30 Μαΐου 2024

Ούτε ιερό – ούτε όσιο: Η κυβέρνηση «καταργεί» την εθελοντική αιμοδοσία και κάνει μπίζνες με το αίμα του ελληνικού λαού!

Με νομοσχέδιο η κυβέρνηση στήνει εμπόριο αίματος για τις φαρμακευτικές και καταργεί τις κρατικές υπηρεσίες που το ελέγχουν!
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης 
 
Όταν συνηθίζεται να λέγεται ότι μια παρασιτική κυβέρνηση ρουφάει το αίμα του ελληνικού λαού, λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή η φράση μπορεί να πάρει και κυριολεκτικές διαστάσεις. 
 
Μια από τις πιο επαινετές πράξεις αλτρουισμού και αλληλεγγύης είναι η προσφορά αίματος. Εδώ και έναν αιώνα η εθελοντική αιμοδοσία θεωρείται ένας ιερός θεσμός που κανένας δεν διανοείτο να μολύνει με επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Μέχρι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία έχει βαλθεί να ισοπεδώσει κάθε πανανθρώπινη αξία, άναψε το πράσινο φως για δημιουργία ιδιωτικών κέντρων συλλογής αίματος και πλάσματος. 
 
Μέσω ενός προσχέδιου νόμου του υπουργείου Υγείας, το αίμα από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα και το πνεύμα εθελοντισμού στραγγαλίζεται από τους «βρικόλακες» της αγοράς που στήνουν βιομηχανία «κόκκινου χρυσού». 
 
Αφού ο ολετήρας του ΕΣΥ, Άδωνις Γεωργιάδης, εμπορευματοποίησε το νυστέρι με τα απογευματινά χειρουργεία, τώρα επεκτείνει τον εκφυλισμό της Υγείας και στη συλλογή, διάθεση και διαχείριση του αίματος που θα παραχωρείται πλέον και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 
 
Με νομοθεσία του 2005 και έως σήμερα, το δωρηθέν αίμα και τα συστατικά του, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και των Κέντρων Αίματος στις Νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας. 
 
Με την ίδια τακτική που ξεπουλούν στους ιδιώτες όλα τα άλλα κοινωνικά αγαθά (όπως τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, το ΕΣΥ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το δίκτυο φυσικού αερίου και σύντομα και το νερό), η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει μια «Ανεξάρτητη Αρχή», αφαιρώντας τις αρμοδιότητες από το Εθνικό Κέντρο Αίμoδοσίας (ΕΚΕΑ) και τον ΕΟΦ, προκειμένου να κάνει ελεύθερα μπίζνες με το αίμα του ελληνικού λαού. 
 
Σύμφωνα με τη μορφή του νομοσχέδιου που εξετάζεται, το ΕΚΕΑ θα καταργηθεί και αυτό σημαίνει ότι θα πάψει να λειτουργεί μια εθνική Αρχή που επιβλέπει τις προδιαγραφές των αποθεμάτων αίματος, ελέγχει τυχόν παρενέργειες (αιμοεπαγρύπνηση) και διατηρεί το αρχείο των εθελοντών. 
 
Αυτές οι αρμοδιότητες (και άλλες ακόμα) θα περάσουν στην «Ανεξάρτητη Αρχή Αίματος», η οποία δεν θα ελέγχεται από πουθενά πέρα από τη Βουλή, και πιο συγκεκριμένα από την κυβέρνηση. 
 
Στο νομοσχέδιο υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει την «ανοσοποίηση του δότη» για τη συλλογή πλάσματος και την παραγωγή ειδικών ανοσοσφαιρινών, δηλαδή εμβολίων που θα αναπτύσσουν οι φαρμακευτικές. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα γίνονται και επισήμως μισθωμένα «πειραματόζωα» για χάρη των φαρμακευτικών, με παθητική ανοσοποίηση (εμβολιασμό) που θα παράγει αντισώματα. Όλο αυτά τα εξωφρενικά στοιχεία προϊδεάζουν ότι ετοιμάζεται το λειτουργικό πλαίσιο για να υποδεχτούμε νέες «πανδημίες» και το «χαλί» στρώνεται ήδη για τις φαρμακευτικές. 
 
