31 Μαΐου 2024

Γιώργο Μπαρτζώκα, για την κακοδαιμονία του Ολυμπιακού φταίνε οι βλασφημίες σου – Αν δεν ακούς το Sportime, άκου τους οπαδούς που το λένε ανοιχτά πλέον.

Ατελείωτοι οι τραυματισμοί στον Ολυμπιακό - Το ομολογούν οι οπαδοί: Με τις βλασφημίες του Μπαρτζώκα, τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά στην ομάδα
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης 
 
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε μια περσινή συνέντευξη του είχε πει ότι: «το να βλασφημώ, ουσιαστικά σε εμένα κάνει κακό», δικαιολογώντας για άλλη μια φορά την ειδεχθή συνήθειά του. Έκανε μεγάλο λάθος. Η βλασφημία δεν κάνει κακό μόνο στον βλάσφημο, αλλά έλκει γενικότερα το κακό σε οποιοδήποτε αντικείμενο εμπλέκεται εκείνος. Από όπου αποσύρεται η ευλογία του Θεού, εκεί ξεκινούν προβλήματα, εμπόδια, ως και συμφορές. Όχι γιατί το θέλει ο Θεός, αλλά γιατί το αποζητά ο βλάσφημος άνθρωπος. 
 
Δυστυχώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμένει αθεόφοβος και με τις βλασφημίες που συνεχίζει να εκτοξεύει, εκφράζει ένα ωμό μίσος για τον Θεό. Και αυτό το μίσος γίνεται κακοδαιμονία για ολόκληρη την ομάδα. Και πλέον αυτή την αλήθεια δεν την εκφράζει μόνο το Sportime (που άλλωστε τα λέει χρόνια), αλλά την ανταλλάσσουν ανοιχτά μεταξύ τους και χιλιάδες οπαδοί του μπασκετικού Ολυμπιακού. 
 
Ο τραυματισμός – σοκ του Μουσταφά Φαλ που υπέστη κάταγμα κόπωσης στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, ξεσήκωσε θύελλα σχολίων στα social media. Αυτός ο τραυματισμός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της «γκαντεμιάς» που όλοι βλέπουν να κυριαρχεί φέτος. Εκατοντάδες σχόλια κάνουν λόγο για μια απίστευτη κακοτυχία, και την συνδέουν άμεσα με το αισχρό συνήθειο του Μπαρτζώκα. 
 
«Όταν βλασφημάς συνέχεια, μην περιμένεις να έρθει ευλογία στη δουλειά σου. Όλα θα πηγαίνουν κατά διαόλου», έγραψε ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού σε ομάδα του Facebook. «Αυτά παθαίνεις όταν βρίζεις τα θεία από το πρωί ως το βράδυ», έγραψε ένας άλλος.«Μπαρτζώκα, άσε την Παναγία ήσυχη, πολλά αρνητικά μαζεύεις», έγραψε άλλος. Δεκάδες τέτοια σχόλια. Πολύς κόσμος έχει αρχίσει να δυσανασχετεί. 
 
Από την αρχή της φετινής σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει μετατραπεί σε ένα μόνιμο ιατρικό ανακοινωθέν. Ακατάπαυστοι τραυματισμοί παικτών. Ένας αποθεραπεύεται και δύο τραυματίζονται στη θέση του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τραυματισμούς Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ, Ουίλιαμς – Γκος, Σίκμα, Μπραζντέικις, Πίτερς, Πετρούσεφ και τώρα ο σοβαρός τραυματισμός του Μουσταφά Φαλ που θα μείνει εκτός για 6 με 8 μήνες. Η ομάδα αναγκαστικά θα πορευτεί με «αλχημείες» από δω και πέρα. 
 
Αν είσαι άθεος ή αγνωστικιστής, αποδίδεις αυτή την κακοδαιμονία στην «τύχη». Αν είσαι χριστιανός (δηλαδή ανήκεις στο 85% του λαού), βλέπεις ολοφάνερη την αιτία των όσων συμβαίνουν στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ένας βλάσφημος δεν μπορεί να βάλει καλή «ρίζα» στο όποιο εγχείρημα του. Γίνεται «κακορίζικος» σε ό,τι κάνει και δυστυχώς παίρνει κι άλλους στον «λαιμό» του. 
 
Ένας βλάσφημος, όσο ικανός επαγγελματίας και αν είναι, δεν έχει φροντίσει να γίνει πρώτα απ’ όλα άνθρωπος. Γιατί εκείνος που δεν σέβεται τα Θεία, δεν σέβεται ούτε τα ανθρώπινα. Γιατί τις ευεργεσίες του Θεού τις ξεπληρώνει με μια χυδαία επίθεση εναντίον του Ευεργέτη. Ακόμα χειρότερα, ο βλάσφημος απαρνείται το ίδιο το βάπτισμά του. Γιατί στη βάπτιση του, έδωσε ομολογία ότι συντάσσεται με τον Θεό. Και τώρα τον απαρνείται, βρίζοντας τον χυδαία. Τι καλό μπορεί να στεριώσει πάνω σε αυτό; Απολύτως τίποτα. 
 
