21 Μαΐου 2024

Από το νέφος στην αφρικανική σκόνη μέσω κορωνοϊού

Nέοι αρνητές και συνωμοσιολόγοι ή νέα τυραννία ειδικών που λέγονται μετεωρολόγοι;
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
 
«Δουλεία είναι το να πρέπει να παίξεις σ’ ένα έργο που έχει γράψει κάποιος άλλος· ενώ ελευθερία είναι το να γράψεις το δικό σου έργο. Μιας και οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ούτε καν να συλλαβίσουν, θεωρούν ότι το να γράψεις ένα θεατρικό έργο είναι στόχος δυσεπίτευκτος, γι’ αυτό και προτιμούν να παίζουν έναν ρόλο στο έργο κάποιου άλλου παρά να μην παίζουν καθόλου»
 Thomas Szasz, «Αιρετικά»
 • «Σε έξαρση η αφρικανική σκόνη»
 • «Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η χώρα»
 • «Αναμένεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης»
 • «Κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών προβλέπουν οι μετεωρολόγοι εξαιτίας υποτροπικού αεροχειμάρρου»
 • «Ιατρικές συστάσεις για χρήση μάσκας και περιορισμού των μετακινήσεων στις ευπαθείς ομάδες λόγω αφρικανικής σκόνης» 
 • «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την αφρικανική σκόνη»
 • «Αρνητές της… αφρικανικής σκόνης Πετράκος και Παπαθωμά. Παρά τις συστάσεις των ειδικών για μέτρα προφύλαξης, ιδιαίτερα για άτομα αυξημένου κινδύνου, ορισμένοι… γνωστοί συνωμοσιολόγοι αρνούνται ακόμα και την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης».
Όποιος δεν έχει πάθει ακόμη αμνησία, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να αντιληφθεί ότι το τρομολαγνικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται για την αφρικανική σκόνη είναι μια πληκτική και εμετική επανάληψη της φοβογλώσσας που μάθαμε να μιλάμε στην εποχή του κορωνοϊού.
 
Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αποδεικνύουν συνεχώς ότι αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν να είναι βρέφη που, για να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διανοητικώς (δήθεν) ανώτερους γονείς τους, θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις βασικές λέξεις-κλειδιά (buzzwords) που ενεργοποιούν τις αντιδράσεις τους.
 
Οι βρεφοπολίτες πρέπει να τρομοκρατούνται διαρκώς, ώστε να μη σκέπτονται τίποτε άλλο από την ασφάλεια της νηπιακής κούνιας τους, πίσω από τα κάγκελα της οποίας θα φθάσουν κάποια στιγμή να βιώνουν καθημερινά και νυχθημερόν ένα άτυπο λοκντάουν.
 
Το κέρδος για τα ΜΜΕ και την εκάστοτε κυβέρνηση είναι τεράστιο:
 
Απο την μία πλευρά τα ΜΜΕ ανεβάζουν την τηλεθέαση, δείχνοντας στους «κατουρημένους βρεφοπολίτες» μπαμπούλες και κρατώντας του με αυτόν τον τρόπο καρφωμένους ενώπιον της οθόνης που έχει εγκατασταθεί μπροστά ακριβώς από την νηπιακή κούνια τους.
 
Από την άλλη πλευρά, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν ανενόχλητες την καταστροφή της πατρίδας και την φτωχοποίηση του πληθυσμού, ενώ, ταυτοχρόνως, προωθούν με μεγάλη ταχύτητα την ατζέντα του μετανθρωπισμού, δηλ. της κατάργησης του ανθρώπου.
 
Οι τηλεσαδιστές δημοσιογράφοι, αν είχαν λίγο περισσότερη φαντασία, θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ένα προπαγανδιστικό θανατολογικό τρομο-σλόγκαν, αντιγράφοντας εκείνο που είχαν διασπείρει επί κορωνοϊού:
«Ο κορωνοϊός σκοτώνει», μας έλεγαν. 
Γιατί όχι λοιπόν: 
«Η αφρικανική σκόνη σκοτώνει»! 
 
Και ακόμη πιο λιτά και παιχνιδιάρικα: 
«Η αφρικανική σκο(τώ)νη»!
 