Όσον αφορά το αντίτιμο για τη προσφορά αίματος, το νομοσχέδιο μιαίνει την πράξη αλτρουϊσμού και την κάνει καθαρή δοσοληψία, προβλέποντας «αποζημίωση», ως «αντιστάθμιση δαπανών, απώλειας χρόνου και αναστάτωσης». 
 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση στήνει μια αγορά αίματος για να προσφέρει άφθονο στοκ «κόκκινου χρυσού» στις κυρίαρχες φαρμακοβιομηχανίες, δηλαδή τους εξολοθρευτές των Εθνικών Συστημάτων Υγείας. 
 
Από εκεί που η δωρεά αίματος ήταν μια ανεπιτήδευτη κίνηση προσφοράς που ενίσχυε το πνεύμα αλληλεγγύης, το σύστημα θα την μετατρέψει σε εκμετάλλευση των φτωχών που θα πουλάνε το αίμα τους για πενιχρές αμοιβές. Από την πλευρά τους οι big pharma θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε πάμφθηνους αιμοδότες, ώστε να εφοδιάζουν τα εργαστήριά τους, αναπτύσσοντας σκευάσματα και θεραπείες που θα τους αποφέρουν μυθικά πλούτη. 
 
Με την εμπορευματοποίηση του αίματος ανοίγει ο δρόμος για να καθιερωθούν στο μέλλον μεταγγίσεις δύο ταχυτήτων, δηλαδή άφθονη πρόσβαση σε αίμα (ακόμα και σπάνιων ομάδων) για εκείνους που έχουν να πληρώσουν και ατελείωτες ελλείψεις για εκείνους που δεν έχουν. Ακριβώς όπως τα χειρουργεία που όποιος έχει λεφτά χειρουργείται σε ένα απόγευμα και όποιος δεν έχει περιμένει (ζωντανός ή νεκρός) από μήνες έως χρόνια. Η μετάγγιση σήμερα είναι δωρεάν και θα παραμείνει προσχηματικά δωρεάν, ακριβώς όπως τα πρωϊνά χειρουργεία. Το θέμα είναι κατά πόσο θα μπορεί να σε εξυπηρετήσει το «δωρεάν», σε σχέση με το «επί πληρωμή». 
 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει τη διαχείριση του αίματος στα συμφέροντα πολυεθνικών και σε αδιαφανείς Αρχές, στη Βρετανία μαίνεται ο σάλος από το σκάνδαλο του μολυσμένου αίματος που σκότωσε 3.000 ανθρώπους από τη δεκαετία του ’70 μέχρι εκείνη του ’90. Ένα απίστευτο κρατικό έγκλημα που αποσιωπήθηκε για δεκαετίες, και προκλήθηκε από την αδιαφορία των κυβερνήσεων να ελέγξουν τις υπηρεσίες διαχείρισης του αίματος. 
 
Με τη δωρεά αίματος να έχει σώσει αναρίθμητους ασθενείς, μπορεί να υποψιαστεί ο καθένας σε τι δυστοπία δημόσιας Υγείας οδεύουμε ολοταχώς. Το αίμα είναι ζωή και κανένας δεν μπορεί να την προστυχεύει με όρους αγοράς. Διότι οτιδήποτε εμπίπτει στους όρους της αγοράς, αυτομάτως δημιουργεί ανισότητες. Δημιουργεί προνόμια για λίγους, και ζωές δύο ταχυτήτων. 
 
Η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να παραμείνει μια ανόθευτη πράξη, μακριά από όποια συμφέροντα. Το αίμα που δίνεις είναι μόνο δικό σου. Η απόφαση να το χαρίσεις στις ανάγκες του συνανθρώπου είναι επίσης δική σου. Κανένας δεν μπορεί να στέκεται ως «νταβατζής» της φιλανθρωπίας του λαού. Και μάλιστα για κάτι τόσο προσωπικό, όπως είναι το αίμα. Εάν μπούμε σε μια νοοτροπία που δίνεις αίμα για να λάβεις χρήματα, τότε είναι βέβαιο ότι θα φτάσει η ώρα που θα δίνεις χρήματα για να λάβεις αίμα.
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Κ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΕΙ [[ ΟΠΩΣ ΕΓΩ 52 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ]]
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ .
Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ .
ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ Κ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 52 ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΣΟΥΝ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.