13 Απριλίου 2024

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Οι θυσίες της Ελλάδος στο Β’ Π.Π υπήρξαν καθ’ ομολογίαν όλων των ηγετών του κόσμου αποφασιστικής σημασίας για τη νικηφόρα έκβαση του Β’Π.Π. Και αυτή κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου και όχι λίγες μόνον ημέρες.
 
Οι θυσίες της Ελλάδος συνιστούν ένα πραγματικό Ολοκαύτωμα και είναι αναλογικά με τον πληθυσμό της και την οικονομία της οι μεγαλύτερες μεταξύ όλων των συμμαχικών χωρών, πλην της Σοβιετικής Ενώσεως.
 
Το Ελληνικό Ολοκαύτωμα Αυτές είναι πολύπλευρες και περιλαμβάνουν όλο το Ελληνικό «Είναι» μας, το« Τότε» και το «Αύριο», τη« Ύλη», το «Πνεύμα» το «Αίμα» και το «Σπέρμα» τη « Δράση» και την ίδια τη«Ψυχή» του Έλληνα. Τίποτε δεν έμεινε έξω από αυτό το Ολοκαύτωμα ανεπηρέαστο. Επηρέασε τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς που δεν έδωσαν το παρόν μετά την απελευθέρωση, αλλά και τους ζωντανούς όσους επέζησαν και αυτούς που δε γεννήθηκαν ή πέθαναν πρόωρα και όσους έμελλε να γεννηθούν και για να ζήσουν ξενιτεύτηκαν. 
 
Όλοι όσοι επέζησαν μετά την κατοχή, σφραγισμένοι με τη σφραγίδα της Γερμανικής Βέρμαχτ, των μπλόκων και των εκτελεστικών αποσπασμάτων, της ορφάνιας και της άκρατης φτώχειας, της εξοντωτικής πείνας και της απόλυτης εξαθλίωσης, έφερε της ψυχής μας την αλλοίωση. Ποτέ εφ’ όλου του βίου εμείς δεν κατορθώσαμε να γίναμε άνθρωποι κανονικοί και ευτυχείς. Και κανείς δεν πλήρωσε για το Ολοκαύτωμα αυτό. Γιατί φωνάζουν από τους τάφους οι νεκροί; Ποτέ τέτοιο ανοσιούργημα δε θα ξεχαστεί.
 
Α. Ανθρώπινα θύματα
 
- Νεκροί στον πόλεμο 1940-41: 13.327
- Εκτελεσθέντες από τα στρατεύματα κατοχής (Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων) : 56.225 (ένας εξ αυτών είναι και πατέρας μου που εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς)
- Θάνατοι στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως: : 105.000.
- Αποθανόντες από βομβαρδισμούς: 7.120
- Θάνατοι κατά τη διάρκεια των Μαχών της Εθνικής Αντίστασης κατά των στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής : 20.650
- Θάνατοι στον πόλεμο της Ερήμου Βορείου Αφρικής: 1.100
- Θάνατοι ναυτικών μας σε απώλειες εμπορικών πλοίων 3.500
- Θάνατοι από πείνα κατά τη διάρκεια της Κατοχής: 600.000
- Απώλειες από υπογεννητικότητα και κακές σχετικές συνθήκες: 300.000
 
Σύνολο απωλειών της Ελλάδος κατά τη διάρκεια του Β’Π.Π 1.106.922 
 
Β. Οικονομικές (Υλικές) ζημίες
 
Η οικονομική καταστροφή της χώρας υπήρξε πλήρης π.χ 140.000 οικίες κατεστράφησαν ολοσχερώς, ενώ 100.000 υπέστησαν μερική καταστροφή.
 
