19 Μαΐου 2024

19 ΜΑΙΟΥ 2024 ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Του Στρατηγού Κουτρή Σταύρου, Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ
 
Ημέρα Μνήμης και σεβασμού στις 353.000, Ελληνικές ψυχές του Πόντου.
 
Δεν επιζητάμε οίκτο, δεν επιζητάμε εκδίκηση, επιζητάμε σαφή και ξεκάθαρη αναγνώριση της γενοκτονίας και την ειλικρινή συγγνώμη του επίσημου Τουρκικού κράτους. 
 
Δολοφονήθηκαν, Βιάστηκαν, Βεβηλώθηκαν και εμείς οι απόγονοι τους, οφείλουμε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για την παγκόσμια αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας. Γιατί όσο δεν αναγνωρίζεται και δεν ζητείται μια ειλικρινής συγνώμη, ίδια εγκλήματα θα γίνονται ενάντια στον Ελληνισμό από την κατά τα άλλα «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία, (Δεκεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη, Κυπριακό, Ίμια κλπ.) 
 
Ο Ποντιακός Ελληνισμός σταθερός στις αξίες του γένους, αλλά και της βαθιάς πίστης του στα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, αγωνίστηκε, θυσιάστηκε και μετανάστευσε σε όλες τις γωνιές του κόσμου με μόνη σκέψη τον αγώνα και την δικαίωση των χαμένων 353.000 ψυχών, των παιδιών που έδυσαν πριν ανατείλουν, των βιασμένων γυναικών, των καμένων Χριστιανικών κειμηλίων που απλώνονται σε όλη την επικράτεια του Πόντου, των χωμάτων που με αίμα και κόπο ποτίστηκαν με τους αιώνες παρουσίας τους σε αυτά.
 
Ἕνας ἀητός σηκώθηκε, παρότι λαβωμένος
καί τήν φωληά του ἄφησε, ‘πό δαίμονες διωγμένος
καί πέταξε κι ὑψώθηκε καί σ’ ἄλλην γῆν πατρίδα
νέαν φωληά ξανάστησε καί νέαν πιά ἑλπίδα.
 
Μά (οὐ)δέποτε δέν ξέχασε, τί ἄφησεν ξοπίσω
καί κάθε μέραν ἔλεγε, μιάν μέραν θά γυρίσω
καί τότες πιά ἐβούρκωνε καί στέναζαν μαζί του,
τά τῶν προγόνων μνήματα κι οἱ πρόσφατοι νεκροί του,
 
ὅσες χιλιάδες σφάχτηκαν, γέροι γυναῖκες νέοι,
μά μές στά τραγωδίας του, ξάι κι θρηνεῖ καί λέει,
ἡ Ρωμανία κι ἄν ἐπέρασεν, ἀνθεῖ καί φέρει κι ἄλλο
κι ἀργά ἤ κι ἴσως γρήγορα, μετάνοι-α θά βάλω,
 
πάλι ξανά στά μέρια μου, στήν Σουμελᾶ καί πάλι,
λεύτερος ἀπ’ τούς δαίμονες, μέ ὄρθιο κεφάλι.
 
(Ποίημα του ποιητού Μνήμων)
 
‘’Τηδέν κι’ ανασπάλω, για τα τεινς που εχάθαν’’Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.