2 Απριλίου 2024

ΝΤΡΟΠΗ: Το υπουργείο (καταστροφής της) Οικογένειας προειδοποιεί – «Η μητρότητα βλάπτει σοβαρά την καριέρα των γυναικών»!

Σε μια χώρα που πεθαίνει δημογραφικά, η ΓΓ του υπουργείου Οικογένειας, Ζέφη Δημαδάμα, αποτρέπει τις γυναίκες απ' το να κάνουν παιδιά!
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης 
 
Ένα από τα χαρακτηριστικά «ταλέντα» του πρωθυπουργού στην έως τώρα κυβερνητική πορεία του είναι το εξής: να τοποθετεί τα πιο ακατάλληλα άτομα στις πιο υπεύθυνες θέσεις. Φυσικά εκείνοι που είναι ακατάλληλοι για το καλό της πατρίδας, είναι καταλληλότατοι για την καταστροφική ατζέντα του πρωθυπουργού. 
 
Στον καιρό μας, νούμερο ένα εθνικό πρόβλημα αποτελεί χωρίς αμφιβολία το δημογραφικό. Στην προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πολιτική «αιμορραγία» εξ δεξιών, ανακοίνωσε τη δημιουργία του «υπουργείου Οικογένειας». Σε σχετικό μας άρθρο τότε, είχαμε προβλέψει ότι ο πραγματικός σκοπός αυτού του υπουργείου ήταν – όχι να στηρίξει τον θεσμό της οικογένειας – αλλά να τον σαμποτάρει, να τον αποδομήσει και εν τέλει να τον διαλύσει. 
 
Είχαμε γράψει από τότε (και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα) ότι το υπουργείο Οικογένειας δεν θα πρόσφερε καμία λύση στο δημογραφικό, αλλά θα αποτελούσε το πολιτικό «δόλωμα» για να αλλάξουν όλες οι επίσημες θέσεις του κράτους για το τι εστί οικογένεια. Και πως βασική επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να θεσπιστεί η εναλλακτική «οικογένεια» με ΛΟΑΤΚΙ προσανατολισμούς και παράλληλα η παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια να εξισωθεί με τις αφύσικες συνάψεις σχέσεων. 
 
Περί τα τέλη του Ιουλίου του 2023, ως ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας, τοποθετήθηκε η Ζέφη Δημαδάμα, που κυριολεκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την «έκλεψε» από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι πρώτα ανακοινώθηκε ο διορισμός της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως ΓΓ του υπουργείου Οικογένειας, και κατόπιν τη διέγραψε από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η Χαριλάου Τρικούπη! 
 
«Εμπόδιο» η μητρότητα 
 
Το γιατί η κ. Δημαδάμα είναι ένας εντελώς ακατάλληλος άνθρωπος σε μια τόσο υπεύθυνη θέση, μας το έδειξε με μια ανάρτησή της. Δημοσιεύοντας μια έρευνα που υποστήριζε ότι «η μητρότητα βλάπτει σοβαρά την καριέρα των γυναικών». Και φυσικά αυτή η τραγική τοποθέτηση της κ. Δημαδάμα δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Οι ιδέες που εκφράζει συνεχώς στην έως τώρα καριέρα της, παντρεύουν ένα κασταστροφικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και νεοφεμινισμού που ταυτίζεται πλήρως με τη woke ατζέντα και την αποδόμηση των παραδοσιακών αξιών της οικογένειας. 
 
Επομένως ο διορισμός της στη θέση της ΓΓ στο υπουργείο Οικογένειας, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύλησε τη μητρότητα από νομικής πλευράς με το νομοσχέδιο «ισότητας στον γάμο», η κ. Δημαδάμα συνεχίζει την αποδόμηση της και από εργασιακής πλευράς. 
 
Ακολουθούν την ακριβώς αντίθετη πορεία από εκείνη που θα έφερνε λύσεις για την υπογεννητικότητα. Αντί να λένε ότι η υπερεργασία βλάπτει τη μητρότητα, υποστηρίζουν το ακριβώς ανάποδο. Απλά την εργασιακή εκμετάλλευση τη «στολίζουν» με τη λέξη καριέρα. Ουσιαστικά – δηλαδή – καταγγέλλουν τη μητρότητα γιατί τους στέκεται εμπόδιο στις εργασιακές γαλέρες που προωθούν. 
 
Η διαστροφή που διακατέχει το μετανεωτερικό κράτος, παρουσιάζει τη μητρότητα σαν ένα ανεπιθύμητο εμπόδιο, ένα κοινωνικό «βάρος» που καθυστερεί την ατμομηχανή της «ανάπτυξης». Η μητρότητα στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό «asset» που πρέπει να στριμωχτεί κάπου ανάμεσα στα γρανάζια της βιομηχανοποιημένης ζωής. 
 
Και η ανατροφή του παιδιού θα πρέπει όλο και περισσότερο να παραδίδεται στις «παραμάνες» του κράτους (δηλαδή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ολοήμερα σχολεία μιας διεφθαρμένης παιδείας, σε προγράμματα «νταντάδων» και ασφαλώς στον μεγάλο «δάσκαλο» της τηλεόρασης και των media), σε έναν νέου τύπου γενιτσαρισμό που ετοιμάζει τις γενιές της Νέας Εποχής. 
 
