17 Απριλίου 2024

Le Point: Η αλλαγή φύλου είναι αδύνατη. Το να είσαι γυναίκα είναι μία βιολογική πραγματικότητα κι όχι μία “αίσθηση”

“Η αλλαγή φύλου στο ανθρώπινο ον είναι αδύνατη. Το φύλο σας είναι αμετακίνητο. Είναι μία βιολογική πραγματικότητα” αναφέρουν συγγραφείς βιβλίου που αποκαλύπτουν τις αλήθειες πίσω από τον ακτιβισμό για την LGBTQ κοινότητα.
 
Στο βιβλίο τους που κυκλoφόρησε στη Γαλλία η Dora Moutot και η Marguerite Stern επιτίθενται σε αυτό που αποκαλούν «διεμφυλική ιδεολογία» και «lobby trans».
 
Le Point: Ποια ήταν η πρόθεση σας γράφοντας αυτό το βιβλίο;
 
Dora Moutot: Αυτό το βιβλίο είναι μια ειλικρινής προσπάθεια να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε τι είναι πραγματικά η τρανσέξουαλ ιδεολογία χωρίς ξύλινη γλώσσα. Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πώς καθιερώθηκε και ποιες είναι οι συνέπειες. Μετά από τέσσερα χρόνια που εκφραζόμαστε δημόσια για το θέμα και αφού υποστήκαμε απίστευτες επιθέσεις επειδή πολύ απλά θεωρούμε ότι το να είσαι γυναίκα είναι μια βιολογική πραγματικότητα και όχι ένα «νιώσιμο» χρειαστήκαμε να προχωρήσουμε σε μια βαθιά ανάλυση του φαινομένου και να συγκεντρώσουμε όλες τις γνώσεις μας σε αυτό το βιβλίο. Το θεωρήσαμε καθήκον μας να προειδοποιήσουμε για τον κίνδυνο αυτού του πολιτικού σχεδίου που ταράζει βαθιά τις κοινωνίες μας.
 
Le Point: Το βιβλίο σας ανακατεύει τεκμηριωμένα γεγονότα με ξεκαθάρισμα λογαριασμών… Είναι έρευνα ή λίβελος;
 
Marguerite Stern: Δεν υπάρχει κανένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο βιβλίο ούτε προσβολές ούτε μίσος. Εκτός αν περιγράφετε με αυτόν τον τρόπο το χιούμορ. Ας μην αντιστρέφουμε τους ρόλους. Βία είναι εμείς που την δεχόμαστε. Αν η έρευνα μας σκανδαλίζει σε βαθμό να χαρακτηρίζεται λίβελος είναι επειδή οι αποκαλύψεις για την τρανσέξουαλ ιδεολογία θα συγκλόνιζαν κάθε άνθρωπο με κοινή λογική. Αναλάβαμε να κάνουμε την δουλειά που θα έπρεπε κάθε δημοσιογράφος να κάνει και δεν τολμάει εδώ και αρκετά χρόνια, ίσως γιατί φοβάται τις συνέπειες. Στο βιβλίο μας μιλάμε άλλωστε γιατί την μηντιακή λογοκρισία πάνω σε αυτό το θέμα. Κάποιοι δημοσιογράφοι του Guardian κατήγγειλαν το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να δημοσιεύσουν επικριτικά άρθρα για την «τρανσέξουαλ ιδεολογία».
 
Dora Moutot: Στο βιβλίο μας δείχνουμε την τεράστια χρηματοδότηση που δέχονται διεθνώς οι ενώσεις τρανσέξουαλ, εκθέτουμε σοβαρά γεγονότα όπως το ότι περισσότερες από 600 γυναίκες δεν ανέβηκαν στο βάθρο του νικητή σε αθλητικές διοργανώσεις εξαιτίας της συμμετοχής τρανσέξουαλ αθλητών, ότι ορισμένα ευρωπαϊκά νοσοκομεία έχουν παραδεχθεί ότι έκαναν ιατρικά πειράματα σε παιδιά, ότι νεαρά κορίτσια 16 ετών υποβάλλονται σε αφαίρεση στήθους στα γαλλικά δημόσια νοσοκομεία. Αρκούμαστε στο να εκθέτουμε σοκαριστικά γεγονότα. Αυτό είναι ο λίβελος;
 
Le Point: Καταθέτοντας την μαρτυρία της Madeline, μιας τρανσέξουαλ που σας μεταφέρει μια πολύ οδυνηρή μαρτυρία, εξηγείτε ότι ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αυτοί που θέλουν απλώς να ζήσουν ειρηνικά ως τρανσέξουαλ χωρίς να πολιτικοποιούν την σεξουαλικότητα τους.
 
