6 Μαΐου 2024

Ἀδιανόητη ἐμμονὴ τοῦ Πατριάρχη γιὰ κοινὸ Πάσχα μὲ τοὺς παπικούς

ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
«ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ»
Τ.Θ. 67250,
Τ.Κ. 15102, Μελίσσια Ἀττικῆς
Τηλ.: 210 5248000
Ἠλ. Διεύθυνσις: info@ethnikoiphylakes.org
Ἱστοσελίς: https://ethnikoiphylakes.org
 
Ἐν Μελισσίοις, τῇ 4ῃ Μαΐου 2024
Ἀρ. Πρωτ.: Φ3/09/04-05-24
 
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
 
Θέμα: Ἀδιανόητη ἐμμονὴ τοῦ Πατριάρχη γιὰ κοινὸ Πάσχα μὲ τοὺς παπικούς 
 
Προσφάτως ἀνεφέρθη μὲ στόμφο ἀπὸ τὸν Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη ἡ ἀνάγκη γιὰ κοινὸ Πάσχα μὲ τοὺς παπικούς, διότι, συμφώνως μὲ ὅσα ἐδήλωσε, εἶναι ντροπὴ ὁ χωριστὸς ἑορτασμός!
 
Παρ’ ὅλα αὐτά, δὲν ἔγινε καμμία ἀναφορὰ στοὺς κανόνες τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, οἱ ὁποῖοι ὁρίζουν τὴν αποτείχισι ἀπὸ κάθε εἴδους αἵρεσι· διότι ὁ παπισμὸς ἀποτελεῖ αἵρεσι!
 
Εἶναι γνωστὸ τὸ λεγόμενο Filioque, συμφώνως μὲ τὸ ὁποῖο, τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν ἐκπορεύεται ἀπὸ Τὸν Πατέρα, ἀλλὰ ἀπὸ Τὸν Υἱό (βασικὴ παραχάραξις πρὸς ἀλλοίωσιν τοῦ Τριαδικοῦ Δόγματος), μία θεωρία κατασκευασμένη ἀπὸ τὸν Ἄρειο καὶ τοὺς ὀπαδούς του, ἐξ αἰτίας τῆς ὁποίας οἱ Ρωμαιοκαθολικοὶ ἀνακηρύχθηκαν αἱρετικοὶ ἀπὸ τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, μὲ ἀπόφασι τῆς Η΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ἡ ὁποία συνεκλήθη τὸ 879 μ.Χ. στὴν Κωνσταντινούπολι.
 
Ἐπιπροσθέτως, οἱ παραχαράξεις τῆς παπικῆς «ἐκκλησίας» εἶναι ἀναρίθμητες (λ.χ. ἀλάθητο τοῦ Πάπα κ.ο.κ.)!
 
Συμφώνως μὲ ὅσα παραθέτουμε λοιπόν, ὄχι μόνον δὲν ἐπιτρέπεται ἡ πίεσις γιὰ κοινὸ ἑορτασμὸ τοῦ Πάσχα μὲ τοὺς παπικούς, ἀλλὰ ἐπιβάλλεται νὰ ἀντισταθοῦμε καὶ νὰ πράξουμε ἀνυπακοὴ ὡς ἀπάντησι στὶς πιέσεις τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη, μὲ ὅλες μας τὶς δυνάμεις! Ὀφείλουμε νὰ διαφυλάξουμε τὴν Ὀρθοδοξία ὡς κόρην ὀφθαλμοῦ!
 
Ἔχουμε ἐπίσης ἱερὸ χρέος νὰ ἐνημερώνουμε ὅλους τοὺς ἀδελφούς μας, οἱ ὁποῖοι δὲν γνωρίζουν τί σημαίνει ὁ ἐν λόγῳ συνεορτασμός, γιὰ τὸν ὁποῖον ἔχουν ἀποφανθῇ οἱ Ἅγιοι Πατέρες μας (Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Ἡ ἀποδοχὴ τῆς αἱρέσεως εἶναι φόνος τῆς ψυχῆς.», ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ: Μὴ δεχθῆτε κανένα δόγμα μὲ τὸ πρόσχημα τῆς ἀγάπης», ΑΓ.ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: «Ὁ ἕνας ἀντίχριστος εἶναι ὁ Πάπας καὶ ὁ ἄλλος εἶναι αὐτός, ποὺ εἶναι στὸ κεφάλι μας.»).
 
Τί θλιβερὸ ἀλήθεια, αὐτοί, οἱ ὁποῖοι θεωροῦνται Πνευματικοὶ Ταγοί, νὰ σπρώχνουν τὸν Λαὸ στὸν ὄλεθρο, καθιστῶντας τοιουτοτρόπως ἐπίκαιρο ὅσο ποτὲ τὸν Λόγο Τοῦ Κυρίου μας: «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διϋλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες»!
 
