22 Μαΐου 2024

Η βεβήλωσις της Μονής της Χώρας από τους βλασφημούντας την Αγίαν Τριάδα

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου 
 
Σύμφωνα με την Kathimerini.gr, σε άρθρο ημερομηνίας 6/5/2024, το οποίο τιτλοφορείτο, ‘’Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας – Τι δήλωσε στα εγκαίνια ο Ερντογάν’’, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα τελευταία 21 χρόνια, έχουμε αναστηλώσει 5.500 μνημεία προγόνων στη χώρα μας και σε όλη τη γεωγραφία της καρδιά μας».
 
Ο Ερντογάν θεωρεί τη Μονή της Χώρας "μνημείο προγόνων στη χώρα του" και ανήκον στη ‘’γεωγραφία της καρδιάς τους’’; Άπαγε της βλασφημίας. Η Μονή της Χώρας ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν ανήκει στους εχθρούς του Αληθινού Τριαδικού Θεού, μωαμεθανούς Τούρκους. 
 
Θα ‘’προσεύχονται’’ οι μωαμεθανοί Τούρκοι, οι εχθροί του Αληθινού Τριαδικού Θεού, σαν να είναι σε τζαμί, μέσα στον Ιερό Ναό της Μονής της Χώρας. Ότι έκαναν με τον Ναό της Αγίας Σοφίας και τη Μονή της Παμμακαρίστου, το κάνουν τώρα και στη Μονή της Χώρας. 
 
Ο Έρντογάν λέει έκανε ‘’εγκαίνια’’ στη Μονή της Χώρας. Τα εγκαίνια του Ναού της Μονής της Χώρας έγιναν τον 6ο αιώνα και το μη ιερό ‘’άγιο γέγονε’’. Τα ‘’εγκαίνια’’ που διακηρύσσει ο Έρντογάν είναι αντίθεη βεβήλωση. Γιατί βεβηλώνουν τη Μονή της Χώρας οι εχθροί του Αληθινού Τριαδικού Θεού; 
 
Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός για το Ισλάμ, στο «Περί αιρέσεων» ΡΑ΄ τονίζει ότι, «έστι δε και μέχρι του νυν κρατούσα λαοπλάνος θρησκεία των Ισμαηλιτών πρόδρομος ούσα του Αντιχρίστου’’. Διατί έστηκαν οι αβάπτιστοι μωαμεθανοί εν τόπω αγίω; Από τι θα ‘’εμπνέονται’’ όταν θα βρίσκονται εκεί; 
 
Το βλάσφημο θράσος των Τούρκων στρέφεται τώρα και εναντίον της Μονής της Χώρας. Έχουν την ψευδαίσθηση οι μωαμεθανοί, πως όταν συνοχλούνται στους Ιερούς Ναούς που βεβηλώνουν, ότι δήθεν ‘’προσεύχονται’’. Οι όχλοι των μωαμεθανών όταν μαζεύονται για να βεβηλώσουν Ιερούς Ναούς, θυμίζουν απλά αγριεμένο ασκέρι που κατακτά μια πόλη. Οι νικητήριες κατακτητικές ιαχές δεν είναι προσευχές. Τουναντίον είναι ύβρεις για τον Αληθινό Τριαδικό Θεό. 
 
Το περιβάλλον σ’ ένα Ιερό Ναό εμπνέει τον προσευχόμενο, αρχής γενομένης από την αρχιτεκτονική του. Πρόκειται για σταυροειδή τρουλαίο Ναό. Δεν το προσμετρούν αυτό; Κάτω από σταυρόσχημο Ναό θα πραγματοποιήσουν τη βεβήλωσή του. Θα το κρύψουν κι αυτό με μεγάλα υφάσματα; Δεν κρύβεται όμως, όπως δεν κρύβονται οι τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά. 
 
Ενθυμούμαι κάποτε διήγηση του μακαριστού Σέρβου Ιεράρχη Αθανασίου Γέφτιτς, από την επίσκεψή του στη Μονή της Χώρας όπου είχε συνοδέψει τους φοιτητές του, ως καθηγητής Πανεπιστημίου στη Μονή της Χώρας. Μόλις μπήκαν στον Ιερό Ναό, ένας φοιτητής κοιτώντας με θαυμασμό την τοιχογραφία ‘’Η Χώρα του Αχωρήτου’’ ανεφώνησε, ‘’μα αυτοί εδώ είναι φτασμένοι’’. Πρόκειται για εικονογραφικό θησαυρό της Εκκλησίας. 
 
Δεν αφήνει όμως ο κορανικός ζόφος, να καταλάβουν οι μωαμεθανοί τη ‘’Χώρα των ζώντων’’, τη ‘’ Χώρα του Αχωρήτου’’, το Φως της Μεταμόρφωσης και τη σωτηριώδη Ανάσταση του Χριστού. Τους βολεύει η υπαγορευόμενη κορανική κατακτητική μανία. 
 