Marguerite Stern: Φυσικά και μπορεί κάποιος να είναι τρανσέξουαλ χωρίς να πολιτικοποιείται μέσω της τρανσέξουαλ ιδεολογίας. Eξηγούμε μέσα από τις μαρτυρίες της Madeline και της Alexandra δύο τρανς ανδρών που θέλουν απλώς να ζήσουν κανονικά και μας εξήγησαν λεπτομερώς τους λόγους για την αντίθεσή τους σε αυτήν την πολιτικοποίηση.
 
Le Point: Εσας, Dora Moutot, σας έχει ασκηθεί δίωξη με κατηγορία για «ρητορική μίσους» μετά την εμφάνισή σας στην εκπομπή «Quelle époque !» όπου επιμένατε να αποκαλείτε την Marie Cau άνδρα τρανσθηλυκό. Κάτι που κάνετε και στο βιβλίο σας.
 
Dora Moutot: Δεν θα ενδώσουμε στον γλωσσικό παραλογισμό επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν την δικαστική οδό για να μας φιμώσουν. Το να με κατηγορούν για «ρητορική μίσους» επειδή είπα ότι η Marie Cau είναι ένας άνδρας τρανσθηλυκός αντί για γυναίκα στο πλατό μιας εκπομπής είναι ένα τέλειο παράδειγμα των μεθόδων των τρανσέξουαλ ακτιβιστών. Όπως όλοι ξέρουμε η άσκηση δίωξης είναι αυτόματη για τέτοιου είδους «αδικήματα». Ο ανακριτής δεν έχει περιθώρια ελιγμών. Περιμένω με ανυπομονησία την δίκη και δεν έχω κανένα φόβο.
 
Marguerite Stern: Παρά την νομική διατύπωση της «αλλαγής φύλου» και παρά τις εγχειρήσεις αυτοί οι άνδρες παραμένουν άνδρες. Μπορεί να είναι τρανσθηλυκοί στην εμφάνιση τους αλλά παραμένουν βιολογικά αρσενικά. Οι γυναίκες έχουν σεξουαλικά χρωμοσώματα ΧΧ και οι άνδρες έχουν σεξουαλικά χρωμοσώματα XY. Μπορείτε να καταβροχθίσετε όσες συνθετικές ορμόνες θέλετε, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα 60.000 δισεκατομμύρια κύτταρα σας φέρουν σεξουαλικά χρωμοσώματα που καθορίζουν το φύλο σας. Η αλλαγή φύλου στο ανθρώπινο ον είναι αδύνατη. Το φύλο σας είναι αμετακίνητο. Είναι μία βιολογική πραγματικότητα.
 
Le Point: Εκθέτετε λεπτομερώς το κόστος μιας συνολικής μετάβασης φύλου στη Γαλλία, την οποία αναλαμβάνει πλήρως η κοινωνική ασφάλιση.
 
Marguerite Stern: Εχουμε να κάνουμε με απίστευτη υποκρισία. Αν οι τρανσέξουαλ απαλαμβάνουν πλήρους κάλυψης ομολογούν ότι είναι άρρωστοι. Ωστόσο η τρανσεξουαλισμός έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των ψυχιατρικών ασθενειών από το 2010 και οι ενώσεις των τρανσέξουαλ περηφανεύονται ότι η τρανς ταυτότητα δεν είναι παθολογία. Σε αυτή την περίπτωση γιατί πρέπει οι φορολογούμενοι να επιβαρύνονται με το οικονομικό κόστος των επεμβάσεων τους ; Γιατί οι άνδρες που προσδιορίζονται ως γυναίκες να αποζημιώνονται για την πλήρη αποτρίχωση με λέιζερ, όταν οι γυναίκες πρέπει να το πληρώνουν από τις τσέπες τους;
 
Le Point: Τι εννοείτε με τα lobby LGBTQ+;
 
Marguerite Stern: Δείχνουμε την ύπαρξη ενός πολύ καλά οργανωμένου lobby. Πλούσια ιδρύματα προσφέρουν μεγάλα κεφάλαια σε ΜΚΟ pro trans που εργάζονται για να φέρουν την έννοια της ταυτότητας φύλου στα νομικά κείμενα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις και στον ιατρικό κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, σύμφωνα με μια έκθεση του LGBT Funders 36 εκατομμύρια δολάρια διανεμήθηκαν για την υποστήριξη των αιτημάτων των τρανσέξουαλ.
 
Dora Moutot: Το 2015 το Arcus Foundation του John Striker δεσμεύτηκε να πληρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 5 χρόνια σε ΜΚΟ. Η Jenifer Pritzker κληρονόμος των ξενοδοχείων Hyatt επένδυσε 2 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την τρανσέξουαλ ιδεολογία στο πανεπιστήμιο Victoria.
 
Le Point
12/4/24



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.