28 Μαΐου 2024

Αυτός ήταν ο γλωσσικός χάρτης της Ουκρανίας – Σε ποιες περιοχές κυριαρχούσαν οι ρώσοι.

Αποκαλυπτικός είναι ο γλωσσικός χάρτης της Ουκρανίας πίσω στο 2009 όπως τον είχε αποτυπώσει το Πανεπιστήμιο Γλωσσολογίας του Κιέβου και δείχνει τις περιοχές που κυριαρχούν οι Ρωσόφωνοι. 
 
Ο χάρτης δείχνει και τις περιοχές που ίσως αποτελέσουν τους τελικούς στόχους της ρωσικής επέμβασης.
 
Σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι οι Ρωσόφωνοι στην Ουκρανία δεν ήταν κάποια μειονότητα όπως ήθελε να δείξει το καθεστώς Β.Ζελένσκι όταν εφάρμοζε βίαιη αλλαγή ομιλίας μέσω ουσιαστικά κατάργησης ομιλίας της ρωσικής σε όλο το κράτος.
 
Στα υπόλοιπα δείχνει και την γλωσσική διαμόρφωση σε Λευκορωσία και Μολδαβία.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Είναι λίγο εκνευριστικό να αποκαλούνται (στο άρθρο) ρωσόφωνοι άνθρωποι που έχουν ρωσική εθνική συνείδηση... Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έχουμε "παραασχοληθεί" με τους μπάσταρδους Ουκρανούς. Η ιστορία γράφει για αυτούς. Πάντοτε όπως και οι βάρβαροι Τούρκοι είχαν ύποπτο ρόλο στη διεθνή σκηνή.
Ας μην ξεχνάμε ότι και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους ήταν παρά το πλευρό των Γερμανών, εξ ου και σήμερα πρώτη η Γερμανία είναι ο κύριος αρωγός τους.
Σημειώνεται ότι είναι και φιλότουρκοι και ο Ζελένσκυ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον βάρβαρο Ερντογάν.

Κάθε χρόνο ουκρανοί εθνικιστές αναβιώνουν τις μάχες της μεραρχίας “SS Galician” κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η μεραρχία αποτελούνταν από Ουκρανούς συνεργάτες των Ναζί, που πολέμησαν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
Στα μάτια των σύγχρονων εθνικιστών, οι άντρες της μεραρχίας ήταν ήρωες και πατριώτες.
Στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου, ήταν προδότες και εγκληματίες πολέμου. (Και στην Ελλάδα, ουκ ολίγα εγκλήματα διέπραξαν κατά αμάχων, αλλά και εντός Ουκρανίας συνεχείς διωγμούς υπέστησαν οι Έλληνες....)
Στις εκδηλώσεις ντροπής, νεαροί άντρες ντύνονται με τη στολή των «ουκρανικών SS» και φέρουν με περηφάνια το σύμβολο της σβάστικας στο μπράτσο.
Κάποιο παρομοιάζουν την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία με την Τουρκική εισβολή στη Κύπρο. Υπάρχει μια διαφορά. Ο μεν Πούτιν διεκδικεί ρωσικά εδάφη, οι δε βάρβαροι Τούρκοι κατέλαβαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη ..., που Ελληνικά ήταν από γένεσης τους εδώ και 34 αιώνες .....
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Να τα φέρνετε στην επιφάνεια όλα για να γνωρίζουμε, ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας.
Όσον αφορά Ελλάδα, που αποστέλλει συνεχώς βαρύ οπλισμό στον ηθοποιό Ζελένσκυ, καλό θα είναι να σταματήσει επί τέλους, διότι πρώτο αποδυναμώνει τα ακριτικά μας νησιά και δεύτερο ο οπλισμός αυτός θα ήταν πολύ χρήσιμος και για την ημικατεχόμενη Ελληνική Κύπρο.
Δυστυχώς για τους κυβερνώντες σήμερα η μεν ... "αδελφή" Ουκρανία κείται εγγύς, η δε Κύπρος κείται μακράν όπως και το 1974.
Νομίζω η πράξη αυτή αγγίζει τα όρια της προδοσία και ίσως τα ξεπερνά... Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει όταν παραδίδεις όπλα ιερά σε ξένους ... ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΙΕΡΑ ....
Π.Β.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.