16 Απριλίου 2024

Από τέλη καλοκαιριού 2024 θα εφαρμοστεί στην Μεγάλη Βρετανία, νέος νόμος με βαριές ποινές, για όσους εκτρέφουν μη καταγεγραμμένα πουλερικά στις οικίες τους!

Οι άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία που διατηρούν κοτόπουλα στον κήπο τους θα πρέπει να τα καταχωρήσουν στην κυβέρνηση σύμφωνα με τους νέους κανόνες για την καταπολέμηση της γρίπης των πτηνών. 
 
Σύμφωνα με τους προτεινόμενους νέους κανόνες, τους οποίους είχε ζητηθεί η γνώμη της κυβέρνησης, οι ιδιοκτήτες πτηνών θα πρέπει να ενημερώνουν τα οικόσιτα πτηνά σε ετήσια βάση. Θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας τους, της τοποθεσίας όπου φυλάσσονται τα πτηνά και λεπτομέρειες για το είδος, τον αριθμό και τη χρήση τους.
 
Ο νόμος θα ισχύει για άτομα που έχουν κότες στην αυλή, αρπακτικά πουλιά και περιστερώνες, αλλά δεν θα επηρεάζει τα πτηνά συντροφιάς που φυλάσσονται μέσα σε μια οικόσιτη κατοικία, όπως ένας παπαγάλος ή καναρίνι σε κλουβί που δεν φεύγει ποτέ από κει. 
 
Σε κοινή δήλωση, οι επικεφαλής κτηνίατροι από την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία δήλωσαν: «Αυτές οι προτάσεις θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια πλήρη εικόνα του αριθμού και της θέσης των πτηνών που διατηρούνται στη Μεγάλη Βρετανία και θα διευκολύνουν την παρακολούθηση και τη διαχείριση της εξάπλωσης της ασθένειας των πτηνών. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν επίσης στην ενημέρωση μελλοντικών αξιολογήσεων κινδύνου και θα διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας να χτίζουμε συνεχώς το εκτεταμένο ερευνητικό μας χαρτοφυλάκιο για τη γρίπη των πτηνών». 
 
Δήλωσαν επίσης ότι ένα νέο σύστημα μητρώου θα μπορούσε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες, ειδοποιώντας την Υπηρεσία Υγείας Ζώων και Φυτών για τα πτηνά τους, θα λάμβάνουν ενημερώσεις, όπως τυχόν τοπικά κρούσματα γρίπης των πτηνών και πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες βιοασφάλειας από την απειλή των πτηνών… 
 
Αυτό τουλάχιστον μας έλεγε ο Guardian ένα χρόνο πριν… Τώρα έχουμε και την απόφαση του νέου νόμου, ο οποίος θα εφαρμοστεί τέλη καλοκαιριού 2024 στη Σκωτία. 
 
6 μήνες φυλακή λοιπόν για τους φτωχούς ή 5000 λίρες πρόστιμο αν έχεις λεφτά και δεν δηλώσεις ότι εκτρέφεις κοτόπουλα – ακόμα κι αν πρόκειται έστω για ένα! και όλα αυτά γιατί… για ενδεχόμενο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών που τα ΜΜΕ έχουν ήδη ξεκινήσει να τρομοκρατούν τον κόσμο:
 
Όπως σημειώνουν οι “ειδικοί” που εξέτασαν τον νόμο: 
 
Μετά από προσεκτική εξέταση των απαντήσεων και λαμβάνοντας υπόψη τους κυβερνητικούς στόχους για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ασθενειών των πτηνών (όπως η γρίπη των πτηνών) σε φυλαγμένα πτηνά, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η κυβέρνηση της Σκωτίας και η κυβέρνηση της Ουαλίας συμφώνησαν να προχωρήσουν σε προτεινόμενες αλλαγές:
  • επεκτείνετε την εγγραφή σε όλα τα διατηρημένα πτηνά, όχι μόνο τα πουλερικά, και απαίτουν να μειώσετε το όριο από 50 σε 1
  • εξαιρούνται από την υποχρεωτική απαίτηση εγγραφής ψιττακίνες και πασερίνες (παπαγάλοι, καναρίνια και παρόμοια είδη) που φυλάσσονται σε κατοικία ή σε ειδικό «σπίτι πουλιών» χωρίς να βγαίνουν από αυτό.
  • να δώσει εντολή σε όλους τους κατόχους να επανεξετάζουν τα αρχεία τους ετησίως

Οι προτεινόμενες αλλαγές θα εφαρμοστούν σε 2 φάσεις. Οι υποχρεωτικές απαιτήσεις εγγραφής θα ισχύουν από τα τέλη του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου 2024 και οι υποχρεωτικές ετήσιες ενημερώσεις 12 μήνες μετά. 

Συμπέρασμα: Απο την απάτη του Covid19 και έπειτα, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Συνεχίστε να είστε υπάκουοι και θα έρθουν νόμοι που θα σας παίρνουν και τα παιδιά απο το σπίτι σας (αν σας επιτρέπουν να κάνετε).  

anazitiseis.gr  

https://corfiatiko.blogspot.com/2024/04/2024_11.html

πηγή
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.