29 Απριλίου 2024

Ο εξαναγκασμός στην άμβλωση δεν είναι «παραμύθι»

Ποιος υπερασπίζεται τις γυναίκες που εξαναγκάζονται στην άμβλωση;
 
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη που αφορούσε τις συνθήκες υπό τις οποίες μια γυναίκα καταφεύγει στην άμβλωση, στο 64% των περιπτώσεων πίσω από την άμβλωση υπάρχει εξαναγκασμός(1). Ο εκβιασμός στην άμβλωση δεν είναι παραμύθι αλλά μια βάναυση πραγματικότητα που χρονολογείται από παλαιά, αλλά στις μέρες μας με τη χρήση του εκτρωτικού χαπιού έγινε χειρότερη.
 
Σε μια μελέτη του 1987, που έγινε για λογαριασμό της Planned Parenthood (2), διαπιστώθηκε πως το 30% των ανηλίκων που ζητούσαν αμβλώσεις είχε πάρει τις αποφάσεις του εν μέρει διότι οι γονείς του ήθελαν να κάνουν άμβλωση. Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώθηκαν και σε μια μελέτη του 1991. Οι γονείς προτίμησαν την άμβλωση παρά την απόκτηση του μωρού των παιδιών τους με αναλογία 4 προς 1. Αν και αυτές οι μελέτες έγιναν εδώ και καιρό, δείχνουν ότι οι γονείς εξαναγκάζουν τα παιδιά τους στην εφηβεία να κάνουν εκτρώσεις, ήδη εδώ και πολλά χρόνια.
 
Αλλά δεν είναι μόνο οι γονείς. Ο Alan Guttmacher, κάποτε πρόεδρος της Planned Parenthood και ιδρυτής του ομώνυμου Ινστιτούτου υπέρ της άμβλωσης είπε (2): «Το 30% των γυναικών, σχεδόν μία στις 3, κάνουν εκτρώσεις επειδή κάποιος άλλος –συχνά ο εμπλεκόμενος άνδρας- τις θέλει»
 
Ο εξαναγκασμός για την έκτρωση μπορεί να πάρει πολλές μορφές. 
 
Εκ μέρους των συγγενών εκφράζεται με λεκτική και σωματική βία μέχρις θανάτου, αποπομπή από το σπίτι, βίαιη προσαγωγή στο γιατρό για άμβλωση ενώ εκ μέρους των υγειονομικών η κακοποίηση της γυναίκας περιλαμβάνει ψευδή ενημέρωση για την ανάπτυξη του παιδιού της, απόκρυψη οικονομικών και κοινωνικών πόρων που είναι διαθέσιμοι για εκείνη ή της δυνατότητας υιοθεσίας, απόκρυψη από την αστυνομία διαπιστωμένης σεξουαλικής κακοποίησης, απόκρυψη κινδύνων άμβλωσης. Εκ μέρους τρίτων στη ζωή της γυναίκας, ο εξαναγκασμός μπορεί να περιλαμβάνει εκφοβισμό για απώλεια μιας θέσης εργασίας, μιας υποτροφίας, αθλητικής συμμετοχής ή και άλλων ευκαιριών από τις οποίες αποκλείονται οι γυναίκες που μένουν έγκυες και αγαπούν τα μωρά τους. (2) 
 
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η κακοποίηση γίνεται εξαρχής αντιληπτή από τη γυναίκα που συνήθως μπορεί να λάβει μέτρα και να ζητήσει βοήθεια. Η μεγάλη όμως διάδοση του εκτρωτικού χαπιού σε συνδυασμό με την απρόσωπη χορήγησή του μέσω διαδικτύου, έχουν δημιουργήσει μια νέα μορφή εξαναγκασμένης άμβλωσης εκείνη με τη χρήση του εκτρωτικού χαπιού. Σε αυτή το χάπι μπορεί να χορηγείται ύπουλα ή εκβιαστικά στην έγκυο, με διάφορα τεχνάσματα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να σπρώχνονται στις χημικές αμβλώσεις συχνά χωρίς τη γνώση ούτε και τη συγκατάθεσή τους. 
 
