15 Απριλίου 2024

ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΙΚΗ

Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου
 
Ο διαπρεπής επιστήμων του 20ου αιώνα Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε δηλώσει: «Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα». Η φρίκη, που ακολούθησε τη ρίψη βομβών, οι οποίες κατέστρεψαν ολοσχερώς τις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, θα έπρεπε να είχε συνετίσει τον άνθρωπο, ώστε να είναι άκρως επιφυλακτικός στη μετέπειτα έρευνα προς κατασκευή όπλων ομαδικής εξόντωσης αμάχων. Δυστυχώς όμως δεν πρυτάνευσε η λογική, όπως συνήθως λέγεται και γράφεται. Γι’ αυτό και κάποιοι έφθασαν να χαρακτηρίσουν ατυχώς τον άνθρωπο παράλογο. Δεν είναι παράλογος είναι εμπαθής! Μόνο ένας επίσης διαπρεπής επιστήμων με συμβολή στην κατασκευή της ατομικής βόμβας, ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ αισθάνθηκε συγκλονισμό, θεωρώντας ίσως τον εαυτό του συνυπεύθυνο για τη φρίκη, και ζήτησε τον τερματισμό των δοκιμών επί της κατασκευής όπλων με βάση την πυρηνική ενέργεια. Απομονώθηκε από το σύστημα εξουσίας και πλείστοι άλλοι διαπρεπείς επίσης επιστήμονες συνέχισαν τις έρευνες στον τομέα αυτό.
 
Το μυστικό της κατασκευής διέρρευσε και κατέστησαν κάτοχοι πυρηνικών όπλων όχι μόνο και άλλες χώρες της Δύσης, αλλά και του αντιπάλου κοινωνικοπολιτικού στρατοπέδου. Και ο πλανήτης έζησε στιγμές ακραίου φόβου, κατά την περίοδο του «ψυχρού» πολέμου. Με την πάροδο του χρόνου πυρηνικά όπλα απέκτησαν και περιφερειακές δυνάμεις, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και, πιθανόν, η Βόρεια Κορέα. Και όμως το 1970 οι κατέχουσες πυρηνικά όπλα χώρες είχαν υπογράψει συμφωνία μη διασποράς. Φαίνεται όμως ότι ποτέ δεν έπαψαν να οργανώνονται για νέα σύγκρουση. Βοήθησαν οι ΗΠΑ την Ινδία, ώστε να την εξοπλίσουν έναντι της Κίνας; Βοήθησαν, στη συνέχεια, το Πακιστάν, ώστε να ελέγχουν την Ινδία; Βεβαιότατα βοήθησαν το Ισραήλ. Και η Κίνα πιθανόν να βοήθησε την Βόρεια Κορέα. Το ότι κατέστη και το Ισραήλ πυρηνική δύναμη αποκάλυψε ο εκ των ερευνητών του προγράμματος Μαρδοχάι Βανούνου, με συνέπεια να φυλακισθεί επί έτη και να ζει ακόμη υπό επιτήρηση! Γιατί όμως οι κρατούντες στην πανίσχυρη αυτή χώρα ήθελαν να διαφυλάξουν μυστικό το επίτευγμά τους; Πιθανόν για να μη κακοκαρδίσουν τους Άραβες, τους υποταγμένους στον χωροφύλακα του Ισραήλ, τις ΗΠΑ! Περιφερειακή δύναμη επιχείρησε να καταστήσει το Ιράκ ο Σαντάμ Χουσεΐν, δέχθηκε όμως αεροπορικό βομβαρδισμό (1981) από το Ισραήλ και το κέντρο πυρηνικών δοκιμών καταστράφηκε. Τελικά με το ψέμα περί κατοχής χημικών όπλων από το Ιράκ, έγινε η εισβολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα και η καταστροφή της. 
 
