24 Μαΐου 2024

Τι συμβαίνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα; – Καταγγελίες για «αθόρυβες» αλλαγές συνόρων εις βάρος της Ελλάδας

Νέες καταγγελίες έχει λάβει το pronews.gr για επιχειρούμενη (με απτά αποτελέσματα) αλλαγή συνόρων εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Αλβανίας στην οροσειρά του Γράμμου και συγκεκριμένα στην Καστοριά.
 
 
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλεται επωνύμως, για μερικές δεκάδες μέτρα (ίσως 150 μέτρα) τα σύνορα (η συνοριακή γραμμή μεταφέρθηκε) άλλαξαν τα τελευταία χρόνια.
 
Μια μικρή αλπική λίμνη με το όνομα Γκιστόβα από ελληνική εμφανίζεται πλέον ως αλβανική στα google maps!
 
Έγινε μεταφορά και στις «πυραμίδες» (τα τεχνητά σημάδια με τα οποία ορίζονται τα ελληνοαλβανικά και τα ελληνοσκοπιανά σύνορα). 
 
Υπάρχουν παλιοί χάρτες και άλλα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως τουλάχιστον κάποτε θεωρούνταν η μικρή αυτή λίμνη ελληνική.
 
Το μείζον αυτό ζήτημα δεν είναι τωρινό καθώς το pronews.gr ασχολήθηκε με αυτό εκτεταμένα και το 2018, όταν ανέφερε την κλοπή 105 συνοριακών «πυραμίδων» από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα (πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά), αλλά και περίεργες φθορές και μετακινήσεις άλλων πυραμίδων στα σύνορα με την Αλβανία.
 
Να υπενθυμιστεί ότι είχε προηγηθεί τον Ιούλιο του 2018 μια δήλωση περί «διευθέτησης συνόρων με την Αλβανία» του τότε πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και αφορούσε το ζήτημα της συντήρησης των «πυραμίδων» στα σύνορα με γείτονα χώρα.
 
Αυτές οι πυραμίδες είναι που ορίζουν τα σύνορα και με την Αλβανία αλλά και με τα Σκόπια.
 
Το θέμα είναι ότι η μετακίνηση των «πυραμίδων» αυτών προκαλεί αλλαγή συνόρων. 
Να θυμίσουμε ότι παλιά στα χωριά τα χωράφια οριζόντουσαν με πασαλάκια.
 
Είναι επίσης γνωστό ότι τη νύχτα αυτά τα πασαλάκια «έτρωγαν» σουτ… και μετακινούνταν κάποια μέτρα ώστε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες να κερδίσει σε τετραγωνικά μέτρα καθώς τότε δεν υπήρχε το κτηματολόγιο ενώ μετά από την πάροδο αρκετών ετών με το δικαίωμα της χρησικτησίας, εάν δεν υπήρχε αντίδραση κάποιος μπορούσε να σφετερισθεί νόμιμα την περιουσία κάποιου άλλου.
 
Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν και από την αντίθετη πλευρά.
Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε επίπεδο κρατών με τη διαφορά βεβαίως ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως «δεν βλέπει τίποτα».
 
Οι συμφωνίες μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με τις οποίες καθορίστηκαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προέβλεπαν ότι αυτά ορίζονται στο βουνό, εκεί «όπου χωρίζουν τα νερά της βροχής». Η χάραξη, μάλιστα, έγινε ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Αλβανό αξιωματικό παρουσία και διεθνούς παρατηρητή.
 
Στο σημείο, αυτό, λοιπόν, και επειδή δεν υπάρχει κάποιο φυσικό σύνορο ή τείχος, τοποθετήθηκαν περίπου ογδόντα πέτρινα αντικείμενα σε πυραμιδικό σχήμα.
 
Έχουν ύψος έως δύο μέτρα και από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».
 
Οι πυραμίδες αυτές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντηρούνται ενώ αρκετές φορές μετακινούνται λόγω και των φυσικών φαινομένων.
 
