27 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή στους απατεώνες του διαδικτύου

Μόλις λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα και μάλιστα στα Εισερχόμενά μας, δηλαδή δεν ήρθε όπως θα ήταν φυσικό στα ανεπιθύμητα (spam):

Ο επιστρεπτέος σας φόρος σας είναι έτοιμος

Η Ελληνική Εφορία έχει υπολογίσει τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου. 

Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στο λογαριασμό σας,  δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τον τρέχοντα αριθμό λογαριασμού σας. 

Ελέγξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύετε το ποσό επιστροφής φόρου και τον τρέχοντα λογαριασμό σας. 

Επαληθεύστε εδώ (ο σύνδεσμος έχει απενεργοποιηθεί για αποφυγή λάθους) 

ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υπομονή σας. 

forologiki.ypiresiaa@gmail.com via SurveyMonkey <member@surveymonkeyuser.com>

10:05 π.μ. (πριν από 5 ώρες)

ΣΧΟΛΙΟ

Επειδή είναι περίοδος φορολογικών δηλώσεων οι απατεώνες του διαδικτύου έχουν βαλθεί να αδειάσουν τους λογαριασμούς μας...

Τα μάτια σας δεκατέσσερα σε τέτοια μηνύματα...

Οπως θα διαπιστώσετε έχουν αντιγράψει ακόμα και την εικόνα του Govgr με το ελληνικό εθνόσημο, αλλά δίπλα έχουν κι ένα περίεργο beta...

H απάτη κάνει μπαμ λόγω δύο εμφανών σημείων που ο καθένας μας πρέπει να έχει υπόψιν του...

Πρώτον η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του απατεώνα...

Γράφει forologiki.ypiresiaa@gmail.com πράγμα που φυσικά είναι αδύνατον να ανήκει σε δημόσια υπηρεσία... αν μάλιστα δούμε και την συνέχεια της διεύθυνσης με εκείνο το SurveyMonkey <member@surveymonkeyuser.com> τότε βεβαιωνόμαστε απόλυτα για την απατεωνιά, καθώς η εφορία μπορεί να είναι ένας κρατικός απατεώνας, αλλά δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ στα ίσια την λέξη μαϊμού (monkey)... Εχει τους δικούς της τρόπους να μας κλέβει (οι οποίοι έχουν και την κάλυψη του νόμου) και δεν χρειάζεται να μας στέλνει τέτοια μηνύματα...

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ποτέ ούτε οι τράπεζες, ούτε και η Εφορία (ΑΑΔΕ), θα μας ζητήσουν να πατήσουμε οποιονδήποτε σύνδεσμο σε οποιοδήποτε ενημερωτικό μήνυμα... Ούτε για επαλήθευση, ούτε για οτιδήποτε άλλο...

Τα μάτια μας λοιπόν δεκατέσσερα....

Αμεση διαγραφή και αναφορά σε τέτοια μηνύματα...

(η παρένθεση μέσα στο μήνυμα των απατεώνων είναι δική μας)
Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επ ευκαιρία προσθέτω για όσους είναι συνδρομητές σε τυχαίες δήθεν εταιρείες προστασίας από ιούς. Διαφορετική περίπτωση ....
Πριν ένα μήνα προειδοποίησα εταιρεία @@@@.... microsoft ότι δεν επιθυμώ ανανέωση συνδρομής. Καμία απάντηση... Την ημέρα της πληρωμής μου αποστέλλουν μήνυμα το οποίο επαναλήφθηκε περί τις 5 φορές .... OUPS ΥOUR CARD IS EXPIRED. Όντως η παλαιά κάρτα που είχαν είχε λήξει και δεν είχαν στοιχεία της νέας ....και ήσυχος τους απαντούσα και εγώ ...OUPS OK... Φευ! Σε τρεις μέρες έχω νέο μήνυμα ... Congratulation your account renewal ... και ταυτόχρονα λαμβάνω μήνυμα από τράπεζα ότι εταιρεία τάδε πήρε το τάδε ποσόν... Και έγινε του Κουτρούλη ο γάμος... Στο δια ταύτα ... Αφού τους απείλησα ότι χάκαραν τον νέο μου λσμό κάρτας και χωρίς την έγκριση μου, μετά από λαβύρινθο επικοινωνία ... τελικά επέστρεψαν το ποσό, αλλά σημειώστε την απάντηση της τράπεζας που είναι το βασικότερο .... όταν πήγα εκεί .... Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη από ... διεθνή σύμβαση όταν είσαι συνδρομητής κάπου και λήξει η κάρτα ... ακούστε ... να δίνει τα νέα στοιχεία μας ....χωρίς να ενημερώνει τον πελάτη!!!!!! Αυτή είναι η προστασία μας από τις συστημικές τράπεζες της νέας ατaξίας πραγμάτων ... Δηλ. αν κάποιος απατεώνας έμπορος έχει στοιχεία παλαιάς ληγμένης κάρτας θα τα υποβάλει και θα ζητήσει τα νέα στοιχεία από τράπεζα παίρνοντας όσα λεφτά θέλει ....
Α.

Ανώνυμος είπε...

Προσθέτω
Στην τράπεζα μου είπαν επίσης ότι για να είμαι προστατευμένος, πρέπει να υπογράψω σχετικό έγγραφο, που απαγορεύει την κοινοποίηση νέων στοιχείων της ανανεωμένης κάρτας.... Και ποιος το γνωρίζει αυτό;;;;;
Αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο, αλλά έδρα της τράπεζας μου είναι στην Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Μην σας απογοητευω αλλα ισχυει και Ελλαδα.
Μαριαννα πρωην τραπεζ.υπαλληλος

Ανώνυμος είπε...

Απατεωνες παντου κσι συμπεριλαμβανω και τις τρσπεζες.
Μπ.Μ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.