25 Μαΐου 2024

Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται πλέον σε επτά σχολεία της Κριμαίας (την στιγμή που διώκεται από τους ουκρανούς ναζί του Ζελένσκι)

Από το 2015, η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε σχολεία της Κριμαίας ως μητρική γλώσσα ή ως δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής.
 
Η ιστορία της χερσονήσου της Κριμαίας και η μυθολογία διδάσκονται στη γλώσσα του Ομήρου. Όλα τα απαραίτητα βιβλία και εγχειρίδια είναι διαθέσιμα. Ηλεκτρονικά βοηθήματα χρησιμοποιούνται επίσης στη διαδικασία της μελέτης. Το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Κριμαίας Vernadsky διαθέτει τμήμα Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Περίπου 10 σπουδαστές αποφοιτούν ετησίως από εκεί.
 
Παράλληλα, κυκλοφορεί η εφημερίδα «Ταυρικά».
 
Η Ρωσία ήταν πάντα η πολυπολιτισμική χώρα όπου όλες οι εθνοτικές ομάδες μπορούν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα και να διατηρήσουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.
 
Το ερώτημα είναι πόσο μετέχει σε αυτή την προσπάθεια διατήρησης των στοιχείων του ελληνικού έθνους το ίδιο το Ελληνικό κράτος.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Δυστυχώς όλοι οι Ελληνες της Ανατολικής Ουκρανίαςκαι της Κριμαίας είναι με το μέρος των Ρώσων κι όχι των ναζί της Ουκρανίας...
Το επίσημο ελληνικό κράτος όμως είναι με την "σωστή πλευρά της ιστορίας" και ενισχύει τους Ουκρανούς του Ζελένσκι που από τότε που ανέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία διώκουν οτιδήποτε ελληνικό στην Ουκρανία...

Να τονίσουμε εδώ ότι η παρουσία των Ελλήνων στα μέρη αυτά της Ρωσίας και του Πόντου ανάγεται πολλούς αιώνες (7ος αιώνας π.Χ.) πριν καν εμφανιστεί το φύλο των Ρώσων (που εμφανίστηκε μετά το 700 μ.Χ)..... και φυσικά το τεχνητό ρωσικό φύλο των Ουκρανών (που εμφανίστηκε μετά το 1900...)Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ ΖΕΛΕΝΣΚΥ ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΩΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΝΑΖΙ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΥΣ...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΙΓΑ ... ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Οι ουκρανοί συνεργάτες των Ναζί που φόρεσαν τη στολή των SS και εξολόθρευσαν Εβραίους, Έλληνες Ρομά και ομοφυλόφιλους...
Τον Ιούλιο του 2013, ουκρανοί εθνικιστές αναβίωσαν τις μάχες της μεραρχίας “SS Galician” κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μεραρχία αποτελούνταν από Ουκρανούς συνεργάτες των Ναζί, που πολέμησαν εναντίον των ελεύθερων λαών και της Σοβιετικής Ένωσης ...


Στα μάτια των σύγχρονων εθνικιστών, οι άντρες της μεραρχίας ήταν ήρωες και πατριώτες.

Στα μάτια των ανθρώπων, ήταν προδότες και εγκληματίες πολέμου.


Η συνεργασία των Ουκρανών με τους Ναζί

Η δυτική Ουκρανία καλωσόρισε τα στρατεύματα των Γερμανών που εισέβαλαν στη χώρα το καλοκαίρι του 1941.

Στη γερμανική εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης, γνωστή με το όνομα «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», συμμετείχαν 4.000 Ουκρανοί.

Οι Γερμανοί αντιμετωπίστηκαν ως απελευθερωτές, που θα βοηθούσαν τους Ουκρανούς να πατάξουν τη σοβιετική κατοχή και να αποκτήσουν δικό τους, ανεξάρτητο κράτος.

Το όραμα των εθνικιστών Ουκρανών για μία νέα χώρα φάνηκε να πραγματοποιείται.


Στις 30 Ιουνίου του 1941, αμέσως μετά την κατάληψη της ουκρανικής πόλης Λβιβ από τους Ναζί, ο «Οργανισμός Ουκρανών Εθνικιστών» ανακήρυξε την ίδρυση νέου ουκρανικού κράτους.

Οι Νάζι αρχικά υποστήριξαν τη δράση των εθνικιστών, αλλά πολύ γρήγορα αφοσιώθηκαν στην εκπλήρωση των δικών τους στόχων.

Χρησιμοποίησαν τους Ουκρανούς για να χτυπήσουν τον πολωνικό πληθυσμό της περιοχής. Οι Ουκρανοί πρώτα ταπείνωσαν μετά βασάνισαν και τελικά εκτέλεσαν σε δύο φάσεις 7 χιλιάδες Εβραίους και Ρομά. Όταν εκτέλεσαν την αποστολή τους, χιλιάδες Ουκρανοί φυλακίστηκαν και πολλοί εκτελέστηκαν από τους ΝΑΖΙ. Οι ΝΑΖΙ δεν πιάνονταν φίλοι.Η σφαγή του Μπάμπι Γιαρ

Ο επίσημος στόχος των Ουκρανών που συνεργάστηκαν με τους Ναζί, ήταν ο αγώνας εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Η άποψη έχει επικρατήσει μέχρι τη σύγχρονη εποχή και αναφέρεται στα βιβλία ιστορίας.

Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Ουκρανοί συμμετείχαν σε θηριωδίες των Ναζί εναντίον των Εβραίων και αντιστασιακών ΕΛΛΗΝΩΝ, με αποκορύφωμα τη Σφαγή του Μπάμπι Γιαρ, το Σεπτέμβριο του 1941, όπου εκτελέστηκαν περισσότεροι από 30 χιλιάδες Εβραίοι. Ήταν η μεγαλύτερη σφαγή Εβραίων εκτός στρατοπέδων.

