30 Απριλίου 2024

"Μην σκανδαλίζεστε, διαχειριστείτε τις προφητείες, διαχειριστείτε τις ζωές σας ..."

Φυσικά είμαστε ελάχιστοι για να σας παροτρύνουμε περί τούτου, αλλά δεχτείτε το ως μια μικρή συμβουλή στα τόσα που συμβαίνουν γύρω μας.
 
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Όταν πριν πολλά χρόνια σπουδάσαμε "Διαχείριση Κρίσεων" δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε και στην "Διαχείριση των Προφητειών" .
 
Αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Πανιερώτατος Νεόφυτος Μόρφου, οποίος άοκνα εργάζεται πρώτα για την Διαχείριση της Σωτηρίας των ψυχών, όπως και άλλοι Λειτουργοί με φιλότιμο.
 
Τελικά είμεθα για το σύστημα αναλώσιμοι (για αυτό δουλεύουν νυχθημερόν ) και για αυτό η Διαχείριση της Σωτηρίας της ψυχής μας μετράει περισσότερο.
 
Τι συμβαίνει όμως αδελφοί και την έχουμε πατήσει αρκετοί, ώστε να φεύγουμε πολύ πίσω από την Διαχείριση της Σωτηρίας μας;
Μας έχει βάλει ο πονηρός στο γνωστό εργόχειρο του και κάθε λεπτό της ώρας μας σκανδαλίζει.
 
Στις μέρες μας αυτό είναι εύκολο γιατί υπάρχει άφθονο υλικό σκανδαλισμού και πιστοί εργάτες για σκάνδαλα παντός είδους.
 
Τι λέει ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ
"Η τάση μας να σκαν­δα­λι­ζό­μα­στε, εί­ναι βα­ριά αρ­ρώ­στια της ψυ­χής και χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό των φα­ρι­σαί­ων αν­θρώ­πων..".Ας πα­ρα­τη­ρή­σου­με αδελ­φοί, τη ζωή του Ιη­σού Χρι­στού και θα δούμε, ότι ο Κύ­ριος ποτέ δεν σκαν­δα­λί­στη­κε, με τους αμαρ­τω­λούς, όσο βα­ριές και αν ήταν οι αμαρ­τί­ες τους. 
 
Επί­σης σε ολό­κλη­ρο το Ευαγ­γέ­λιο, δεν βρί­σκου­με πε­ρί­πτω­ση σκαν­δα­λι­σμού των Αγί­ων Απο­στό­λων. 
 
Αν­τί­θε­τα οι Φα­ρι­σαί­οι σκαν­δα­λί­ζον­ταν συ­νέ­χεια με τον κα­θέ­να, σκαν­δα­λί­ζον­ται ακό­μα και με τον Ίδιο τον σαρ­κω­μέ­νο Θεό τόσο, που Τον κα­τα­δι­κά­ζουν σαν εγ­κλη­μα­τία και τον πα­ρα­δί­νουν σε ατι­μω­τι­κό Σταυ­ρι­κό θά­να­το. 
 
Απ' αυτό και μόνο κα­τα­λή­γου­με στο συμ­πέ­ρα­σμα, πως η τάση μας να σκαν­δα­λι­ζό­μα­στε, εί­ναι βα­ριά αρ­ρώ­στια της ψυ­χής και εί­ναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό των φα­ρι­σαί­ων αν­θρώ­πων.."
 
Συνεχίζουμε...
 
Δεν υπάρχει λεπτό που να μην μας σκανδαλίζουν ποικιλοτρόπως και αυτό μας στερεί την " ειρήνη την πάντα νου υπερέχουσα " στην οποία αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος στην προς Φιλιππησίους Επιστολή του, μάλιστα μέσα σε αυτήν την Επιστολή μας δίνει ο Απόστολος και την θεραπεία για αυτό που συζητάμε.
 
"Τὸ λοιπόν, ἀδελφοί, ὅσα ἐστὶν ἀληθῆ, ὅσα σεμνά, ὅσα δίκαια, ὅσα ἁγνά, ὅσα προσφιλῆ, ὅσα εὔφημα, εἴ τις ἀρετὴ καὶ εἴ τις ἔπαινος, ταῦτα λογίζεσθε"
 
Σήμερα Πιστοί και άπιστοι νιώθουμε αυτήν την ασφυξία της Θεό -εγκατάλειψης εξ αιτίας της προσωπικής αμαρτίας και της παγκόσμιας αποστασίας μέσα στην οποία οργιάζουν τα σκάνδαλα.
 
Και τι κάνουν τα σκάνδαλα και οι ποιούντες αυτά;
Κατευθύνουν την καθημερινότητα μας και πολτοποιούν το μυαλό μας καθιστώντας το ανίκανο να διαχειριστεί την σωτηρία της ψυχής του.
 
Να μην παραξενευόμαστε γιατί επιβεβαιώνονται στις μέρες μας οι προφητείες, αυτές δόθηκαν όχι για υπερβολές αλλά προς πραγματική μετάνοια.
 
Ένας άνθρωπος του Θεού μας έλεγε τις προάλλες: "εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα και τα λίγα συμβατά όπλα που έχουμε θέλουν να μας τα πάρουν..έχουμε όμως την Μετάνοια, τόση δύναμη έχει ΑΥΤΗ που μπορεί να στείλει τους πυραύλους σε άλλη κατεύθυνση "
 
Καλή Μεγάλη Βδομάδα και Καλή Ανάσταση
 
(Θα έρθει αδελφοί και η Ανάσταση της Ελλάδος και της Κύπρου, όπως μας είπε πριν πολλά χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και συμπληρώνω πάνω σε αυτό.
Όταν άκουσα τα λόγια αυτά από τον Άγιο Παϊσιο, τότε δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι βάθος πτώσης θα πέφταμε και ότι θα χρειαζόταν σήμερα πραγματικά ΑΝΑΣΤΑΣΗ για να σωθούμε)
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.