Οι Γερμανοί άρπαξαν τα οικονομικά αποθέματα της χώρας από την Τράπεζα της Ελλάδος εν είδη δανείου, ύψους υπολογισθέντος μετά τον πόλεμο σε $ 11 δισεκατομμύρια δολάρια, απαίτησαν και έλαβαν μηνιαίες καταβολές από την Τράπεζα της Ελλάδος για τη διατροφή του Γερμανικού Στρατού κατοχής ποσού ύψους 25 εκατομμυρίων μάρκων, προκάλεσαν δε και την πλήρη καταστροφή του Εμπορικού μας Ναυτικού κλπ
 
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των θυσιών και του ολοκαυτώματος της Ελλάδος των 7.300.000 κατοίκων, αναφέρω προς σύγκριση ότι οι απώλειες των ΗΠΑ, που αριθμούσαν 180.000.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια του Β’Π.Π ήταν 400.000, ενώ η Τουρκία που ήταν σύμμαχος κατ’ αρχήν του άξονα (Γερμανίας –Ιαπωνίας) και αργότερα ουδέτερη όχι μόνο δεν προσέφερε τίποτα στον αγώνα των συμμάχων, αλλά απεναντίας τους ζημίωσε. (Εκείνη δε την περίοδο που η Ελλάδα αιμορραγούσε, η Τουρκία με ένα νόμο επέβαλε δυσβάστακτες φορολογίες στους Έλληνες υπηκόους της με σκοπό να τους αρπάξει τις περιουσίες. Όσοι αδυνατούσαν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους τους έστελναν στα στρατόπεδα Εργασίας στην Ανατολία- τα διαβόητα «Αμελέ ταμπουρού» από όπου ελάχιστοι ξαναγύρισαν. Οι καλοί μας σύμμαχοι όμως τους άμειψαν )
 
Η προσφορά της Κύπρου 
 
Εξαιρετικά μεγάλη υπήρξε και η προσφορά της Κύπρου στον αγώνα. Αν σκεφθεί κανείς ότι μόνο στα νεκροταφεία των Κυπρίων αγωνιστών που υπάρχουν στην Αφρική(Ελ Αλαμέιν) είναι θαμμένοι 550 Εθελοντές Κύπριοι οι οποίοι πολέμησαν στον Αγγλικό Στρατό. Σε 20.000 υπολογίζεται η συνεισφορά των Ελλήνων της Κύπρου στον κοινό αγώνα στα μέτωπα της Ερήμου και σε άλλες αποστολές στην Ευρώπη και στην Αγγλία. Η αμοιβή της ήταν η εισβολή του Αττίλα, η Κυπριακή Καταστροφή και η συνεχιζόμενη διχοτόμηση από τους Τούρκους με αρχιτέκτονες τους Αγγλους και τους Αμερικανούς, η οποία κατοχή συνεχίζεται και επεκτείνεται.
 
Τέλος, κατά τη διάρκεια του πολέμου οι ηγέτες των συμμαχικών χωρών είχαν δηλώσει:
 
1/ Ο Αντιπρόεδρος τότε τον ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν και μετέπειτα πρόεδρος τον Φεβρουάριο του 1944 δήλωσε: «Ποτέ δε θα λησμονήσουμε τις αδικίες που διαπράχτηκαν σε βάρος της Ελλάδος όταν έρθει η ημέρα της Κρίσεως»
 
2/ Ο πατέρας της Νίκης Ουίνστον Τσόρτσιλ κατά την διάρκεια του πολέμου είχε διακηρύξει ότι «ας μείνει ήσυχη η Ελλάδα, θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, θα αποκτήσει τα εδάφη της στο ακέραιον και θα ζήσει υπερήφανη και ηρωική μέσα στους νικητές…»
 
3/ Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Αντονι Ηντεν έλεγε: «Αν το αποτυχόν, χάρη στη νικηφόρα αντίσταση της Ελλάδος μεσογειακό σχέδιο του Χίτλερ επετύγχανεν, η επίθεση της Γερμανίας εναντίον της θα είχε όλως διαφορετικά αποτελέσματα. Οι ήρωες που έχουν βάψει με το αίμα τους την ιερά γη της Βορείου Ηπείρου θα είναι οδηγοί μας με τους Μαραθωνομάχους και θα φωτίζουν ανά τους αιώνες την οικουμένη…»
 
4/ Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ κατά τη διάρκεια του πολέμου επίσης έλεγε: «Ο αγώνας της Ελλάδος και τα κατορθώματα της δημιουργούν για αυτών αναμφισβήτητα δικαιώματα ….».
 
