28 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. (μέρος 1ο)

Γνωμοδότηση της 3.9.2001 του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών) 

… «Οι Χιλιαστές η Μάρτυρες του Ιεχωβά μη δεχόμενοι την θεότητα του Χριστού, πιστεύοντες αυτόν ως απλόν άνθρωπο και πως είναι αδελφός του Εωσφόρου η παλαιότερα πως είναι ταυτόσημο πρόσωπο του διαβόλου δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού οι δοξασίες τους συνιστούν βλασφημία του προσώπου του Ιησού Χριστού …

(Γνωμοδότηση της 3.9.2001 του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών. Απόσπασμα από το Επίσημον Δελτίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑ τεύχος 5ο, Μάϊος 2002, Αθήναι).

Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η

Βασικό δόγμα της Χριστιανικής πίστεως γενικώς είναι η Θεότητα του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός είναι το δεύτερο Πρόσωπο της Μίας Αγίας Ομοοσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Δηλαδή του Ενός Θεού, του Μόνου Αληθινού, ο Οποίος είναι Τρισυπόστατος (Τρεις Υποστάσεις – Τρία Πρόσωπα)· Πατήρ, Υιος και Άγιο Πνεύμα.

Ο Χριστιανισμός αναγνωρίζει ως ιδρυτή της πίστεώς του τον Ιησού Χριστό, τον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού Πατρός, τον γεννηθέντα εξ Αυτού προ πάντων των αιώνων. Ο Ιησούς Χριστός, Θεός όντας, εσαρκώθη εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, της Θεοτόκου, προ 2006 ετών. Κατήλθε δε στη γη ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος (χωρίς αμαρτία), για να μας σώσει. Εσταυρώθη αδίκως ο Δίκαιος και την Τρίτη ημέρα ανεστήθη εκ των νεκρών, αναληφθείς μετά 40νθήμερο στους Ουρανούς.

Αναμένεται δε η Δευτέρα Έλευσή Του για να κρίνει ζώντας και νεκρούς. Εδίδαξε και εβίωσε ο Συνάναρχος προς τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, αλλά και Θεάνθρωπος, ταπείνωση και αγάπη και συγχώρησε τους σταυρωτές Του. Ας Τον μιμηθούμε, πιστεύοντας σ’ Αυτόν ως Σωτήρα μας και τηρώντας το Ευαγγέλιό Του.

Συναφώς, κρίνουμε σκόπιμο ν’ αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το Σύμβολο της πίστεώς μας (Ορθόδοξο Δόγμα), το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο είναι το Τρίτο Πρόσωπο του Τριαδικού μας Θεού, εκπορεύεται ΜΟΝΟΝ από τον Θεό – Πατέρα και είναι Ομοούσιο προς Αυτόν, αλλά και προς Υιό και Λόγο Του. Είναι δε Κύριο και Ζωοποιό. Είναι Θεός και συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται με τον Πατέρα και τον Υιό.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν δέχονται τον Χριστό ως Θεό (Υιό και Λόγο του Θεού), αλλ’ ως έναν απλό άνθρωπο, ούτε πιστεύουν στην Ανάστασή Του (Χιλιαστικό Περιοδικό «ΞΥΠΝΑ» της 22.12.1984). Η Θεότητα του Χριστού, ως γνωστόν, αποδεικνύεται πλήρως από την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη). Επίσης, δεν δέχονται ότι η ψυχή είναι αθάνατη, πιστεύουν όμως, ότι θα σωθούν μόνον 144.000 ψυχές, ενώ οι υπόλοιπες θα καταστραφούν.

Περισσότερα στοιχεία, σχετικά με τον ιδρυτή, τη σύσταση, τις επωνυμίες της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και τις εν γένει δοξασίες τους, κατά καιρούς, ως και τους σκοπούς τους, πολύ συνοπτικά, βέβαια, μπορεί κανείς να αναγνώσει στην από 3.9.2001 Γνωμοδότηση του αξιοτίμου Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών κ. Ηλία Νικ. Σεφερίδη, η οποία καταχωρείται κατωτέρω.

Στις διατάξεις αυτής, την οποία ανεύραμε στο Επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος ΕΚΚΛΗΣΙΑ (τεύχος 5ο, Μάϊος 2002), καταχωρισμένη, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

1. Οι Χιλιαστές η Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθ’ όσον δεν δέχονται τον Χριστό ως Θεό και οι δοξασίες τους συνιστούν βλασφημία κατά του προσώπου του Ιησού Χριστού. Τόσο από την Ορθοδοξία όσο και από τον Καθολικισμό χαρακτηρίζονται ως πολέμιες του Χριστιανισμού. Ορθότερο και δίκαιο θα ήταν να ονομάζονται ως Αντίχριστοι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

2. Ο Χιλιασμός συνιστά παναίρεση και όχι Χριστιανική αίρεση, γι’ αυτό δεν έχει αναγνωριστεί από την αλλοδαπή νομολογία ως γνωστή θρησκεία, αφού δεν είναι γνωστό το ακολουθούμενο τυπικό τους και η λατρεία τους.

Τόσον το Γαλλικό Συμβούλιο Επικρατείας όσον και το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Ακυρωτικό Δικαστήριο Γερμανίας δεν δέχονται τον Χιλιασμό ως γνωστή θρησκεία, διότι η συμπεριφορά των Μαρτύρων του Ιεχωβά αντίκειται στους δημοκρατικούς θεσμούς, δηλ. είναι αντίθετη προς τα χρηστά ήθη και την έννομη τάξη.

3. Οι αυτοαποκαλούμενοι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, σκοπόν έχουν με τις δηλώσεις τους να παραπλανήσουν και να προσηλυτίσουν αφελείς, αδιαφόρους προς την Χριστιανική πίστη και ολιγογραμμάτους ανθρώπους.

