25 Μαΐου 2024

Σκάνδαλο στην ΔΥΠΑ και σιωπή της Μιχαηλίδου....

Με το Μέγαρο Μαξίμου και την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου να αρνούνται να τοποθετηθούν δημόσια, η απάντηση του διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρου Πρωτοψάλτη αναφορικά με το σκάνδαλο με τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρία «φάντασμα» είναι επί της ουσίας ομολογία ενοχής.
 
Η ΔΥΠΑ υπεραμύνεται της επιλογής της να αναθέσει χωρίς διαγωνισμό, σε μία εταιρία που είναι αμφίβολο εάν υπάρχει στην πραγματικότητα, έξι συμβάσεις συνολικού ύψους άνω των 132.000 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων, ενώ αυτές θα έπρεπε να ενοποιηθούν σε μία και να ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία. Ταυτόχρονα, καλεί όποιον ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες να απευθυνθεί στην εταιρία-«φάντασμα» και υπονοεί ότι το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τώρα επειδή κάποιοι ενοχλούνται με τη μείωση της ανεργίας και απειλεί τους εργαζομένους στον οργανισμό με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
 
Η προκλητική απάντηση
 
«Μέσα από δεκάδες προγράμματα επιδότησης της εργασίας και δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και περισσότερες από 40 εκδηλώσεις, όπως οι “Ημέρες Καριέρας”, “Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ” και “JobReady by DYPA”, η ΔΥΠΑ επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει υιοθετήσει η ΔΥΠΑ, σχεδιάζει και υλοποιεί πολλές ενημερωτικές δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προβολή των προγραμμάτων και των πρωτοβουλιών της, και συνεργάζεται με πολλές διαφημιστικές εταιρίες, ακολουθώντας αυστηρά όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Προφανώς δεν έχουν αποτελέσει εξαίρεση οι αναθέσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, καθώς έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Διευκρινίζουμε ότι οι εν λόγω αναθέσεις δεν αφορούν την παραγωγή των διαφημιστικών, αλλά αφορούν αποκλειστικά την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και ψηφιακά)».
 
Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της ΔΥΠΑ  
 
Ομως, η απάντηση γίνεται εξόχως προβληματική στη συνέχεια, καθώς με καφενειακού ύφους φρασεολογία ο διοικητής της ΔΥΠΑ γίνεται εισαγγελέας, ανακριτής και δικαστής ταυτόχρονα, καθώς αποφαίνεται: «Δεν θα ποινικοποιήσουμε την απευθείας ανάθεση που προβλέπει ο νόμος. Ολα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στη Δι@ύγεια και στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Επίσης, σημειώνουμε ότι για τις πληρωμές αναδόχων, μετά την περάτωση οποιουδήποτε έργου, απαιτούνται αποδεικτικά καλής εκτέλεσης και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Εάν κάποιος έχει ερωτήματα για την εταιρία μπορεί να απευθυνθεί σε αυτήν. Η ΔΥΠΑ έκανε και κάνει όλα όσα προβλέπει ο νόμος και άπτονται των αρμοδιοτήτων της».
 
Ούτε ελληνικά
 
Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι όποιος δημοσιογράφος κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της εταιρίας SYN International ΙΚΕ, που ονομάζεται ΚΑΖΙ ΖΑΦΑΡ ΟΜΑΡ και εικάζεται ότι κατάγεται από το Μπανγκλαντές, θα διαπίστωσε ότι αυτός δεν μιλά καλά καλά τα ελληνικά, επομένως είναι αμφίβολο εάν μπορεί να αναλάβει τη διεκπεραίωση του έργου των συμβάσεων που του ανέθεσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.
 
Επιπλέον, ο διοικητής που συνδιαλέγεται με εταιρίες-«φαντάσματα» ανακαλύπτει επίσης φαντάσματα, καθώς υποστηρίζει: «Προκαλεί εντύπωση το χρονικό σημείο κατά το οποίο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε αυτές τις αποκαλύψεις. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι μπορεί να ενοχλούνται από τη θεαματική μείωση της ανεργίας σε ποσοστά του 2009. Οσο και να θέλουν, όσο και να προσπαθούν, η ΔΥΠΑ δεν θα επιστρέψει στην εσωστρέφεια και την αδράνεια του παρελθόντος».
 
Το αποκορύφωμα του θράσους του διοικητή Σπύρου Πρωτοψάλτη είναι η απειλή ότι η ΔΥΠΑ (πάλι με χρήματα των φορολογουμένων) επιφυλάσσεται για να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της ώστε να διαφυλάξει το κύρος της. Απειλεί, δηλαδή, ευθέως όποιον αποκαλύπτει αυτές τις τουλάχιστον περίεργες συναλλαγές με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.