20 Απριλίου 2024

Βιτρίνα, ψευτιά και υποκρισία στον κόσμο του πολιτικού Master Chef

Με αφορμή το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ εναντίον της συμμετοχής των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ στις ερχόμενες ευρωεκλογές
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
 
Η 19η Απριλίου 2024 ήταν ένα απίστευτο τεστ αντοχής (ή στην γλώσσα της Νέας Τάξης Πραγμάτων: τεστ ανθεκτικότητας) για έναν ποινικολόγο που έπρεπε να ενεργήσει βέλτιστα και τάχιστα ως συνταγματολόγος.
 
Άλλο ένα παράδοξο: Στην εποχή όπου προπαγανδίζεται νυχθημερόν η αυθεντία των «ειδικών», μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης έχει όποιος αναπτύσσει δεξιότητες κολυμβητή αποστάσεων και όχι δύτη. 
 
Στις 14.00 αποστέλλεται το κατάπτυστο υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ εναντίον των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ, με το οποίο υποτίθεται ότι τεκμηριώνουν τον ρόλο του Κασιδιάρη ως υποκρυπτόμενου αρχηγού και αιτούνται να κοπεί ο συνδυασμός υποψηφίων των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ από τις προσεχείς ευρωεκλογές.
 
Η καταληκτική προθεσμία που τάσσεται για την υποβολή του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ υπομνήματος προς αντίκρουση του αποκρουστικού ΠΑΣΟΚικού υπομνήματος είναι μέχρι τις 17.00! Ευτυχώς, με την επίκληση της καταχρηστικής υποβολής, εδόθη μια μικρή παράταση για την σύνταξη του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ αντι-υπομνήματος.
 
Κάπως έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα: 
 
Στο παρά πέντε στέλνονται τα επιθετικά υπομνήματα για να μην αφεθεί επαρκής χρόνος προς αναλυτική αντίκρουσή τους, ο δε χρόνος που αφήνεται στον αμυνόμενο ελάχιστος.
 
Φαίνεται ότι οι νομικές διαδικασίες αντιγράφουν τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια, εν προκειμένω του MasterChef: Ο καλός ο μάγειρας θα κερδίσει μόνο αν μπορεί να μαγειρέψει το δυσκολότερο φαγητό μέσα στον λιγότερο χρόνο.
 
Το πρόβλημα είναι ότι ο αντίπαλος του διαγωνιζόμενου μικρού κόμματος παίζει με σημαδεμένη τράπουλα: Το ΠΑΣΟΚ του γιδοβοσκού είναι ένα από τα συστημικά κόμματα που υποδύονται την αντιπολίτευση, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν το alter ego του κυβερνώντος κόμματος.
 
Τελικά, το ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ υπόμνημα κατετέθη με πλήρη επιχειρηματολογία σε νομικό και πραγματικό επίπεδο μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.
 
Καθώς διάβαζα τα νομικά φληναφήματα των συντακτών του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ υπομνήματος ένιωσα ναυτία από την απέραντη υποκρισία της προβαλλόμενης επιχειρηματολογίας.
 
«Ο κ. Κασιδιάρης» –άκουσον-άκουσον– «ασκούσε την πραγματική ηγεσία του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, την οποία εξακολουθεί να ασκεί έως και σήμερα».
 
Γελάνε τα παρδαλά κατσίκια και μαζί τους και οι πέτρες!
 
Πραγματικά, υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι, μετά από όσα έχουν συμβεί, ο Κασιδιάρης είναι, όλο αυτό το διάστημα, ο υποκρυπτόμενος πραγματικός πρόεδρος των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ;
 
Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ το πιστεύει ή προσποιείται ανερυθρίαστα ότι το πιστεύει, θεωρώντας ότι οι Έλληνες πολίτες τρώνε το «κουτόχορτο της ευήθειας» ή τα «ποπ-κορν του υπνωτισμού»!
 
Πόση φρενοβλαβοποίηση μπορεί να αντέξει ο κοινός νους; 
Πόσο μαύρο της ψευτιάς μπορεί να χωρέσει στο λευκό της αλήθειας;
 
Η δεσπόζουσα φρενοβλαβοποιητική εξίσωση είναι η εξής: Όποιος στηρίζει δημόσια ένα κόμμα σημαίνει ότι το χειραγωγεί υπογείως!
 
