28 Μαΐου 2024

Η ανακύκλωση του παρελθόντος στην ιστορία με τα Σκόπια

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα της πιεστικής απαίτησης των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει επειγόντως το θέμα της ονομασίας, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στο ΝΑΤΟ.
 
Της Κύρας Αδάμ
 
Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ακόμα αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να πάει με τα «νερά των ΗΠΑ» στο θέμα της νατοϊκής ένταξης της γειτονικής χώρας, με σκόπιμες παραβλέψεις και αοριστίες στην απόλυτη κατοχύρωση erga omnes της επίσημης ονομασίας "Βόρεια Μακεδονία".
 
Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, υπό την υψηλή καθοδήγηση των ΗΠΑ και κατ’ απαίτησή τους, οι πρέσβεις των χωρών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κυρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.
 
Από την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών
 
Αβλεψίες
 
Σήμερα η νέα κυβέρνηση και η πρόεδρος των Σκοπίων δηλώνουν επισήμως ότι η χώρα τους αλλάζει πολιτική και το μοναδικό όνομα της χώρας τους είναι «Μακεδονία» και σε όποιον αρέσει.
 
Σήμερα η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έρχεται να κυρώσει τις προχειρότητες και τις αβλεψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, μολονότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τήρησε ως συνέχεια του κράτους, την έβαλε στο συρτάρι και την ξέχασε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διάβασε λεπτομερώς τη Συμφωνία ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ούτε καν αναφέρεται στο γεγονός αυτό αυτή τη στιγμή της διένεξης.
 
Αναφέρεται απλώς και μόνο στη μακρά και γι’ αυτό αδύναμη ως επιχειρηματολογία διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. Μια μακρά διαδικασία που δεν απαγορεύει στα Σκόπια να προωθούν οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες με την αυθαίρετη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».
 
Όμως το θέμα του ονόματος και η αυθαίρετη και παράνομη μετατροπή του σε «Μακεδονία» από τη σημερινή κυβέρνηση και πρόεδρο των Σκοπίων είναι θέματα που πρωτίστως αφορά το ΝΑΤΟ και σε πιθανές εξελίξεις που θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, με βάση τις προχειρότητες που δημιούργησε και υποστήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να θριαμβολογήσει για μια μεγάλη επιτυχία της στην εξωτερική πολιτική, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την απαίτηση των ΗΠΑ, δεν έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλιστεί απολύτως η χωρίς προβλήματα για την Ελλάδα εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε μελλοντική, πιθανή αθέτηση των Σκοπίων από την εν λόγω Συμφωνία, γεγονός που εξελίσσεται τώρα.
 
Ο ηγέτης του VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοβτσκι και η νέα Πρόεδρος της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα πανηγυρίζουν τη νίκη τους
 
Θα μπορούσε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση του οποίου εξαρτάτο απόλυτα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να έχει διασφαλίσει ότι σε περίπτωση που αθετήσουν τη Συμφωνία και συγκεκριμένα σε διεθνές νατοϊκό και ευρωπαϊκό επίπεδο αυτομάτως τα Σκόπια εκπίπτουν από μέλος της Συμμαχίας σε παρατηρητή, διότι αθετεί και δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία και καθίσταται άλλο κράτος εκτός ΝΑΤΟ.

Επιπροσθέτως, η παροχή νατοϊκής χρηματοδότησης σε υποδομές σε αυτό «το άλλο κράτος» δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως και η παροχή από χώρες του ΝΑΤΟ προστασία αεράμυνας στη χώρα των Σκοπίων.
 
Η νέα κυβέρνηση και η πρόεδρος των Σκοπίων δείχνουν να μην ασχολούνται με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της προσπάθειας αθέτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωσάν να βασίζονται σε κάποιο αόρατο και ισχυρό «προστάτη» των παράνομων ενεργειών τους. Βέβαια, το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε το ΝΑΤΟ ούτε και η Ουάσινγκτον έχουν σπεύσει να κόψουν τον βήχα των Σκοπίων για την αλλαγή ονομασία τους.
 
Φυσικά αυτή την περίοδο η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να προσδέσει και να δεσμεύσει στο «άρμα της Δύσης» απέναντι στη Ρωσία όσους περισσότερους συνοδοιπόρους-υποστηρικτές μπορεί και γιατί όχι και τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, με ανώδυνα για τις ΗΠΑ «μικροανταλλάγματα».
 
Η ελληνική κυβέρνηση, όμως, δεν έχει κανέναν λόγο να υποκύψει στα «μικροανταλλάγματα» σε βάρος της από τρίτους…
 
 
Σημείωση: Δυστυχώς η κ. Κύρα Αδάμ σε όλόκληρο σχεδόν το άρθρο της αποκαλεί τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία" δηλαδή ένα όνομα που ποτέ δεν δέχθηκαν και δεν θα δεχθούν οι Ελληνες..... Και μία προδοτική Συμφωνία δεν θα μας υποχρεώσει ποτέ να προδώσουμε την Μακεδονία μας.
Σε όλο το άρθρο της το αλλάξαμε με δική μας πρωτοβουλία...  

