30 Απριλίου 2024

Το Environmental Health Trust αποκαλύπτει κρυφές δοκιμές κινητών τηλεφώνων της FCC που δείχνουν ότι τα ανθρώπινα «Όρια Έκθεσης» σε ακτινοβολία, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ!

Μετάφραση: Απολλόδωρος
23 Απριλίου 2024 | | Διαβάστε το εδώ
 
Δελτίο Τύπου
 
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, DC, 22 Απριλίου 2024 - Το Environmental Health Trust (EHT) αποκάλυψε σήμερα ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) απέκρυψε τα αποτελέσματα δοκιμών που δείχνουν ότι η ακτινοβολία υπερέβαινε τα ομοσπονδιακά όρια όταν τα smartphones βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το ανθρώπινο σώμα, όπως στην τσέπη ενός παντελονιού. Η FCC προφανώς παρέλειψε να γνωστοποιήσει αυτές τις πληροφορίες στο Εφετείο των ΗΠΑ για το D.C. Circuit.
 
Το 2019 ο οργανισμός εξέτασε διάφορα μοντέλα smartphones των Apple, Samsung, Blu και Motorola για τα επίπεδα ακτινοβολίας SAR κινητής τηλεφωνίας.
 
Τα αποτελέσματα των δοκιμών της FCC για τα τηλέφωνα στην τσέπη (2 mm) δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα στην EHT ως αποτέλεσμα αιτήματος του Freedom of Information Act (FOIA - Νόμος για την Ελευθερία της Πληροφορίας). Η επιστολή FOIA της FCC αναφέρει ότι για ορισμένα τηλέφωνα: «Παρατηρήσαμε ότι σε απόσταση διαχωρισμού 2 mm, τα όρια έκθεσης σε ραδιοσυχνότητες (RF) της FCC ξεπεράστηκαν».
 
Η EHT υπέβαλε επίσης προσφυγή στην FCC, καθώς επτά αρχεία παρακρατήθηκαν από την απάντηση FOIA. Η προσφυγή δεν έχει εξεταστεί.
 
Το 2019, όταν η FCC διεξήγαγε τις δοκιμές, είχε επίσης ανοιχτή διαδικασία θέσπισης κανόνων σχετικά με τα όρια της εποχής του 1996 που αφορούν την έκθεση του ανθρώπου σε ασύρματη ακτινοβολία. Την έκδοση κανόνων από την FCC ακολούθησε προσφυγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η FCC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να υποβληθούν σε δικαστική παραπομπή τον Αύγουστο του 2021.
 
«Η FCC και ο FDA δεν αποκάλυψαν αυτές τις δοκιμές κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της δικαστικής υπόθεσης και δεν έχουν ακόμη απαντήσει στην παραπομπή που διατάχθηκε από το δικαστήριο, γεγονός που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο Kent Chamberlin, νέος πρόεδρος της EHT.
 
Η Theodora Scarato, αντιπρόεδρος της EHT για θέματα πολιτικής και εκπαίδευσης δήλωσε: «Γιατί η FCC διεξήγαγε αυτές τις δοκιμές και στη συνέχεια αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα στο κοινό, ενώ διενεργούσε διαδικασία θέσπισης κανόνων για το ίδιο θέμα; Γιατί η FCC αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία σχετικά με το θέμα αυτό; Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν στα τηλέφωνα να δοκιμάζονται με όποια απόσταση διαχωρισμού θέλουν οι εταιρείες. Τα τηλέφωνα πρέπει να δοκιμάζονται με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται. Παιδιά και ενήλικες χρησιμοποιούν και μεταφέρουν τηλέφωνα πιεσμένα στο σώμα τους για ώρες κάθε μέρα. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό πρόγραμμα εποπτείας και συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της επιτήρησης των εκπομπών RF και των επιπτώσεων στην υγεία μετά την κυκλοφορία. Ήρθε η ώρα για μια νέα προσέγγιση στις δοκιμές κινητών τηλεφώνων, η οποία θα αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα σήμερα».
 
Η προσφυγή FOIA και ολόκληρη η απάντηση FOIA της FCC είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της EHT εδώ: https://ehtrust.org/environmental-health-trust-foia-project/.
 
Το Environmental Health Trust είναι μια μη κερδοσκοπική επιστημονική δεξαμενή σκέψης 501(c)3 που προωθεί ένα υγιέστερο περιβάλλον μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής. Το EHT διεξάγει έρευνα αιχμής σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία και συνεργάζεται με τις κοινότητες, τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και τους φορείς χάραξης πολιτικής για την κατανόηση και τον μετριασμό αυτών των κινδύνων. Το Environmental Health Trust είχε μια ευνοϊκή απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ στην υπόθεσή του κατά της FCC. Οι επιστήμονες του EHT κατέθεσαν σε ακροάσεις της Γερουσίας το 2009 και σε ακρόαση του Κογκρέσου το 2008 για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων - την τελευταία που πραγματοποιήθηκε ποτέ. Οι επιστήμονες του EHT συνέχισαν να δημοσιεύουν μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία και διοργάνωσαν πολυάριθμα εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια για το θέμα. Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις της EHT έχουν υποβληθεί στο αρχείο της FCC ως κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ehtrust.org για περισσότερες πληροφορίες. 
 
Δικτυογραφία:
Environmental Health Trust Reveals Concealed FCC Cell Phone Tests Showing Human Radiation ‘Exposure Limits Were Exceeded’ - Truth Comes to LightShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.