26 Απριλίου 2024

Χαμηλοί μισθοί και ακρίβεια τσακίζουν την ελληνική νεολαία – Επιλέγουν την ατεκνία, λόγω φτώχειας

Υπογεννητικότητα και brain drain συρρικνώνουν την χώρα – Έρευνα της ΔιαΝΕΟσις καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο «ανθός» της 
 
Το σημερινό ελληνικό δράμα το οποίο βιώνουν οι νέοι στην Ελλάδα αποτυπώνεται στα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας την οποία διεξήγαγε η ΔιαΝΕΟσις. Όσον αφορά στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ελληνική νεολαία, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται οι χαμηλοί μισθοί, όπως απαντούν οι ίδιοι οι νέοι.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση κατά 6% του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου αφορούσε μόλις το 22% του συνόλου των εργαζομένων, οι οποίοι, ωστόσο, παραμένουν καθηλωμένοι «στη ζώνη της φτώχειας» και ζητούν άμεσα και δραστικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματός τους. 
 
 
Αμέσως μετά τους χαμηλές αποδοχές, έρχονται η ανεργία, το αβέβαιο επαγγελματικό και ασφαλιστικό μέλλον, το ανεπαρκές εκπαιδευτικό σύστημα, η κακή ψυχική υγεία, η αδυναμία δημιουργίας οικογένειας, η έλλειψη αξιοκρατίας δικαιοσύνης, η αδυναμία ανεξαρτησίας-αυτονόμησης, η έλλειψη ευκαιριών, η στέγαση, η μοναξιά, ο περιορισμός ελευθεριών-δικαιωμάτων, η κακή σωματική υγεία, οι φυλετικές και άλλες διακρίσεις να κάνουν τον βίο αβίωτο στους νέους. 
 
Την ώρα που η Ελλάδα «καίγεται» από τον χαμηλό αριθμό γεννήσεων και τη συρρίκνωση του πληθυσμού της, το 80,2% των νέων της χώρας μας δηλώνει ότι δεν προχωρά σε τεκνοποίηση επειδή δεν μπορεί να το κάνει λόγω φτώχειας. Το 52,7% δηλώνει ότι για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα φταίει η κυβέρνηση. Το 49,1% δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας θα εξακολουθεί να είναι κακή και στο μέλλον. 
 
Δείτε αποτελέσματα της έρευνας:
 «Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν είναι στα όρια της φτώχειας, είναι ίδια η φτώχεια» σημειώνει η ΓΣΕΕ, ζητώντας την επιβολή διατίμησης στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης με πλαφόν στις τιμές κυρίως των τροφίμων για έναν χρόνο. 
 
«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατανομή κερδών στο εθνικό εισόδημα και προτελευταία στη συμμετοχή των μισθών στο εθνικό εισόδημα, ενώ είμαστε δεύτεροι στην ακρίβεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προτελευταίοι στους μισθούς» σημειώνει η Συνομοσπονδία. 
 
Στα ύψη η ακρίβεια 
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε ενόψει της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, ο κατώτατος μισθός από το… μακρινό 2011 έχει αυξηθεί μόλις κατά 66 ευρώ καθαρά, την ώρα που η ακρίβεια είναι στα ύψη και ο μέσος μισθός έχει μειωθεί το ίδιο διάστημα κατά 421 ευρώ. 
 
Τα ευρήματα της έρευνας με τίτλο «Τι πιστεύουν οι Έλληνες» παρουσίασαν στην ΕΡΤ ο διευθυντής περιεχομένου της ΔιαΝΕΟσις, Ηλίας Νικολαΐδης, και ο πολιτικός αναλυτής της Metron Analysis Γιάννης Μπαλαμπανίδης. 
 
Πηγή: in.gr  Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Η χειρότερη μορφή βίας είναι η φτώχεια. Μαχάτμα Γκάντι. Η μοναξιά και η αίσθηση ότι δεν σε θέλουν είναι η χειρότερη φτώχεια. Μητέρα Τερέζα. Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες. Θαλής ο Μιλήσιος

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ....

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλαν οι κυβερνήσεις να μην χαθούν οι Έλληνες θα ενίσχυαν την οικογένεια τα νέα ζευγάρια δεν θέλουν μας το δείχνουν κάθε μέρα με τα έργα τους! προτιμούν να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες που γεννούν παιδιά μέχρι να γίνουμε μειονότητα δεν τους νοιάζει!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.