Με τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους παραβιάζουν τη θρησκευτική ελευθερία του ατόμου και με πειθώ, άσκηση ψυχολογικών πιέσεων, προς δε και τη χρησιμοποίηση χωρίων της Αγίας Γραφής, τα οποία παρερμηνεύουν, επιτυγχάνουν του σκοπού τους, καθιστώντας αυτούς οπαδούς των δοξασιών τους.

Επισημαίνεται δε ιδιαιτέρως, ότι ο πολίτης υποχρεούται να δηλώνει ειλικρινά, όσον τούτο ζητείται από τις Αρχές, το θρήσκευμα η το δόγμα του.

4. Οι ληξίαρχοι υποχρεούνται να καταχωρούν στα ληξιαρχεικά τους βιβλία ως θρήσκευμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά τον αληθή τίτλο της πίστεώς τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», ανεξάρτητα από τη δήλωσή τους ως Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, γιατί τούτο είναι αντίθετο προς τις δοξασίες τους.

Εξ άλλου, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ιδρυτής και αρχηγός της πίστεώς τους. Επομένως, η καταχώρηση ψευδών, αναληθών και παραπλανητικών δηλώσεων των Χιλιαστών στα βιβλία των Ληξιαρχείων δημιουργεί σύγχυση και συμβάλλει στον προσηλυτισμό αδαών, γιατί οι δηλώσεις τους αυτές δεν έχουν σχέση με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, οι οποίες – είναι βέβαιο – ότι είναι κατά του Χριστιανισμού, γενικώτερα.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε θερμώς, όλους τους αναγνώστες – του μικρού αυτού τευχιδίου – εν Χριστώ αδελφούς μας, όπως το μελετήσουν με ιδιαίτερη προσοχή για να ενημερωθούν, για ποιούς λόγους πρέπει ν’ αποφεύγουν τους Αντιχρίστους Μάρτυρες του Ιεχωβά (Χιλιαστές).

Στο απόρρητο Χιλιαστικό Βιβλίο «Λύχνος»αναγράφονται –συγκεκριμένα– οι σκοποί των δολίων και επικινδύνων αυτών εχθρών της Πατρίδας μας και της Ορθοδόξου πίστεώς μας.

Ιδιαιτέρως, μνημονεύεται σε τούτο πως πρέπει να μεταδίδουν τις δοξασίες τους σε απλοϊκούς ανθρώπους με τις κατ’ επανάληψη επισκέψεις τους, αλλά και τις οικονομικές βοήθειες σ’ αυτούς. Κανείς Έλληνας και Ορθόδοξος Χριστιανός να μην πλανηθεί με τα δολλάριά τους και προδώσει την πίστη του. Οι καιροί μας είναι χαλεποί. Να μην φοβούμεθα να ομολογούμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Να μη γενεί κανείς προδότης και αντίχριστος. Ζη Κύριος ο Θεός.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, βασικό τους δόγμα είναι πως θα έλθει η χιλιετής βασιλεία στη γη, όπου θα κυβερνήσουν οι προπάτορες Αβραάμ, Ισαάκ κ.λπ., όταν θα συμπληρωθεί ο αριθμός των εκλεκτών 144.000. Η επωνυμία τους –ως εκ τούτου–Χιλιαστές (η Μάρτυρες του Ιεχωβά) είναι ψευδής, απατηλή και παραπλανητική, διότι υπούλως θέλουν να προσηλυτίσουν τους αδυνάτους στην πίστη, πως τάχα και αυτοί πιστεύουν στο Χριστό, ενώ τούτο είναι αναληθές (Χιλιαστικό Περιοδικό της 24.12.1984 υπό τίτλο «ΞΥΠΝΑ»). Ας μην είμαστε αφελείς. Αναντίρρητα, αιρετικοί (Παπικοί – Φραγκολατίνοι, Προτεστάντες, Μονοφυσίτες κ.λπ.), αλλά και όσοι άλλοι ανήκουν στην Παναίρεση του Οικουμενισμού και του Χιλιασμού επιτίθενται συνεχώς και μεθοδευμένα κατά της Ορθοδοξίας μας για να την εξαφανίσουν. Όμως ματαιοπονούν. Η Ορθοδοξία είναι η ΜΙΑ και ΜΟΝΗ, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, με Κεφαλή και Αρχηγό τον Ιησού Χριστό. Ο Ρωμαιοκαθολικισμός δεν αποτελεί Εκκλησία, γιατί αρχηγό της δεν έχει το Χριστό, αλλά τον «αλάθητο», «ισόθεο» και «ανθρωπόθεο» Πάπα.

Γενικώς, οι αιρετικοί πιστεύουμε, ότι γνωρίζουν την Αλήθεια, ότι δηλ. ο Χριστός είναι ο Υιος του Θεού, αλλά και η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή. Ας μετανοήσουν, αν θέλουν ειλικρινά, και να επιστρέψουν συνειδητά στην Ορθοδοξία. Καλό είναι, να παρακολουθούμε όλους τους Αντιχρίστους δολίους εχθρούς της Πίστεώς μας και της Πατρίδος μας. Ο Χριστός μεθ’ ημών. Αμήν.

συνεχίζεται

πηγή 
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Share

32 σχόλια:

Ιδιοκτήτης site είπε...

Σε α π ο ρ ρ η τ ο χιλιαστικό βιβλίο «Λύχνος» αναγράφονται – συγκεκριμένα – οι σκοποί των δολίων - επικινδύνων αυτών εχθρών της πατρίδας μας
και της ορθοδόξου πίστεώς μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο συγγραφέας Ε. Χατζής σε μια συγγραφικη εργασία με τίτλο το ξεσκέπασμα των μαρτύρων του Ιεχωβά σημειώνει : Σε α π ο ρ ρ η τ ο βιβλίο - το ανωτέρω - των μαρτύρων του Ιεχωβά δημοσιεύτηκε αυτό : Α ν α ζ η τ ο υ μ ε ανθρώπους μ ε ιδιότητες π ρ ο β α τ ο ε ι δ ε ι ς . Συνήθως είναι χρήσιμο να προβαίνουμε σε σ υ ν ε χ ε ι ς ε π α ν ε π ι σ κ ε ψ ε ι ς όταν βρουμε ανθρώπους μ ε τ ε τ ο ι ε ς ιδιότητες .

