24 Απριλίου 2024

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου*
 
Η παράδοση της μακεδονικότητας στους Σκοπιανούς, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι η αιτία να χυθούν μελλοντικά ποταμοί ελληνικού αίματος, αφού κάποια στιγμή θα αμφισβητηθεί στην πράξη και η ελληνικότητα της Μακεδονίας που βρίσκεται εντός των σημερινών ελληνικών συνόρων.
 
Βέβαια, στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν άλλο νόημα για την Ελλάδα και άλλο για τα Σκόπια –όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και του κάθε λαού– και μάλιστα ότι τα χαρακτηριστικά αυτά είναι μεταξύ τους «διακριτώς διαφορετικά» (Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 7). Πράγματι, τα πιο πάνω αναφέρονται στη συγκεκριμένη συμφωνία όμως το πρώτο μεγάλο βήμα της παραχώρησης έγινε. Παραδόθηκε η μακεδονικότητα έστω και υπό μία άλλη έννοια.
 
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Το προφανές, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας γενικότερα, που όπως θα δούμε πιο κάτω έχει αρχίσει να γίνεται εδώ και καιρό. Αυτό θα το στηρίξουν εκ νέου και θα προσπαθήσουν να το επιβάλουν οι δυνάμεις που έτσι και αλλιώς στήριξαν και επέβαλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν κρύψει τις πραγματικές προθέσεις τους. Σχετικά με τον ύποπτο αλλά και καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στο θέμα της Μακεδονίας γενικότερα, έγινε αναφορά σε προηγούμενα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Εδώ θα ξαναπαρουσιαστούν δύο περιπτώσεις, στις οποίες τα πιο πάνω κράτη έκαναν χρήση χαρτών της «Μακεδονίας» αμφισβητώντας ευθέως την ελληνικότητά της.
 
Γερμανία: Πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και ύστερα από αυτήν, το κρατικό γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι Deutsche Welle9 κυκλοφόρησε το χάρτη της «Σύγχρονης Μακεδονίας» (Modern Macedonia), στον οποίο συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα εδάφη της Μακεδονίας που βρίσκεται στην Ελλάδα5,10,11,12.
 
Η «Σύγχρονη Μακεδονία» (Modern Macedonia) κατά τους Γερμανούς.
 
ΗΠΑ: Το Αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης φέρεται να παρέχει στους Αμερικανούς στρατιώτες το βιβλιαράκι A field-Ready Reference Publication, November 1999 DOD-2630-MK-00 MAKEDONIA - The Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), στο οποίο στη σελίδα 22, η ελληνική Μακεδονία χαρακτηρίζεται ως «Κατεχόμενο Μακεδονικό Έδαφος», αφού τις περιοχές που φαίνονται στο χάρτη –και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η ελληνική Μακεδονία– τις αναφέρει με τον όρο «Occupied Macedonian Territories», δηλαδή «Κατεχόμενα Μακεδονικά Εδάφη»13, 14. Ας μας εξηγήσει ο βασικότερος σύμμαχός μας, οι ΗΠΑ, σε ποιον ανήκουν αυτά τα «Κατεχόμενα Εδάφη», τα οποία περιλαμβάνουν μέχρι και τη Χαλκιδική. Μήπως στους Σκοπιανούς; Και γιατί ενημερώνουν επ’ αυτού τους στρατιώτες τους; Προτίθενται να τα απελευθερώσουν και να τα αποδώσουν σε αυτόν που θεωρούν ότι του ανήκουν;
 
Χάρτης που φέρεται να παρέχει στους Αμερικανούς στρατιώτες το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ αναφέρει την ελληνική Μακεδονία ως «Κατεχόμενο Μακεδονικό Έδαφος» 13, 14.
 
Βλέπουμε δηλαδή ότι αυτές οι δύο μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες είναι και βασικοί σύμμαχοί μας (Γερμανία και ΗΠΑ), απροκάλυπτα και συστηματικά προωθούν την ιδέα μιας υποτιθέμενης Μακεδονίας, μη ελληνικής, η οποία για να υπάρξει θα πρέπει να αφαιρεθούν εδάφη από την Ελλάδα.
 
Πάντως, σχετικά με έναν από τους πιο πάνω δύο χάρτες και συγκεκριμένα με αυτόν της «Σύγχρονης Μακεδονίας» (Modern Macedonia) που δημοσίευσε η γερμανική Deutsche Welle υπήρξαν πολλές αναδημοσιεύσεις και έντονες αντιδράσεις από ελληνικές ιστοσελίδες, οι οποίες ανέδειξαν τον ύποπτο ρόλο της Γερμανίας. Σε αυτές τις αναδημοσιεύσεις πήραν θέση τα Ellinika Hoaxes, μία ιστοσελίδα που ασχολείται με αναρτήσεις και δημοσιεύματα του διαδικτύου ερευνώντας αν αυτά είναι αληθή.
 
