30 Μαΐου 2024

Τρία «μαθήματα» για επίδοξους «Ηγέτες»!..

Αριστοφανικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου
 
Καθώς τώρα πια υπολείπονται μόνο λίγες μέρες, μέχρι την Κυριακή 9η Ιουνίου που θα εκλέξουμε τους 21 Εθνικούς μας εκπροσώπους για το Ευρωκοινοβούλιο των 720 μελών, ανέσυρα από τα «κιτάπια» μου και φέρνω στην δημοσιότητα εδώ στον αγαπημένο φιλόξενο διαδικτυακό χώρο, τη σημερινή πιπεράτη προσφορά με την επικοινωνιακή μορφή τριών απλών «μαθημάτων» στους επίδοξους άνδρες, γυναίκες Ευρωβουλευτές διανθισμένη με επαρκή δόση Αριστοφανικού χιούμορ.
 
Ταυτόχρονα ως Καθηγητής του Μάνατζμεντ συνιστώ να το διαβάσουν και τα φιλόδοξα νεαρά στελέχη του κόσμου των Επιχειρήσεων (λιγότερο εκείνα που απασχολούνται στις υγιείς ιδιωτικές Επιχειρήσεις και περισσότερο εκείνα που «βολεύτηκαν» στις γνωστές Κρατικοδίαιτες Επιχειρήσεις που λειτουργούν με τις ίδιες Αρχές που λειτουργεί και το Ελληνικό Δημόσιο και παραπέμπουν σε εποχές της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών πριν της ειρηνική κατάρρευσή της το 1990…)
 
Στους αγαπητούς αναγνώστες και αναγνώστριες του φιλόξενου ιστότοπου που ΔΕΝ διαθέτουν χιούμορ εκφράζω ειλικρινά και προκαταβολικά μια «συγνώμη» ή όπως λέμε αγγλομαθείς και άλλοι ένα «sorry» για μερικές λέξεις που κοσμούν το Αριστοφανικό, καυστικό αλλά όχι κακοπροαίρετο κείμενό μου το οποίο, υπογραμμίζω διατίθεται διαδικτυακά σε κάθε ενδιαφερόμενο … ΔΩΡΕΑΝ!..
 
ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Ένα κοράκι καθόταν πάνω σε ένα δέντρο χωρίς να κάνει τίποτα. 
Ένα κουνελάκι το βλέπει και από περιέργεια το ρωτάει: 
Μπορώ να κάθομαι και εγώ σαν εσένα όλη τη μέρα χωρίς να κάνω τίποτα;
Το κοράκι απαντά: 
Ασφαλώς, γιατί όχι;
Έτσι το κουνελάκι ξάπλωσε νωχελικά κάτω από το δέντρο.
Ξαφνικά, εμφανίζεται μια αλεπού, ορμάει πάνω στο κουνελάκι και το καταβροχθίζει.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Για να κάθεσαι όλη μέρα, χωρίς να κάνεις τίποτα, πρέπει, στη διοικητική ιεραρχία της πολιτικής και των επιχειρήσεων, να κάθεσαι… πολύ ψηλά!..
 
ΜΑΘΗΜΑ 2ο
Μια γαλοπούλα συζητούσε με έναν ταύρο.
«Θα μου άρεσε πολύ να κατορθώσω να φτάσω στην κορυφή αυτού του δέντρου…» λέει η γαλοπούλα «αλλά δεν έχω τη δύναμη».
«Γιατί δεν δοκιμάζεις να φας τα περιττώματά μου…» λέει ο ταύρος. «Είναι πολύ δυναμωτικά».
Η γαλοπούλα δοκιμάζει λίγα και ανακαλύπτει ότι της δίνουν δύναμη για να ανέβει στο πρώτο κλαδί.
Την επομένη τρώει κι άλλα περιττώματα του ταύρου και ανεβαίνει στο δεύτερο κλαδί.
Τελικά κατορθώνει να φθάσει στην κορυφή αλλά πριν απολαύσει την επιτυχία της τη βλέπει ένας αγρότης, την πυροβολεί και η γαλοπούλα πέφτει από το δέντρο.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Τρώγοντας «σκ@τ@» μπορεί να φθάσεις σε κορυφαίες θέσεις της πολιτικής ιεραρχίας, της Δημόσιας Διοίκησης ή των ιδιωτικών επιχειρηματικών δομών, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνεις εκεί για πολύ…
 
ΜΑΘΗΜΑ 3ο
Ένα πουλάκι αποδημούσε για να ξεχειμωνιάσει, αλλά, καθώς έκανε πολύ κρύο, έπεσε αναίσθητο σε ένα λιβάδι.
Και ενώ πάγωνε, πέρασε μια αγελάδα και αφόδευσε επάνω του καλύπτοντάς το με… «σκ@τ@».
Το πουλάκι μέσα στην κοπριά άρχισε να ζεσταίνεται και να νιώθει καλύτερα… Χαρούμενο λοιπόν άρχισε να κελαηδάει.
Ένας γάτος ακούει το κελάηδισμα και πονηρός από τη φύση του πλησιάζει την κοπριά και ψάχνει να δει από πού έρχεται το κελάηδημα.
Εντοπίζει το πουλάκι που είναι σκεπασμένο με την κοπριά, το βγάζει έξω και γεμάτος χαρά για το εύρημα του το… καταβροχθίζει!…
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (Αυτή η ιστορία έχει 3 συμπεράσματα):
Όλοι όσοι σε «ξεχέζουν» δεν είναι εχθροί σου.
Όλοι όσοι σε βγάζουν από τα «σκ@τ@» δεν είναι φίλοι σου.
Και όταν είσαι βουτηγμένος μέσα στα «σκ@τ@»… «Βούλωστο!...».Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΕΛΑΣΑ Κ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.