Ανώνυμος είπε...

Ο Άρειος Πάγος α π ο κ ο ι ν ο υ με το Συμβούλιο Επικρατείας π ρ ο ε β η σε ν ο μ ι μ ο π ο ι η σ η των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1 9 7 5 ε ν ω η τ α ν η δ η γ ν ω σ τ ο μια δ ε κ α ε τ ι α ν ω ρ ι τ ε ρ α ότι η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά δ ι α β ρ ω ν ε ι τα έθνη : σε κράτη της μαύρης ηπειρου η οργάνωση ε ρ ι ξ ε την ο δ η γ ι α για α ν υ π α κ ο η των κατοίκων στους νομους των χωρών αυτών και υπήρξαν ω ς ε κ τ ο υ τ ο υ δ ι ω γ μ ο ι ε ν α ν τ ι ο ν των εκεί πιστών στην οργάνωση . Όταν επαψαν οι δ ι ω γ μ ο ι , η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά α π ε σ τ ε ι λ ε σε δ ι ε θ ν ε ι ς οργανώσεις επιστολές δ ι α μ α ρ τ υ ρ ι α ς ε ν ω η τ α ν ο η θ ι κ ο ς α υ τ ο υ ρ γ ο ς των δ ι ω ξ ε ω ν .

Ανώνυμος είπε...

Αυτά σημειώνει πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά ο οποίος αποκαλεί την οργάνωση α γ ρ ι α σ υ μ μ ο ρ ι α , τους ιδρυτές και τους χρηματοδοτες των μαρτύρων του Ιεχωβά αποκαλεί δ ι ε θ ν ε ι ς ν τ α β α τ ζ η δ ε ς .

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά Γ.Χ. σε μια συνέντευξη στην ανταποκρίτρια του έθνους
εκείνη την εποχή , και του ελευθερου τύπου μετέπειτα , Ντ. Εξάρχου είπε : Όταν εισέρχονται στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά οι νεοεισερχόμενοι , δ ε ξέρουν , διότι δ ε τους το είπε κ α ν ε ν α ς , ότι εισέρχονται σε μια οργάνωση η οποία δ ε πρόκειται ν' α ν ε χ θ ε ι τη π α ρ α μ ι κ ρ η δ ι α φ ω ν ι α , αν προκύψει στη συνέχεια . Ο πρώην αξιωματούχος με τη συνέντευξη του ε π ι β ε β α ι ω ν ε ι α π ο λ υ τ α άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε σε βιβλίο των μαρτύρων του Ιεχωβά με τίτλο διαγγελεις βασιλείας : η οργάνωση του Ιεχωβά δ ε ν είναι κατ' ο υ δ ε ν α τρόπο δημοκρατική . Ο Ιεχωβά είναι υπέρτατος και η οργάνωση του , η κυβέρνηση του είναι α υ σ τ η ρ α θ ε ο κ ρ α τ ι κ η .

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος πρώην αξιωματούχος είπε στην ίδια ανταποκρίτρια : Οι ι θ υ ν ο ν τ ε ς των μαρτύρων του Ιεχωβά ε γ κ α τ ε σ τ η σ α ν στα υ π ο γ ε ι α του συγκροτήματος , Κηφισίας 7 7 - ήδη έφυγαν από εκεί - τ ε ρ α σ τ ι ο μ η χ α ν ι σ μ ο , α γ ν ω σ τ η ς ε μ β ε λ ε ι α ς , π α γ ι δ ε υ σ η ς - υ π ο κ λ ο π η ς των τ η λ ε φ ω ν ι κ ω ν σ υ ν ο μ ι λ ι ω ν , δραστηριότητα α π ο λ υ τ α π α ρ α ν ο μ η και μίλησε για την υ π α ρ ξ η α γ ν ω σ τ ω ν - για τους ε ξ ω των τ ε ι χ ω ν - δογμάτων στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , το οποίο α π α γ ο ρ ε υ τ α ι α υ σ τ η ρ ο τ α τ α από τους νόμους , διότι για να θ ε ω ρ η θ ε ι ε ν ν ο μ η μια οργάνωση , η π λ η ρ η ς δ ι α υ γ ε ι α της είναι α π α ρ α ι τ η τ η π ρ ο υ π ο θ ε σ η .

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος πρώην αξιωματούχος είπε στην ίδια συνέντευξη για την α ρ ν η σ η των μαρτύρων του Ιεχωβά να ενταχθούν σε στρατούς : Οι ανήκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά δ ε ν είναι ειρηνισται , δ ε ν είναι ειρηνοποιοι . Τα κινήματα ειρηνης τα α π ε χ θ α ν ο ν τ α ι και τα υ π ο ν ο μ ε υ ο υ ν μ ε κ α θ ε τρόπο , ε π ε ι δ η π ι σ τ ε υ ο υ ν ότι η ειρήνη θα επιτευχθεί μ ε την ε ξ ο ν τ ω σ η ο λ ω ν ο σ ω ν δ ε ν ανήκουν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά .

Ανώνυμος είπε...

Ίσως αναγνώστες και αναγνωστριες να σκεπτεστε αυτό : μ ε π ο ι α λογική , μια οργάνωση η οποία ομιλεί για Θεό , Χριστό , αγια γραφή , βασιλεία Ιεχωβά , α π ε χ θ α ν ε τ α ι και υ π ο ν ο μ ε υ ε ι τα κινήματα ειρήνης ; Απαντούν τα γραπτά τ ο υ ς :

Ανώνυμος είπε...

