένιτσα.
 
Προηγείται όλο το ιστορικό πλαίσιο από το «παλούκωμα» των οθωμανών για να τους αναγκάσουν να αλλαξοπιστήσουν μέχρι τις σφαγές 600.000-700.000 Σέρβων από τους Κροάτες Ουστάσι με τις ευλογίες του Πάπα Πίου και του καρδινάλιου Στέπινατς. 
 
2ο μέρος: ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους Έλληνες Εθελοντές που πολέμησαν στην Βοσνία:
 
Αξίζει να δείτε τα 2 αυτά σύντομα ντοκιμαντέρ στα οποία μιλάνε οι Έλληνες πολεμιστές, πολύ κοντά στις γραμμές του μετώπου και διηγούνται όσα ζουν:
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 27/12/1994 Μέρος 1
 
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 27/12/1994 Μέρος 2
 
Επιμέλεια: Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»
 
 
Νεότερη Ενημέρωση (Παρασκευή 25/5/2024, 11:50 μμ):
 
Το σημερινό δημοσίευμα (Παρασκευή 25/5/2024), στην ελληνική έκδοση της Deutsche Welle
Όπως ήταν αναμενόμενο «πέρασε» η νατοϊκή-νεοταξική προπαγάνδα και έτσι ο ΟΗΕ αναγνώρισε χθες Πέμπτη, με ψήφους 84 υπέρ, 19 κατά (ανάμεσά τους Κίνα, Ρωσία, Σερβία κλπ) και 68 αποχές τις μάχες στη Σρεμπρένιτσα ως «γενοκτονία»! 
 
Η Ουγγαρία η μόνη χώρα της Ε.Ε. που στάθηκε στο ύψος της και καταψήφισε. 
Ελλάδα και Κύπρος απείχαν (μάλλον πρέπει να χαιρόμαστε λαμβάνοντας υπόψη τον «εθισμό» των πολιτικών μας στο γλείψιμο, ως πειθαρχημένοι ντόπιοι εντολοδόχοι της ΝΤΠ).




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.