27 Μαΐου 2024

Συγκάλυψη που βλάπτει σοβαρά το κράτος δικαίου! Τα Hellinika Hoaxes, τα Τέμπη και οι δήθεν “θεωρίες συνωμοσίας”

Σήμερα η υπόθεση που θα εξετάσουμε αφορά τα περιβόητα Hellinika Hoaxes και το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας το μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος και την ύπαρξη ύποπτου φορτίου. 
 
Ο λόγος που εξετάζουμε αυτή την περίπτωση είναι διότι θεωρούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο και που την τετραετία 2019 – 2022 εισέπραξε από τη Meta Facebook το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων, γίνεται η ίδια φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας και κυρίαρχων αφηγημάτων.
 
Και το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι δημιουργούν ένα στάτους που υπαγορεύει ότι όποιος ερευνά μία υπόθεση που τα ίδια έχουν χαρακτηρίσει ως fake news, να κινδυνεύει να του κολλήσει η μοντέρνα ρετσινιά του “ψεκασμένου” από μερίδα πολιτικών και πολιτών. 
 
Υπάρχουν όμως υποθέσεις που δεν είναι χαζά ψευδή ειδησάκια για μερικά κλικ παραπάνω. 
 
Υπάρχουν υποθέσεις, όπως αυτή του δυστυχήματος των Τεμπών, που η συγκάλυψη και το κυβερνητικό κουκούλωμα βλάπτουν σοβαρά το κράτος δικαίου. 
 
Δείτε όλο το ρεπορτάζ εδώ
 
 

ΣΧΟΛΙΟ

Το ιστολόγιο μας έχει ασχοληθεί και έχει κοντραριστεί με τα νεοταξικά Ellinika Hoaxes στο παρελθόν, αποδεικνύοντας πολύ νωρίς το ποιους σκοπούς εξυπηρετούν.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ανέλαβαν εργολαβικά την αστυνόμευση του Facebook.... διαγράφοντας χιλιάδες αναρτήσεις, προφίλ και λογοκρίνοντας τα πάντα... με τα νεοταξικά ορθοπολιτικά φίλτρα τους...

Ενδεικτικά μερικές αναρτήσεις μας

Τα Ellinika Hoaxes σε νέο νεοταξίτικο ξέπλυμα... Αυτήν την φορά ξεπλένουν την Monsanto και το φονικό φυτοφάρμακο Round up.

Τα Ελληνικά Hoaxes συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Ενημέρωσης που χρηματοδοτούν Rothschild και Soros!

Tο “ellinikahoaxes.gr”, το 1ο Ελληνικό site φίμωσης της Ελευθερίας του λόγου στη Ελλάδα. (νέο ξεμπρόστιασμα του νεοταξίτικου σάιτ)

Ellinika Hoaxes. Οι διαδικτυακοί τρομοκράτες του συστήματος

Η "LIDL" άλλαξε τις Ελληνικές σημαίες σε ελληνικά προϊόντα κι έβαλε ένα σηματάκι με μπλε άσπρες λωρίδες...!! (Μποϊκοτάζ)

Τα «Ελληνικά Hoaxes» πήγαν στο ευρωκοινοβούλιο για «κατήχηση»

Ενα ιστορικό περιοδικό η ΠΤΗΣΗ μετατρέπεται σε Ellinika Hoaxes. (καταγγελία)

Το Facebook δεν βρήκε τυχαία το ELLINIKA HOAXES

Κατάρριψη ενός HOAX που κατασκεύασαν τα... "ELLINIKA HOAXES" για το Άγιο Φως

Η ιστοσελίδα την οποία «διόρισε» το FB «αυτοκρατορικό λογοκριτή» χρηματοδοτείται από T.Soros!

