18 Απριλίου 2024

Πάνω απο 160.000 οι ηλεκτρονικές καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις (γινόμαστε κοινωνία ρουφιάνων και καταδοτών....)

Οι καταγγελίες μέσω της ψηφιακής εφαρμογής Αppodixi του gov.gr αυξάνονται και πληθύνονται, έχοντας ξεπεράσει, πλέον, τις 160.000, την ώρα που κοντεύουν τους 300.000 εκείνοι που την έχουν κατεβάσει.
 
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στην πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών» έχουν καταγραφεί 163.610 καταγγελίες, 74.202 εκ των οποίων επώνυμες και 89.408 ανώνυμες, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και περιπτώσεις σημαντικής παραβατικότητας, για τις οποίες έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 11.788 καταγγελίες, οι 10.097 ανώνυμες, 841 εκ των οποίων για περιπτώσεις διαφθοράς, 148 για τελωνειακές παραβάσεις και 9.148 για φορολογικές παραβάσεις και 1.691 επώνυμες, 226 εκ των οποίων για διαφθορά, 15 για τελωνειακές παραβάσεις και 1.450 για φορολογικές παραβάσεις.
 
Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ακόμη εκκρεμεί η κυβερνητική Απόφαση για την εφαρμογή (πληρωμή) του χρηματικού bonus σε όσους καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi, παρά το γεγονός ότι αυτή λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Το εν λόγω bonus ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και ξεκινάει από 100 ευρώ μέχρι ανώτατο ποσό τα 3.000 ευρώ. Αν η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια οντότητα, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία.
 
Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας «Καταγγελίες πολιτών» παρέχεται η δυνατότητα στον καταγγέλλοντα, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να παρέχει πληροφορίες, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:
 
Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας
Φορολογικές παραβάσεις
Τελωνειακές παραβάσεις
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Γινόμαστε μια κοινωνία ρουφιάνων και καταδοτών και μάλιστα με οικονομικό κίνητρο... 
Και μπορεί κάποιος να μου πει: Μα γιατί το λες αυτό είσαι με το μέρος του φοροφυγά;
Αυτός δεν προκαλεί ζημιά στην κοινωνία μας;
Είναι μια πολύ σωστή ερώτηση αυτή με μία όμως προϋπόθεση...
Οτι το κράτος είναι αληθινά δημοκρατικό (κι όχι μόνο στα λόγια...) και ότι λειτουργεί με τρόπο δίκαιο, αξιοκρατικό και ενδιαφέρεται αληθινά για τον πολίτη...
Σε αυτό το κράτος ΝΑΙ ο φοροφυγάς είναι εχθρός του λαού και του εθνους...
 
Και πείτε μου εσείς τώρα σε αυτό το κράτος:
 • που δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, 
 • δεν υπάρχει κράτος δικαίου,
 • δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου, 
 • δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, 
 • που η δημόσια και ιδιωτική περιουσία εκχωρήθηκε προδοτικά σε ξένους δανειστές με τα μνημόνια, 
 • που κατέστρεψε εκατομμύρια Ελληνες με φτώχεια κι ανεργία, 
 • που έγινε δημοψήφισμα και οι κυβερνώντες άλλαξαν την ψήφο του λαού από ΟΧΙ σε ΝΑΙ γιατί απλά έτσι τους είχαν διατάξει τα αφεντικά τους... 
 • που πούλησε Μακεδονία, Β. Ηπειρο, Κύπρο, Θράκη και Αιγαίο..., 
 • που γίνονται τεράστια σκάνδαλα και δεν τιμωρείται κανείς, 
 • που επί τουλάχιστον μία δεκαπενταετία η πλειοψηφία των νόμων είναι αντισυνταγματική,
 • που ουσιαστικά το Ελληνικό Σύνταγμα έχει καταπατηθεί και εν πολλοίς καταργηθεί, 
 • που καίγονται τα δάση και η πυροσβεστική δεν ειδοποιείται παρά μόνο όταν καούν αυτά που θέλουν οι μεγαλοκαρχαρίες σύμμαχοι της κυβέρνησης,
 • που συγκρούονται τρένα και φταίνε οι ράγες...
 • που γίνονται πλημμύρες γιατί έχουν στα σχέδια μόνο τα αντιπλημμυρικά έργα,
 • που όλες οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικώς μέσω τραπεζών διότι κράτος και τράπεζες έχουν συστήσει μια συμμορία με το κράτος να νομοθετεί συνεχώς υπέρ των τραπεζών και να ανέχεται τα υπέρογκα τοκογλυφικά επιτόκια και τις απίθανες προμήθειες, και οι  τράπεζες έχουν αναλάβει τον ρόλο να καρφώνουν στο κράτος τους πολίτες λειτουργώντας ουσιαστικά ως ρουφιάνοι και παραμάγαζο του εκάστοτε κυβερνώντα...
 • που τα κόμματα εξουσίας χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, δάνεια αλλά κανείς δεν τα πιέζει να πληρώσουν, την ίδια ώρα που κάνουν κατασχέσεις ακόμα και πρώτης κατοικίας από πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους...
 • που πηγαίνει ο πολίτης στο νοσοκομείο και τον έχουν χειρότερα από ζώο....
 • που στα σχολεία, κατάργησαν την έπαρση της σημαίας, το μάθημα των θρησκευτικών, αλλοίωσαν την ιστορία μας και το μόνο που διδάσκουν με μανία είναι σεξουαλικές διαστροφικές "διαφορετικότητες", πολυπολιτισμικότητες και άλλες νεοταξικές αηδίες, αποχριστιανοποιώντας και αφελληνίζοντας την παιδεία μας....
 • που ενώ επιτρέπεται μια έγκυος να σφάξει στην κυριολεξία το αγέννητο παιδί της με έκτρωση, την ίδια ώρα αν σκοτώσεις κουτάβι στον δρόμο πας φυλακή κι αν τραυματίσεις οποιοδήποτε ζώο πληρώνεις υπέρογκα πρόστιμα,
 • που αποφασίζει και διατάζει με χουντικό τρόπο για μάσκες, εμβόλια, λοκντάουν, κλείσιμο εκκλησιών, απαγόρευση Θ. Λειτουργιών και Λιτανειών Ιερών Λειψάνων, με πρόστιμα και ποινές....
 • που αντί να ενισχύει την ελληνική οικογένεια, βγάζει νόμους για τους ομοφυλόφιλους,
 • που επιτρέπει την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών, τους ταίζει, τους φροντίζει και υπογράφει συμβάσεις με την ΕΕ υπέρ της διαμονής τους στην χώρα μας...
 • που σπρώχνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό,
 • που οδηγεί τον ελληνισμό σε βιολογική εξαφάνιση με το δημογραφικό πρόβλημα, που οι αιτίες του είναι δημιούργημα των προδοτών πολιτικών,
που....
που...

Ε, λοιπόν όχι, γι αυτό το κράτος και αυτές τις κυβερνήσεις δεν θα γίνω ρουφιάνος και καταδότης κανενός...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.