18 Απριλίου 2024

Έγκυος με καρκίνο πάλεψε μέχρι τέλους για τη ζωή της και του παιδιού της (το ακριβώς αντίθετο από τις νεοταξικές φόνισσες οπαδούς των εκτρώσεων...)

Η Jessica Hanna, σύζυγος και μητέρα τεσσάρων παιδιών, έφυγε προ ημερών από τη ζωή, αφού πολέμησε γενναία με τον καρκίνο που διαγνώσθηκε ενώ ήταν έγκυος. Αρνήθηκε την έκτρωση, και πριν «φύγει» δήλωσε: «Η ζωή είναι ένα σχολείο για τη ψυχή. Και ο θάνατος είναι η μέρα αποφοίτησης της ψυχής » 
 
Έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram @blessed_by_cancer, ο σύζυγός της: «Στις 20:02 το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, η όμορφη σύζυγός μου Τζέσικα έφυγε ειρηνικά για την αιωνιότητα. Ήταν πολύ ήρεμη και περιτριγυρισμένη από την αγαπημένη μας οικογένεια καθώς άφηνε την τελευταία της πνοή. Ο καρκίνος ήταν πολύ επιθετικός. Υπέφερε γαλήνια, και χωρίς φόβο στις τελευταίες της μέρες. Παρακαλώ να έχετε την οικογένειά μας στις προσευχές σας». 
 
Η Jessica είχε παρατηρήσει ένα εντύπωμα στο στήθος της, το οποίο οι γιατροί αρχικά το χαρακτήρισαν ως καλοήθες. Αλλά το 2020, ενώ ήταν έγκυος στο τέταρτο και μικρότερο παιδί της, ζήτησε από τον γυναικολόγο της να ελέγξει ξανά το εντύπωμα αυτό. Αυτή τη φορά, έμαθε ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας όγκος 13 εκ. και επρόκειτο για τελικού σταδίου καρκίνο του μαστού, (σταδίου 4), που είχε προσβάλει και ορισμένους λεμφαδένες. Τότε ήταν 14 εβδομάδων έγκυος και αρκετοί γιατροί τη συμβούλεψαν να κάνει έκτρωση. Η Τζέσικα αρνήθηκε. 
 
Η Τζέσικα πίστευε πολύ στο Θεό και θεωρούσε την ανθρώπινη ζωή δικό Του δώρο. Όταν, ενώ ήταν έγκυος έμαθε ότι είχε καρκίνο, αποφάσισε να κατευθύνει τη ζωή της σύμφωνα με τη θρησκευτική της συνείδηση. Ένιωσε πως είναι μία περίπτωση όπως εκείνες για τις οποίες τίθεται το ερώτημα: «Τί πρέπει να κάνει η έγκυος γυναίκα όταν η ζωή της είναι σε κίνδυνο;» 
 
Δύο ημέρες μετά τη διάγνωση, η Τζέσικα, έφτιαξε έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μοιραστεί με άλλους το «ταξίδι της» και γιατί είχε ανάγκη από ανθρώπους προσευχής. Στα τελευταία χρόνια είχε περισσότερους από 40.000 ακολούθους. 
 
«Σκέφτηκα- έλεγε η ίδια- ότι καμιά δοκιμασία δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνει χαμένη». «Δεν ξέρω προς τα πού με πηγαίνει ο Θεός. Θα με οδηγήσει στο μονοπάτι όπου θα με δουν να πεθαίνω με υπακοή, μέσα στη χάρη και το έλεός Του; Ή μήπως ο Θεός θα δείξει με εμένα ένα θαύμα;» 
 
Η Jessica ζήτησε πολλές γνώμες από διαφορετικούς γιατρούς πριν αποφασίσει πώς να προχωρήσει. Αφού αρνήθηκε την έκτρωση, ξεκίνησε χημειοθεραπείες ελπίζοντας να νικήσει τον καρκίνο. «Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να είναι στην πραγματικότητα αρκετά ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», είπε. «Εγώ επέλεξα τη μέση οδό όπου θα έκανα χημειοθεραπεία αλλά με κάποιες τροποποιήσεις…» Και πρόσθεσε: «Η έκτρωση δεν ήταν καθόλου απαραίτητη. Η πρόγνωσή μου δεν θα άλλαζε. Το θεραπευτικό μου σχέδιο δεν άλλαξε, είτε έγκυος, είτε μή έγκυος». 
 