Σας παραθέτω και το σχόλιο που βάλαμε στο newsbreak:
 
Ειναι εξαιρετικά λυπηρό κ. Αδάμ να χρησιμοποιείτε τον όρο “Βόρεια Μακεδονία” στο άρθρο σας. Γνωρίζω ότι έχετε εθνικές θέσεις αλλά αυτό είναι απαράδεκτο…
Μια ανθελληνική προδοτική “συμφωνία” δεν θα μας υποχρεώσει ποτέ εμάς τους Ελληνες πατριώτες να ξεπουλήσουμε το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας.
Η χρήση του όρου από εσάς δείχνει ασέβεια προς τους χιλιάδες νεκρούς μας ήρωες που αγωνίστηκαν για μια Μακεδονία ελεύθερη και ελληνική.
Σας κάνω μια ύστατη παράκληση: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ και οποιοσδήποτε άλλος.
Θα χρησιμοποιούμε όλοι τον όρο Σκόπια μέχρι να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη και η αλήθεια.
Και μια παράκληση στο Newsbreak.
Παρακαλούμε να τονίζετε στους αρθρογράφους το λεπτό αυτό θέμα για τα Σκόπια. Ο όρος “Βόρεια Μακεδονία” είναι απαράδεκτος, επαίσχυντος, ανιστόρητος, ανύπαρκτος και κυρίως ανθελληνικός και προσβλητικός για τους Ελληνες Μακεδόνες.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αργοπορημένα το είδα. Παρ όλα αυτά έστω αργά σημειώνω... Ο ΦΙΛΗΚΟΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
Ήταν η μεγαλύτερη προδοσία κατά της Ελληνικής γνήσιας Μακεδονίας ...
Το όνομα ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή είχε μεγάλο συμβολισμό .... Σύριζα έκοψαν και κατέλυσαν το κράτος στα τέσσερα χαλεπά χρόνια που κυβέρνησαν ... Προσπάθησαν να αλώσουν και Χριστιανισμό και Ελληνισμό και μέχρι σήμερα πληρώνουμε τις επαίσχυντες προδοσίες τους... Και όμως τα λησμόνησαν οι αφελείς Έλληνες και αυτές οι λαοθάλασσες κατά της συμφωνίας με τους ύπουλους Σκοπιανούς δεν επαναλήφθηκαν και όλοι κάτσαμε στα αυγά μας ....Πλην ελαχίστων περιπτώσεων ... Και ο Τσίπρας περήφανος για το κατόρθωμα του ξεσυριζώθηκε από το κόμμα που ίδρυσε και ήρθε ένας νέος φωστήρας σήμερα ο Κατσελάκης. Σωστά το έγραψα διότι μόλις ο Ισραηλινός πρέσβυς του τα ψαλλε για το Παλαιστινιακό έκατσε κάτω και έκανε την κωλοτούμπα του. Μάλλον χειρότερα θα πράξει από το Τσίπρα αν τυχόν του δοθεί η ευκαιρία ... Και οι Συριζαίοι μωροί τον δοξάζουν ... Τι δοξάζουν οι άμυαλοι; Την εγωπάθεια του, την υπεροψία του, την επίδειξη του πλούτου, που ύποπτα απέκτησε η οικογένεια του και που οφείλει και 11 εκατομ, στο δημόσιο.
Θα δούμε και σε λίγο το πόθεν έσχες του, όπου ο δόλιος μάλλον θα αποκρύψει τα κακώς έχοντα αφού ήδη τα έχει μεταβιβάσει στο/στη σύζυγο, την μάνα, πατέρα και αδελφό κ.ά. δικηγόρους τους. Μπας και μας παρουσιαστεί και φτωχαδάκι ο καημένος ... για να τον λυπηθούμε.
Τέλος Συριζαίοι ξεσυριζωμένοι και χωρίς ταυτότητα σήμερα αυτός ο Νάρκισσος αρχηγός σας, είναι βέβαιον ότι στο τέλος θα πάθει χειρότερα από τον μυθικό Νάρκισσο, που αποθαύμαζε την ομορφιά του σε λίμνη και έπεσε και πνίγηκε ... και λέω χειρότερα διότι και αυτοί που σιαμαία έχουν δεθεί μαζί του μαζί του θα πνιγούν και σύριζα θα ξεριζωθούν .....
Να χαίρεστε τον πρώην και νυν αρχηγό σας ο οποίος στο τέλος αν επιβιώσει ...ΛΟΑΤΚΙ κόμμα μονοπρόσωπο θα καταντήσει τον ΣΎΡΙΖΑ. Ένα όνομα, που μπούμεραγκ θα σας γυρίσει ...
Όσον αφορά και συμφωνία των Πρεσπών, που προδοτικά υπέγραψε με τους Σκοπιανούς ο Αλεξάκης κάποια στιγμή θα πέσει ως μετεωρίτης και θα σας πλακώσει και εσάς και όποιους την στηρίζουν. Ας γίνει ένα δημοψήφισμα σήμερα για την κατάργηση της και θα πάρει 80%. ....
Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.