Παλιά οι μωαμεθανοί κάλυπταν με ασβέστη τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες Ιερών Ναών που βεβήλωναν. Τώρα καλύπτουν με ρούχα τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά για να μη ‘’φαίνονται’’. Κρύβονται όμως; 
 
Η Μονή της Χώρας ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Μονή της Χώρας δεν ανήκει στην Ουνέσκο, ούτε είναι παγκόσμια κληρονομιά, όπως προβάλλονται και από Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, νομιζόμενοι ότι θα πείσουν τον Ερντογάν να εγκαταλείψει την κατακτητική θρασύτητά του για Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας. Γιατί αποφεύγουν κάποιοι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, να πουν ότι η Μονή της Χώρας ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. 




Share

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Από που πηγάζει η θρασύτητα των βαρβάρων τούρκων; Αυτονόητη η απάντηση. Από την ανοχή και υποτέλεια των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες θεωρούν, ότι έτσι οι τούρκοι θα αποκτήσουν φιλότιμο ... Πλάνη οικτρά ... που αν συνεχισθεί στο τέλος θα μας πάρουν και τα σώβρακα ... Για πέστε μου τι αποτελέσματα είχαν οι διαμαρτυρίες μας όταν και Η του θεού Αγία Σοφία, το ιερότερο μας εκκλησιαστικό μνημείο μετατράπηκε σε τζαμί και πρόσφατα η Ιερά Μονή της χώρας; Αποσιωπάτε βέβαια ότι και άλλες εκατοντάδες εκκλησιές μας εξαφανίστηκαν από προσώπου Μικράς Ασίας ..... ΚΑΝΕΝΑ! Και οι δόλιοι μας σύμμαχοι άλλοι τας χείρας ένιψαν και άλλοι τας χείρας έτριψαν όπως πχ η ύπουλη παπική εκκλησία.
Οι Τούρκοι καταπατητές βλάσφημοι θα συνεχίσουν και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο Ελληνικό και Ορθόδοξο και εμείς σκυφτοί δειλοί και άβουλοι αντάμα θα περιμένουμε ένα θάμα. Συν Θεώ και χείρα κίνει. Στην Ελληνική Κύπρο 550 εκκλησίες και μοναστήρια στην κατεχόμενη από βαρβάρους περιοχή, συλήθηκαν και μετατράπηκαν σε τζαμιά, ή σταύλους, ή Bar ή οίκους ανοχής και εμείς στις ελεύθερες περιοχές συντηρούμε και διατηρούμε σε άριστη κατάσταση δεκάδες τζαμιά τα οποία σημειώστε ότι είναι κτισμένα όλα επί ερειπίων Ελληνικών εκκλησιών μας ...
Ακόμη και τα χριστιανικά νεκροταφεία ισοπεδώθηκαν και τους μαρμάρινους σταυρούς και πλάκες τα μετέτρεψαν σε μαρμαρόσκονη .... την οποία πωλούν σε Έλληνες επιχερηματίες οικοδομών. Τους
χάλκινους αδριάντες των ηρώων μας τους έλιωσαν και τον χαλκό τον απέστειλαν στη Τουρκία για στρατιωτικούς σκοπούς ή με αυτό κατασκεύασαν αδριάντες τούρκων εγκληματιών .....
5000 άμαχοι και στρατιώτες δολοφονήθηκαν, 300000 γηγενείς Κύπριοι εκτοπισμένοι, 40000 εγκλωβισμένοι. 850 γυναίκες όμηροι κακοποιημένες, οι 550 εκκλησιές μας συλημένες. το 37% των κυπριακών εδαφών κατεχόμενο ....και σήμερα μετά από 50 χρόνια, εμείς καρτερούμε ... μάταια να φυσήξει ένας αέρας, που εννα φέρει Ένωση τζιαι Λευτεριά..... και μέχρι σήμερα η Τουρκιά ανενόχλητη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και όλοι δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν μιλούν .... Ένας πολιτισμός χάνεται και στην κατεχόμενη Μικρά Ασία και στην Ελληνική Κύπρο και οι κυβερνώντες μας συνεχίζουν οι αφελείς να υποκλίνονται στους νεοσουλτάνους και να τείνουν χείρα φιλίας στο λαό της οργής του Θεού, που δεν έχει ιστορία ει μη μόνο πλούσιο ποινικό μητρώο και ούτε μπέσα παρά μόνο μπαμπέσα....
Υπό την τυρρανία του Οθωμανικού ζυγού κανένας δεν είναι σίγουρος μήτε για τη ζωή του, μήτε για την τιμή του, μήτε για τα υποστατικά του. ΡΗΓΑΣ
Α.Α.Πρόσφυγας από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, γη Αγίων και Ηρώων.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά! Ας σκουντήξουν τους κοιμωμένους κυβερνήτες μας για να τους ξυπνήσουν. Αν δεν ξυπνήσουν από τη πρώτη ΄δώστε τους ακόμη μια σκουντιά για να πέσουν από το κρεβάτι και προσγειωθούν ανώμαλα.
Μίνως

Ανώνυμος είπε...

Το κάνουν καθαρά για να μας ταπεινώσουν δεν το βλέπουν και το καταπίνουν αμαχητί?

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.