29 Απριλίου 2024

Μείναμε στις 3 υποεξοπλισμένες Belharra…

Ενώ η ανάγκη για νέα ισχυρά πλοία για το πολεμικό Ναυτικό είναι άμεση, η απόκτηση ικανού αριθμού εξοπλισμένων μονάδων καθυστερεί συνεχώς. 
 
Μετά την «φρεγατιάδα», την «κορβετιάδα» και το σίριαλ της αναβάθμισης των ΜΕΚΟ, η πολιτική ηγεσία της χώρας αντί να προχωρά στην ενεργοποίηση της οψιόν για την ναυπήγηση της τέταρτης Belharra, προτιμά να σπαταλά τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων σε ανούσια κάθε λογής pass και σε «καλάθια» επικοινωνιακού και μόνο χαρακτήρα.
 
Τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για τα ανούσια και αχρείαστα pass (Σοβιετικού τύπου), θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά νέων ή επιπλέον εξοπλισμένων πολεμικών πλοίων, ικανών να ανταπεξέλθουν στο σύγχρονο πεδίο μάχης, με τις προδιαγραφές που επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. 
 
Δυστυχώς, οι μόλις 3 φρεγάτες Belharra που παραγγέλθηκαν δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος ΘΑ τοποθετηθεί αργότερα, όταν ΘΑ είναι έτοιμοι οι Γάλλοι. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα εάν ένα οπλικό σύστημα δεν αγοραστεί πλήρες από την αρχή, ΔΕΝ αναβαθμίζεται αργότερα, όταν θα πρέπει. Επομένως, για μια ακόμη φορά, έγινε μισή δουλειά με τις 3 καινούριες φρεγάτες. 
 
Ταυτόχρονα, ενώ η αντικατάσταση των παλαιών φρεγατών τύπου S έπρεπε ήδη να έχει γίνει ή τουλάχιστον να έχει δρομολογηθεί, τίποτα δεν γίνεται. Η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να ξεκινήσει η αναβάθμιση / εκσυγχρονισμός των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ, αυτών που η μία βρίσκεται στην Ερυθρά θάλασσα και καταρρίπτει drone των Χούτι. 
 
Όλα αυτά, την ώρα που η Τουρκία, ο μεγάλος αντίπαλος και εχθρός της Ελλάδας, συνεχώς αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία (ουσιαστικά τα σύνορα) 152 νησιών και βραχονησίδων, παραβιάζοντας ακόμη και την συνθήκη της Λωζάννης που ρητά αναφέρει ότι «όλες οι νησίδες άνω των 3 μιλίων από τις ακτές της Μικράς Ασίας τελούν υπό Ελληνική κυριαρχία» χωρίς να υπάρχει όρος περί δήθεν αποστρατιωτικοποίησης, κάτι που έχει εφεύρει η Τουρκία, όπως έχει εφεύρει και τα περί «γκρίζων ζωνών». 
 
Η Τουρκία αργά και σταθερά αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία και ετοιμάζεται μεθοδικά για το επόμενο βήμα της, που θα είναι στρατιωτικό. Η προετοιμασία της περιλαμβάνει την ναυπήγηση πολλών πλοίων, Τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης, που φέρουν Τουρκικά όπλα. Όπλα που κατασκευάζει η Τουρκία. 
 
Η Τουρκία ναυπηγεί τις Κορβέτες Ada (έχει 6) και Hisar (έχει 2) (λίγο μεγαλύτερες), ενώ θα αποκτήσει τουλάχιστον 10 κορβέτες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 
Η Τουρκία ναυπηγεί τις Φρεγάτες Istanbul (έχει ήδη 1 και ναυπηγούνται 3), ενώ αναμένεται να ναυπηγηθούν συνολικά 8. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 
Μπορεί κάποιοι να τις θεωρούν υπερεκτιμημένες (διαβάστε ΕΔΩ), όπως υπερεκτιμημένα θεωρούσαν και τα Τουρκικά εξοπλισμένα drone, τα οποία όμως σιγά σιγά εξελίχθηκαν και έγιναν ικανότατα και σημαντική απειλή. 
 
Ταυτόχρονα, η Τουρκία έχει βάλει στόχο να ναυπηγήσει και 8 αντιτορπιλικά, τα TF-2000, τα οποία θα είναι υπερεξοπλισμένα με ικανότατα όπλα Τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ. Η σχεδίασή τους έχει ήδη ξεκινήσει και έχει ορίζοντα το 2038. 
 
Τα αντιτορπιλικά θα έχουν ως κύρια αποστολή τους την συνοδεία του νέου γιγαντιαίου Τουρκικού αεροπλανοφόρου, που θα μπορεί να μεταφέρει 50 αεροσκάφη. Η ανάπτυξή του έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να είναι ένα πλοίο των 60.000 τόνων. Το ελικοπτεροφόρο Anadolu που έχει ενταχθεί σε υπηρεσία έχει εκτόπισμα 27.000 τόνους. Το δεύτερο ελικοπτεροφόρο / αεροπλανοφόρο της Τουρκίας που θα ναυπηγηθεί, αδερφό του Anadolu, αναμένεται να είναι λίγο μεγαλύτερο. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 
Πολλοί από τους αναγνώστες μας θα αναρωτηθούν για το αν κάνουμε διαφήμιση στην Τουρκία ή αν θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό. Θα τους πούμε ότι σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε την πολιτική ηγεσία της χώρας, η οποία ΔΕΝ κάνει τα αυτονόητα. Ποια είναι αυτά; Η άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με καινούρια και πλήρως εξοπλισμένα σκάφη και η ανάπτυξη πλοίων Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Η Ελλάδα διαθέτει ικανότατους ναυπηγούς, εμπειρότατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και εταιρείες έτοιμες να αναπτύξουν όπλα και συστήματα, εάν τους δοθεί συμβόλαιο. 
 
Εάν η Τουρκία μπορεί, μπορεί και η Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, σε μερικές δεκαετίες, όταν ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί στα 7 εκατομμύρια, μια νύχτα ξαφνικά η Τουρκία θα εισβάλλει στην Ελλάδα και κανείς δεν θα μπορεί να την σταματήσει. 
 
Πηγή: CosmostatusShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.