Η ιδέα πού κυκλοφορεί σε πολύ κόσμο ότι οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ειρηνιστές είναι ε ν τ ε λ ω ς π λ α ν η μ ε ν η . Τα μέλη της «σκοπιάς» γαλουχούνται σε πνεύμα το οποίο κ α θ ε α λ λ ο π α ρ α ειρηνιστικό είναι . Ό λ ο υ ς ό σ ο υ ς δ ε ν ανήκουν στην οργάνωσή τ ο υ ς , ό λ ο υ ς ο σ ο υ ς δ ε τ ο υ ς φέρονται ευνοϊκά , τους αποκαλούν ανθρώπους «κατσικοειδείς» και «τραγοειδείς» , ε χ θ ρ ο υ ς του Ιεχωβά . Ο Θεός βρίσκεται σ' ε μ π ο λ ε μ η κατάσταση μ' αυτούς τους ανθρώπους . «Ο Ιεχωβά είναι δυνατός πολεμιστής» . Κάποια ήμερα θα τους κ α τ α σ φ α ξ ε ι ό λ ο υ ς α υ τ ο υ ς . Και οι Ιεχωβίτες α ν α μ ε ν ο υ ν μ ε χ α ρ α αυτή την ημέρα .
Όποιος μελετα τα έντυπα της «σκοπιάς» διαπιστωνει ότι κ α θ ε α λ λ ο π α ρ α ειρηνιστικο πνεύμα εμφυτεύεται στις ψυχές των Ιεχωβιτών. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο πού δημοσιεύεται στη «σκοπιά» της 1.5.1951 . Ο τίτλος του άρθρου είναι εντυπωσιακός: «Γιατί οι μάρτυρες του Ιεχωβά δ ε ν είναι ειρηνισταί» . Κάτω από τον τίτλο υπάρχουν οι φράσεις: «Ο Ιεχωβά είναι δυνατός
πολεμιστής . Ιεχωβά το όνομα αυτού» . Κάθε προσπάθεια για την ε π ι κ ρ α τ η σ η - ε π ι τ ε υ ξ η ε ι ρ η ν η ς μεταξύ των εθνών είναι έργο μ ι σ η τ ο στους
μάρτυρες του Ιεχωβά . Ό π ο ι ο ς σ υ μ β α λ ε ι σ ε μια τ ε τ ο ι α προσπάθεια θα τ ι μ ω ρ η θ ε ι απο τον Ιεχωβά . Ο π ο ι ο ς σ υ μ π ρ α τ τ ε ι σ ε τ ε τ ο ι ε ς κινήσεις α π ε ι λ ε ι τ α ι μ ε σ φ α γ η . (πρβλ. «σκοπιά» 16.3.1986).
Οπως είναι γνωστό , η οργανωση των μαρτύρων του
Ιεχωβά δ ι α δ ι δ ε ι ότι αρνουνται να πιάσουν όπλο, δε πάνε σε πόλεμο, είναι ευγενικοί ,κ.λ.π. Όμως η αλήθεια είναι ά λ λ η .
Σε περιοδικό τους με τον αλληγορικό τιτλο «Ξυπνα» 20 Μαΐου 1984, η μ ε τ ο χ ι κ η ε τ α ι ρ ι α π α ρ α κ ι ν ε ι τους χιλιαστές να μ η ν
ενισχυουν κινήματα ειρηνης για την αποφυγή του πυρηνικού πολέμου , διότι αυτό δ ε το επιθυμεί ο Ιεχωβά.
Στην «σκοπιά» του 1954, σελ. 91, γράφουν:
«Ο Ιεχωβά δ ε ν επιθυμεί τον αφοπλισμό , ο υ τ ε οι μάρτυρες
του Ιεχωβά τον υποστηρίζουν».
Στην «σκοπιά» του 1976, σελ. 80, γράφουν:
«Ο Ιεχωβά δ ε ν επιθυμει επιτυχία στα έργα των κυβερνήσεων
σε πολιτικό , κοινωνικό και οικονομικό τομέα , ώστε το σατανικό
σύστημα να μ η γίνει ελκυστικό και ανεκτικό , ο υ τ ε οι μάρτυρες του Ιεχωβά το επιθυμούν».

Υποστηρίζουν για τον Ιησού Χριστό , ότι:
«Ο Χριστός δ ε ν είναι Θεός αγάπης α λ λ α μ ε γ α ς σ φ α γ ε α ς , ε κ τ ε λ ε σ τ η ς ο οποίος θα σ φ α ξ ε ι τους β δ ε λ υ ρ ο υ ς ε χ θ ρ ο υ ς του Ιεχωβά . Οι μάρτυρες
του Ιεχωβά θ' α ξ ι ω θ ο υ ν ν α π λ υ ν ο υ ν τα πόδια τ ο υ ς
στο α ι μ α των ε χ θ ρ ω ν τ ο υ ς» (βλέπε: «σκοπιά» 1968, σελ. 83, «σκοπιά’ 1979, σελ. 4, περιοδικό «πλουτη» σελίδα 103).
Συνθηματα τους για την ειρήνη :
«Ρίψατε αυτήν κάτω , αφήσατέ την να καταπατηθεί»
«π α τ α ξ α τ ε α υ τ ο υ ς , μ η δ ε ι ς ας μ η ν εξέλθει»
«φ ο ν ε υ σ α τ ε τους λάτρεις του διαβόλου» κ.α. («σκοπιά» 1979, σελίδα 196)

Ανώνυμος είπε...

Σε μια συγγραφικη εργασία τ ο υ ς με τιτλο επιβίωση σε μια νεα γη , σελίδα 128 , έγραψαν υπέροχα μαργαριτάρια :

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι οποίοι ανήκουν στη τάξη της Ιαηλ , δε σηκωνουν χέρι εναντίον κοσμικών αρχοντων , α λ λ α χ ρ η σ ι μ ο π ο ι ο υ ν Ο Τ Ι Δ Η Π Ο Τ Ε είναι στη δ ι α θ ε σ η τ ο υ ς για να εξουδετερώνουν τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται για τη καταπίεση των
δούλων του Ιεχωβά και γ ν ω σ τ ο π ο ι ο υ ν ότι είναι σ ε π λ η ρ η αρμονία μ ε το σ κ ο π ο του Ιεχωβά ν α κ α τ α σ τ ρ α φ ο υ ν ο λ ο ι οι ε χ θ ρ ο ι τ ο υ ς .

