9 Απριλίου 2024

Το απόγειο της διαφθοράς: Οι πρωταγωνιστές του Pfizergate, Quatargate και Predatorgate, ένωσαν τις φωνές τους στο συνέδριο της ΝΔ!

Συνέδριο ΝΔ: «Σφάζονται» στην ποδιά του Κυριάκου, ποιος ευρωπαίος σκανδαλοποιός θα διαφημίσει πρώτος το δικό μας «καμάρι»!
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Ερώτηση: Μπορούν να συναπαντηθούν καμιά δεκαριά εγχώρια και διεθνή σκάνδαλα, σε μια και μόνο αίθουσα; Απάντηση: Αν πρόκειται για συνέδριο του σημερινού μορφώματος που κατ΄ευφημισμόν αποκαλείται ακόμα Νέα Δημοκρατία, βεβαίως και μπορούν! Και όμως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη το κατάφερε ΚΑΙ αυτό. Μάζεψε όλη την «αφρόκρεμα» της ευρωπαϊκής διαφθοράς (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός) για να πει στον ελληνικό λαό ότι για τη δυστυχία του φταίει ο… Πούτιν! 
 
Οι επιφανείς προσωπικότητες του 15ου συνεδρίου της ΝΔ ήταν τρεις. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς και φυσικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή παρέλασαν από μπροστά μας με κάθε μεγαλοπρέπεια, καμιά… ντουζίνα σκάνδαλα ή υποψίες σκανδάλων. 
 
Η Ούρσουλα με το PfizerGate, ο Μαργαρίτης Σχοινάς με το QuatarGate (ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση Καϊλή, αλλά στη συνέχεια το θέμα ξεχάστηκε) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ολόκληρη συλλογή σκανδάλων, όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη, το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, η καταστροφή της Θεσσαλίας, οι λίστες Πέτσα, οι νεκροί της πανδημίας εκτός ΜΕΘ, τα όπλα στην Ουκρανία, τα καρτέλ της ακρίβειας, το TurkAegean και πολλά άλλα. 
 
Πραγματικά θα ήταν δύσκολο να μαζευτούν τόσες πολλές και τόσο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς κάτω από μια κοινή στέγη στη χώρα μας, με τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων να κάνουν μάλιστα μια ξεδιάντροπη φιέστα «υπευθυνότητας» ενώπιον του ελληνικού λαού. 
 
Διότι η ελεύθερη γνώμη του πολίτη μπορεί να ποινικοποιείται πλέον στο διαδίκτυο με το νέο ευρωπαϊκό νόμο (DSA), αλλά η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν (ένα – υποτίθεται – αδέσμευτο και υπερκομματικό όργανο της ΕΕ) μπορεί να κάνει στα «μούτρα» του ελληνικού λαού, προεκλογικές καμπάνιες για λογαριασμό του φίλου της, Κυριάκου. Γιατί «μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια» και φυσικά αλληλεγγύη. 
 
Αυτές οι τρεις πολιτικές προσωπικότητες ακολουθούν βίους παράλληλους από το 2019. Ήταν η ίδια χρονιά που η Φον ντερ Λάιεν εκλέχθηκε πρόεδρος της Κομισιόν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. 
 
Αν και η σύμπλευση των τριών αυτών πολιτικών είναι αναμενόμενη για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό το πόσο απροκάλυπτα πλέον εμπλέκεται η ευρωπαϊκή ηγεσία στα εθνικά μας ζητήματα. Είναι ένα δείγμα και αυτό, του πόσο έχει εξευτελιστεί η διάκριση των θεσμών στα προσκυνημένα ευρωπαϊκά κράτη σαν το ελληνικό. 
 
Μέχρι πριν μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο και σκανδαλώδες, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει δημόσιο χρίσμα στον αρεστό κυβερνήτη χώρας – μέλους. Όχι ότι δεν γινόταν ακριβώς το ίδιο πράγμα στο παρασκήνιο, αλλά τουλάχιστον τηρούνταν κάποια προσχήματα. Τώρα ισοπεδώθηκαν και αυτά. Μιλάμε για καθαρά δοτή εξουσία. Και μάλιστα με παγκοσμιοποιημένο δίλημμα. Με διεθνές διακύβευμα. 
 