Το άρθρο με τη συγκεκριμένη έρευνα αναρτήθηκε οκτώ μέρες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στις 25-6-2018, στην ιστοσελίδα Ellinika Hoaxes και φέρει την υπογραφή του κ. Θάνου Σιτίστα.
 
Στο άρθρο15 αυτό, με τίτλο «Η Γερμανία ετοιμάζει “ένωση” της Μακεδονίας σύμφωνα με χάρτη της κρατικής DW;», ο κ. Σιτίστας ξεκινάει με την εξής ερώτηση: «Είναι αλήθεια πως χάρτες της γερμανικής Deutsche Welle απεικονίζουν ένα “ψευτο-μακεδονικό” έθνος μύχιο πόθο του Βερολίνου, για ένα κράτος δορυφόρο στα κεντρικά Βαλκάνια, ακρωτηριάζοντας ταυτόχρονα εθνικά την Ελλάδα”;» και απαντάει ο ίδιος ως εξής: «Ψευδής ισχυρισμός – Clickbait».
 
Αφού λοιπόν προκαταβολικά μας λέει ότι ο ισχυρισμός των ελληνικών ιστοσελίδων που αναδημοσίευσαν τον χάρτη της Deutsche Welle είναι ψευδής, στη συνέχεια αναφέρει αυτές τις ελληνικές ιστοσελίδες και παραδέχεται ότι οι χάρτες που χρησιμοποίησαν «κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την αγγλόφωνη έκδοση της Deutsche Welle (dw.com) στις 04.02.2018 και 27.02.201816. Αναδημοσιεύτηκαν στις 12.06.2018 17, με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας για το σκοπιανό».
 
Συνεχίζει με την εξής διαπίστωση:
«Σύμφωνα με τη λεζάντα της εικόνας, την οποία τα ελληνικά δημοσιεύματα απέκρυψαν, ο χάρτης απεικονίζει τη γεωγραφική σύγχρονη Μακεδονία που περιλαμβάνει εκτός από την Ελλάδα και την πΓΔΜ, περιοχές της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και του Κοσόβου και όχι “ένα “ψευτο-μακεδονικό” έθνος μύχιο πόθο του Βερολίνου“, όπως ισχυρίζονται τα ανυπόστατα δημοσιεύματα».
 
Και μας αποκαλύπτει την λεζάντα του χάρτη που χρησιμοποίησε η Deutsche Welle, την οποία οι ελληνικές ιστοσελίδες υποτίθεται ότι σκοπίμως απέκρυψαν. Η λεζάντα είναι η πιο κάτω:
 
«SHAPE-SHIFTING MACEDONIA. Present day. As well as Greece and the Former Yugoslav Republic of Macedonia, the geographic region of Macedonia extends into Albania, Bulgaria and Serbia as well as small areas of Kosovo (which you can’t quite see here)»
 
δηλαδή,
 
Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σημερινή εποχή. Εκτός από την Ελλάδα και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας εκτείνεται στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία καθώς και μικρές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου (που δεν μπορείτε να δείτε εδώ).
 
Η λεζάντα του χάρτη αναφέρεται στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, όπως επίσης και ο τίτλος στο πάνω μέρος του χάρτη (geographic region).
 
Και το άρθρο του κ. Σιτίστα καταλήγει ως εξής:
«Όπως στα τελευταία άρθρα, έτσι και στα παλιότερα, δεν υπάρχει παράθεση ενεργού λινκ προς τη πηγή των φωτογραφιών (dw.com), ούτε η διευκρινιστική λεζάντα που εξηγεί πως απεικονίζεται η γεωγραφική Μακεδονία και όχι κάποιο σκοτεινό σχέδιο του Βερολίνου για τη δημιουργία μακεδονικού κράτους που θα συμπεριλαμβάνει ελληνικά εδάφη.
 
Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως “η Γερμανία ετοιμάζει “ένωση” της Μακεδονίας σύμφωνα με χάρτη της κρατικής DW”, καταρρίπτεται».
 
Ο κ. Σιτίστας ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο χάρτης αυτός δημοσιεύθηκε από την Deutsche Welle, απλά λέει ότι οι ελληνικές ιστοσελίδες που τον αναδημοσίευσαν δεν παρέθεσαν ενεργό λινκ που να οδηγεί στο αρχικό δημοσίευμα της Deutsche Welle και επίσης απέκρυψαν τη λεζάντα του χάρτη.
 
Η μη ύπαρξη των ενεργών λινκ, από τη στιγμή που παραδέχεται και ο ίδιος ότι ο συγκεκριμένος χάρτης υπήρξε, είναι κάτι άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Η ουσία είναι ότι η Deutsche Welle δημοσίευσε αυτό τον χάρτη.
 
Πάμε τώρα στην «απόκρυψη» της λεζάντας του χάρτη.
 
