28 Μαΐου 2024

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Αναμένουμε εναγωνίως να εμφανιστεί ο «Μεγάλος Αδελφός» εδώ και δεκαετίες, αλλά αυτός είναι δίπλα μας και μας έχει βάλει αυτό που λέγαμε παλιά τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και κείνο στενότατο.
 
Παλιά μας έβαζε το χέρι στην τσέπη μόνο με τη φορολογία. Τώρα έχει βρει πάμπολλες μεθόδους με κύρια μέθοδο τα πρόστιμα υπέρ του δημοσίου και μάλιστα να εισπράττονται άμεσα με την εγγραφή τους από την ΑΑΔΕ στη μερίδα μας.
 
Παίρνω αφορμή από τα βλακώδη εν πολλοίς μέτρα για αποψίλωση των οικοπέδων για την πρόληψη των πυρκαγιών. Με βάση το μέτρο κόβουν φυσικά και τους πράσινους θάμνους ακόμη και τα πεύκα ή άλλα δένδρα που είναι κοντά στα σπίτια και ήδη δημιουργήθηκε ένα τοπίο Μέσης Ανατολής αποψιλωμένο παντελώς από πράσινο. Αν δείτε το κούρεμα των πεύκων που μοιάζουν σαν το κεφάλι «νεοσύλλεκτου στρατιώτη» της παλιάς εποχής θα κλάψει η καρδιά σας. Είναι το τελευταίο στάδιο πριν κοπούν εντελώς ώστε να αποψιλωθεί ο χώρος προκειμένου να μην καούν. Δηλαδή πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι!!
 
Μια άλλη πληγή που δημιουργήθηκε και απειλεί τον κοσμάκη είναι η ηλεκτρονική τιμωρία με χιλίων ειδών πρόστιμα αν δεν εκπληρώσει ο πολίτης ορισμένες υποχρεώσεις την ημερομηνία που ορίζει το σύστημα του «Μεγάλου Αδελφού» Ο κάθε τεχνοκράτης που φτιάχνει κάποιο πρόγραμμα απαραιτήτως βάζει και το πρόστιμο αν δε συμμορφωθεί ο πανταχόθεν βαλλόμενος κοσμάκης που κοντεύει να πάθει καρδιακή προσβολή για να προλάβει τις ημερομηνίες ή να τρελαθεί και να πάει στο Δαφνί.
 
Όμως υπάρχει η υποψία ότι όλα αυτά τα μέτρα γύρω από τα οικόπεδα και την οικοδομή να παίρνονται για να πουληθεί η γη στους ξένους, προκειμένου να απαλλαγούν οι οικοπεδούχοι από τα μύρια βάρη και πρόστιμα που τους έχουν φορτώσει.
 
Και τα κυβερνητικά κόμματα υποκριτές ομιλούν για τη «Καθημερινότητα του Πολίτη» που έχει γίνει ανυπόφορη όπως και η ζωή της οικογένειας που έγινε αβίωτη με τη συνεχή αύξηση των τιμών και την απαξίωση των εισοδημάτων.
 
Εμείς οι παλιοί υποψιαζόμαστε ότι προέρχεται από την ευθυνοφοβία των γραφειοκρατών που έγιναν τεχνοκράτες οι οποίοι πιέζουν τον λαό για να ρίξουν τις ευθύνες της αποτυχίας τους τελικά σ’ αυτόν. Το κίνητρο τους είναι η φοροκαταιγίδα υπό νέα μορφή, δηλαδή με τα πρόστιμα. Εξοντωτικά πρόστιμα σε κάθε είδος τροχαίας παράβασης , σε φορολογικές καθυστερήσεις, σε οικοδομικές παραβιάσεις, σε αγορανομικές παραβάσεις και για δεκάδες άλλες στημένες παγίδες της διοίκησης που απειλούν να συντρίψουν κυριολεκτικά τον αδύναμο ανθρωπάκο, τον νοικοκύρη που έφτιαξε μια μικρή περιουσία, το νέο για αναιδή συμπεριφορά προς τα όργανα της τάξεως κ.ο.κ
 