Ανώνυμος είπε...

Αναγνώστες και αναγνωστριες των άρθρων αυτών , π ρ ο σ ε ξ α τ ε μ ε τ ι τρόπο υ π ο κ ι ν ο υ ν τ α ι , π α ρ ο τ ρ υ ν ο ν τ α ι οι νεοεισερχόμενοι στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά να σ υ μ μ ε τ α σ χ ο υ ν σε α δ ι κ ο π ρ α γ ι α για να α π α λ λ α γ ε ι από α ν τ ι φ ρ ο ν ο υ ν τ ε ς η οργάνωση τ ο υ ς : να χ ρ η σ ι μ ο π ο ι ο υ ν οι νεοεισερχόμενοι Ο Τ Ι Δ Η Π Ο Τ Ε - ξ ε χ α σ α ν ( ; ) οι ι θ υ ν ο ν τ ε ς τη λέξη ν ο μ ι μ ο - ε ν α ν τ ι ο ν των α ν τ ι τ ι θ ε μ ε ν ω ν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά .

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι γνωστά στους αρμόδιους για τη τήρηση των νόμων ; Αυτά είναι γνωστά σ' αυτούς οι οποίοι πηγαίνουν στις ομιλίες των μαρτύρων του Ιεχωβά;

Ανώνυμος είπε...

Ι δ ο υ η συνέχεια από τη συνέντευξη με τον πρώην αξιωματούχο :
H οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ας πει στους νεοεισερχόμενους με π ο ι ο τρόπο συνδέονται με τους δ ι ε υ θ υ ν τ ε ς μιας εκτυπωτικης εταιρίας στη Πενσυλβάνια οι οποίοι δ ι ο ι κ ο υ ν την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , με π ο ι ο σκεπτικό μια εκτυπωτική εταιρία στη Πενσυλβάνια προβαίνει σε διορισμό των επισκόπων και των πρεσβυτερων στην Ελλάδα οι οποίοι οργανώνουν δικες , προβαίνουν σε α φ ο ρ ι σ μ ο υ ς και ε ξ ο ν τ ω ν ο υ ν τους δ ι α φ ω ν ο υ ν τ ε ς οι οποίοι δ ε ν υπέγραψαν κ α μ ι α σύμβαση με την εν λόγω εταιρια .

Ανώνυμος είπε...

Ι δ ο υ οι σ τ η μ ε ν ε ς π α γ ι δ ε ς μ ε τις οποίες ε ξ α π α τ ο υ ν τους α ν υ π ο π τ ο υ ς , τους π ρ ο β α τ ο ε ι δ ε ι ς , όπως τους θεωρούν οι ιθύνοντες των μαρτύρων του Ιεχωβά :

Ανώνυμος είπε...

Ω σ τ ε .... , Σ υ ν ε π ω ς .... , Ε π ο μ ε ν ω ς .... , Α ρ α .... , Α υ τ ο σ η μ α ι ν ε ι .... , Α υ τ ο δ ε ι χ ν ε ι .... , ε ι ν α ι λ ο γ ι κ ο ν α σ υ μ π ε ρ α ν ο υ μ ε .... , ( Ορθότερα : ν α σ υ μ π α ρ α σ υ ρ ο υ μ ε στη π λ α ν η ) : μ' αυτές τις σ τ η μ ε ν ε ς π α γ ι δ ε ς διεξαγεται η ε ξ α π α τ η σ η ανθρώπων α ν - υ π ο π τ ω ν , α ν - υ π ο ψ ι α σ τ ω ν , η διδασκαλία της δ ι ε θ ν ο υ ς α π α τ η ς ενώπιον σας .

Ανώνυμος είπε...

Ι δ ο υ παραδειγματα μ' αυτές τις σ τ η μ ε ν ε ς π α γ ι δ ε ς :

Ανώνυμος είπε...


Μια αυτοκρατορία μπορεί να είναι πολιτική , εμπορική ή θρησκευτική . Η γυναίκα που ονομάζεται Βαβυλώνα η μεγάλη δεν είναι πολιτική αυτοκρατορία επειδή ο Λόγος του Θεού δηλώνει ότι «οι βασιλειςτης γης» , δηλαδή τα πολιτικά στοιχεία αυτού του κόσμου , «πόρνευαν» μαζί της . Η πορνεία της αντιπροσωπεύει τις συμμαχίες που συνηψε με τους άρχοντες αυτής της γης , γι’ αυτό αποκαλείται «μεγάλη πόρνη» . Η Βαβυλώνα η μεγάλη δεν είναι εμπορική αυτοκρατορία επειδή οι «έμποροι της γης» , οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα εμπορικά στοιχεία , θα θρηνούν για αυτήν όταν καταστραφεί . Μάλιστα περιγράφεται ότι τόσο οι βασιλεις όσο και οι έμποροι κοιτουν τη Βαβυλώνα τη μεγάλη από «απόσταση» . Σ υ ν ε π ω ς ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ε ι ν α ι λ ο γ ι κ ο ν α σ υ μ π ε ρ α ν ο υ μ ε ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι η Βαβυλώνα η μεγάλη είναι , όχι πολιτική ή εμπορική αυτοκρατορία , αλλα θρησκευτική” . ( Από βιβλίο - σχήμα τσέπης - των μαρτύρων του Ιεχωβά «Τι διδάσκει η γραφή» , σελ. 219 .

Ανώνυμος είπε...


