27 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Είναι από τις λίγες φορές που η Τουρκία είναι στριμωγμένη, εξ αιτίας της αναθεωρητικής πολιτικής της και των τριβών που αυτή προξενεί πανταχόθεν. Παρά ταύτα η χώρα μας που βρέθηκε στην πιο ευνοϊκή θέση να πραγματοποιήσει τους Εθνικούς σκοπούς της αποτυγχάνει παταγωδώς. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη- η οποία είναι από τις περισσότερο ευνοημένες λόγω διαλυτικών τάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης - αντί να τις εκμεταλλευτεί βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για να αποτρέψει την ήττα της στις Ευρωεκλογές εξ αιτίας της φοβικής και κατευναστικής πολιτικής της.
 
Τα αίτια είναι πολλά (εσωτερικά και εξωτερικά) 
 
Θα αρκεστώ στα έχοντα σχέση με την υπαρξιακή επιβίωση μας, την ελευθερία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα Ελλάδας και Κύπρου, διότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενεργεί με αφροσύνη σαν οικογενειακό καθεστώς (τύπου Κιμ ή Τουρκίας) και αδιαφορεί για τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Σύνταγμα της χώρας: 
 
1/ Ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην πιο δεινή θέση ο κ. Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι η γείτονα τα έχει όλα πάνω στο τραπέζι και επί πλέον κλιμακώνει τις παράνομες απαιτήσεις της σε βάρος των Ελληνικών και Κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας μας, αυτός και οι παρατρεχάμενοι του «Γεραπετρίτηδες» με φοβικά σύνδρομα τρέχουν να βοηθήσουν την Τουρκία με το παιδαριώδες επιχείρημα ότι «βρήκαν την ευκαιρία» να λύσουν τα χρονίζοντα προβλήματα. 
 
2/ Αντί να ενισχύσει την αμυντική μας θωράκιση αυτός ενισχύει την Ουκρανία σε ένα πόλεμο που έχει καταστροφικές συνέπειες στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα-Κύπρο. 
 
3/ Εγκατέλειψε αρκετά εξοπλιστικά προγράμματα (Π.Ν, Π.Α, Στρατού), μειώνει την ισχύ τους με έξοδο οπλικών συστημάτων, και τις «ενισχύει» με υποσχέσεις για μελλοντική δημιουργία« Iron Dome»κ.α 
 
4/ Έγκριτοι διεθνολόγοι και γεωπολιτικοί προειδοποιούν ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενεργεί σαν οιωνοί προτεκτοράτο της Τουρκίας και κάθε της κίνηση γίνεται με την έγκριση της Αγκύρας. Αν αυτό αληθεύει τότε πάμε για διχοτόμηση του Αιγαίου, όπως συνέβη στην Κύπρο. 
 
5/ Ενώ η Συνθήκη της Λοζάννης και οι λοιπές συμφωνίες είναι ξεκάθαρες για το καθεστώς του Αιγαίου, αυτός θα καθίσει το Μάιο με τον κ.Ερντογάν με το “casus belli» και τη «Γαλάζια Πατρίδα» στον κρόταφο, να συζητήσει τη νομιμότητα ή όχι της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο «Θαλάσσιο Πάρκο» του Αιγαίου; Αν δεν το έχει ήδη αναβάλλει. 
 
6/ Ενεργεί ακριβώς όπως ο Μακάριος στο Κυπριακό προ του 1974, ο οποίος έβλεπε τη χούντα των Αθηνών σαν τον πραγματικό εχθρό και κάλεσε τους Τούρκους σαν φίλους από το βήμα του ΟΗΕ να επέμβουν σαν εγγυήτρια δύναμη. Κατά παρόμοιο τρόπο και ο κ. Μητσοτάκης βλέπει εχθρό τους Έλληνες πατριώτες, τους οποίους αποκαλεί εθνικιστές και ακροδεξιούς, διαλύει τα δήθεν φασιστικά κόμματα για να μην έχει αντιπολίτευση, δεδομένου ότι τα λοιπά εκφυλισμένα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Σύριζα, Αριστερά) ουδένα εθνικό προβληματισμό προβάλλουν. 
 
7/ Εγκατέλειψε την Κύπρο στο έλεος του Αττίλα και των δύο κρατών 
 
8/ Δεν απαιτεί από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε ανταλλάγματα για το ρόλο της Ελλάδος σαν ασπίδα της Δύσης και παράγων της Δυτικής γεωπολιτικής και αμυντικής κυριαρχίας στην Ανατ. Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
 
9/ Αν οι Έλληνες πατριώτες δεν αναλάβουμε την υπόθεση της πατρίδας στα χέρια μας θα έχουμε διαπράξει ένα ακόμη λάθος – εγώ το θεωρώ συνειδητή προδοσία- μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου, παράδοση της Μακεδονίας, των Ιμίων, εγκατάλειψη της Ομογένειας της Βορ. Ηπείρου και όχι μόνον, να βρεθούμε με διχοτομημένο το Αιγαίο. Αυτό θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας, διότι θα έχει αλωθεί σαν ανεξάρτητη χώρα και θα αποτελεί υποτελή ‘χώρο’ της νέο-Οθωμανικής Τουρκίας. Οι δικαιολογίες ότι εκτελούν εντολές των ξένων κέντρων είναι ανυπόστατες γιατί τώρα πλέον διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη μας σαν ανεξάρτητο κράτος. 
 
10/ Η χώρα πρέπει να πάρει απόφαση να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της έναντι του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με την εφαρμογή τους ΤΩΡΑ. Καμιά δικαιολογία ή φοβία δεν ευσταθεί. Οι Ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν με αυτό το αίτημα και να το κερδίσουν τα κόμματα που θα το ενστερνιστούν. 
 
Οι Ευρωεκλογές να γίνουν Δημοψήφισμα. Ο ψηφοφόροι να δείξουν την αποφασιστικότητα τους με την καταψήφιση των φοβικών και προδοτικών κομμάτων τα οποία: α/ συνεχίζουν την πολιτική κατευνασμού και παραδόσεως του Αιγαίου στην Τουρκία β/Δεν επεκτείνουν τα Χ.Υ και την ΑΟΖ σε όλη την επικράτεια ΤΩΡΑ.
 
(26/4/24) 
Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.