Ἐκ τοῦ Γραφείου Τύπου



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΙ ΙΟΡΔΑΝΗΔΕΣ ΠΟΤΑΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΑΠΑ, ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΚΕΚΡΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ... ΠΕΛΕΚΥΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΠΙΠΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΔΗΛ. ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΗ ΠΑΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ.... ΜΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΕΙΣΕΡΧΩΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ... ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ …
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

1204 ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ.
«…Έβλεπε κανείς όχι μόνο τις ιερές εικόνες του Χριστού να θραύονται με αξίνες και να ρίχνονται στη φωτιά, αλλά και τα σεπτά και πανάγια σκεύη να αρπάζονται με θράσος από τους ναούς, να ρίχνονται στη φωτιά και να παρέχονται στα εχθρικά στρατεύματα ως απλούς άργυρος και χρυσός».
Αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της λεηλασίας της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους το 1204 ο Νικήτας Χωνιάτης, ιστορικός της αλώσεως της Πόλης, περιγράφει με λεπτομέρεια τις δραματικές σκηνές της απογύμνωσης της Βασιλεύουσας από τους θησαυρούς της. Μιλάει για όσα χάθηκαν δια παντός, αλλά και για εκείνα που όδευσαν προς τη Δύση. Για τα χρυσά «βαρυτάλαντα» έπιπλα και τις αργυρές λυχνίες της Αγίας Σοφίας, που μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα από τη φωτιά μαζί με την ολόχρυση και στολισμένη με πολύτιμες πέτρες Αγία Τράπεζα, που τεμαχίστηκε και διανεμήθηκε στους λαφυραγωγούς. Αλλά και για εκείνα -ιερά λείψανα και θρησκευτικοί θησαυροί, καθώς και έργα τέχνης- τα οποία μετά την διανομή της λείας έφθασαν στην Βενετία, στη Γαλλία, στη Γερμανία.
Στη συνέχεια, άρχισε η λεηλασία της πόλης. Το αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο και ναύσταθμος τέθηκαν υπό φρούρηση, αλλά με εξαίρεση αυτά τα δύο, οι στρατιώτες και οι ναύτες είχαν το δικαίωμα να λαφυραγωγήσουν ότι ήθελαν χωρίς διάκριση. Ποτέ στην Ευρώπη δεν είχε πραγματοποιηθεί μια τόσο συστηματική και ανελέητη λεηλασία. Ποτέ ο στρατός ενός χριστιανικού κράτους δεν είχε λεηλατήσει μια πόλη με τόσο βάρβαρο τρόπο, όσο εκείνος με τον οποίο λεηλάτησαν την Πόλη· εκείνοι οι στρατιώτες του Χριστού, που είχαν ορκιστεί να παραμείνουν αγνοί, είχαν υποσχεθεί ενώπιον του Θεού να μη χύσουν χριστιανικό αίμα και έφεραν πάνω τους το έμβλημα του Πρίγκιπα της Ειρήνης. Περιγράφοντας τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Σταυροφόροι, ο Χωνιάτης γράφει με οργή. «Πήρατε το σταυρό και ορκιστήκατε πάνω σ’ αυτόν και στα ιερά ευαγγέλια, ότι θα περνούσατε από την επικράτεια των χριστιανών χωρίς να χύσετε αίμα και χωρίς να στραφείτε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Μας είπατε ότι είχατε πάρει τα όπλα μόνο εναντίον των Σαρακηνών και θα πνίγατε μόνο εκείνους στο αίμα τους. Υποσχεθήκατε να παραμείνετε αγνοί ενόσω φέρατε το σταυρό, όπως άρμοζε σε στρατιώτες που υπηρετούν τη σημαία του Χριστού. Αντί να υπερασπιστείτε τον τάφο του, βιαιοπραγήσατε σε βάρος των πιστών που είναι μέλη του. Φερθήκατε στους χριστιανούς χειρότερα απ’ ότι οι Άραβες φέρονται στους Λατίνους, γιατί οι τελευταίοι σέβονται τουλάχιστον τις γυναίκες».
Η λαγνεία των στρατιωτών δεν φείσθηκε ούτε των κοριτσιών ούτε των αφιερωμένων στο Θεό παρθένων. Η βία και η ακολασία ήταν παρούσες παντού. Οι κραυγές, οι θρήνοι και τα βογκητά των θυμάτων αντηχούσαν σε ολόκληρη την πόλη και παντού η λεηλασία ήταν απεριόριστη και η λαγνεία αχαλίνωτη. Αυτοί οι ευσεβείς ληστές, όπως τους αποκαλεί προσφυώς ο Γκούντερ, ενεργούσαν σαν να είχαν άδεια να διαπράξουν οποιοδήποτε έγκλημα. Κράδαιναν τα ξίφη τους και λεηλατούσαν κατοικίες κι εκκλησίες. Η θρησκεία των ηττημένων υφίστατο κάθε είδους προσβολή. Οι μοναχοί και οι ιερωμένοι υπέστησαν προσβλητική μεταχείριση. Οι Σταυροφόροι τοποθετούσαν τα άμφια των ιερέων στις ράχες των αλόγων τους. Οι εικόνες αποσπώνταν ανελέητα από τα πλαίσιά τους ή θρυμματίζονταν. Οι στρατιώτες βεβήλωσα το μέγιστο ναό της Χριστιανοσύνης. Μια πόρνη κάθισε στην πατριαρχική καθέδρα και χόρευε και τραγουδούσε ένα άσεμνο τραγούδι προς τέρψη των στρατιωτών. Η λεηλασία του ίδιου ναού το 1453 εκ μέρους του Μωάμεθ Β΄, δεν ήταν τόσο εκτεταμένη όσο εκείνη εκ μέρους των Σταυροφόρων του Πάπα το 1204. Αυτούς τους ευσεβείς ληστές -νέο Σταυροφόρους- τους γνωρίσαμε πρόσφατα στην Σερβία και τώρα στη μαρτυρική Κύπρο μας, σαν Σχέδιο Ανάν!..
Απόσπασμα.
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Πολλα ωραια σχολια που μας δασκαλευουν για τους αθλιους παπικους ..
Νικηφορος

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.