Με τέτοια νοητικά άλματα γίνονται τα σύγχρονα νομικά θαύματα από τα κόμματα του ψευτοδημοκρατικού τόξου, που ως περήφανοι προστάτες της «δημοκρατίας» νοιάζονται τάχα για την προάσπισή της έναντι των «ακροδεξιών» εχθρών της.
 
Δει δη επαναπροσδιορισμού των εννοιών που έχουν διαστρεβλωθεί από τους δαίμονες της Νέας Εποχής: 
 
Ποιοι είναι οι γνήσιοι δημοκράτες και ποιοι οι πραγματικοί ακροδεξιοί-φασίστες;
Μήπως ισχύει και εδώ η θεωρία του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου; 
Μήπως οι προπαγανδιστές της «δημοκρατίας» και των υπερήφανων τόξων της είναι, ανάποδα συμπεριφερόμενοι, οι σατανικοί καπηλευτές της, που με το τόξο τους εκσφενδονίζουν εναντίον των ευάλωτων θεσμών της τα φαρμακωμένα βέλη τους;
Και μήπως οι λοιδορούμενοι ως ακροδεξιά αποβράσματα είναι όσοι βαστάνε Θερμοπύλες υπέρ των ελληνορθόδοξων ιδανικών;
 
Αν σκεφτούμε ότι η λέξη «ελληνορθόδοξος» σε λίγο καιρό θα εγγραφεί στην μαύρη λίστα του ρατσιστικού λεξιλογίου, γνωρίζουμε την απάντηση: 
 
Κακό πράγμα αυτός που αγαπά πατρίδα και ορθοδοξία, καλό πράγμα αυτός που τα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ή/και τα καθυβρίζει! 
 
Στην σύγχρονη Ελλάδα της μεταδημοκρατίας και του μονοκομματικού κράτους με την εικονική αντιπολίτευση δίδεται η ευκαιρία διαγωνισμού των κομμάτων στο στούντιο του πολιτικού Master Chef για τα μάτια του κόσμου.
 
Δεν ενδιαφέρει αν θα δοθεί σε ένα κόμμα η πραγματική-ρεαλιστική δυνατότητα αντίκρουσης της αντίπαλης επιχειρηματολογίας, αλλ’ αρκεί όλοι να υποκρίνονται ότι υφίσταται αυτή η δυνατότητα.
 
Εκείνο που μετρά είναι η προθήκη της δημοκρατίας, όχι η ουσιαστική της λειτουργία!
 
Κι επειδή όλα είναι βιτρίνα, ψευτιά και υποκρισία, πλησιάζει η ώρα που η μάσκα της ψευτοδημοκρατίας θα καταπέσει για μία ακόμη φορά και έτσι θα αποκαλυφθούν οι σάπιοι κυνόδοντες του εωσφορικού καθεστώτος: 
 
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ εκτιμώ ότι θα κοπούν ακόμη κι από τις ευρωεκλογές, γιατί ο νεοταξίτικος συρφετός, που ξεχειλίζει από δημοκρατικά αισθήματα, βγάζει φλύκταινες στο άκουσμα της αντίθετης άποψης.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι με το άρ. 4 Ν. 5083/2024, το οποίο παραθεωρήθηκε ακόμη και από συνταγματολόγους, οι κραυγαλέα αντισυνταγματικές (ν)τροπολογίες Βορ(γ)ίδη περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας που, για να οδηγήσει σε (μη προβλεπόμενο από το άρθρο 29 παρ. 1 του Συντάγματος) αποκλεισμό του κόμματος, αρκεί να έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως, και όχι, όπως ρητώς προβλέπεται στο άρ. 51 παρ. 3 του Συντάγματος, αμετακλήτως, εφαρμόζονται από τις 26/1/2024 και για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ορθότερα: στην υβριδική γιουροβίζιον, όπου θέλουν να μετέχουν ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, σκηνοθέτιδες πορνό, πανελίστες, μετεωρολόγοι, σεισμολόγοι… – α ναι, και ολίγοι πολιτικοί!
 
Προτεινόμενο σλόγκαν: το ελληνικό Σύνταγμα προ πολλού έχει γίνει κουρελού!
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.