Χαστούκι στο νεοταξίτικο ψευτομέσο παραπληροφόρησης Ellinika Hoaxes από το Κίνημα "Αφήστε με να ζήσω".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES

Νέα απάτη από τα ελληνικά HOAXES καταγγέλλει πολίτης - Σύνδεση των απατεώνων με ΝΔ;

Τα Ellinika Hoaxes διέγραψαν άρθρο του δρος Θεοδώρου Μέτση που είχε δημοσιεύσει η εφημ. Δημοκρατία!!!!

5G: Τα στοιχεία που λογοκρίθηκαν στο Facebook! «Ημιμαθή και ιδιοτελή τα Ελληνικά Hoaxes»

Ellinika Hoaxes: Το μεγάλο… fake news της ενημέρωσης!

Μηνύσεις της εφημ. Δημοκρατία κατά των Ellinika Hoaxes.

ELLINIKA HOAXES: ΕΝΑΣ ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΜΗΝΙΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΛΟΓΟΚΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΤΟΙ ΦΙΜΩΝΟΥΝ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΠ – ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
 

Η απάντηση της επιστημονικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου στα Ellinika Hoaxes (που συνεχίζουν το νεοταξικό θάψιμο) 

Mεγάλη δικαστική ήττα για τα Ellinika Hoaxes! Zητούσαν με αγωγή να μην τους γίνεται κριτική!

Ο «Mr. Fake News» Δημήτρης Αλικάκος ξεμπροστιάστηκε στο πανελλήνιο – Ένας γκεμπελίσκος που πολεμά την Εκκλησία με συκοφαντίες

Σας μεταφέρω για μια ακόμα φορά τον τρόπο που λειτουργούν όλα αυτά τα τρολάκια του διαδικτύου ώστε να μπορείτε να τους καταλάβετε.. (από την ανάρτηση μας ΕΔΩ)

Υπάρχουν 3 ειδών απατηλά μηνύματα ή ειδήσεις στο διαδίκτυο...

1. Αληθοφανή ψεύτικα με σκοπό την παραπλάνηση του κοινού και την απαξίωση των blogs. Μηνύματα που εκ των προτέρων έχουν δημιουργηθεί με αληθοφανή τρόπο ώστε να εξαπατήσουν τους μπλόγκερς και κατ' επέκτασιν τους αναγνώστες τους.

Τα μηνύματα αυτά έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν αρνητικές ή θετικές εντυπώσεις για πρόσωπα ή γεγονότα αλλά κυρίως να πλήξουν (μέτα την εξακρίβωση της απάτης) την αξιοπιστία των ιστολογίων και των ειδησεογραφικών sites.

Τέτοιο παράδειγμα ήταν η πληροφορία για διαφήμιση γνωστής τουρκικής εταιρείας οπλικών συστημάτων η οποία και καλά είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο την ελληνική βουλή να καίγεται!!!!

2. Ψευδοφανή αληθινά με σκοπό την υποβάθμιση. Μηνύματα που αφορούν αληθινές ειδήσεις οι οποίες για διαφόρους λόγους παρουσιάζονται σαν ψεύτικα μηνύματα ώστε να παραπλανήσουν και πάλι το αναγνωστικό κοινό του διαδικτύου.

Η επιδίωξη εδώ είναι να μην δοθεί η απαιτούμενη προσοχή από τους αναγνώστες οι οποίοι αν και θα διαβάζουν μια αληθινή είδηση θα θεωρήσουν ότι ήταν απλά ένα ψέμα αφού οι επιτήδειοι θα την έχουν παρουσιάσει ως ψέμα....

Τέτοια είδηση ήταν η τιμωρία ενός μικρού Ιρανού που έκλεψε μια φρατζόλα ψωμί και τιμωρήθηκε με σπάσιμο του χεριού του κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου....!!!

Η είδηση αυτή θεωρήθηκε ως ένα μήνυμα ΗΟΑΧ ώστε να μην κατηγορηθεί ο ισλαμικός κόσμος για βαρβαρότητα...

