14 Απριλίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Η υγεία του πληθυσμού έχει υποστεί μόνιμη βλάβη» - Η πυροσβεστική κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Πρωτοφανής αύξηση του αριθμού κλήσεων

Από τον Kai Rebmann,
 
Πριν από λίγες εβδομάδες, το reitschuster.de ανέφερε αποκλειστικά τη δραματική αύξηση του αριθμού των κλήσεων από την πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου για καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.
 
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι η αύξηση δεν είναι εμφανής μόνο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε εκείνες τις ηλικιακές ομάδες στις οποίες δεν αναμένονται τέτοιες ασθένειες. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και Αθλητισμού της Γερουσίας κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Antonín Brousek (ανεξάρτητος) (έντυπο υλικό 19/18460).
 
Για την πυροσβεστική κοινότητα, σύμφωνα με την αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, δεν υπάρχει «λόγος να δοθούν τα πάντα, αλλά μάλλον λόγος δικαιολογημένης ανησυχίας». Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου δηλώνει επίσημα ότι «ο αριθμός των αποστολών το 2023 για "καρδιακές παθήσεις" αυξήθηκε σε 52.182». Σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ετών πριν από τον κορωνοϊό 2018/19, αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 56,3%.
 
Η μεγαλύτερη αύξηση των αναπτύξεων σημειώθηκε το 2021 και το 2022, η οποία μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες χωρίς εξαίρεση. Το 2023, η συνολική αύξηση ήταν μόνο «μέτρια», αλλά εξακολουθούσε να είναι αισθητή: «Ιδιαίτερα ανησυχητική για εμάς είναι η αύξηση των παρεμβάσεων για καρδιακές παθήσεις στην ηλικιακή ομάδα 21 έως 50 ετών περίπου 63% το 2023 σε σύγκριση με τον μέσο όρο των προ κορωνοϊών ετών 2018/19».
 
Πηγή: Ανακοίνωση Συνδέσμου Πυροσβεστών
 
Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου ήταν σε θέση να παρατηρήσει την σχεδόν πανομοιότυπη εξέλιξη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων λόγω συμπτωμάτων εγκεφαλικού επεισοδίου. Ενώ ο μέσος όρος στα χρόνια πριν από τον κορωνοϊό 2018/19 ήταν 10,278 κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε έως και 14,740 έως το 2023, που αντιστοιχεί σε αύξηση 43,4%:
 
«Και πάλι, μπορεί να ειπωθεί ότι η υψηλότερη ανάπτυξη σημειώθηκε το 2021 και το 2022. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι στην ηλικιακή ομάδα 11 έως 30 ετών, η αύξηση το 2023 σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2018/19 ανέρχεται πλέον στο 117,8%, υπερδιπλασιάζοντας.
 
Ένας τέτοιος δραματικός ρυθμός ανάπτυξης σε μια ηλικιακή ομάδα από την οποία δεν θα περίμενε κανείς γενικά αυτό είναι ανησυχητικό και, σύμφωνα με τους στατιστικολόγους, απαιτεί άμεση εξέταση των αιτιών».
 
Η κοινότητα των πυροσβεστών το βλέπει αυτό ως απόδειξη ότι «σε αντίθεση με την προηγούμενη γνώμη στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία», τα στοιχεία δεν έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό το 2023 - δηλαδή μετά το τέλος όλων των μη φαρμακολογικών μέτρων (απαίτηση μάσκας, lockdown, κλείσιμο σχολείων) - ή έχουν επιστρέψει σε επίπεδο που μπορεί ακόμη και να εξηγηθεί σε κάποιο βαθμό. 
 
Και ακόμη και το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερουσίας δεν προσπαθεί πλέον καν να εξηγήσει τα στοιχεία που έχουν πλέον αποκαλυφθεί με τον ίδιο τον κορωνοϊό, «αφού τα στοιχεία σχετικά με αυτό είναι πλέον σαφή», όπως υποψιάζεται η κοινότητα της πυροσβεστικής.
 
Αντίθετα, τα επιχειρήματα που προβάλλονται φαίνονται εντελώς «καφκικά» και «ακούσια κωμικά». Για παράδειγμα, η διοίκηση ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει μια «δημογραφική αλλαγή» ή «αύξηση του πληθυσμού» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξηγήσει αυτούς τους πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον, υπάρχει μια κάπως νεφελώδης αναφορά σε "μέτρα διασφάλισης ποιότητας στο ερώτημα έκτακτης ανάγκης", αλλά χωρίς να δίνονται συγκεκριμένα παραδείγματα αυτού.
 
Από την άποψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Βερολίνου, παρόμοιες βόμβες καπνού ρίχνονται στα μέσα ενημέρωσης. 
 
Οι εξηγήσεις που παρουσιάζονται εκεί για τα τρέχοντα στοιχεία είναι επίσης «μη έγκυρες» και «εντελώς ακατάλληλες», όπως δείχνουν οι συγγραφείς με ένα παράδειγμα: «Έγιναν σοβαρές προσπάθειες να εξηγηθεί η μαζική αύξηση των άτυπων παρεμβάσεων ηλικίας για καρδιακά προβλήματα και συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου σε μικρά παιδιά υπονοώντας μάλιστα και «χρήση ναρκωτικών (!!!) στο νηπιαγωγείο» ή να εξηγηθεί μέσω μιας προφανώς απότομης αύξησης της κατανάλωσης κρέατος κατά τη διάρκεια των «πολλών» μπάρμπεκιου κατά την περίοδο του κορωνοϊού».
 
Συμπερασματικά, η κοινότητα της πυροσβεστικής βλέπει τις αντιλήψεις των συναδέλφων του Βερολίνου στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης να επιβεβαιώνονται, τις οποίες είχαν εκφράσει νωρίτερα
 
Η χωρίς γεγονότα διαταγή παροχής αποδεικτικών στοιχείων για συγκεκριμένη περιοχή "ως υποχρέωση οιονεί εμβολιασμού" ήταν ανεύθυνη και πρέπει επίσης να τερματιστεί αμέσως για τους στρατιώτες της Bundeswehr. Οι συγγραφείς ζητούν μια συνεπή επανεκτίμηση της περιόδου του κορωνοϊού από ανεξάρτητους φορείς που δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις:
 
«Οι υποκείμενες αιτίες προφανώς επιμένουν μέχρι σήμερα και επομένως βρίσκονται λιγώτερο στον μη φαρμακολογικό τομέα, καθώς αυτά τα μέτρα έληξαν στη Γερμανία το 2023. 
 
Υπάρχει επίσης η τεράστια εντύπωση ότι ακόμη και το 2024, οι υπεύθυνοι πολιτικοί εξακολουθούν να διστάζουν ακόμη και να θεωρήσουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο - δηλαδή αυτόν του λεγόμενου εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού - ακόμη και ως μια αόριστη πιθανότητα. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να γίνει ρητή αναφορά στο περιεχόμενο των «φακέλλων RKI», οι οποίοι έχουν εν τω μεταξύ εκκαθαριστεί. Ίσως απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν μπορούν να βρεθούν στο τμήμα που απαλείφθηκε. 
 
Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι σαφές ότι η υγεία του πληθυσμού έχει υποστεί μόνιμη βλάβη. 
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε σημαντική επιδείνωση της υγείας της κοινωνίας τα τελευταία χρόνια».
 
Πηγή: Ανακοίνωση Συνδέσμου Πυροσβεστών
 
Και εδώ είναι η πλήρης δήλωση από την κοινότητα της πυροσβεστικής:
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.