Ι δ ο υ τ ι ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά σε βιβλίο μικρού μεγέθους , με τιτλο : Τι διδασκει η αγία γραφη ; Σελιδα 218 αρθρο με τίτλο : ποιος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ; Ι δ ο ύ τ ι εγραψαν : η γραφη δ ε ι χ ν ε ι ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι ο Μιχαήλ ειναι α λ λ ο ονομα του Ιησού Χριστού , πριν και μετά τη γήινη ζωή του . Σε ότι αφορά τον αναστημενο Κύριο Ιησου Χριστό , το χωριο 1 Θεσσαλονικείς 4 : 16 δηλώνει : Ο ιδιος ο Κύριος θα κατεβει απο τον ουρανό με πρόσταγμα , με φωνη αρχαγγελου . Ώ σ τ ε ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) η φωνη του Ιησού περιγράφεται ω ς φωνή αρχαγγελου . Σ υ ν ε π ω ς ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) το χωριο αυτό δ η λ ω ν ε ι ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι ο ίδιος ο Ιησούς είναι ο Αρχαγγελος Μιχαήλ . Αρχηγός Στρατεύματος . Όπως δηλώνει η γραφή , ο Μιχαηλ και οι άγγελοι του πολέμησαν με το δρακοντα .... και τους αγγέλους του . ( Αποκάλυψις 12 : 7 ) : ο Μιχαήλ είναι ο Αρχηγός ενός Στρατεύματος πιστων αγγέλων . Επίσης η Αποκάλυψις περιγράφει τον Ιησού ως τον Αρχηγό ενός Στρατεύματος πιστων αγγέλων . ( Αποκάλυψις 19 : 14 - 16 ) Ο Αποστολος Παύλος έγραψε και αυτός για τον Κύριον Ιησου και τους αγγέλους του . ( 2 Θεσσαλονικεις 1 : 7 ) Στη γραφή αναφερονται τόσο ο Μιχαήλ και οι άγγελοι του όσο και ο Ιησούς και οι άγγελοι του ( Ματθαίος ιγ , τεσσαρακοστό στίχο , 16 : 27 , 24 : 31 , 1 Πέτρου 3 : 22 )Δοθέντος ότι ο Λόγος του Θεού δ ε δηλώνει πουθενά ότι υπάρχουν στον ουρανό δυο Στρατεύματα πιστών αγγέλων , ένα υπό την ηγεσία του Μιχαήλ και ένα υπό την ηγεσία του Ιησού , ε ι ν α ι λ ο γ ι κ ό ν α σ υ μ π ε ρ α ν ο υ μ ε ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι ο Μιχαήλ δ ε ν είναι π α ρ α ο Ιησούς στον ουράνιο ρόλο του . Στις σελίδες 370 - 371 του βιβλίου με τιτλο : ενόραση στις γραφές , έκδοση των μαρτύρων του Ιεχωβά , απαντώνται περισσότερα για το ότι ο Μιχαήλ είναι ο Ιησούς .

Ανώνυμος είπε...




Ανοιχτή επιστολή προς την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά
: φιλοι μου γεια σας , εσείς μπορεί να μ η με θυμάστε , αλλά εγώ σας ξερω πολύ καλά . Σας συνάντησα πολύ καιρό
πριν όταν ήρθατε σ π ι τ ι μου με τα χαμογελαστά σας πρόσωπα τα εύτακτα ρούχα σας , την ήρεμη φωνή και την περιποιημένη αγία γραφή κάτω από το μπράτσο σας . Μου αφηγηθήκατε πολλές όμορφες ιστορίες για ένα «επίγειο παράδεισο» και ένα «δίκαιο σύστημα» που θα εγκαθιδρυόταν σύντομα . Με σαγηνεύσατε . Σας άκουσα και σας άφησα να μου διδάξετε το δικό σας είδος Χριστιανικής αξιοπρέπειας . Σας αγάπησα . Σας αφιέρωσα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου . Ήμουν όσια και υπάκουη , δίχως να συνειδητοποιώ ότι κάποια μέρα θα δ ι α φ ω ν ο υ σ α μ' ότιδήποτε μου είχατε πει . Όταν σας πρωτο-συνάντησα και έμαθα για τον «παράδεισο» , δ ε ν ήξερα ότι για να τον αποκτήσω θα έπρεπε να πατήσω πάνω στα σώματα της αγαπημένης μου οικογένειας , των λατρευτών φίλων , και των γνωστών μου , επειδή απλά αυτοί δ ε ν επιθυμούσαν να ενταχθούν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά . Με την ήρεμη γλυκειά φωνή σας και τον ευγενικό σας τρόπο, με πείσατε πως ότιδήποτε και οποιοσδήποτε δ ε συμφωνεί μαζί σας ήταν ‘κακό’. Έφτασα να πιστεύω ότι όλες οι άλλες εκκλησίες ήταν ‘κακές’ και προέρχονταν από το διάβολο , όπως και τα μέλη τους . Είχα πειστεί ότι όλες οι κυβερνήσεις ήταν κακές και πονηρές , περιλαμβανομένης της δικής μου και ότι δ ε ν έπρεπε να υποστηρίξω τη χώρα στην οποία ζούσα . Σας πίστεψα , σας αγάπησα , σας
εμπιστευομουν και σας υπηρετουσα και δ ε μου πέρασε π ο τ ε από το νου ότι ήσασταν ι κ α ν ο ι να μ' ε ξ α π α τ η σ ε τ ε .

Ανώνυμος είπε...

Ο δαίμων του ιστολογίου : Το ανωτέρω έγραψε η Gaila Noble , όχι ανώνυμος .

Gaila Noble είπε...

