12 Απριλίου 2024

Τουρκικό κολέγιο στην Αθήνα!

Η Αγκυρα ετοιμάζει απόβαση και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας, ιδρύοντας το «Yunus Emre» και διαφημίζοντας τη δωρεάν παράδοση μαθημάτων της γλώσσας τους
 
Παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, η κυβέρνηση έμεινε άπραγη και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η Αγκυρα να προχωρήσει στην ίδρυση του τουρκικού κολεγίου «Yunus Emre» στην Αθήνα. Μάλιστα, οι Τούρκοι νιώθουν τόσο άνετα με την ελληνική κυβέρνηση και τον άπλετο χώρο που τους δίνει το Μαξίμου, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που προωθεί, που βάζουν την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προπαγανδίζει πως το συγκεκριμένο κολέγιο θα προχωρήσει σε δωρεάν παράδοση μαθημάτων της τουρκικής γλώσσας σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το militaire.gr
 
Μάλιστα, στην αφίσα που προωθεί η τουρκική πρεσβεία, σε άπταιστα ελληνικά, αναγράφεται πως τα μαθήματα θα είναι δωρεάν, ενώ καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως την 1η Μαΐου, καθώς τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 12 του ίδιου μήνα. Ποιο είναι, όμως, το ινστιτούτο αυτό και τι ρόλο επιτελεί; Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ινστιτούτου, κατανοεί πως αποτελεί δίχως αμφιβολία τον βραχίονα της τουρκικής πολιτιστικής διπλωματίας και προπαγάνδας, ενώ διαβαθμισμένες εκθέσεις υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών τη συνδέουν με τις δομές των Αδελφών Μουσουλμάνων.
 
Το ινστιτούτο «Yunus Emre» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έλαβε το όνομά του από τον ποιητή και Σούφι μυστικιστή (ασκητή του Ισλάμ) του 14ου αιώνα Yunus Emre. Σκοπός του οργανισμού, που αποτελεί ένα μορφωτικό και πολιτιστικό ίδρυμα, είναι η διάδοση και η εκπαίδευση στο εξωτερικό της γλώσσας, του πολιτισμού και των τεχνών της Τουρκίας. Τα κέντρα «Yunus Emre» ιδρύθηκαν στην Αλβανία, στο Βέλγιο, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, στη Γεωργία, στην Αγγλία, στο Ιράν, στην Ιαπωνία, στο Καζακστάν, στο ψευδοκράτος, στο Κοσσυφοπέδιο, στον Λίβανο, στην Ουγγαρία, στην Αίγυπτο, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και τη Συρία. Οι τοποθεσίες των κέντρων αντικατοπτρίζουν την έμφαση που δίνεται στα «Yunus Emre» Enstitüsü (Ινστιτούτο «Yunus Emre»), του οποίου τα παραρτήματα βρίσκονται σε 42 χώρες, ενώ διαθέτει 135 συνεργάτες σε 60 χώρες.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, αν και λειτουργεί ένα παράρτημα ανά κράτος του εξωτερικού, στα δυτικά Βαλκάνια τα παραρτήματα είναι περισσότερα ανά κράτος. Στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στο Κόσοβο υπάρχουν από τρία παραρτήματα, δύο στην Αλβανία και από ένα σε ΠΓΔΜ/Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Η ίδρυση πολυάριθμων παραρτημάτων του ινστιτούτου προσβλέπει στη μετατροπή της τουρκικής γλώσσας και της τουρκικής κουλτούρας σε πολιτισμικό εργαλείο. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τον Δεκέμβριο ο γνωστός διεθνολόγος Ιωάννης Μάζης είχε χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση, προχωρώντας δημόσια σε ορισμένες πολύ κρίσιμες παρατηρήσεις.
 
«Τηρώ έναν προβληματισμό, ο οποίος εντείνεται, σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα» είχε πει, εξηγώντας πως «ένα από τα πρώτα κέντρα τα οποία θα ιδρυθούν στην Ελλάδα θα είναι το “Yunus Emre” Institute. Ενα ινστιτούτο το οποίο ήταν πρώην γκιουλενικό ινστιτούτο, το οποίο έχει γίνει ερντογανικό, έχει γνωστές διασυνδέσεις με το βαθύτατο κράτος του Ερντογάν αυτήν τη στιγμή και θα το ανακαλύψετε αν το ψάξετε σε όλα τα σημεία του κόσμου – Αφρική, κεντρική Ασία, Βαλκάνια, όπου η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα του Νταβούτογλου για το τουρκικό στρατηγικό βάθος, το οποίο το χαρακτηρίζει και σαν πολιτισμικό».

δημοκρατία
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.