31 Μαΐου 2024

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ… ΧΟΛΕΡΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Τα κόμματα που μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν μετά το τέλος του Β’ Π.Π και ιδιαιτέρως από τη Μεταπολίτευση, μας έφτασαν στην κατάσταση ώστε η Τουρκία να έχει πλέον βάλει εμφανώς στα βιβλία της, την αρπαγή των νησιών μας στο Αιγαίο, σαν εύκολο στόχο στα παιδιά της. Ακόμη και χωρίς πόλεμο. Μόνο με τη φοβέρα και τη διπλωματική πίεση. Ήδη η Τουρκία μας έχει μετατρέψει σε «de facto” προτεκτοράτο της αν δεν το έχετε καταλάβει.
 
Την αρχή έκανε ο «Εθνάρχης» (συμμετοχή στις τριμερείς συζητήσεις για Κύπρο), εν συνεχεία ο Ανδρέας Παπανδρέου (Mea Culpa= συμφωνία για ΜΗ έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο), ο Κ. Σημίτης ή Ααρόν Αβουρί (Ιμια- Συμφωνία της Μαδρίτης- έχει και η Τουρκία συμφέροντα στο Αιγαίο), ο Αλέξης Τσίπρας (Πρέσπες- "το Αιγαίο είναι για τα ψάρια"- "να μην είμαστε μονοφαγάδες για Καστελόριζο, Κοτζιάς )
 
Και τώρα ο Κυρ.Μητσοτάκης (διμερείς συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης με Τουρκία για "να βρούμε κοινό έδαφος" "δε θέλω το παιδί μου να κρατάει όπλο Γεραπετρίτης) Όλη αυτή η πορεία παράδοσης και ταπείνωσης άνοιξαν την όρεξη στην Τουρκία για την σίγουρη διπλωματική νίκη η οποία ισοδυναμεί με ένα ταπεινωτικό πόλεμο για τη χωρά μας χωρίς να ρίξει ντουφεκιά. Και τώρα με σκυμμένο το κεφάλι καθόμαστε και κλαίμε για τις νέες χαμένες πατρίδες που προοιωνίζει η Τουρκία και τις βάζει υποθήκη στα παιδιά της και τα ετοιμάζει ψυχολογικά για το τελικό εγχείρημα. Γιατί γνωρίζει ότι οι δειλοί, φοβικοί και τουρκολάγνοι ηγέτες μας θα της τα δώσουν χωρίς πόλεμο όπως έπραξαν μέχρι τώρα.
 
Όμως εμείς οι πολίτες τα ίδια κόμματα ψηφίζουμε εδώ σχεδόν 2/3 του αιώνα με χέρια και με πόδια παρά τις χρεοκοπίες, τις ήττες, και την παράδοση εδαφών και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας (Κύπρος, Μακεδονία, Αιγαίο, Θράκη κ.α) στα διπλωματικά τραπέζια χωρίς πόλεμο. Φυσικά, δε φταίμε μόνον εμείς αλλά και τα αισχρά, αντεθνικά και μισελληνικά ΜΜΕ, που δεν επιτρέπουν να ακουστεί διαφορετική φωνή.
 
Στα αντιπατριωτικά και προδοτικά κόμματα (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) συγκαταλέγεται το πρώτο διδάξαν τις προδοσίες ΚΚΕ (Αυτονομία Μακεδονίας από 1917, Μικρά Ασία 1922, 1943, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος κ.α) Και όμως συνεχώς ανεβαίνει στις εκλογές.
 
