17 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για την επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά και για τις αιμοχαρείς δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για την Μέση Ανατολή

Επίσκεψη της ΝΙΚΗΣ στην Προεδρική Φρουρά
 
Το Στρατόπεδο Οπλαρχηγού Γ. Τζαβέλα στο οποίο εδράζεται η Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Λαρίσης Γ. Ρούντα και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Ιωάννη Ιντζέ τους οποίους υποδέχθηκε ο υποδιοικητής Ταγματάρχης Σταύρος Κουλούμπας.
 
Το κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ ενημερώθηκε από τον υπολοχαγό Πεζικού Διονύσιο Κίντο για την μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς η οποία ξεκινά την 12η Δεκεμβρίου του 1868 με τη σύσταση ενός μάχιμου και ταυτοχρόνως τελετουργικού τμήματος του μόνιμου Στρατού, με την ονομασία «Άγημα». Από το 1974, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ονομάζεται οριστικά πλέον «Προεδρική Φρουρά» με προστάτη τον άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, τον «Φουστανελά». Όπως σημείωσε όλοι Εύζωνες αποδίδουν φόρο τιμής στον Άγνωστο Στρατιώτη. 
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, ο βουλευτής Λαρίσης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κατευθύνθηκαν στο ραφείο της Προεδρικής Φρουράς, όπου η εξειδικευμένη τεχνίτρια ενημέρωσε τα στελέχη για τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης της ευζωνικής στολής, η οποία όπως είπε δημιουργείται με βάση φυσικές πρώτες ύλες, όπως μαλλί, βαμβάκι και μετάξι, είναι χειροποίητη και φέρει σημαντικούς συμβολισμούς που συνδέουν το σήμερα με την ηρωική εποχή των πολεμιστών του 1821, ενώ η επίσημη ευζωνική στολή του Αξιωματικού φέρει στοιχεία από τη στολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη στο τσαρουχοποιείο όπου κατασκευάζονται στο χέρι τα θρυλικά τσαρούχια και τα οποία μπορούν να φορεθούν μόνο από τους Εύζωνες μετά από συγκεκριμένη εκπαίδευση. Όπως ανέφερε ο ειδικός τεχνίτης κάθε τσαρούχι φέρει στη σόλα του ένα πέταλο στο τακούνι και, ανάλογα με το μέγεθος, έως 60 καρφιά, τα οποία και παράγουν τον επιβλητικό θόρυβο προκειμένου, σύμφωνα με την παράδοση, να ακούν οι πρόγονοί μας ότι είμαστε ζωντανοί ότι το έθνος χάρη στους αγώνες τους συνεχίζει να ζει.
 
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Αιμοχαρείς οι δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ για τη Μέση Ανατολή 
 
Την ώρα που η ανθρωπότητα κρατά την ανάσα της και «η βουή των πλησιαζόντων γεγονότων» γίνεται εκκωφαντική, το Μέγαρο Μαξίμου και οι συν αυτώ επιδίδονται σε κοκορόμυαλες αιμοχαρείς δηλώσεις! Αντί να νοιαστούν έστω και τώρα πως θα επιβιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ψάχνουν ευκαιρίες για διεθνή προσωπική προβολή και τρίβουν τα χέρια τους που θα αυξηθούν οι εισπράξεις από το ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας.
 
Επιτέλους λίγη σοβαρότητα.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.