Να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους: Η βλασφημία ισοδυναμεί με κατάρα που επιστρέφει στους ανθρώπους που την εκστομίζουν, αλλά και σε εκείνους που τη δέχονται αδιαμαρτύρητα. Αυτή δεν είναι κάποια προσωπική μας άποψη, αλλά η θέση της Eκκλησίας. 
 
Και μην πει κανείς α-χρίστιανος την ανοησία ότι αυτές είναι «οπισθοδρομικές» απόψεις, γιατί τα διάφορα «γούρια» των προπονητών με… ανάποδα σακάκια, σκουφάκια, νομίσματα, μενταγιόν, γυρισμένες πλάτες και «τυχερά» παπούτσια, μια χαρά τα καλοδέχεται και τα προωθεί το αθλητικό στάτους. Ας αφήσουμε τις υποκρισίες λοιπόν και ας πιάσουμε την ουσία. 
 
«Κοουτσάρει» την κοινωνία στη βλασφημία 
 
Ο Μπαρτζώκας μεταξύ σοβαρού και αστείου είχε ζητήσει… ευχέλαιο για να σταματήσουν τα προβλήματα τραυματισμών. Αμ δε θα σου κάνει τίποτα το ευχέλαιο κύριε Μπαρτζώκα μου, αν δεν βάλεις πρώτα χαλινάρι στη γλώσσα. Και 1000 ευχέλαια να κάνεις, αν βλασφημείς τον Τριαδικό Θεό που τα ευλογεί, τον εαυτό σου κοροϊδεύεις. 
 
Είναι καιρός ο Μπαρτζώκας να σταματήσει τη χαλαρή «πλακίτσα» για τα πνευματικά πράγματα, και να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν γίνεται να αναλαμβάνεις ευθύνες μόνο για τα αγωνιστικά και να μην αναλαμβάνεις ευθύνες για τη «χολή» που μεταφέρεις εντός του παρκέ. Στον υγιή αθλητισμό δεν ξεχωρίζει ο επαγγελματίας από τον άνθρωπο. Πρέπει να είσαι άξιος και στα δύο. Οι παίκτες ελέγχονται αυστηρά για τη λεκτική συμπεριφορά τους στο γήπεδο. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους προπονητές. 
 
Δεν γίνεται να σε σεβαστεί ο κόσμος, όταν εσύ πρώτα απ’ όλους είσαι ασεβής προς τον Θεό και τους ανθρώπους που τον πιστεύουν. Η κακοδαιμονία του Ολυμπιακού δεν προκύπτει από το πουθενά. Απορρέει από το βλάσφημο στόμα του Μπαρτζώκα. Μεταφέρει στην ομάδα όλη την ενέργεια του μίσους που (δυστυχώς δεν) κλείνει μέσα του. Δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό του, όπως νομίζει. Κάνει κακό και στους παίκτες του. Και αδικεί κατάφορα το τεράστιο ταλέντο του στην προπονητική. 
 
Και δυστυχώς αυτό το κακό επεκτείνεται και πολύ πιο πέρα από τα όρια του μπασκετικού Ολυμπιακού. Οι δημόσιες βλασφημίες του Μπαρτζώκα κάνουν ζημιά σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και νέους που τον ακούν στην τηλεόραση να αισχρολογεί ασύστολα. Μαθαίνουν από το παράδειγμα του Μπαρτζώκα ότι η βλασφημία είναι μια «κουλ» συνήθεια που επιβάλλεται στον αθλητισμό. Εκπαιδεύονται στην ασέβεια και την ιεροσυλία. Εκπαιδεύονται στην ιδέα ότι τα θεία είναι «καραμέλα» για το κάθε χυδαίο στόμα. 
 
Ως προπονητής ο Μπαρτζώκας κοουτσάρει ένα μόνο ρόστερ, αλλά ως άνθρωπος «προπονεί» στο μίσος εναντίον του Θεού, ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι τεράστιο το κρίμα του. Με ειλικρινή αγάπη τον καλούμε να μετανοήσει και να κόψει αυτή την άθλια συνήθεια. Να εξομολογηθεί την αμαρτία του σε έναν πνευματικό και μετά όλα θα στρώσουν και σε αγωνιστικό και σε προσωπικό επίπεδο. Και αν δεν θέλει, ας κρατήσει αυτό το συνήθειο για την προσωπική του ζωή και ας μάθει να βάζει χαλινάρι στο στόμα του, όποτε βρίσκεται μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα. 
 
Και στην τελική αν δεν πιστεύει στον Θεό, γιατί βρίζει με τόση επιμονή κάτι το «ανύπαρκτο»; Από την άλλη, αν τον πιστεύει, τότε με ποια λογική τον βλασφημά; 
 
Οι φίλαθλοι του το λένε χωρίς περιστροφές πλέον: «πάρ’το αλλιώς». Ας σεβαστεί επιτέλους την πίστη των φιλάθλων του Ολυμπιακού που ευλαβούνται τα θεία, αλλά και όλων των Ελλήνων ορθοδόξων. Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον εκτιμά απεριόριστα ως προπονητή, καιρός να τον εκτιμήσει και ως άνθρωπο.
 









Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.