5/ Η Σοβιετική Ένωση μέσω του επίσημου ραδιοσταθμού της (ΤΑΣ) διακήρυσσε τον Απρίλιο του 1942: «Έλληνες σας ευγνωμονούμε και πλησιάζει ο καιρός που σε συνεργασία με τους Αγγλους θα σας πληρώσουμε για τη θυσία, με την Ελλάδα που θα κυριαρχήσει στη Μεσόγειο..»
 
Το ίδιο πρακτορείο σε άλλο μήνυμα διεκήρυσσε: «Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον πάνοπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον Μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αλλιώς, διότι είσθε Έλληνες. Εκερδίσαμε χρόνον δια να αμυνθώμεν. Σαν Ρώσοι και σαν άνθρωποι σας ευγνωμονούμε…»
 
Παρόμοιες διακηρύξεις έκαναν όλοι οι ηγέτες των συμμαχικών χωρών οι οποίοι παρότρυναν με υποσχέσεις την Ελλάδα να γίνει ολοκαύτωμα, αλλά για λόγους ευνόητους παραλείπονται.
 
Κατά τον διακεκριμένο δικηγόρο και έγκριτο νομικό και διεθνολόγο κ. Θαλή Μυλωνά όταν τέτοιες υποσχέσεις δίδονται κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου από τις ηγεσίες των χωρών, αυτές δεν έχουν τον χαρακτήρα απλά μιας διακήρυξης, αλλά έχουν τον χαρακτήρα μιας νόμιμης υπόσχεσης, δηλαδή έχουν δημιουργήσει μια νόμιμη υποχρέωση, μια ‘συναλλακτική’ υπόσχεση. Άρα αποτελούν τεκμήρια διεκδικήσεων.
 
Αυτή την υποχρέωση θα έπρεπε να είχαν εκπληρώσει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο, πράγμα το οποίον δεν έγινε μέχρι σήμερα για τους εξής λόγους;
 
Αυτή την υποχρέωση θα έπρεπε να είχαν ήδη εκπληρώσει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο, πράγμα το οποίον δεν έγινε μέχρι σήμερα για τους εξής λόγους; 
 
Ο επάρατος Εμφύλιος Πόλεμος 
 
α/ Η Ελλάδα πριν από τη λήξη του πολέμου βυθίστηκε στον επάρατο Εμφύλιο Πόλεμο. Μετά τον εμφύλιο ήταν ηθικά τόσο εξασθενημένη και καθημαγμένη ώστε καμία κυβέρνηση δεν είχε το κύρος να διεκδικήσει τις εθνικές μας διεκδικήσεις.Τότε οι Έλληνες ήταν διαιρεμένοι σε Αγγλόφιλους, Κομμουνιστές πειθήνια της Μόσχας και η τάξη που είχε συνεργασθεί με τον κατακτητή ήταν Γερμανόφιλοι. (Αν μιλούσε τότε κάποιος για Βορ. Ήπειρο οι αριστεροί θα τον χαρακτήριζαν για φασίστα και θα το πλήρωνε με τη ζωή του από την ΟΠΛΑ του ΚΚΕ. Αν πάλι κάποιος πατριώτης μιλούσε για διεκδίκηση της Κύπρου από τους Άγγλους θα τον θεωρούσαν οι «εθνικόφρονες» σαν κομμουνιστή και θα κινδύνευε από τους "Χίτες". Με τέτοια παραφροσύνη ποια κυβέρνηση μπορούσε να διεκδικήσει τα εθνικά μας δίκαια;) . Τόλμησε το Σύνταγμα του Ναπολέοντος Ζέρβα να κινηθεί προς Βόρειο Ήπειρο και ο ελεγχόμενος από το ΚΚΕ «ΕΛΑΣ» στράφηκε εναντίον του και τον διέλυσε. 
 