Τον Μάιο του 2006, η ουκρανική εφημερίδα «Ukraine Christian News» σχολίασε: «Η συμμετοχή Ουκρανών συνεργατών σε αυτά τα γεγονότα έχει καταγραφεί και αποδειχτεί και είναι ένα απ’ τα ευαίσθητα σημεία του δημόσιου λόγου στην Ουκρανία».

Μεραρχία “SS Galicia”

Στις 28 Απριλίου του 1943, ιδρύθηκε η μεραρχία “SS Galicia”.

Μέχρι τον Ιούνιο, κατατάχτηκαν 80 χιλιάδες εθελοντές.

Η πραγματική δράση της μεραρχίας δεν έχει εξακριβωθεί.

Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι συμμετείχε σε εγκλήματα πολέμου και επιθέσεις εναντίον των Εβραίων και Ελλήνων και άλλων μειονοτήτων.

Η εθνικιστές Ουκρανοί παρουσιάζουν τη μεραρχία ως ηρωική, πατριωτική οργάνωση που συνεργάστηκε με τον εχθρό, για να αντιμετωπίσει ένα μεγαλύτερο εχθρό, τη Σοβιετική Ένωση.

Ο Ανατόλι Ποντόλσκι, επικεφαλής του τμήματος για τη μελέτη του Ολοκαυτώματος, δήλωσε: «Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να τους χαρακτηρίσουμε όλους Ναζί ή ήρωες. Δεν ήταν όλοι Ναζί και δεν ήταν όλοι ήρωες».
Αυτοί λοιπόν είναι οι "φίλοι" ανθέλληνες Ουκρανοί .....που ανταμείβονται σήμερα για τα απεχθή εγκλήματα που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας .... ΑΙΔΩΣ...
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΟΥΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Απόσπασμα.
Οι συνεργοί των Ναζί Ουκρανοί διέπραξαν ορισμένες από τις χειρότερες θηριωδίες της περιόδου του ΒΠΠ. Ο αντισημιτισμός, ο εθνικισμός, το εθνοτικό μίσος, ο αντικομουνισμός και ο καιροσκοπισμός οδήγησαν πολλούς πολίτες των χωρών κάτω από τη γερμανική κατοχή να συνεργαστούν με το ναζιστικό καθεστώς στην προσπάθειά του να αφανίσει ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Οι σύμμαχοι της Γερμανίας στον Άξονα συνεργάστηκαν με το ναζιστικό καθεστώς εφαρμόζοντας αντι-εβραϊκούς νόμους. Στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και στο κράτος του Βισύ στη Γαλλία, η τοπική αστυνομία, ο στρατός και άλλοι αξιωματούχοι διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο στον εκτοπισμό των Εβραίων προς τα γερμανικά κέντρα εξόντωσης στην Ανατολική Ευρώπη. Σε ορισμένα κράτη του Άξονα, φασιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις τρομοκρατούσαν, λήστευαν και δολοφονούσαν τους ντόπιους Εβραίους και Έλληνες, με γερμανική καθοδήγηση ή με δική τους πρωτοβουλία. Η Φρουρά του Hlinka στη Σλοβακία, η Σιδηρά Φρουρά στη Ρουμανία, οι Ούστασι στην Κροατία, και το κόμμα Nyilaskeresztes στην Ουγγαρία ευθύνονται για τους θανάτους χιλιάδων αμάχων στις χώρες τους.

Σε όλη την ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη πολλοί ντόπιοι εργάστηκαν ως δεσμοφύλακες στα ναζιστικά στρατόπεδα ή πήραν μέρος στη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών με δηλητηριώδη αέρια. Λιθουανοί, Λετονοί, Εσθονοί, Λευκορώσοι και Ουκρανοί δημιούργησαν με δική τους πρωτοβουλία ομάδες που δολοφόνησαν χιλιάδες 'Ελληνες και Εβραίους καθώς και άλλα άτομα που υποψιάζονταν ότι ήταν κομμουνιστές. Οι Γερμανοί αναδιοργάνωσαν αυτές τις ομάδες σε αδίστακτα εφεδρικά αστυνομικά τάγματα που πήραν μέρος στη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων και εκατομμυρίων μη-Εβραίων στην κατεχόμενη Σοβιετική Ένωση αλλά και σε άλλες χώρες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής οι Γερμανοί συνεχώς στρατολογούσαν εφέδρους Ουκρανούς για τις αστυνομικές δυνάμεις τους, τις στρατιωτικές μονάδες και τις πολιτικές διοικήσεις τους από τους ντόπιους πληθυσμούς της Σοβιετικής Ένωσης.

Η κυβέρνηση του κράτους του Βισύ στη Γαλλία συνεργάστηκε με τους Γερμανούς καθορίζοντας νομικά τους Εβραίους ως φυλή και περιορίζοντας τα δικαιώματά τους. Οι αρχές του Βισύ δημιούργησαν στρατόπεδα εγκλεισμού στη νότια Γαλλία και βοήθησαν στον εκτοπισμό των Εβραίων προς τα κέντρα εξόντωσης της κατεχόμενης Πολωνίας. Μετά τη γερμανική εισβολή στη Νορβηγία, ο Βίντκουν Κουίσλιγκ, ένας Νορβηγός φασίστας, αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός. Σύντομα οι Γερμανοί απογοητεύτηκαν μαζί του, ωστόσο η λέξη «quisling» στην Αγγλική έχει πλέον γίνει συνώνυμο του δοσίλογου προδότη.
Μ.Ρ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως οι Ελληνες δεν μαθαινουμε απο τα παθηματα μας.
Ντ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.