Πυρηνικές έρευνες πραγματοποιεί και το Ιράν, ο «κακός δαίμων» για τους δυτικούς, καθ’ υπαγόρευση του Ισραήλ. Ασφαλώς έχει υποστήριξη από πλευράς Ρωσίας και Κίνας. Το Ιράν, η Περσία των αρχαίων χρόνων, κατά την περίοδο 1951-1953 ευτύχησε να έχει χαρισματικό ηγέτη τον Μοχάμεντ Μοσαντέκ, ο οποίος κρατικοποίησε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, που ανήκαν σε δυτικές εταιρείες. Παράλληλα επιδίωξε να περιορίσει την εξουσία του σάχη, που ζούσε πλουσιοπάροχα μη προσφέροντας υπηρεσία στον περσικό λαό. Η Δύση αντέδρασε και οι ΗΠΑ προκάλεσαν την ανατροπή του Μοσαντέκ με πραξικόπημα. Ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο! Αυτά τα αγνοούμε, γνωρίζουμε όμως με λεπτομέρεια τη σχέση του σάχη Ρεζά Παχλεβί με τη Σοράγια. Το 1979 ο σάχης ανετράπη με την ισλαμική επανάσταση. Έκτοτε το Ιράν προβλήθηκε από τη Δύση ως ο εχθρός της παγκόσμιας ειρήνης, την οποία, υποτίθεται, ότι διαφυλάσσουν οι «δημοκρατικές» χώρες αυτής! Χλευάστηκε η χώρα, επειδή διαθέτει αστυνομία παρακολούθησης των πολιτών επί θεμάτων ηθικής. Αποσιωπάται όμως ότι και η Σαουδική Αραβία, χαϊδεμένο παιδί της Δύσης, διαθέτει επίσης. Προβλήθηκαν σκηνές από δημόσια τιμωρία καταδικασθέντων. Στη Σαουδική Αραβία δεν είδαν ποτέ κάτι! Πάντως η «αξιοπρεπής» χώρα μας αρνήθηκε να συνάψει συμφωνία με το Ιράν για εφοδιασμό με πετρέλαιο με πολύ ευνοϊκούς όρους, αφού η Δύση αποφάσισε αποκλεισμό του «κακού»! Εμείς είμαστε πάντοτε με τους «καλούς»! 
 
Μετά την κατάρριψη των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης, συμβάν, για το οποίο υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα να απαντηθούν, οι ΗΠΑ κήρυξαν εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας φωτογραφίζοντας τους μουσουλμάνους ως εν δυνάμει τρομοκράτες στο σύνολό τους. Δεν έκανε ουδείς από τους δυτικούς δημοσιογράφους την επισήμανση της διαφοράς μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων. Οι σουνίτες Ταλιμπάν, οργανώθηκαν από τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, για να απωθήσουν τους άφρονες Σοβιετικούς, που δεν υπολόγισαν όχι βέβαια τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους, αλλά ένα λαό βαθειά θρησκευόμενο και αποφασισμένο να πεθάνει για την πίστη του. Οι Ταλιμπάν, τελικά, στράφηκαν εναντίον των «προστατών» τους και τους εκδίωξαν από τη χώρα, όπως είχαν κάνει οι πρόγονοί τους τους Άγγλους αποικιοκράτες. Ο στρατός των δολοφόνων του ISIS οργανώθηκε από τις ΗΠΑ με τη στήριξη δυτικών χωρών, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και των Εμιράτων. «Ιερή συμμαχία» Δύσης και σουνιτών μουσουλμάνων, με την παρασκηνιακή «ευλογία» του πανίσχυρου Ισραήλ, δηλαδή των σιωνιστών τραπεζιτών, κατά του «αιμοσταγούς δικτάτορα» Άσαντ, που δεν επέλεξε την «ορθή πλευρά της ιστορίας» συμμαχώντας με τη Ρωσία! Όταν ο «απελευθερωτικός» του συριακού λαού στρατός εκτέλεσε δημοσίως τον πρώτο «καθαρόαιμο», ως δυτικό, δημοσιογράφο, ανακάλυψαν οι πάντες ότι επρόκειτο για στρατό δολοφόνων, που η δράση του άφησε πίσω του επάνω από 500.000 νεκρούς και ερείπια. Βέβαια η Δύση επωφελήθηκε από την αρπαγή του πετρελαίου της Συρίας και του Ιράκ. Επωφελήθηκαν και «φιλότεχνοι» να εμπλουτίσουν τις ιδιωτικές τους συλλογές με κλαπείσες αρχαιότητες! Σιίτες τρομοκράτες δεν έπληξαν, μέχρι τώρα, δυτικούς στόχους. Μήπως δεν υπάρχουν;
 