Περνώντας χάρη στον κορωνοϊό στην εποχή των «ειδικών», τους οποίους μας ζητούν να ακούμε ευλαβικά και να μην τους αμφισβητούμε ποτέ, δεν θα ήταν άτοπο να ισχυρισθούμε ότι την σκυτάλη της τυραννίας των λοιμωξιολόγων έλαβε η τυραννία των μετεωρολόγων.
 
Μάλιστα, το παράδοξο είναι ότι, τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι, εξαργυρώνουν την τυραννία μας με την υποψηφιότητά τους στις επικείμενες ευρωεκλογές (βλ. Τσιόδρα και Καλιάνο).
 
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο βρεφοποιημένος Έλληνας ετοιμάζεται να ψηφίσει τους βασανιστές του, επαληθεύεται η υπόνοια ότι, εδώ και καιρό, χορεύει ένα σαδομαζοχιστικό τανγκό με τους διαχειριστές των εκάστοτε κρίσεων και, βεβαίως, με τους φρικαλέους κυβερνήτες και εν γένει πολιτικούς (για την σαδομαζοχιστική σχέση κράτους-πολίτη βλ. Βαθιώτη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης, εκδ. Αλφειός, 3η έκδ., 2023, σελ. 359 επ.).
 
Πάντως, όποιοι διατηρούν μνήμη από την δεκαετία του 1980, αλλά και από τα τέλη της αμέσως προηγούμενης, θα θυμούνται ότι στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής φοβογλώσσας εκείνης της εποχής βρισκόταν το νέφος!
 
Kαθημερινά μετρούσαμε τους ρύπους από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που κάποιες φορές «χτυπούσαν κόκκινο» και σήμαιναν συναγερμό. Επιπλέον:
κάποιοι φορούσαν μάσκες για να αποφύγουν την μόλυνση
το 1982 είχε συζητηθεί η επιβολή σαρανταοκτάωρης καραντίνας για την προστασία του πληθυσμού από το εφιαλτικό τέρας
οι εφημερίδες μάς πληροφορούσαν για τα γεμάτα νοσοκομεία και τα κρούσματα των ασθενών 
η κυβέρνηση λάμβανε συνεχώς έκτακτα μέτρα που περιόριζαν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, μόλις διαπιστωνόταν υπέρβαση των ορίων επιφυλακής
οι οδηγοί έπρεπε να έχουν μαζί τους κάρτα ελέγχου
στους παραβάτες των μέτρων επιβάλλονταν τσουχτερά πρόστιμα.
 
Η μάσκα μπορεί να έγινε το καθημερινό αξεσουάρ των κατουρημένων βρεφοπολιτών στην εποχή του κορωνοϊού, αλλά αποδεικνύεται ότι φοριόταν και για προφύλαξη από το νέφος στις αρχές της δεκαετίας του 1980! 
 
Στο φύλλο της 13ης Απριλίου 1981 της εφημερίδας «Η Βραδυνή» (σελ. 6), διαβάζουμε ότι:
«Καμία αμφιβολία δεν μένει πια ότι το περιβόητο “νέφος” εγκαταστάθηκε πάνω από την Αθήνα και θα κάνη έντονη την παρουσία του κάθε φορά που θα το ευνοούν οι κλιματολογικές συνθήκες: δηλαδή η ηλιοφάνεια και η άπνοια. Ίδιο φαινόμενο με αυτό που παρατηρείται στο Λος Άντζελες και στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας –που παρουσιάζουν όμοια εδαφολογική μορφή, βουνά, δηλαδή, γύρω-γύρω που δεν επιτρέπουν στο νέφος να διασκορισθή– θα μας ταλαιπωρή μόνιμα, αν δεν ληφθούν τα μέτρα που πρέπει για να μειωθούν οι ρυπαντές της ατμόσφαιρας. Το ΝΕΦΟΣ της αιθαλομίχλης εμφανίσθηκε για πρώτη φορά –ή πιο σωστά έκανε για πρώτη φορά “αισθητή” την παρουσία του– το φθινόπωρο του 1979. Από τότε εμφανίζεται όλο και πιο συχνά. Μόνιμος εφιάλτης της πρωτεύουσας. Προβλήματα στους καρδιοπαθείς, δυσχέρειες στο αναπνευστικό – διάφορες άλλες ενοχλήσεις σ’ όλο σχεδόν τον κόσμο».
 