Ο Εμφύλιος ματαίωσε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και φυσικά οι Άγγλοι δε θα εύρισκαν καλύτερη ευκαιρία να ΜΗΝ εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. Βέβαια οι συμμαχικές πολεμικές κυβερνήσεις έδωσαν τη θέση τους σε αριστερές και αυτές λησμόνησαν όλες τις υποσχέσεις. 
 
β/ Οι ηγέτες που προέκυψαν μετά τον Εμφύλιο ήταν ή εξαρτημένοι από την Αγγλία ή από τη Γερμανία ( οι πρώην πράκτορες των Γερμανών που εισχώρησαν στην εξουσία λόγω του ψυχρού πολέμου). Αρκετές οικογένειες είχαν και έχουν ισχυρό δεσμό με τη Γερμανία και ποτέ η Γερμανία δεν έχασε εδώ τα ερείσματα της. Όσον αφορά στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, αυτά ελέγχονταν ασφυκτικά από το ΚΚΕ, το οποίον ήταν μίσθαρνο όργανο της Μόσχας. Από την άποψη αυτή το ΚΚΕ έχει ακέραια την ευθύνη απεμπολήσεως των Εθνικών μας Διεκδικήσεων διότι αυτό είχε σαν πρώτη προτεραιότητα την κατάληψη της εξουσίας και την επιβολή της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας» και ξεκίνησε τον Εμφύλιο. Μέσα σε αυτή την προδοτική πολιτική του είχε ενταχθεί η αναγνώριση της «αυτονομίας της Μακεδονίας», την οποία αξιώθηκε τελικά να υλοποιήσει στις Πρέσπες ο Σύριζα με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων κόμματων της Βουλής 
 
Τούτο στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την απαίτηση επιστροφής του πολεμικού δανείου, των πολεμικών επανορθώσεων και της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών από τη Γερμανία. 
 
γ/ Η διαίρεση του Κόσμου σε δύο μπλόκ (Δύση-Ανατολή) άλλαξε εντελώς το χάρτη του πολέμου. Ο νέος χάρτης διαίρεσης της Γερμανίας στάθηκε σαν αιτία ΜΗ επιστροφής των πολεμικών αποζημιώσεων μέχρι της επανενώσεως της Γερμανίας Όσον αφορά δε την απαίτηση μας στη Βόρειο Ήπειρο αυτή προσέκρουσε στην επιβολή κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία κάτω αρχικά από την αιγίδα της Μόσχας και βραδύτερον υπό του Πεκίνου. 
 
Αγωγή στο Πρωτοδικείο του Μονάχου 
 
Έτσι μέχρι σήμερον ενώ το Ισραήλ έχει αποζημιωθεί για τα εγκλήματα κατά των Εβραίων σχεδόν στο σύνολο τους εμείς δεν πήραμε σχεδόν τίποτα. Οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μας για ψηφοθηρικούς λόγους θέτουν το θέμα κατά τις συζητήσεις με τις Γερμανικές Κυβερνήσεις αλλά καμία δε χρησιμοποίησε τα υπάρχοντα ένδικα μέσα για την πληρωμή των χρημάτων. Κυριαρχεί είτε το «πολιτικό συμφέρον» είτε τα ατομικά συμφέροντα των 'γερμανοτραφών' ηγετών μας. Κατά τους νομικούς κύκλους θα ήταν η αρχή αν κάποια Ελληνική Κυβέρνηση κατέθετε στο Πρωτοδικείο του Μονάχου μια αγωγή εναντίον κάποιας Γερμανικής Επιχείρησης που έβλαψε κατά τον Β’Π.Π την Ελλάδα. Αν απορρίπτετο θα προσέφευγε κλιμακωτά ως το Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο και αν και από εκεί απορρίπτετο θα μπορούσε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και εν συνεχεία Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Στο μεταξύ η Γερμανική Κυβέρνηση θα είχε πειστεί ότι πρέπει να καθίσει στην τράπεζα διαπραγματεύσεων και να δώσει πολιτική λύση στο χρονίζον πρόβλημα. 
 
