28 Μαΐου 2024

Δήγματα Μαΐου 2024

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου *
*
Α) Αλλαχόσταλτοι γείτονες
 
Οι (Θεόσταλτοι ή Αλλαχόσταλτοι;) «φίλοι και σύμμαχοι» μας Τούρκοι, συνεχίζουν τις …. ειρηνευτικές επιθέσεις φιλίας εναντίον μας. Τους είναι αδύνατον να ζήσουν χωρίς να αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα την εκτίμηση και αγάπη τους σ’ εμάς(;). Είναι δε ο ενθουσιασμός τους , ακατάσχετος /ασυγκράτητος. Χείμαρρος τα εγκάρδια αισθήματά τους, με αποτέλεσμα να διολισθαίνουν σε ανεπίτρεπτες πράξεις όπως πχ:
Να αγανακτούν /εναντιώνονται στην Ελληνική απόφαση για θαλάσσια πάρκα. 
 
Να φανατίζουν –εξ απαλών, τουρκικών ονύχων-, τα παιδιά τους, διδάσκοντας (με τα νέα σχολικά τους βιβλία), το όνειρο και –φυσικά – το μεγαλείο της «Γαλάζιας Πατρίδας». Της τελευταίας τα σύνορα συνεχώς διευρύνονται … ασυμμάζευτα και ασύνορα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεγεθυνθούν υπερβολικά και να φτάσουν το μέγεθος του πάσχοντος από (επικίνδυνη για την υγεία του) … μεγαλοκαρδία πολυχρονεμένου Σουλτανίσκου τους!....
 
Υποδαυλίζουν, ενισχύουν ή και ενορχηστρώνουν, κάθε ανθελληνικό μίσος, σε κάθε βαλκανικό κρατίδιο. Αλλά και Αφρικανικό, όπως: την Λιβύη, που τελευταία σκέπτεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι την Κρήτη, αρχικά και την Κέρκυρα και Θάσο, αργότερα!. Είναι πάντως αφέλεια ορισμένοι πολιτικοί μας να εμφανίζονται πρόθυμοι, καλόπιστοι και διατεθειμένοι να συζητήσουν όσα η Άγκυρα επιθυμεί. Αυτό, ακόμη και αν δεν προχωρήσουν τίποτα, δεν παύει να εγκυμονεί κινδύνους, δεδομένου ότι δημιουργεί (έστω και ως συζητούμενο) κακό προηγούμενο, το οποίο προσφέρεται για εκμετάλλευση. 
 
Στην Θράκη συνεχώς δημιουργούν προβλήματα, ξεσηκώνοντας τους «Τούρκους ομοεθνείς» τους. Χάριν βέβαια της διατήρησης του κλίματος φιλίας. 
 
Η Αγία Σοφία, η Ιερά Μονή της Χώρας κ. α , πρέπει να γίνουν … Τζαμιά ώστε οι Τούρκοι φίλοι μας να νιώσουν κάπως καλύτερα / θρησκευτικότερα. Εμείς καλό είναι να συνομιλούμε μαζί τους, να χαμογελάμε, να αγκαλιαζόμαστε ή και να χορεύουμε ζεϊμπέκικο ή τσιφτετέλι υπο τα χειροκροτήματα Τούρκων Αξιωματούχων, (σ.σ αλήστου μνήμης γεγονότα), αλλά να θυμόμαστε πως δεν πρέπει να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή εθνικού χερσαίου, εναέριου, θαλάσσιου, και υποθαλάσσιου χώρου. 
 
Πολλοί φρονούν πως δεν πρέπει /δεν έχει νόημα πλέον, η συνέχιση του διαλόγου και των επαφών με έναν ορκισμένο εχθρό του Ελληνισμού. Έναν απολίτιστο άρπαγα, που ιστορικά και διαχρονικά βαρύνεται με γενοκτονίες λαών!. Όμως η «διπλωματία», οι δημόσιες σχέσεις, το «καθιερωμένο» το «είθισται», το ….μοιραίο, απαιτούν συζητήσεις, έστω για τα μάτια του κόσμου, το φαίνεσθαι, το διπλωματικό savoir vivre, επιτάσσουν την συνέχιση των συναντήσεων. Εμείς να προσέλθουμε, να τις συνεχίσουμε συζητώντας όμως τα ελάχιστα –γνωστά –ζητήματα και ουδέν πέραν αυτού. Η οποιαδήποτε προσπάθεια να μας παρασύρουν σε συζητήσεις εφ όλης της ύλης /θεμάτων, είναι ανεπίτρεπτη. 
*
 
Β) Bulling 
 
Συνεχίζεται το σχολικό bulling σε όλες δυστυχώς τις βαθμίδες της εκπαίδευσης . Τι άραγε περιμένουν οι (καθ ‘ύλην ή ατυχή συγκυρία;) αρμόδιοι Θωκούχοι (=κάτοχοι Θώκων) μας για να πάρουν δραστικά –το σκληρά είναι το ενδεδειγμένο- μέτρα;, Θανάτους;. Θέμα χρόνου είναι. Αλλά και αν αυτό δεν επισυμβεί γνωρίζουν οι κ.κ υπευθυνοανεύθυνοι αρμοδίως αναρμόδιοι, το μέγεθος του θανάσιμου ισόβιου ψυχικού τραύματος που θα φέρουν τα θύματα;. Τόση πια αδιαφορία, τέτοιος παχυδερμισμός, απροσμέτρητη εγκληματική ανευθυνότητα;. Ντροπή!!!.
*
 
Γ) Quiz προβληματισμού:
 
«Η Χαμάς κάνει τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά κάνει και έργο ανθρωπιστικής βοήθειας» ελέχθη!. Άρα τι είναι η Χαμάς; Μετανοούσα, προσευχόμενη Μαγδαληνή, ή μήπως πολιτική ατραξιόν προς τέρψη κάθε πικραμένου;. 
 
*ΙατρούShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.