31 Μαΐου 2024

ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠ@ΣΤ@ΡΔΟ !

ΠΡΙΝ πολλά χρόνια η Κ, 6 μηνών έγκυος, βρήκε γιατρό στην Αθήνα, εξειδικευμένο στις εκτρώσεις εμβρύων προχωρημένης εγκυμοσύνης. 
 
Το παιδί όμως έχοντας γερή καρδιά άντεχε στο θανατικό.
Τότε οργισμένος ο γιατρός και ενόσω προσπαθούσε με χάπια, με ενέσεις και με ό,τι άλλο μπορούσε, αναφωνεί αγανακτισμένος:
- Δεν πεθαίνει το μπ@στ@ρδο! 
 
Μετά από 30 χρόνια ,αν και πολλές φορές η Κ… έχει εξομολογηθεί ετούτο το φρικτό αμάρτημα της ,ακόμη δεν μπορεί να συγχωρήσει η ίδια τον εαυτό της! 
* * *
 
Σᾶς ζητω μιὰ ἀγκαλια
Ἡ καρδιά μου λαχταρᾶ
Σταματῆστε τον φονια
Ἡ ζωή μου ξεψυχα. 
 
Ἐνοχές, ενοχές τῆς κολάσεως ὠδές. 
 
Μὲ σταυρώνουνε Ἀμνέ
Δὲν θὰ δῶ το φῶς ποτέ
Δώς μου χέρι οὐρανέ
Σῶσε μὲ τωρὰ Χριστέ. 
 
Ἐνοχές, ενοχές τῆς κολάσεως ὠδές. 
 
Μὲ σταυρώνουνε Ἀμνέ
Δὲν θὰ δῶ το φῶς ποτέ
Δώς μου χέρι οὐρανέ
Σῶσε μὲ τωρὰ Χριστέ. 
 
Ἐνοχές, ενοχές τῆς κολάσεως ὠδές. 
 
Στὸ κορμάκι τὸ σπαθί
Δὲν θὰ νοιώσω τὴν ἁγνή
Τῆς ἀγάπης τὴν ἁφή
Γίνομαι ὀλὸ κραυγή. 
 
Ἐνοχές, ενοχές τῆς κολάσεως ὠδές. 
 
Στὴν ἀγάπη δὲν χωρῶ
Τὴν βολή σας ἐνοχλῶ
Δὲν ἀκοῦτε τὸν παλμό
Μάνα θέλω νὰ σὲ δώ. 
 
Ἐνοχές, ενοχές τῆς κολάσεως ὠδές. 
 
Δὲν θὰ νοιώσω τοῦ μαστοῦ
Θηλασμὰ τοῦ μητρικοῦ
Τοῦ σφιγμοῦ τοῦ Πατρικοῦ
Εὐωδίες τοῦ Μαγιοῦ.
 
Ἐνοχές, ενοχές τῆς κολάσεως ὠδές. 
 
Στίχοι-Μουσική: π.Διονύσιος Ταμπάκης
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.