Για την οργάνωση της Χαμάς κατηγορήθηκε το Ιράν. Άφησε όμως έκθετο το Ισραήλ στους πολίτες του κόσμου, που επιμένουν να σκέπτονται, η δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ, αρμοδίου επί των εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ ότι τη Χαμάς εξόπλισε το Ισραήλ! Διαδραματίζοντας η οργάνωση αυτή, λόγω του φανατισμού της, ρόλο «χρησίμου ηλιθίου», συνετέλεσε στο να πραγματοποιεί το Ισραήλ σχέδιο, που είχε θέσει σε εφαρμογή από τη ίδρυσή του. Αυτό είναι η εκδίωξη όλων των Παλαιστινίων από το έδαφός του. 
 
Στις αρχές Απριλίου το Ισραήλ βομβάρδισε το κτίριο της πρεσβείας του Ιράν στη Συρία. Αν και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί του ενόχου, ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον δράστη. Υπηρέτης να καταδικάσει το αφεντικό; Ο Μπλίνκεν πηγαινοέρχεται στο Ισραήλ για να δώσει ή να λάβει εντολές; Ακολούθησαν απειλές κατά του Ισραήλ με μεγαλοστομίες από πλευράς των ηγητόρων του Ιράν. Άραγε για εσωτερική κατανάλωση; Η επίθεση τιμωρίας του Ισραήλ από πλευράς του Ιράν υπήρξε αναποτελεσματική. Αποτέλεσε όμως πρώτης τάξεως αφορμή να επιχειρήσουν οι Ισραηλινοί την τελική φάση του σχεδίου εκδίωξης των Παλαιστινίων από τις πατρογονικές τους εστίες. Η ανησυχία για γενίκευση των συγκρούσεων, με έλκυση σε πόλεμο και πολλών άλλων χωρών, εντείνεται.
 
Θα λήξει η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή με πρόσφυγες τους επιζώντες Παλαιστινίους ή όσους από αυτούς ανταπεξέλθουν στην λειψυδρία και στις άλλες στερήσεις που αφήνουν ασυγκίνητους τους ισχυρούς; Ή το Ισραήλ θα απαιτήσει από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να συμπράξουν για να δοθεί παραδειγματική τιμωρία στο «προκλητικό» Ιράν; Θα μείνει στην περίπτωση αυτή το Ιράν αβοήθητο από τη Ρωσία και την Κίνα; Θα λήξει η αιματοχυσία στην Ουκρανία με την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή μεγάλου τμήματος της χώρας χωρίς εισβολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σ’ αυτήν; 
 
Αν κάνουμε ιστορική αναδρομή στους δύο μεγάλους πολέμους του 20ου αιώνα, θα διαπιστώσουμε ότι τις χώρες εξώθησαν οι εκ του παρασκηνίου δρώντες πανίσχυροι τραπεζίτες μέσω των δανείων για εξοπλισμούς. Αυτοί δάνεισαν και μετά την καταστροφή ηττημένους και «νικητές». Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αφού παράγονται όπλα, πρέπει να πωλούνται. Οι κατά τόπους μικροί πόλεμοι δεν αρκούν να κορέσουν την απληστία των ισχυρών για κέρδη. Ένας γενικευμένος πόλεμος αποφέρει κατά πολύ περισσότερα. Και στις ημέρες μας εμφανίζονται κάποιοι που αρνούνται να συμπαραταχθούν στην «ορθή πλευρά της ιστορίας» δίδοντας πρώτης τάξεως αφορμές. Όχι βέβαια η πλήρως δεδομένη χώρα μας! ,
 
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.