Στο εξώφυλλο της 11ης Απριλίου 1981 της ίδιας εφημερίδας διαβάζουμε τον ακόλουθο τίτλο:
«Μόνιμες βλάβες από το νέφος; Ανησυχούν οι επιστήμονες για το αναπνευστικό των παιδιών. Αυξήθηκαν χθες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία».
 
Περαιτέρω, και πάλι από την «Βραδυνή» πληροφορούμαστε ότι:
«Τα πιο σημαντικά και επικίνδυνα στοιχεία που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα της περιοχής της πρωτευούσης, ιδιαίτερα όταν κάνη την εμφάνισί του το νέφος είναι:
 • Διοξείδιο του θείου
 • Αιωρούμενα σωματίδια και καπνός
 • Μονοξείδιο του άνθρακος
 • Μόλυβδος
 • Υδρογονάνθρακες».
 
Από το πρωτοσέλιδο της 18ης Απριλίου 1981 μαθαίνουμε ότι: 
«οι 100 από τις 2.500 ουσίες που περιέχει το νέφος της αιθαλομίχλης είναι καρκινογόνες».
 
Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο να κάνει και τότε την εμφάνισή του το θανατολογικό τρομο-σλόγκαν «Το νέφος σκοτώνει»!
 
Έχοντας τώρα κατά νουν όλα τα παραπάνω, γεννάται ένα εύλογο ερώτημα:
Αν ισχύει ότι ο κορωνοϊός κατασκευάσθηκε σε εργαστήριο και η διασπορά του είναι έργο κάποιων (μισ)ανθρώπων που τον εξαπέλυσαν ως βιολογικό όπλο, τότε η κοινή φοβογλώσσα που χρησιμοποιείται για να επικοινωνούν οι διαχειριστές της νέας υγειονομικής σκονο-κρίσης με τους βρεφοπολίτες, ώστε να τους πείθουν ευκολότερα ότι πρέπει να τηρούν πειθαρχημένα τα εκάστοτε μέτρα, ενδέχεται να σημαίνει ότι η έξαρση της αφρικανικής σκόνης δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά και πάλι έργο κάποιων (μισ)ανθρώπων.
 
Εφόσον τα μέλη της παγκόσμιας ελίτ κατέχουν τρομερά τεχνολογικά όπλα, που οι βρεφοπολίτες νομίζουν αφελώς ότι χρησιμοποιούνται μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, δεν είναι καθόλου απίθανο, ειδικά το φετινό κρεσέντο της αφρικανικής σκόνης να ομοιάζει εν μέρει με… νιγηριανή απάτη.
 
Εκτιμάται ότι η αφρικανική σκόνη, η οποία εξυπηρετεί άριστα το αφήγημα της (δήθεν) ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε νέες απαγορεύσεις που, με δικαιολογία την «καταπολέμηση» του νέου «αόρατου εχθρού», ενίοτε χρώματος πορτοκαλί, θα πλήξουν ξανά τις ατομικές ελευθερίες μας.
 
Φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ: Όταν ο πλανήτης Γη αντιγράφει τον πλανήτη Άρη…
 
Αυτό ακριβώς είχε συμβεί όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος κατά του νέφους από το 1982 μέχρι το 1994, οπότε ανακοινώθηκαν 6 πακέτα περιοριστικών-απαγορευτικών μέτρων. Η παράνομη στάθμευση εισήχθη στο περίφημο πόιντ σύστεμ, αλλά αυτό δεν οδήγησε στην μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Στο κέντρο της Αθήνας καθιερώθηκε ο δακτύλιος και η εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων με βάση τον τελευταίο αριθμό της πινακίδας τους: Ανάλογα με την ημέρα επιτρεπόταν να κυκλοφορούν τα μονά ή τα ζυγά. Ωστόσο, κάθε ελληνική οικογένεια αγόρασε και δεύτερο αυτοκίνητο, προκειμένου να μπορούν όλοι να κινούνται στον δακτύλιο!
 
Η γελοιογραφία που είχε δημοσιευθεί στην ΒΡΑΔΥΝΗ του 1981 μας βοηθεί να συνειδητοποιήσουμε τον πειθαρχικό, πατερναλιστικό και αυταρχικό χαρακτήρα της διακυβέρνησης των βρεφοπολιτών.
 