Τα κόμματα εξουσίας λησμονούν τους παραδοσιακούς φίλους της Ελλάδας, (λ.χ τον Bob Menendez, τον Mike Pombeo, τους Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές που μας στηρίζουν, αλλά και τους ξένους φιλέλληνες). Λησμόνησαν επίσης και φιλικές χώρες όπως τη Ρωσία, το Ιράν που πάντα ήταν φιλικό, την Ιαπωνία (η μόνη που έστειλε καράβι στη Σμύρνη το 1922 όταν οι συμμαχικοί στόλοι απολάμβαναν στον κόλπο της Σμύρνης το θέαμα των πνιγμένων και χτυπούσαν τα χέρια στις κουπαστές όσων ζητούσαν βοήθεια) τη Σερβία που συμπολεμήσαμε το 1912-13 κ.α. Αντίθετα, κάθεται και συζητά εφ’ όλης της ύλης με τα «casus belli» το Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τώρα τα "Τουρκικά Σχολικά Βιβλία" την παράδοση μας στη νέο-Οθωμανική Τουρκία και την «ξεπλένει» για να πάρει τα F-16 από τις ΗΠΑ όχι για να μας πολεμήσει, αλλά για να μας παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να μας εκφοβίζει, γιατί τους πολέμους έτσι τους κερδίζει η Τουρκία.
 
Δικαίως λοιπόν διερωτάται ο Ελληνικός λαός που στερείται για να κάνει τους εξοπλισμούς που έχει πράγματι ανάγκη η χώρα, γιατί τους κάνουμε ενώ δεν έχουν την πολιτική βούληση να πουν κάποτε το «μολών λαβέ» στην Τουρκία; Αντίθετα, ότι κάνουν είναι για το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον και για τα οικονομικά μεγαλο-συμφέροντα εκείνης της τάξης που βάζει πάνω από την πατρίδα και το έθνος το υλικό της συμφέρον. Και είναι γνωστά τα τουρκολάγνα κέντρα που συνδέονται στενά με την γείτονα (ΕΛΙΑΜΕΠ) και χαράσσουν την εξωτερική μας πολιτική για την παράδοση μας χωρίς πόλεμο, αλλά και τα επιχειρηματικά πρόσωπα που κάνουν "δουλειές" με τους Τούρκους επιχειρηματίες.
 
Η πολιτική του κατευνασμού συμφέρει και στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ, το οποίον στα γεωστρατηγικά του σχέδια θεωρεί το χώρο της Ν.Α Ευρώπης και της Ανατ. Μεσογείου ως ενιαίο σύμπλοκο και γνωρίζοντας ότι η Τουρκία δεν πιέζεται, ενώ αντίθετα η Ελλάδα τα παραδίδει όλα όσα της ζητηθούν, πιέζει πάντα τη χώρα μας.
 
Έλληνες ως εδώ και μη παρέκει στη χολέρα που μας κυβερνά.
Καταψηφίστε αυτούς που ζημίωσαν την εθνική μας κυριαρχία στην Κύπρο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και την πολιτιστική κληρονομιά μας στην Μακεδονία
Καταψηφίστε αυτούς που παρέλαβαν το 1974 300 εκατ. ευρώ εξωτερικό χρέος και το πήγαν στα 565 δισ. ευρώ διαρκώς αυξανόμενο και μας πίνουν το αίμα με την ακρίβεια.
 
Είναι καιρός στις προσεχείς εκλογές να μην κάνουμε αποχή γιατί αυτή είναι υπέρ των προδοτικών κομμάτων, αλλά να ψηφίσουμε πατριωτικά κόμματα . Μη πιστέψετε ότι η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη γιατί αυτοί δεν φεύγουν με τίποτα. Είναι κολλημένοι στο κορμί μας σαν τις βδέλλες. Για πρώτη φορά να τους καταποντίσουμε και να τους δείξουμε τον πατριωτισμό και τη δύναμη μας. Στις εκλογές 
 
(29/5/24)
Αμφικτύων
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις ημύνθη περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.(100 χρόνια πριν. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βου(κ)λεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι ‘γυφτοχαρατζήδες’, τώρα σε ‘αθεώνουν’ οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι. Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν ‘φούρνους με καρβέλια’, δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.
Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας».
ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ...
Αναδημοσίευση
Π.Β.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΕΥΓΑΤΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ , ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΦΙ !!!
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΑΝΟ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΙΔΙΟΠΑΘΟΥΣ ΤΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.