«Μένουμε Ευρώπη με πρόεδρο Ούρσουλα και Ελλάδα με Κυριάκο», βροντοφώναξε στο συνέδριο ο πρωθυπουργός. «Η Ευρώπη χρειάζεται Φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη, όχι Λεπέν, Σαλβίνι και τους εγχώριους φίλους του Πούτιν», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. «Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κηρύσσοντας τον πόλεμο σε όσα κόμματα της ΕΕ αντιστέκονται στον νεοταξικό ολοκληρωτισμό που προωθείται μέσω της παγκοσμιοποίησης. Η «πάπισσα» της Κομισιόν επιτίθεται σε δημοκρατικά εκλεγμένα κόμματα και κυβερνήσεις που ψήφισαν ευρωπαϊκοί λαοί, αποδεικνύοντας ότι πρεσβεύει τον διεθνιστικό ολοκληρωτισμό. 
 
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ακόμα ότι η σμπαραλιασμένη Ευρώπη που παραπαίει στο έλεος του δυτικού άρματος, «γίνεται ολοένα πιο δυνατή» και «αισθητή δύναμη καλού», που μάλιστα αποτελεί και «όαση λογικής», σε έναν κόσμο που «οι παράφρονες προσπαθούν να πάρουν το πάνω χέρι». 
 
Ενδεικτικό της εκπληκτικής «λογικής» που διακρίνει τον Μαργαρίτη Σχοινά, ήταν πως στον καιρό της πανδημίας ανακοίνωνε 9 διαθέσιμες θεραπείες για την Covid-19 που θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές, αλλά αποφασίστηκε να προωθηθούν «στο τέλος των εμβολίων» και να πεθάνει αμέτρητος κόσμος, γιατί η Ούρσουλα είχε κλείσει υπερκοστολογημένα συμβόλαια με τη Pfizer που αντιστοιχούσαν σε 10 δόσεις εμβολίου ανά ευρωπαίο πολίτη και έπρεπε να ξεστοκαριστούν έως και το 2023. 
 
Χαρακτηριστική είναι και η φοβερή «λογική» που επέδειξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν – χωρίς να μετρήσει το μπόι της – έσυρε τα ευρωπαϊκά κράτη στις αντιρωσικές κυρώσεις με μια διπλωματική φρενίτιδα άνευ προηγουμένου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το κόστος ενέργειας και να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή έκρηξη ακρίβειας που ταλανίζει τον κόσμο ως σήμερα. 
 
Αυτοί οι ηγετίσκοι, παρέα με τον πρωθυπουργό, σέρνουν τον ελληνικό λαό στον αρμαγεδδώνα ενός 3ου παγκοσμίου πολέμου, χωρίς να εξυπηρετούν ούτε το παραμικρό συμφέρον για τον ευρωπαίο πολίτη. 
 
Ήρθε η Ούρσουλα να κάνει προεκλογική αβάντα στον Μητσοτάκη, απευθυνόμενη στον λαό με το δεύτερο χειρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ, για να μας πει ότι «η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας είναι εντυπωσιακή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Φαντάζομαι ότι εννοούσε την επαναφορά της οικονομίας μας στον καιρό της κατοχής, γιατί μόνο έτσι θα έβγαζε νόημα ο χυδαίος πολιτικαντισμός της «σιδηράς» κυρίας του νεοταξικού ράιχ. Εκείνης που με την παρέα της κατάφερε να κάνει την Ευρώπη μια πτωχευμένη συντεχνία από λόμπι, ισλαμιστές εποίκους και διατάγματα λοατκισμού.
 



Share

1 σχόλιο:

Σταυρος Παγιδας είπε...

Quo Vadis ??? ...για τον κουλη ειναι το ερωτημα...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.