29 Απριλίου 2024

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ν.Α. ΚΙ ΕΓΩ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Την περασμένη Πέμπτη 25 Απρ.2024 το Περιφ. Συμβούλιο Ν.Αιγαίου επέλεξε τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, με συντριπτική πλειοψηφία 37 (εκ των 38 ψηφισάντων) έναντι μιας ψήφου προς το πρόσωπόν μου! Κι αυτό δεν είναι μιά απλή ήττα! Αυτό είναι Βατερλώ, χειρότερο του Ναπολέοντος! Κι από τότε ως σήμερα με ζώνουν τα ερωτηματικά σαν δηλητηριώδη φίδια:
 
1) Τι δεν άρεσε στο πρόσωπό μου;
2) Τι κακόν έκαμα στην Περιφ. Νοτ. Αιγαίου και στον καθένα Σύμβουλο ξεχωριστά;
3) Τόσο κακός και αντιπαθής άνθρωπος είμαι και..δεν το αντελήφθην ακόμη;
4) Σε τι υπερτερούσε καταφανώς ο ανταγωνιστής; Δικηγόρος εν ενεργεία αυτός, πρώην εγώ. Και όχι μόνον.
5) Ποιός είναι ο μοναδικός ΗΡΩΑΣ(!) που με ψήφισε, να τον καλέσω για κέρασμα στο Π.Μ.Ρ.;(ας με πάρει τηλεφ)
6) Ήτο άραγε ο μοναδικός ή υπήρξαν κι άλλοι; Η κοινή λογική λέει πως τουλάχιστον η μισή Αντιπολίτευση, θεσμικώς, θα έπρεπε να ψηφίσει άλλον από τον εκλεκτό της πλειοψηφίας! Αλήθεια τι λένε οι σύντροφοι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ;
7) Πώς έγινε η ψηφοφορία; Διότι από το σημείο που ήμουν δεν μπορούσα να δώ τι εγένετο στην άλλη αίθουσα, ούτε τα ψηφοδέλτια, ούτε αν υπήρχε Δικαστικός αντιπρόσωπος.
 
Φυσικά δεν έτρεφα αυταπάτες κατερχόμενος σε μια τέτοιαν αναμέτρηση. Ξέρω τα πολιτικά παιγνίδια! Ξέρω την Ελληνική πραγματικότητα. Μάλιστα 2 φίλοι μου κι 1 κουμπάρος μου είπαν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "πού πάς ρε Καραμήτρο ξυπόλυτος στ αγκάθια; Η θέση είναι δοσμένη κι εσύ μαϊντανός στη σαλάτα"!!! 
 
Αλλά από τους 38 που προσήλθαν (45 είναι στο σύνολο), ήλπιζα να έπαιρνα τους 10. Κι αυτή η ελπίδα ενισχύθηκε με την προσωπική επαφή που είχα με 14 Περιφ.Συμβούλους της Ρόδου πριν την εκλογή, στους οποίους άφησα πλήρες βιογραφικό κλπ για να προλάβουν να σχηματίσουν γνώμη. Διότι την στιγμή της Συνεδρίασης ήτο εκ των πραγμάτων αδύνατον να λάβουν γνώσιν του περιεχομένου του κατατεθιμένου Φακέλου. Στους υπόλοιπους Συμβ. των άλλων νησιών την παραμονή (24/4) έστειλα sms που έλεγε τα εξής:
 
"Αξ/με Περιφ. Σύμβουλε.
Μεγίστη παράκλησις: Προ της καταθέσεως της πολυτίμου και βαρυσημάντου ψήφου σας προς τον υποψήφιο της αρεσκείας σας, παρακαλώ πολύ μελετήσετε επισταμένως και ενδελεχώς τον φάκελον και της ιδικής μου υποψηφιότητος, όστις κατετέθη εις την Γραμματείαν της Περιφέρειας/τμ. Ρόδου, ευελπιστών ούτω διά την ορθήν και νοήμονα επιλλογήν σας"
 
ΣΠΥΡΟΣ ΔΡ. ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 
 
Νομικός, οικονομολόγος, πολιτειολόγος, δάσκαλος, συνταξ. Τμ/ρχης Τραπέζης τ. Ελλάδος, Βραβευμένος Λογοτέχνης, συγγραφεύς, αρθρογράφος, ερευνητής, κτήτωρ του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου (βραβ.Ουνέσκο κλπ)".
 
Αυτό μου το sms εθεωρήθη ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ από τον προεδρεύοντα του Π.Σ. της Π.Ν.Α. και το στιγμάτισε στην εισηγητική του ομιλία!! Γιατί προσεβλήθη; Ποιοί άλλοι προσεβλήθησαν; Όλοι; Και οι 37; Εμείς οι πολίτες που λαμβάνουμε άπειρα sms προεκλογικά στα κινητά μας από υποψ. Συμβούλους, Βουλευτές, Δημάρχους κλπ γιατί δεν προσβαλλόμεθα;;! Κι ήτο τόση η προσβολή του, ώστε μ άφησε να ομιλήσω προς το Σώμα, μόνον 3' λεπτά!! Ήσαν αρκετά για να σχηματίσουν γνώμη περί του προσώπου μου οι παριστάμενοι Περιφ. Σύμβουλοι; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να δει τον φάκελό μου με τα 4 Πανεπ. πτυχία και τις άπειρες βραβεύσεις; 
 
Εν κατακλείδι:
1) Νομίζω ότι δεν έχασα εγώ, αλλ οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από πραγματική Συμπαράσταση.
2) Δέχομαι την ήττα μου, αλλά καίγομαι να μάθω από μερικούς εξ αυτών τα αρνητικά στοιχεία της υποψηφιότητάς μου, μήπως και μπορέσω να τα βελτιώσω. " Τί κακόν εποίησα υμίν";; Πείτε μου. Ιδού η Ρόδος...
 
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 
Ρόδος 30 Απριλίου 2024Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.