3. Αληθοφανή ψεύτικα που πρόκειται να διαψευστούν με σκοπό την απενοχοποίηση. Μηνύματα που αφορούν μια ψεύτικη είδηση η οποία παρουσιάζεται ως αληθινή αλλά αργότερα διαψεύδεται και εχει σαν σκοπο να άρει την συκοφάντηση από κάποιο πρόσωπο ή περιστατικό.

Τέτοια δημοσίευση ήταν η συγκεκριμένη για τον Χένρυ Κίσσινγκερ. Η είδηση αυτή παρουσιάστηκε ως αληθινή αλλά αργότερα διαψευστηκε με προφανή σκοπό να απενοχοποιηθεί ο συγκεκριμένος Αμερικανοεβραίος πολιτικός, ο οποίος έχει, κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, πεί πολύ χειρότερα πράγματα...

Σίγουρα προς το τέλος της καριέρας του ο συγκεκριμένος επιθυμεί να ξεπλύνει το όνομά του το οποίο συνδέθηκε (όχι αδικαιολόγητα) με μεγάλες τραγωδίες της ανθρωπότητας (π.χ. Κύπρος 1974) και με την παγκόσμια επικράτηση του Σιωνισμού.

Συμπερασματικά να πούμε ότι οι δημιουργοί HOAX Μηνυμάτων επιθυμούν πρωτίστως να θολώσουν τα νερά ώστε να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού προς κάθε είδους ενημέρωση. Γι' αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι επιτήδειοι πολύ συχνά προσπαθούν να παρουσιάσουν ως ψευτικη οποιαδήποτε είδηση....

Σε αυτό τους βοηθούν πάρα πολύ οι αυτόκλητοι συνομωσιολόγοι οι οποίοι δίνουν το έναυσμα για αμφισβήτηση σχεδόν σε όλες τις πληροφορίες...

Πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστώσουμε, οι ιστολόγοι και οι αναγνώστες, συνήθως την εγκυρότητα μιας είδησης. Ειδικά αν προέρχεται από ένα μεγάλο και συνήθως έγκυρο ειδησεογραφικό site.

Θυμηθείτε την είδηση της ηλεκτρονικής έκδοσης της ρωσικής ΠΡΑΒΔΑ για τα 3 γιγάντια διαστημόπλοια που έρχονται προς την Γη!!!

Η θυμηθείτε πόσες φορές διαβάσατε σε μεγάλα αμερικανικά ή ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά sites, όπως π.χ. η εφημ. BILD, το SPIEGEL, οι Ν.Υ. Times ή το BBC, ότι η Ελλάδα φεύγει από το Ευρώ και την Ευρωζώνη ή χρεοκοπεί μέσα στο 2011!

Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, ευτυχώς, εκ των υστέρων, μπορούμε να εξακριβώσουμε τα κίνητρα αυτών που διαδίδουν ψεύτικες, ψευδοφανείς αληθινές ή αληθοφανείς ψεύτικες ειδήσεις και καταφέρνουμε οι ιστολόγοι, να τους ξεμπροστιάσουμε.

Θυμηθείτε προ μηνών, την πληροφορία που είχε διαρρεύσει μεγάλη ιστοσελίδα (που το όνομά της παραπέμπει στον Ταρζάν) η οποία (και καλά) προερχόταν από οικονομολόγο περί χρεοκοπίας της χώρας. Με την υπόθεση ασχολήθηκε ακόμα και η εισαγγελία, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικώς η πληροφορία ήταν από έναν μηχανικό(!!!!) στην Κρήτη!!!!

Ας αντιμετωπίζουμε λοιπόν φίλοι μου με μεγάλη επιφυλακτικότητα τις ειδήσεις που ακούμε στο διαδίκτυο και με ακόμα μεγαλύτερη τις διαψεύσεις....
Τα μάτια και τα αυτιά μας λοιπόν, δεκατέσσερα.

ΘΑΝΟΣ  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.