Η μεγάλη απορία είναι η εξής: 
Πώς εξηγείται ότι εξαφανίσθηκε έτσι ξαφνικά το νέφος της Αθήνας και κατά την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα μεταλλάχθηκε σε αφρικανική σκόνη, που κάποια στιγμή ίσως προκαλέσει νέα πίεση στα νοσοκομεία;
 
Aλλά, εν τω μεταξύ, που πήγε και το φωτοχημικό νέφος, που όταν μπήκαμε στον 21ο αιώνα χαρακτηρίσθηκε ως μετεξέλιξη του νέφους της αιθαλομίχλης, η οποία, κατά την Greenpeace, επρόκειτο να μας ταλαιπωρήσει επί χρόνια;
 
Δυστυχώς, ο στιγματισμός των πολιτών που θέτουν τέτοια ερωτήματα ως «αρνητών» και «συνωμοσιολόγων» ήταν η προπαγανδιστική τεχνική που εφαρμόσθηκε κατά κόρον στην εποχή του κορωνοϊού για να προωθηθεί λυσσαλέα η, όπως πλέον γνωρίζουμε, τόσο επικίνδυνη για την υγεία μας εμβολιαστική επιχείρηση. Συνεπώς, η παρόμοια απαξιωτική μεταχείριση όσων προβληματίζονται για τα γενεσιουργά αίτια της αφρικανικής σκόνης καθίσταται αν μη τι άλλο εξαιρετικά ύποπτη. 
 
Από τους αρνητές της μάσκας και του εμβολίου περάσαμε αίφνης στους αρνητές της αφρικανικής σκόνης. Όποιος τολμά και σκέπτεται διαφορετικά απ’ ό,τι η συμπαγής πλειοψηφία έρχεται αντιμέτωπος με τα ροτβάιλερ της συστημικής δημοσιογραφίας που του καρφώνουν στο μέτωπο την μειωτική ταμπέλα του αρνητή και του συνωμοσιολόγου.
 
Όποιος, βεβαίως, θέλει να αποσκορακίσει τις υπόνοιες ότι κάποιοι αόρατοι μαριονετίστες έχουν βαλθεί να επιτύχουν την πολυπόθητη μείωση του πληθυσμού, έχει την δυνατότητα να αποδώσει την μόνιμη τάση των δημοσιογραφίσκων και των πολιτικών καρικατ-ούρων να μας μιλούν πάντοτε με καρμπόν-τρομολαγνική ορολογία στην εξής γελοία άποψή τους:
 
Οι πολίτες είναι μεγάλα βρέφη που, όταν ξεσπά μια κρίση, μπορούν να κινητοποιηθούν σωτήρια, μόνο όταν χρησιμοποιούνται λέξεις που έχουν παγιωθεί στον από αιώνες φορμαρισμένο εγκέφαλό τους:
 
Κύματα, κοκτέιλ, μάστιγες, αόρατοι εχθροί, καταπολέμηση, και πάει (κ)λέγοντας.
Η εκδοχή αυτή, όμως, δεν είναι πειστική, διότι γνωρίζουμε ποιο είναι το φετιχιστικό-σατανικό τέχνασμα των οπαδών της Νέας Τάξης Πραγμάτων: 
Προκαλούν τις κρίσεις για να φέρουν τις λύσεις που τους βολεύουν! Για τον σκοπό αυτόν, επιλέγουν και τις κατάλληλες φοβολέξεις.
 
Ένα σκίτσο από την ΑΚΡΟΠΟΛΗ του 1981, που πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ…
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο βίντεο με τίτλο «Σιωπηλός Πόλεμος – Αθόρυβα Όπλα 2» γίνεται η εξής περίεργη αλλά και ανησυχητική αναφορά: 
«Όποτε μιλάνε για νέα επιστημονική ανακάλυψη είναι σαφές ότι την είχαν για δεκαετίες πριν τη μάθουμε εμείς. Αναφέρονται και στη μικροσκόνη ως όπλο. Λένε ότι η μηχανική σκόνη διασκορπίζεται σαν αεροζόλ και την εισπνέουμε… Η σκόνη διεισδύει στους πνεύμονες και εκτελεί διάφορες παθολογικές αποστολές. Λένε ότι είναι ένα νέο είδος πολεμικής και είναι νόμιμο!».
 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.