25 Απριλίου 2024

Το υπερήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού και η μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας

Συμπληρώθηκαν σήμερα 20 χρόνια από το εκκωφαντικό 76.4% στο ιστορικό Δημοψήφισμα του Κυπριακού λαού με το οποίο καταψηφίστηκε το Σχέδιο Ανάν.
 
Η ΝΙΚΗ υπενθυμίζει την επέτειο αυτή με διπλό στόχο.
 
Αφενός, για να υπενθυμίσει την επί μισό αιώνα ανοικτή πληγή της ελληνικής Μεγαλονήσου, την οποία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλοτε την αγνοεί και άλλοτε την αντιμετωπίζει ως άχθος, κι αφετέρου για να φρεσκάρει τη μνήμη του ο ελληνικός λαός σχετικά με την τότε στάση του πολιτικού προσωπικού. 
 
Τότε που το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» (πλην ΚΚΕ) πλειοδότησε για το ΝΑΙ, επιστρατεύοντας πολιτικούς, δημοσιογράφους, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς αλλά ο λαός με το περήφανο ΟΧΙ δεν επέτρεψε την διάλυση του Κυπριακού κράτους. Οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφή μετά από το ΟΧΙ διαψεύστηκαν πανηγυρικά. 
 
Ο κύριος παράγοντας ήταν ασφαλώς η ηγετική προσωπικότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου και το μνημειώδες διάγγελμά του λίγες ημέρες πριν το Δημοψήφισμα.
 
Το έργο του Τάσσου Παπαδόπουλου έχει μέχρι και σήμερα θετικό αντίκτυπο παρά και τον απροσδόκητο θάνατο του. 
 
Οι οριοθετήσεις ΑΟΖ της Κύπρου με Ισραήλ, Λίβανο και Αίγυπτο, χωρίς μειωμένη επήρεια (αντίθετα με την Ελλάδα 15 χρόνια αργότερα) επιτρέπουν στην Κύπρο να θεωρεί εαυτόν ενεργειακό κόμβο.
 
Το Δημοκρατικό-Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ υπογραμμίζει την αξία όλων αυτών, διότι ανατρέπουν στη ρίζα τους το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
 
Όταν η αξιοπρεπής στάση και η εφαρμογή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας χωρίς εκπτώσεις είναι δυνατή από ένα αδύναμο και ανίσχυρο κράτος, ευρισκόμενο μάλιστα υπό μερική κατοχή, όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο εφικτό είναι από την Ελλάδα.
 
Στην Αθήνα εξακολουθούμε να έχουμε το ίδιο πρόβλημα: την απουσία ενός εθνολαϊκού χώρου που θα αγωνιστεί να μετατρέψει σε κυβερνητικό έργο το αντιστασιακό πνεύμα των Ελλήνων. 
 
Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Δημοκρατικό-Πατριωτικό Κίνημα – ΝΙΚΗ το οποίο θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει βαθμούς ελευθερίας περισσότερους από όσους θέλουν (να μας κάνουν) να πιστεύουμε οι κυβερνώντες όλου του πολιτικού φάσματος.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ 
 
Η ΝΙΚΗ τιμά την μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας 
 
Συμπληρώθηκαν 109 χρόνια από την διάπραξη του μαζικού εγκλήματος της γενοκτονίας του Αρμενικού λαού όταν 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι χριστιανοί οδηγήθηκαν σε μαρτυρικό θάνατο και βασανιστήρια από τους Οθωμανούς και Νεότουρκους το 1915. Ήταν εκείνες οι πρακτικές γενοκτονίας που αποτέλεσαν και τα πρότυπα νεότερων και σύγχρονων εγκλημάτων εναντίον λαών.
 
Η σύγχρονη Τουρκία η οποία δεν έχει απολογηθεί ακόμα για το Οθωμανικό παρελθόν της συνεχίζει τις πολιτικές εκφοβισμού, δολοφονώντας, εκτοπίζοντας και αντικαθιστώντας πληθυσμούς από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την βόρεια κατεχόμενη Κύπρο και από τις Κουρδικές περιοχές στο Αφρίν της ΒΔ Συρίας. 
 
Το Δημοκρατικό-Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ εκφράζοντας και τα συναισθήματα του Ελληνικού λαού, τιμά την μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας και εκφράζει τον βαθύτατο σεβασμό του στον αδελφικό λαό της Αρμενίας ο οποίος βιώνει ακόμη και σήμερα την βία και την προσφυγιά στην περιοχή του Αρτσάχ.
 
Αιώνια τιμή και μνήμη για τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.