23 Μαΐου 2024

Έχουμε ναι ή όχι εξωτερική πολιτική;

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Στην Ελλάδα είναι ζήτημα αν έχουμε πολίτικους που ασκούν εξωτερική πολιτική, είναι δυνατόν να μας φτύνουν οι πάντες γύρω μας και εμείς να λέμε βρέχει; Ας δούμε τους Τούρκους που ζητούν την μάνα τους και τον πατέρα τους και η Ελλάδα τους κοιτάει σαν χάνος στα μάτια, αντί να τους βάλει στο τραπέζι τα αυτονόητα:
 
· Αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο. 
 
· Αναγνώριση των γενοκτονιών που έκανε στους χριστιανικούς πληθυσμούς σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καππαδοκία, Πόντο και που μυαλό δεν έχει βάλει. Σκεφτείτε αυτό που μου μετέφερε επισκέπτης στην γειτονική χώρα, σε έναν μουσουλμανικό ναό είδε να είναι γραμμένα τα εξής: «η πατρίδα δεν μπορεί να είναι δική μας, αν δεν γίνει το νεκροταφείο των εχθρών μας», τα λέει όλα. 
 
· Τήρηση στο ακέραιο των όσων συμφωνήθηκαν με συνθήκη Λωζάνης για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και Τενέδου, που τα έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, εξανδραποδίζοντας το δυναμικό των κατοίκων τους. 
 
· Επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης η οποία έκλεισε το 1971, με νόμο τής τουρκικής κυβερνήσεως πού απαγόρευσε την λειτουργία ιδιωτικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και παρὰ τίς κατά καιρούς υποσχέσεις των τουρκικών αρχών, η Σχολή τής Χάλκης παραμένει κλειστή. 
 
· Απόσυρση όλων των εποίκων από την Κύπρο και επιστροφή στην πατρίδα τους 
 
· Προστασία αρχαιοελληνικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων και πληροφόρηση και όχι παραπληροφόρηση των επισκεπτών, σύμφωνα με τις ιστορικές πήγες. 
 
Έτσι η Ελλάδα μπορεί να έχει ήρεμες και αγαστές σχέσεις με την γείτονα χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα τρωγόμαστε συνέχεια. Οι γείτονες μας πρέπει να αναγνωρίσουν και να διορθώσουν τα σφάλματα τους, όταν το κάνουν εδώ είμαστε. 
 
Η Αλβανοί (πολιτικοί τους) μας προκαλούν μέσα στην πατρίδα μας και η αντίδραση είναι πέρα βρέχει, σήμερα μάλιστα κυκλοφόρησε μια είδηση που αναφέρει ότι μετακινήθηκε η όριο γραμμή με την Αλβανία εις βάρος της Ελλάδος και δείχνει μια μικρή αλπική λίμνη με το όνομα Γκιστόβα από ελληνική να εμφανίζεται πλέον ως αλβανική στα google maps! Το τουριστικό www.digitalkastoria.gr γράφει για την περιοχή που την συστήνει για πεζοπορία «Στα αλπικά λιβάδια του Γράμμου, σε ύψος 2.350 μ., βρίσκεται η αλπική λίμνη με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα, η Γκιστόβα. κρυμμένη σε μια μικρή κόγχη ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές του Γράμμου, ακριβώς πάνω στη γραμμή των συνόρων, η Γκιστόβα διατηρεί τα νερά της όλο το χρόνο και αποτελεί ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τύπο οικοτόπου», παράλληλα με ανάρτησή του στο facebook ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμμα καταχωρεί ως «αλβανικό έδαφος» την αλπική λίμνη «Γκιστόβα» του Γράμμου και την προβάλλει για τουριστικούς λόγους ως αξιοθέατο της χώρας του(!) με μεγάλη επισκεψιμότητα! Άλλαξαν τα σύνορα μας και δεν το γνωρίζουμε; 
 
Ειδικά για την αλπική λίμνη Γκίστοβα, επισυνάπτω δυο χάρτες της google, ο παλαιότερος δείχνει την λίμνη εντός των Ελληνικών συνόρων και ο νεότερος εντός των Αλβανικών, ας μας πει κάποιος υπεύθυνος τι ακριβώς συμβαίνει.
 

Η τουρκόφιλη κυβέρνηση της Λιβύης (την οποία τρέξαμε να αναγνωρίσουμε), μας βάζει χέρι κάνοντας διάβημα της για τις έρευνες στην Κρήτη, δηλαδή εντός Ελληνικής ΑΟΖ. Αλήθεια γιατί η πολιτική μας ηγεσία δεν κάνει αυτό που έκανε η μικρή Κύπρος, μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ και δεν κουνήθηκε φύλλο! Να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους. 
 
Και τελευταίοι από όλους οι γείτονες στα βόρεια σύνορα μας Σκοπιανοί που φέρουν το ψευδεπίγραφο όνομα Βόρεια Μακεδονία, αλλά που θέλουν μόνο Μακεδονία, γιατί λέει είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου, μόνο που ο έρμος δεν μίλαγε σλαβικά αλλά Ελληνικά. Οι άνθρωποι συμπαθείς, αλλά είναι για γέλια και όταν τολμούν γελοίοι πολιτικοί να τα βάζουν με την Ελλάδα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας και πρέπει να αλλάξει γρήγορα πριν πάθουμε μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά. Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.