Μήνες αργότερα και δύο εβδομάδες αφότου γέννησε τον γιο της, οι εξετάσεις της Jessica δεν έδειχναν σημάδια καρκίνου και η διάγνωσή της άλλαξε σε θεραπεύσιμη. Επαίνεσε το νεογέννητο γιο της, γιατί αν δεν είχε μείνει έγκυος, δεν θα πήγαινε στο γιατρό ζητώντας να επανελεγχθεί η παραμόρφωση στο στήθος της. 
 
Όμως στις 12 Δεκεμβρίου του 2022, ο καρκίνος της επέστρεψε. Ήταν πάλι σταδίου 4 και θεωρήθηκε προχωρημένος. Παρά τις θεραπείες, ο καρκίνος της εξαπλώθηκε σε περισσότερους λεμφαδένες, στα οστά και στους πνεύμονές της. 
 
Τον Ιανουάριο του 2023, η Jessica δημοσίευσε το εξής στον λογαριασμό της στο Instagram: «Στη ζωή μου, καθώς κοιτάζω πίσω, δοξάζω τον Θεό για τις δύσκολες στιγμές, επειδή εκείνες ήταν οι ευκαιρίες με τις οποίες με κάλεσε κοντά Του. Ήταν οι φορές που τελικά πάτησα στα πόδια μου και απογύμνωσα τον εαυτό μου από τον κόσμο, άδειασα τον εαυτό μου από τα προσωρινά πράγματα, για να γεμίσω την ψυχή μου με τα αιώνια». 
 
Η Τζέσικα επέζησε για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την επιστροφή του καρκίνου της τον οποίο πολέμησε με γενναιότητα. Σε μια από τις τελευταίες της αναρτήσεις στο Instagram τη Μεγάλη Παρασκευή, έγραψε: «Να θυμάστε με βεβαιότητα– μετά από κάθε Μεγάλη Παρασκευή έρχεται η Κυριακή του Πάσχα. Μετά το θάνατο έρχεται η Ανάσταση – ο Χριστός μας έκανε αυτό το δώρο. Να είστε λοιπόν χαρούμενοι στις δοκιμασίες σας, γιατί ο Χριστός μετέτρεψε τις δοκιμασίες μας σε λύτρωση, όταν ξεψύχησε στον Σταυρό. Μην απελπίζεστε, αντίθετα να προσφέρετε και να χαίρεστε! Η Μεγάλη Παρασκευή σας θα γίνει σύντομα Κυριακή του Πάσχα… Αρκεί να σηκώσετε πρώτα τον σταυρό σας και να μην ζητήσετε να απομακρυνθείτε από αυτόν».
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Τι κληρονομιά αφήνει στα παιδιά της αυτή η μάνα - ήρωας;
Τι μαθαίνει στα παιδιά της με την ίδια της την ζωή και το παράδειγμά της...
Η μάνα αυτή μπορεί να μην το ξέρει αλλά έσωσε όχι μόνο την ψυχή της και την ζωή του αγέννητου παιδιού της, αλλά πιθανότητα έσωσε και τις ψυχές των παιδιών της.
Το παράδειγμα θυσίας της μητέρας τους θα είναι για πάντα χαραγμένο στην ψυχή τους και καμιά σιχαμερή δαιμονόπληκτη φόνισσα οπαδός των εκτρώσεων, δεν θα μπορέσει να τους σβήσει αυτήν την θεάρεστη και ευλογημένη μνήμη....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.