Δε γίνεται λόγος για μας τους ηλικιωμένους που μας έχουν πετάξει ουσιαστικά στα σκουπίδια σαν άχρηστα απόβλητα. Είμαστε τα υποπροϊόντα της νέας τάξης που όσο πιο γρήγορα φύγουμε τόσο το καλύτερο. Εμείς είμαστε ουσιαστικά πεταμένοι στον ωκεανό της νέας τεχνολογίας και πνιγόμαστε χωρίς σωσίβιο. Και απορώ ότι καμία παράταξη δεν κάνει λόγο για τα δεινά και τον εξευτελισμό που δέχονται οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι μακρά της σύγχρονης τεχνολογίας και ουσιαστικά εκτός πλαισίου της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Ουδείς πλέον μας υπολογίζει σαν έμβια όντα ακόμη και ο μικρός εγγονός ή η εγγονή μας, οι οποίοι καλούνται να μας λύσουν απλά προβλήματα.
 
Είναι και η ευθυνοφοβία των κρατούντων οι οποίοι νομίζουν ότι με τα βαριά πρόστιμα και τις υπερβολές τους θα βελτιώσουν το οικολογικό και κοινωνικό πρόβλημα που είναι σαθρό από τη φύση του και οφείλεται σε άλλα αίτια.
 
Και προπολεμικά θυμάμαι ότι είχαμε και τότε πυρκαγιές γιατί οι βοσκοί έκαιγαν τους λόγγους για αποκτήσουν νέο κλαρί για τα γίδια τους και έβαζαν σκοπίμως τις φωτιές. Την εποχή εκείνη στερούμεθα όλων των σύγχρονων πυροσβεστικών και τεχνολογικών μέσων για την αντιμετώπιση τους. Τότε οι άνθρωποι σε πανστρατιά και ο στρατηγός άνεμος ή η βροχή έσβηνε τις πυρκαγιές. Παρ’ όλα αυτά οι φωτιές δεν έκαιγαν πόλεις ή χωριά γιατί υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και ίσως οι περιβαλλοντικές συνθήκες ήταν διαφορετικές. Επομένως, δε φταίνε τα χόρτα και οι θάμνοι ιδιαίτερα στο αστικό περιβάλλον για τις πυρκαγιές, αλλά οι εμπρηστές εντόπιοι και ξένοι που αυξάνουν τον κίνδυνο, αλλά και η αδυναμία συμμετοχής στην πυρόσβεση των σύγχρονων πολιτών.
 
Επομένως, όλα αυτά τα μέτρα, ορισμένα εξ αυτών βλακώδη και αψυχολόγητα, δεν έχουν σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και την καθημερινότητα. Αντίθετα, κάνουν μαύρη και προβληματική την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών προκειμένου να ανταποκριθούν στην εκτέλεση των αψυχολόγητων και ορισμένες φορές αδύνατων να εκτελεστούν αυτές, εξ αιτίας της αδυναμίας της διοικήσεως. (Όρισαν προθεσμία κοπής χόρτων και υποβολή αναφοράς με υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα τις 31/5/24 και πρόστιμο 1000 Ε στον παραβάτη, χωρίς ακόμη να έχει δημιουργηθεί αυτή κ. Μητσοτάκη. Τράβα και κανένα αυτί)
 
Όλα τα κόμματα ομιλούν περί καθημερινότητας του πολίτη αλλά κάνουν μαύρη την καρδιά του από τη στιγμή που θα σηκωθεί με τις προθεσμίες, το φόβο των προστίμων, τα εμπόδια της νέας γραφειοκρατίας που ακόμη ακμάζει και κάνει τη ζωή μας κόλαση.
 
SOS Φτάνει πια!! Δε γίναμε ακόμη ρομπότ !Μαύρο βάζετε στην ψυχή μας μαύρο θα λάβετε και στην κάλπη 
 
(27/5/24)
Αμφικτύων
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.