25 Απριλίου 2024

Κοινωνικός μισθός, παλιοί φοιτητές και Ευρωεκλογές στην «δήθεν» Ευρωπαϊκή Ένωση…

Πιπεράτη συνέντευξη Πιπερόπουλου στο ρ/σ Flash 99,4 FM
 
Ομολογώ ευθύς εξ αρχής ότι αυτήν την εβδομάδα στην καθιερωμένη εδώ και 2 χρόνια συμμετοχή μου κάθε Δευτέρα βράδυ από τις 21:30 έως τις 22:00 στην εκπομπή του φίλου και πρώην φοιτητή μου δημοσιογράφου κ Λάζαρου Λαζάρου στον ραδιοσταθμό Flash99,4FM ήμουν αρχικά πιπεράτος (γλυκά) με «πιπεριές Φλώρινας» και στη συνέχεια (καυστικός) «με κόκκινες καυτές πιπεριές».
 
Ξεκίνησα με την αναφορά στην συνάντησή μου με δύο πρώην φοιτητές μου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που είναι τώρα πια επαγγελματίες και οικογενειάρχες. Οι εναγκαλισμοί και οι προσφωνήσεις τους «γειά σου δάσκαλε» μετά από πολλά χρόνια, και μετά οι αναρτήσεις των φωτογραφιών μας (ο Γιώργος Πανωριάς την έκανε στο προσωπικό του Facebook, και ο Μάρκος Πούλιος στην προσωπική του σελίδα στο Linked-In) και στη συνέχεια τα συγκινητικά σχόλια από αμέτρητους άλλους πρώην φοιτητές και φοιτήτριές μου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ομολογώ ότι έφεραν πολλά δάκρυα στα μάτια μου…
 
Περιαυτολογώ σήμερα και για αυτό ζητώ συγνώμη από εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες όπως και από τον αγαπημένο ιστότοπο που με φιλοξενεί κάθε εβδομάδα, αλλά το «γειά σου δάσκαλε» μου θύμισε την αναφορά του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη σημασία, την ποιοτική και όχι ποσοτική ή χρηματική, της έννοιας του «κοινωνικού μισθού»…
 
Φαντασθείτε να λέγανε στους επίδοξους άνδρες και γυναίκες Ευρωβουλευτές ότι η αμοιβή τους θα είναι μόνο ένας «κοινωνικός μισθός»…
Θα πήγαιναν πολλοί και πολλές να μας «ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ» στις Βρυξέλλες;
 
Συνέχισα την συνέντευξή μου με κριτική ανάλυση και αξιολόγηση της συμμετοχής 46 Κομμάτων που θα διεκδικήσουν τις 21 θέσεις που έχει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο (χθες, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του Αρείου Πάγου «κόπηκαν» 15 Κόμματα και οι συμμετοχές θα είναι τελικά 31 Κόμματα). 
 
Ήδη στα ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα ξεκίνησαν οι «κοκορομαχίες» των επίδοξων εκπροσώπων μας και, όπως φαίνεται, θα διασκεδάσουμε πολύ με όσα θα ακούσουμε, θα δούμε και θα διαβάσουμε.
 
Ρώτησα τον οικοδεσπότη της εκπομπής πόσες προτάσεις είχε για συμμετοχή και του δήλωσα ότι εγώ ΔΕΝ είχα ΚΑΜΙΑ, καθώς δεν περίμενα να έχω και, φυσικά, εάν είχα θα την απέρριπτα αφού ευχαριστούσα το Κόμμα που θα μου την έκανε.
 
Πάντως οι γνωστές αναφορές ότι ΔΕΝ θα συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια πρόσωπα γνωστά και καθιερωμένα όχι για την κοινωνική τους προσφορά και τις γνώσεις τους αλλά επειδή τους καθιέρωσαν τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού) για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι είναι όπως πάντα «λόγια του αέρα για… χαχόλους!..»
 
Αναφέρθηκα και στο «παραμύθι» της σημερινής «δήθεν» Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία οι μεγάλοι Ηγέτες που την οραματίστηκαν θα την ήθελαν ως Η.Π.Ε. (Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης) κατά το Αμερικανικό πρότυπο Η.Π.Α. (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) που δεν έχει πραγματωθεί ακόμη και είμαι απαισιόδοξος για τις προοπτικές της.
 
Κλείνοντας έκανα την πικρή διαπίστωση ότι η αρχική Ε.Ο.Κ. (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) στην οποία έβαλε την Ελλάδα ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής και έτσι η Πατρίδα μας είναι ΕΝΑ από τα 12 χρυσά αστέρια που κοσμούν την μπλε σημαία (που εκπροσωπεί τις αξίες και έννοιες της Ενότητας, Αλληλεγγύης, Αρμονίας)…
 
Πού έχουμε βιώσει αυτές τις αξίες, ιδιαίτερα μετά την οικονομική μας κατάρρευση και την υποταγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τα περιβόητα Μνημόνια που θα τα ξεπληρώνουν και τα δισέγγονά μας, και τη συμπεριφορά απέναντι μας του επίσης μακαρίτη μακροβιότερου Γερμανού πολιτικού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…
 
Σας θυμίζω το σύνθημα του επίσης μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου που ως Κυβέρνηση εισέπραττε τα «πακέτα Ντελόρ» ενώ ταυτόχρονα με οργισμένη έμφαση βροντοφώναζε: «Ε.Ο.Κ. και Ν.Α.Τ.Ο., το ίδιο Συνδικάτο…»
 
Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Zm00fkmNE_k



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι η χώρα της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ! Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η γέννηση του θεάτρου σε αυτόν τον τόπο!!!
Δημοσθένης ο Μακεδών

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.