Πρόκειται και πάλι για περιπτώσεις αναπαραγωγικού εκβιασμού που πιθανότατα συγκαλύπτει σεξουαλικό εκβιασμό, κατάχρηση ανηλίκων κοριτσιών, αιμομιξία, παιδοφιλία, περιπτώσεις οικονομικής εκμετάλλευσης γυναικών-trafficking, σχέσεις εκτός αλλά και εντός γάμου, και τελικά κάθε περίπτωση κατά την οποία ένας άντρας ή και άλλη γυναίκα έχουν συμφέρον να καταστρέψουν ένα παιδί ή και την έγκυο μητέρα του. 
 
Οι περισσότερες καταγγελίες που αφορούν άμβλωση εν αγνοία της γυναίκας με χρήση των εκτρωτικών χαπιών προέρχονται από το εξωτερικό. Τα χάπια ρίχνονται κρυφά στο νερό ή το ποτό της ανυποψίαστης εγκύου, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις που οι γυναίκες αντιλαμβάνονται την κίνηση αλλά υποχρεώνονται παρόλα αυτά να τα καταπιούν. Οι συνέπειες είναι τραγικές όχι μόνο για το παιδί αλλά και για την δική τους υγεία.
 
Καθώς τώρα υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας τέτοιων χαπιών μέσω ταχυδρομείου, οι κακοποιητές που μπορεί να είναι οποιοιδήποτε, (συγγενείς της γυναίκας, σύντροφος, σύζυγος, άλλη γυναίκα, ένας διακινητής), οι οποίοι δημιουργούν καταρχήν ένα ψεύτικο διαδικτυακό προφίλ. Υποδύονται τη γυναίκα που είναι έγκυος εντός των νόμιμων χρονικών ορίων χρήσης του χαπιού, παραγγέλλουν τα χάπια, τα παραλαμβάνουν και μεθοδεύουν κατόπιν τη χορήγησή τους στη γυναίκα που επιβουλεύονται. Σε κάποιες περιπτώσεις οι άντρες τα παραγγέλλουν προληπτικά για να τα έχουν έτοιμα για τις φιλενάδες τους όταν θα τις αφήσουν έγκυες, ενώ άλλοτε αγοράζονται από άντρες ή γυναίκες στη μαύρη αγορά για μελλοντική χρήση. Υπάρχουν περιστατικά όπου στην κακοποίηση της εγκύου συμμετέχουν και γυναίκες «αντίζηλοι» της εγκύου.(3) 
 
Δυστυχώς οι γυναίκες σήμερα δεν είναι ενημερωμένες και δεν εμπιστεύονται τις φωνές που υποστηρίζουν όχι μόνο την αγέννητη ζωή αλλά και το δικό τους σώμα. Ο λόγος του Θεού θεωρείται ξεπερασμένος, αν και είναι γεμάτος αγάπη και σεβασμό σε κάθε πλάσμα. Ακόμη και για το γυναικείο κίνημα η γυναίκα θεωρείται θύμα όταν γίνεται σύζυγος και μητέρα, ενώ η άμβλωση ουδέποτε θεωρήθηκε κακοποίηση της γυναίκας ή εξυπηρέτηση προς τον σχετιζόμενο άντρα. 
 
Παραθέτουμε τα στοιχεία που αφορούν την εκβιαστική πλευρά της έκτρωσης, για να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τα αγέννητα παιδιά τους. Δε θέλουμε οι γυναίκες να πέφτουν θύματα της προπαγάνδας υπέρ της έκτρωσης ούτε των καταχρηστικών σχέσεων, πολύ περισσότερο της εξαναγκασμένης άμβλωσης από όσους έχουν συμφέρον να τη διαπράξουν.
 
Παραπομπές:  
 
 
Σημειώση: Η Planned Parenthood που αναφέρεται στο άρθρο είναι μια εγκληματική οργάνωση (ως ινστιτούτο παρουσιάζεται) υπέρ των εκτρώσεων, που προωθεί εδώ και χρόνια την νεοταξική δολοφονική παράνοια στις δυτικές κυρίως κοινωνίες...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.