Αδιαφορώντας για τις εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια που δολοφονούνται κάθε χρόνο με τις εκτρώσεις, η κ. Δημαδάμα δίνει «σήμα» για ακόμα περισσότερες αμβλώσεις, ακόμα περισσότερες ανθρωποθυσίες στον βωμό της καριέρας, ακόμη περισσότερη υπογεννητικότητα και «παρτακισμό» στην κοινωνία. Η διαφήμιση της καριέρας είναι το κλασσικό αφήγημα των εταιρειών για να απομυζούν τις γυναίκες στην παραγωγική ηλικία τους και να τις οδηγούν στην ατεκνία ή τη «λύση» της κρυοσυντήρησης ωαρίων. 
 
Γενική Γραμματέας καταστροφής της οικογένειας 
 
Να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές θέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς η κ. Δημαδάμα, για να γίνει αντιληπτό γιατί «φυτεύτηκε» ωσάν νεοταξικό άνθος στο υπουργείο Οικογένειας. 
 
Θυμόμαστε ότι η Κατερίνα Λάσπα (ως Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ) είχε το θάρρος να χαρακτηρίσει αθλιότητα το διάβασμα παραμυθιών από Drag Queens σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας σε ανάρτηση της: «ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια». 
 
Ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «άφρισε» με τα σχόλια της Λάσπα, ήταν η Ζέφη Δημαδάμα, η οποία ζήτησε την άμεση διαγραφή της και την κατηγόρησε για «ρατσιστικές διατυπώσεις, τρασφοβικές απόψεις και ρητορική μίσους». Επτά μήνες μετά, «σαγηνεύτηκε» από το συγκοινωνούν δοχείο της μετανεωτερικής ΝΔ και «τα βρόντηξε» από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς καν να τους ενημερώσει για τη μεταγραφή της. 
 
Σε ότι αφορά το χυδαίο νομοσχέδιο για τον «γάμο» και τις υιοθεσίες ομοφυλοφίλων, η κ. Δημαδάμα ήταν μία από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριές του. Τη νομική κατάργηση της μητρότητας (και της πατρότητας) και την παράδοση των παιδιών σε αφύσικες κηδεμονίες, τα χαρακτήρισε ως «ένα πολύ μεγάλο βήμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα» που ήταν «σχεδόν αυτονόητο». 
 
Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και μαθήματα «χριστιανισμού» για να στηρίξει το βλάσφημο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «ο χριστιανισμός μιλά πρωτίστως για αγάπη, ισότητα και σεβασμό». Με μια new age, αποστειρωμένη και γενικόλογη φανφάρα, ισοπέδωσε όλες τις αλήθειες του Ευαγγελίου, όπως έκανε και ο συνάδελφός της, Παύλος Μαρινάκης. 
 
Φυσικά η «φεμινιστική« συνείδησή της κ. Δημαδάμα δεν στάθηκε αρκετά ισχυρή ώστε να προφέρει έστω και μια κουβέντα για την προδιαγεγραμμένη νομιμοποίηση της παρένθετης μητρότητας, δηλαδή του δουλεμπόριου μητέρων. Ίσα ίσα που για το διαταραγμένο σκεπτικό των ομοϊδεατών της κ. Δημαδάμα, η παρένθετη μάνα φαντάζει το ιδανικό πρότυπο εργασιακού σκλάβου, αφού συνδυάζει την κατά παραγγελίαν μητρότητα ΚΑΙ την «καριέρα», δύο σε ένα, άρα το ένα δεν θα στέκεται εμπόδιο στο… άλλο. 
 
Όσον αφορά το ζήτημα του δημογραφικού, η κ. Δημαδάμα αντί να αναγνωρίζει την απουσία του κράτους απ’ το πλευρό των νέων που σκέφτονται να γίνουν γονείς, δεν παύει να κάνει λόγο για ζήτημα που έχει «έμφυλη διάσταση», μετατρέποντας έναν εθνικό/συλλογικό κίνδυνο σε ζήτημα που επαφίεται ΜΟΝΟ στη γυναίκα και στο πώς αυτή θα γίνει μάνα με τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή στην ανατροφή του παιδιού της. 
 
Αποδίδουν έμφυλη διάσταση στο δημογραφικό ακριβώς για να μην λυθεί, και ταυτόχρονα στηρίζουν «άφυλες» οικογένειες. Λένε ότι στηρίζουν τη μητρότητα και ταυτόχρονα ευνοούν τα συμφέροντα των εταιρειών και των αφύσικων κηδεμόνων. Λένε ότι νοιάζονται για το δημογραφικό και ταυτόχρονα στηρίζουν ότι η καριέρα είναι ασυμβίβαστη με την τεκνογονία και πόσο μάλλον την πολυτεκνία. Πουλάνε δήθεν φεμινισμό και ταυτόχρονα κάνουν τις γυναίκες να μισούν τη φύση τους. 
 
Αυτά που πραγματικά βλάπτουν ΚΑΙ τη μητρότητα ΚΑΙ την καριέρα, είναι οι μισθοί πείνας που συντηρεί το κόμμα της κ. Δημαδάμα. Είναι η ανύπαρκτη οικογενειακή πολιτική, η ανύπαρκτη πρόνοια για τη δωρεάν γέννα, η ανύπαρκτη στήριξη στο μεγάλωμα του μωρού ΕΝΤΟΣ του σπιτιού του, τα ενοίκια που έχουν πάρει φωτιά, το σούπερ μάρκετ που έχει γίνει εφιάλτης, το βρεφικό γάλα που έχει γίνει «χρυσό». 
 
Το να περιμένεις από μυαλά σαν της κ. Δημαδάμα να φέρουν λύση στο δημογραφικό, είναι σαν να έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου και να περιμένεις να σβήσει με κηροζίνη…
 Share

1 σχόλιο:

Σταυρος Παγιδας είπε...

Νομίζω ανύπαντρη και άτεκνη,σωστά επελέγη για το υπουργείο οικογένειας της νουδου... έλεος!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.