Τι ακριβώς έχει γίνει επάνω στα σύνορα είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ελέγξει η Γεωγραφική Υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού.
 
Η επώνυμη καταγγελία που ήρθε στα γραφεία μας έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει και πάλι το μείζον αυτό ζήτημα. Γιατί το ελληνικό εθνικό έδαφος δεν είναι ποτέ παραδοτέο σε κανέναν ακόμα και αν πρόκειται για λίγα τετραγωνικά μέτρα.
 
πηγή
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οι συνοριακές δυνάμεις του Στρατού μας δεν γνωρίζουν για τα σύνορα και τις τυχόν αλλαγές και τα γνωρίζει το Google maps;
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι συμβαίνει;
Γιατί μπορεί η κυβέρνηση της προδοσίας να μην ξέρει τι της γίνεται, αλλά τουλάχιστον κάποιοι στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν χάσει παντελώς τον πατριωτισμό τους....Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περικυκλωμένη από οχτρούς η Ελλάδα .... ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ (Οι ψευδομακέδονες) , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Πρίν λίγες μέρες δημοσιεύματα βουλγαρικά έφεραν στην επιφάνεια και τις διεκδικήσεις των Βουλγάρων) και στα Ανατολικά με τον πλέον επικίνδυνο, ανά τους αιώνες εχθρό την βάρβαρη Τουρκία, η οποία διεκδικεί όχι μόνο το Ελληνικό Αιγαίο, αλλά και τα ακριτικά μας νησιά, όπως και ολόκληρη την Ελληνική Κύπρο...
Όσο αφορά Αλβανία, που κατάντησε προτεκτοράτο της Τουρκίας και στο έδαφος της προετοιμάζονται τουρκικές βάσεις και της αποστέλλεται βαρύς στρατιωτικός επιθετικός εξοπλισμός, σε τυχόν ένα πόλεμο βέβαιο είναι ότι θα είναι ο πιστός σύμμαχος των Τούρκων, όπως έπραξε και το 1821, που λάβαρο είχε το μισοφέγγαρο και κατέσφαξε χιλιάδες αμάχους Έλληνες στο όνομα του εγκληματικού Κορανίου....( Όπως και στους Παγκοσμίους Πολέμους οι φιλογερμανοί Nαζί τσάμηδες) Ήδη η Αλβανία έχει υπογράψει με Ερντογάν σύμφωνα φιλίας και συμμαχίας..
Αυτά δυστυχώς δεν διδάσκουν τους σημερινούς μας αφελείς και ανίκανους ηγέτες, που συνεχίζουν παρά τους διωγμούς των αδελφών Βορειοηπειρωτών, να τείνουν χείρα φιλίας στους δόλιους Αλβανούς ...Όταν επιζητείς ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο και μην αποστέλλεις οπλισμό στην επίσης φιλότουρκη Ουκρανία. Οπλισμός, που έστω και αν "περισσεύει" είναι πολύ χρήσιμος για τα ακριτικά μας νησιά, όπως και για την Ελληνική Κύπρο....
Αυτό το της θάλασσας μέγα κράτος, αν συνεχίσει την ίδια ενδοτική πολιτική, δεν είναι απίθανο να θρηνήσει επί ερειπίων και πάλι ... μαζί με την Γλαύξ την θρηνούσα....
Και ...( Απόσπασμα) Τις ημύνθη από δαύτους περί πάτρης.... Και τι πταίει η Γλάυξ η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντε τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδας ... Αυτοί οι πολιτικοί οι ... "βουκλεπταί" θα καταστρέψουν το έθνος πανάθεμα τους ...Κάψιμο θέλουν όλοι τους .... Άμυνα περί πάτρης θα είναι η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμηση του ξένου υλισμού και πιθηκισμού του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος ...
Τάδε έφη ο Μέγας Παπαδιαμάντης και είναι σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε ....
Α.Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.