Εγγραφή του Δανείου στον Π/Υ 
 
Αμέσως με την υποβολή αγωγής κατά των Γερμανικών Εταιρειών η Ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε να εγγράψει το Γερμανικό Δάνειο στον Π/Υ του κράτους. Τότε η Ελλάς δε θα είχε την προτελευταία θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών σαν η δεύτερη φτωχότερη χώρα αλλά θα εθεωρείτο μια ευημερούσα χώρα. Αυτό θα συνέβαινε φυσικά και με άλλες Πατριωτικές Κυβερνήσεις οι οποίες θα εκμεταλλεύονταν τους Ελληνικούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους, όπως λόγου χάρη τους Υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, Κρήτη κλπ. 
 
Η δράση του ΕΛΙΑΜΕΠ 
 
Σήμερα βέβαια υπάρχει και μια άλλη μερίδα στην άρχουσα τάξη που παίρνει εντολές ή συνεργάζεται στενά με την Τουρκία. Παλιά ήταν οι Φαναριώτες τώρα εκφράζεται από το ΕΛΙΑΜΕΠ με κυριότερο εκπρόσωπο του τον καθηγητή Χρήστο Ροζενστάιν ή Ροζάκη της ομάδος του τ. πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη (κατά κόσμον Ααρόν Αβουρί). Αυτοί σε γενικές γραμμές θέλουν πάση θυσία να τα βρούμε με τους Τούρκους ακόμη και με την εκχώρηση του μισού Αιγαίου και συνεκμετάλλευση του. Δε θα τους πείραζε αν η Ελλάδα καταστεί προτεκτοράτο της Τουρκίας και σε γενικές γραμμές το έχουν εδώ και δεκαετίες επιτύχει μέσα από τις θέσεις-κλειδιά που κατέχουν με όλες τις Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Συνεχιστής της πολιτικής κατευνασμού και παραδόσεως όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στους συμμάχους και τα όμορα κράτη σήμερον είναι οι Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης 
 
Η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας και Φινλανδοποίηση μας 
 
Η πολιτική όλων των μεταπολιτευτικών Κυβερνήσεων με τις συνεχείς υποχωρήσεις προς την Τουρκία μετέβαλαν το Αιγαίο από Ελληνική Θάλασσα και Ελληνικό Αρχιπέλαγος σε «Γκρίζα Ζώνη». Προσφάτως η τουρκική βουλιμία προχώρησε και στο γκριζάρισμα ακόμη και του Ιονίου πελάγους.
 
Αλλά με το ΘΑ και το ΕΑΝ δεν έρχεται η αλλαγή παρά μόνο με την συνειδητή ψήφο του Έλληνα πολίτη με την εκλογή πατριωτών πολιτικών και πατριωτικών κομμάτων που θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους προς το λαό και δεν θα προδώσουν τα εθνικά θέματα, ούτε θα κλέψουν τον εθνικό πλούτο και τον Π/Υ. 
 
Όμως κατά τους νομικούς οι υποσχέσεις αποτελούν οιωνοί δίκαιο και ποτέ δεν χάνουν την αξία τους . Εκείνο όμως που παραμένει ισχυρότατο και ποτέ δεν παραγράφεται μέχρι της πλήρους εξοφλήσεως τους: 
 
1/ Το Κατοχικό Δάνειο ύψους μετά τον πόλεμο σε Έντεκα (11) δισεκατομμύρια δολάρια 
2/ Οι Πολεμικές Επανορθώσεις και ιδιαιτέρως εκείνες που έχουν σχέση με εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίες αμάχων και αίμα. 
3/ Η Επιστροφή των κλαπέντων Αρχαιολογικών Θησαυρών γεγονός που δεν παραγράφεται όσοι αιώνες κι’ αν περάσουν.
 
Αποτελεί Ύβρη προς τους νεκρούς μας αν λησμονήσουμε τις θυσίες τους, τον πόνο, την αγωνία και το αίμα τους και αφήσουμε τους εγκληματίες ατιμώρητους χωρίς δίκη που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Γερμανικό Κράτος. Αυτό πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να γίνει χωρίς αναβολή.
 
(12/4/24) 
 
Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.