Κατά τον κ. Σιτίστα απεκρύβη από τις ελληνικές ιστοσελίδες η λεζάντα του χάρτη και κατ’ επέκταση η φράση «geographic region of Macedonia» (γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας) που περιέχεται σε αυτήν και την οποία ο κ. Σιτίστας θεωρεί κομβικής σημασίας. Όμως στον χάρτη που δημοσίευσαν οι ελληνικές ιστοσελίδες αναφέρεται –στο πάνω μέρος του ως τίτλος– η φράση «Modern Macedonia: Geographic region» (Σύγχρονη Μακεδονία: Γεωγραφική περιοχή), επομένως γίνεται κατανοητό από τον αναγνώστη ότι ο χάρτης απεικονίζει τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. Και η λεζάντα και ο χάρτης με τον τίτλο που φέρει στο πάνω μέρος του αναφέρονται στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. Επομένως, είτε υπάρχει η λεζάντα είτε όχι το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ακριβώς το ίδιο.
 
Συμπερασματικά, οι αναρτήσεις των ελληνικών ιστοσελίδων που αναδημοσίευσαν τον χάρτη της Deutsche Welle δεν ήταν ψευδείς. Πονηρό ήταν το δημοσίευμα του Ellinika Hoaxes με προφανή στόχο να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, ώστε να μην ανησυχήσει από τα δημοσιεύματα των Γερμανών, που στην πραγματικότητα παρουσιάζουν μία υποτιθέμενη μη ελληνική Μακεδονία που εκτείνεται μέχρι το Αιγαίο.
 
Γεγονός είναι ότι ορισμένοι θέλουν να ξεχάσουμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η μακεδονική γη από την αρχαιότητα ήταν ελληνική επειδή οι ελληνικής καταγωγής Μακεδόνες έδωσαν το όνομά τους σε αυτήν. Πράγματι, η Μακεδονία έλαβε το όνομά της από τους Μακεδόνες και όχι το αντίθετο. Το ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες αποδεικνύεται όχι μόνο από την ελληνική παράδοση αλλά και από τις επιστήμες. Γιατί να αγνοήσουμε αυτές τις αλήθειες; Επειδή θέλουν κάποιες μεγάλες δυνάμεις να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα;
 
Σε αυτό το σημείο ταιριάζει η ρήση του Περικλή Γιαννόπουλου «Ντροπή Σας νὰ συζητᾶτε μὲ τὸν Σκυλόφραγκο, ἂν ἡ Μακεδονική Σας Γῆ εἶνε Δική Σας Γῆ»18. Η συγκεκριμένη φράση βρίσκεται στο βιβλίο του Ἔκκλησις πρὸς τὸ Πανελλήνιον Κοινόν που εκδόθηκε το 1907. Πόσο επίκαιρος είναι ο Περικλής Γιαννόπουλος μέχρι σήμερα. Πέρασαν 117 χρόνια από την έκδοση του πιο πάνω βιβλίου και εμείς συνεχίζουμε να αγόμαστε και να φερόμαστε από τις ξένες δυνάμεις, όχι μόνο στο θέμα της Μακεδονίας αλλά και στα υπόλοιπα εθνικά μας θέματα.
 
Ζητείται επειγόντως πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα να ορθώσει το ανάστημά της και να θέσει εθνικές κόκκινες γραμμές, όχι μόνο στους συμμάχους μας αλλά και σε αυτούς που μας επιβουλεύονται πριν να είναι αργά.
 
Παραπομπές
 
1. Ι. Αμπατζόγλου, Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία, Α΄ τόμος, Β΄ έκδοση, εκδ. Ερωδιός, 2020, σ. 74.
2. Ι. Αμπατζόγλου, Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία, Β΄ τόμος, εκδ. Ερωδιός, 2020, σ. 63.
3. Ι. Αμπατζόγλου, Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία, Β΄ τόμος, εκδ. Ερωδιός, 2020, σ. 85-90.
4. Ι. Αμπατζόγλου, Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία, Β΄ τόμος, εκδ. Ερωδιός, 2020, σ. 148-151.
5. Ι. Αμπατζόγλου, Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία, Γ΄ τόμος, εκδ. Ερωδιός, 2021, σ. 117-118.
10. Ι. Αμπατζόγλου, Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία, Β΄ τόμος, εκδ. Ερωδιός, 2020, σ. 150-151.
18. Περ. Γιαννόπουλος, Ἔκκλησις πρὸς τὸ Πανελλήνιον Κοινόν, εκδ. Ι. Δ. Κολλάρου, 1907, σ. 16.
 
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.
abadzoglou@yahoo.grShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν έχεις τέτοιους συμμάχους τι τους θέλεις τους εχθρούς?Κατά τα άλλα είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας! Μάλλον ο γιαλός είναι στραβός κατά τους ιθύνοντες!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.