Σας αγάπησα τόσο ώστε ανάθρεψα τα μυριάκριβα παιδιά μου στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά . Τα δίδαξα ότι είστε αξιόπιστοι , αληθινοί πιστοι του Χριστού . Τα εκπαίδευα να πιστεύουν κ α θ ε σας λέξη . Πώς μπορούσα να φανταστώ ότι στο μέλλον θα μου λ η σ τ ε υ α τ ε τη σάρκα και το αίμα μου μέσα από τα χέρια μου και θα τα ε μ π ο δ ι ζ α τ ε να με δουν επειδή θα δ ι α φ ω ν ο υ σ α μαζί σας ; Δ ε πρόσεξα π ο τ ε τα φ α ρ μ α κ ε ρ α δόντια της κ α τ α π ι ε σ η ς και της τ υ ρ ρ α ν ι α ς που κ ρ υ β ο ν τ α ν π ι σ ω απ’ το ευγενικο σας χαμόγελο , δ ε ν ηξερα ότι θα ζητούσατε να παραδώσω τη διάνοιά μου , τη ψυχή και το πνεύμα μου σε σας και ότι , αν ήθελα να τα πάρω πίσω , θα κρατούσατε ο μ η ρ ο υ ς τα παιδιά μου και ότι κ α μ ι α ι κ ε σ ι α , κ α ν ε ν α δ α κ ρ υ δ ε θα τα ελευθέρωνε από τη θ α ν α σ ι μ η λ α β η σας , επειδή είχαν ε κ π α ι δ ε υ τ ε ι να αποβλέπουν σε σας ως Θεό , π α ρ α σε ανθρώπους . Όταν προσήλθα σε σας ήμουν νέα , όμορφη και εντυπωσιακή , απέβλεπα σε μια σχέση με τον Ιεχωβά , το Δημιουργό μου . Α λ λ ά με καπατσοσύνη και κ ε ν α λόγια με πείσατε ότι στην πραγματικότητα δ ε ν ήμουν αληθινό τέκνο του Θεού , ότι το ‘καθήκον μου’ αφορούσε μια οργάνωση και ότι η οργάνωση θα μου έλεγε τ ι να κάνω και π ω ς να σκέπτομαι . Μετά από χρόνια κυριαρχίας επάνω μου και χ ε ι ρ α γ ω γ η σ η ς άρχισα να αποδέχομαι τη π ε ν ι χ ρ η τροφή που προσφέρατε , και έγινα πρόθυμη να την αποδέχομαι ως την αληθινή ‘πνευματική τροφή’ από τον Ιεχωβα , ε ν ω π α ν τ ο τ ε αισθανόμουν ότι μου ρ ο κ α ν ι ζ ε το σώμα . Τελικως , ανακάλυψα ότι μου είχατε κ λ ε ψ ε ι τη χαρά μου , την αγάπη μου , τη στοργή μου και το έλεός μου , που είχαν α ν τ ι κ α τ α σ τ α θ ε ι από μια νομικίστικη δογματική φόρμουλα που μου προξενουσε φ ο β ο , ε ν ο χ η και ανησυχία να ικανοποιω τη πείνα μου

Gaila Noble είπε...

Όταν είπα , ‘Θέλω κάτι περισσότερο από αυτό’, με χ α σ τ ο υ κ ι σ α τ ε με εκείνο το μικρό απαλό σας χέρι που τώρα μ ε τ α τ ρ α π η κ ε σε σ ι δ η ρ ο γ ρ ο θ ι α κ α τ α σ τ ο λ η ς και κ α τ α π ι ε σ η ς . Ναι , με ε μ π α ι ζ α τ ε π α ν τ ο τ ε διότι ά λ λ ο ι είχαν ε μ π α ι ξ ε ι και ε ξ α π α τ η σ ε ι πριν από πολύ καιρό εσάς και σας εφεραν σε δ ι κ τ α τ ο ρ ι κ ό βασίλειο του τ ρ ο μ ο υ που ε σ τ η σ α ν . Mε πείσατε ότι τα λόγια των ανθρώπων ήταν λόγια Θεού , επειδή και σεις πιστεύατε ότι αυτό ήταν αλήθεια . Σας πίστεψα επειδή ήσασταν ευγενικοί , γλυκομίλητοι , και κουβαλούσατε την αγία γραφή κάτω απ’ το μπράτσο σας . Μου είπατε ότι απολαμβάνατε ‘ελευθερία’, και μόνο αργότερα , όταν προσπαθουσα να δ ι α φ υ γ ω από αυτό το είδος της ‘ελευθερίας’, ανακάλυψα ότι οι α τ σ α λ ε ν ι ε ς μπάρες της πύλης είχαν κλείσει και βρισκόμουν στο έ λ ε ο ς σας διότι , τότε , είχατε ή δ η α π ο κ τ η σ ε ι τον έ λ ε γ χ ο του ν ο υ μου και των συναισθημάτων μου . Έ κ λ α ψ α και ι κ ε τ ε υ α να με αφήσετε να φύγω , και είπατε με την α υ σ τ η ρ η , β ρ υ χ ω μ ε ν η φωνή σας : Ό χ ι , μέχρι να σε α π ο γ υ μ ν ω σ ο υ μ ε , και το κ α ν α τ ε . Με α π ο γ υ μ ν ω σ α τ ε από την αξιοπρέπειά μου , απ’ τον αυτοσεβασμό μου , την τιμή μου και την οικογένεια μου ! Είπατε στην οικογένειά μου και στους φίλους μου ότι ήμουν δ α ι μ ο ν ι κ η , κ α κ η , μια α π ο σ τ α τ ι ς , μια π ν ε υ μ α τ ι κ ή π ο ρ ν η , ά ξ ι α ο λ ι κ ή ς κ α τ α σ τ ρ ο φ η ς απ’ τον ο ρ γ ι σ μ ε ν ο Ιεχωβά τον οποιο προσπαθουσατε να παρουσιάσετε ως Θεό ‘αγάπης’. Σας πίστεψαν και σας πιστεύουν , επειδή οι οφθαλμοί τους είναι τ υ φ λ ω μ ε ν ο ι από την υπόσχεση του ‘παραδείσου’, και δ ε μπορούν να δουν τη κ ο λ α σ η που τους περιβάλλει . Ο κάθε α π α τ η λ ο ς ‘παράδεισος’ προσφέρεται στους ε υ π ι σ τ ο υ ς όπως το καρότο στη μύτη του κουνελιού και γίνεται αιτία να θ υ σ ι α σ τ ο υ ν οικογένειες , φίλοι , σταδιοδρομίες , εκπαίδευση , ελπίδες και όνειρα στο β ω μ ο της Βιβλικής και φυλλαδικής εταιρίας σκοπιά . Τώρα είμαι μεγαλύτερη , τώρα είμαι σοφότερη , αλλά τώρα είναι αργά και η ζωή φεύγει . Με δ α κ ρ υ α κραυγάζω για την όμορφη κόρη μου και τα εγγόνια μου , αλλά τα δ ε ν ε τ ε ό λ ο και π ι ο σ φ ι χ τ α και τους λέτε ότι τωρα ειστε η ‘μητερα τους’, και αυτό είστε ! Ι κ ε τ ε υ α να πάρω π ι σ ω τη τιμή μου και την αξιοπρέπειά μου , αλλά γελασατε με τα αστραφτερά σας δόντια και είπατε : ‘Α π ο κ λ ε ι ε τ α ι , είσαι μ ο ν η σου’.

