23 Απριλίου 2024

Δήγματα Απριλίου 2024

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου*
 
Α) Ανοίκειος άτοπος Αριστεροτροπισμός
 
Είναι βέβαιο πως σ’ ετούτη την χώρα των φαιδρολάγνων χαβαλέδων ΝεοΕλλήνων, δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξουμε. Αλλά και να μην συνεχίσουμε να πλήττουμε βάναυσα ανθρώπους και –κυρίως – τους θεσμούς, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να τους …. ισοπεδώνουμε. Η σύγχρονη μας ανασφάλεια (πολιτών, «πολιτικών», ποικιλώνυμων Θωκούχων (=κάτοχων θώκων) κ.ο.κ επιτάσσει την άρνηση, τον ευτελισμό των πάντων, χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη με μοναδικό γνώμονα την ατομική ή και κομματική μας ιδιοτέλεια, που υπηρετούμε (!) 
 
Η, επιβεβλημένη, συνειδητοποίηση της έννοιας του κοινωνικού συνόλου, απουσιάζει εκκωφαντικά, δίνοντας την εντύπωση πως όλα πρέπει να τα απαξιώνουμε. Είναι απογοητευτικό το θέαμα ακόμη και καθηγητών ΑΕΙ να περιφρονούν θεσμούς (όπως πχ εκείνον της Δικαιοσύνης-Άρειος Πάγος) όταν δεν τους είναι αρεστές ορισμένες αποφάσεις που εκδίδουνε. 
 
Φέρελπις, νεοφυής βλαστός της Αξ. Αντιπολίτευσης, Καθηγητής, εμφορούμενος από ισοπεδωτικές αριστερές ιδέες και τάση αριστεροτροπισμού, μίλησε απαξιωτικά για το Ανώτατο Δικαστήριο, με εκφράσεις που αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Ακύρωσε τον Άρειο Πάγο, επειδή θυμήθηκε πως επί Χούντας –δεκαετίες δηλαδή πριν –δικαστικοί υποστήριζαν ότι θα επικρατήσει η Δικτατορία, και συνεπώς με αυτό να συμβιβαστούμε. Ράβδος εν γωνία …. ασχετοσύνης, στον αστερισμό της Αριστεροφροσύνης, τα κουμπιά της κας Αλέξαινας και της κυρά –Φροσύνης, όλα σε τρικυμία εν (πανεπιστημονικό;) κρανίο, με προφανή τη δυσχέρεια να τα ξεμπερδέψουμε. Επιπρόσθετα –και από … καθ’ έδρας –, έκανε ένθερμη σύσταση στην (πεφωτισμένη κα Ευρωπαία Εισαγγελέα να … ρίξει την Ελληνική Κυβέρνηση – της χώρας του – όπως το πέτυχε στη Ρουμανία, ώστε και εμείς να μην … υστερήσουμε(!). Η πολιτεία και τα ΑΕΙ επιβάλλεται να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό Καθηγητών αναλόγου διανοητικού και εθνικού διαμετρήματος, αν θέλουν να προκόψουμε. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο κος Καθηγητής επιλέχτηκε να μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, το χαιρετίζουμε και φυσικά (τον) καμαρώνουμε. (Σ.Σ φαντάζομαι το πόσο ενθουσιασμένοι θα είναι οι κομματικοί του σύντροφοι). 
 
Δυσεξήγητη –και δύσπεπτη ήταν η έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έδωσε την εντύπωση πως ξαφνιάστηκαν από την αήθη συμπεριφορά του κου Καθηγητή, λες και σε άλλη –πλην της ελληνικής κομματικοκρατούμενης Ιερουσαλήμ –παροικούνε. (Σ.Σ Μήπως επ’ ευκαιρία θα πρέπει οι κ. κ της Δικαιοσύνης να πάρουν σκληρότερες αποφάσεις στο μέτρο που τους αναλογούνε;).
*
 
Β) Διεθνής Ανθελληνικός Διασυρμός; 
 
Ο κος Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης, είτε δεν κατάλαβε ή αγνοεί τι έχει συμβεί μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα ή ήρθε –εκ παραδρομής; - σε άλλη χώρα για να την … «κυβερνήσει». Ζήτησε … διεθνείς παρατηρητές για τις επερχόμενες ευρωεκλογές!!!.
 
Θα μου πείτε, καλά δεν σκέφτεσαι ότι το κάνει ώστε –εκ των προτέρων – να δικαιολογήσει μελλοντική εκλογική συντριβή του;. Το σκέφτηκα, αλλά αδυνατώ να δεχτώ πως Έλληνας –και όχι Ελληνόφωνος- πολιτικός θα προτιμούσε να προσβάλλει κεκτημένα της χώρας του ώστε να δικαιολογήσει το προσωπικό του εκλογικό Βατερλώ. Δεν το πιστεύω, δεν το δέχομαι. Εσείς;. 
*
 
Γ) Γιατί όχι; 
 
Επίκειται –διαβάζω - κάθοδος στον πολιτικό στίβο του παλαιοχριστιανού σπηλαιοενοίκου. Διόλου περίεργο. Γιατί όχι;. Πολλοί από τους πολιτευόμενους είναι καλύτεροι; Προσωπικά με απασχολεί αν θα είναι αρχηγός κόμματος ή θα συμμετέχει σε κάποιο κόμμα. Εσάς;
 
*ΙατρούShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.