Gaila Noble είπε...

Τα κ α π ο τ ε όμορφα γλυκολογα , τώρα δ ε ν ήταν ούτε όμορφα ούτε γλυκολογα , αλλά λόγια γ ε μ α τ α σ υ κ ο φ α ν τ ι ε ς , υ β ρ ε ι ς , μ ι σ ο ς και ε χ θ ρ ο τ η τ α και τα είπατε μ ε τ ε τ ο ι ο τρόπο που οι άλλοι νόμισαν ότι ήσασταν δίκαιοι και εγώ π ο ν η ρ η και κ α κ η . Είπατε ψ ε μ α τ α για μένα , αλλά δ ε πίστεψε κ α ν ε ν α ς ότι είπατε ψ ε μ α τ α διότι σας εμπιστεύονται , γιατί είστε γλυκομίλητοι , ευγενικοί , και κουβαλάτε μια περιποιημένη αγία γραφή κάτω απ’ το μπράτσο σας .

Ανώνυμος είπε...

Αναγνώστες και αναγνωστριες π ρ ο σ ε ξ α τ ε τ ι έγραψε η Noble :

Gaila Noble είπε...

Σας συνάντησα πολύ καιρό πριν όταν ήρθατε σ π ι τ ι μου με τα χαμογελαστά σας πρόσωπα , τα εύτακτα ρούχα σας , την ήρεμη φωνή και τη περιποιημένη αγια γραφή κατω από το μπράτσο σας .

Ανώνυμος είπε...

Άνοιξε η ι δ ι α η Noble κ ε ρ κ ο π ο ρ τ α όταν τ ο υ ς δ ε χ τ η κ ε σ π ι τ ι της π α ρ α τη σύσταση του Ιωάννου στη β' επιστολή του : ει τις έρχεται προς υμάς και ταυτη τη διδαχη ο υ φερει , μ η λαμβάνετε αυτόν εις ο ι κ ι α ν και χαιρειν αυτώ μ η λέγετε .

Gaila Noble είπε...

Μου ειπατε πολλές όμορφες ιστορίες για ένα «επίγειο παράδεισο» και ένα «δίκαιο σύστημα» που θα εγκαθιδρυόταν σύντομα . Με σαγηνεύσατε .

Ανώνυμος είπε...

Oι γραφές δ ε ν ομιλούν π ο υ θ ε ν α για δίκαιο σύστημα πραγματων , ο υ τ ε για π α ρ ο ν π ο ν η ρ ο σύστημα . Αυτά είναι σ α τ α ν ο τ ε χ ν α σ μ α τ α τα οποία δ ε ν υποπτεύονται οι νεοεισερχόμενοι στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά δ ι ο τ ι τα χωρια στη μνκ είναι π α ρ α π ο ι η μ ε ν α .

Gaila Noble είπε...

Είπατε στην οικογένειά μου και τους φίλους μου ότι ήμουν δ α ι μ ο ν ι κ η , κ α κ η , μια α π ο σ τ α τ ι ς , μια
π ν ε υ μ α τ ι κ ή π ο ρ ν η , ά ξ ι α ο λ ι κ ή ς κ α τ α σ τ ρ ο φ η ς απ’ τον ο ρ γ ι σ μ ε ν ο Ιεχωβά τον οποιο προσπαθουσατε να παρουσιάσετε ω ς Θεό ‘αγάπης’.

Ανώνυμος είπε...

O χ ι , δ ε ν ησουν , ο μ ω ς οι α π α ν θ ρ ω π ε ς δικαστικές τ ο υ ς επιτροπές στήνουν δικες , προβαίνουν σε α φ ο ρ ι σ μ ο υ ς , ε ξ ο ν τ ω ν ο υ ν δ ι α φ ω ν ο υ ν τ ε ς , κ ρ ι ν ο υ ν εξ' ι δ ι ω ν τα α λ λ ο τ ρ ι α , ο ν τ α ς α ν ο μ ο ι κριταί και α δ ι σ τ α κ τ ο ι θ ε ο μ π α ι κ τ α ι .

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Μήπως να φτιαχνατε ενα δικο σας ιστολογιο και να γραφατε ολα αυτα τα πραγματα που επιθυμειτε;
Νομιζω πως ο χωρος των σχολίων μιας αναρτησης σιγουρα ειναι χρησιμος για ανταλλαγη αποψεων αλλα και επιπλεον πληροφορηση γυρω απο το θεμα της αναρτησης....
Ωστοσο δεν νομιζω οτι προσφερεται για ατελειωτους μονολογους υπο την μορφη άρθρων....
Οπως και να εχει ευχαριστω για ολα αυτα τα σχολια και για τον κοπο που κανατε να τα γραψετε ή να τα αντιγραψετε προφανως απο καπου αλλού....

ΥΓ. Μην απευθυνεστε στους Ιεχωβαδες διοτι πιθανως δεν τα διαβαζουν καθως το ιστολογιο μας ειναι Ελληνορθοδοξο.... και αμφιβαλλω αν θα σας απαντησει κανενας...
Αν ηταν να απαντησουν θα το ειχαν κανει απο καιρό....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.