10 Απριλίου 2024

Εθελούσια πολιτική τύφλωση για τον Ιμάμογλου: Σπούδασε στην κατεχόμενη Κύπρο, αν ποτέ εκλεγεί πρόεδρος θα συνεχίσει την γνωστή απαράδεκτη τουρκική πολιτική

Υποστηρικτές του νέου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Republican People’s Party (CHP) κρατάνε πλακάτ στο οποίο αναγράφεται "Τα πάντα θα είναι πολύ όμορφα" δείχνοντας τον Ιμάμογλου και τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ, ενώ άλλοι ανεμίζουν τουρκικές σημαίες για να γιορτάσουν το κλείσιμο των κάλπεων στις τοπικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης. EPA, ERDEM SAHIN 
 
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, όχι της πρόσφατης, νικηφόρας Προεκλογικής του εκστρατείας για τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, ο Ιμάμογλου, είχε επισκεφτεί την Κύπρο. 
 
Μεταξύ άλλων είχε γίνει δεκτός από τον τότε ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακκιντζί και επισκέφτηκε και τον τάφο του γνωστού Ραούφ Ντενκτάς. Εκεί εκφώνησε ομιλία, όπου πέραν από τον θαυμασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπο του διχοτομηστή Ραούφ Ντενκτάς, είχε αναφέρει και τα εξής πολύ χαρακτηριστικά: 
 
«Όταν εκλεγείς σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση οφείλεις την πρώτη επίσημη κρατική σου επίσκεψη να την κάνεις στην (παράνομη) «τ.δ.β.κ». Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. 
 
Για μένα ο αγώνας της (παράνομης) «τ.δ.β.κ» είναι υπερ-πολιτική, εθνική υπόθεση. Γι΄ αυτό σε όλες μου τις προσπάθειες απ΄ εδώ και στο εξής, θα είμαι υπερασπιστής και προστάτης της (παράνομης) «τ.δ.β.κ». 
 
Η μητέρα πατρίδα Τουρκία, θα πρέπει να διατηρήσει το καθεστώς της εγγυήτριας δύναμης και να συνεχίσει να εμπλέκεται στις εδώ διαδικασίες για πάντα. Για μένα αυτή είναι η υπέρτατη ευθύνη της Τουρκίας» 
 
Απλά, καθαρά και κατηγορηματικά, διασαφήνισε τη θέση του απέναντι στην Κύπρο και ουδέποτε την άλλαξε. Εξ’ άλλου ουδόλως τυχαία είναι ο δήμαρχος που ανήγειρε μνημείο μνήμης και τιμής για την Τουρκική εισβολή του 1974, στην Κωνσταντινούπολη, υπό την επωνυμία «ο αγώνας της Κύπρου». 
 
Ο Ιμάμογλου ως γνωστό στην ηλικία των (18) δεκαοκτώ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μετακινήθηκε στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της πατρίδας μας, όπου για δύο χρόνια σπούδασε σε εκεί “Πανεπιστήμιο”. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του αγωνίστηκε και στην τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα «Τούρκικες Εστίες Λεμεσού». 
 
Υπήρξε θαυμαστής του Ετζεβίτ και παραμένει και έχει εκθειάσει τον ρόλο του ‘Ερμπακαν το 1974. Του γνωστού ισλαμιστή και εθνικιστή τούρκου πολιτικού, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία. Επίσης έχει επαινέσει τον ρόλο των «Γκρίζων Λύκων» για το 1974. 
 
Αυτά τα λίγα τα αναφέρω για να καταδείξω ότι αστήρικτα ορισμένοι σε Κύπρο και Ελλάδα επιχαίρουν για τις νίκες του Ιμάμογλου και των Κεμαλιστών στην Τουρκία. Είναι βέβαια οι ίδιοι που κάποτε πανηγύριζαν για τις νίκες του «δημοκράτη και ευρωπαϊστή» Ερντογάν. Τώρα οι ίδιοι πανηγυρίζουν για τη νίκη των Κεμαλιστών. 
 
Άγνοια της ιστορίας και επιμονή σε επικίνδυνες αυταπάτες. Ελπίζω και εύχομαι αυτές οι αυταπάτες, αυτοί οι ευσεβοποθισμοί να μην πληρωθούν πανάκριβα από Κύπρο και Ελλάδα. Πρωτίστως η Ελλάδα οφείλει να βαδίζει προσεκτικά στην πορεία ομαλοποίησης των σχέσεων της με την Τουρκία. 
 
Μια επιθυμητή βέβαια ομαλοποίηση, η οποία όμως να μην συντελεσθεί άκριτα και έναντι αβάστακτου κόστους. Αυτή η ομαλοποίηση δεν μπορεί να υπερβεί τις κόκκινες γραμμές της ασφάλειας της Ελλάδας, της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της. Οι τρίτοι, που προωθούν την ομαλοποίηση γνοιάζονται για τα δικά τους συμφέροντα. 
 
Τους είναι αδιάφορο αν στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας πληγούν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ή της Τουρκίας. Αρκεί να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα. Και επειδή στην εξίσωση Ελλάδα – Τουρκία, απέδειξαν στην πράξη, ότι θεωρούν πιο σημαντικό τον παράγοντα Τουρκία γι΄ αυτό η Αθήνα οφείλει να προσέχει διπλά και τριπλά. 
 
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Κύπρου. Από τη στιγμή που η λύση του κυπριακού θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των τρίτων, δεν πολυνοιάζονται ποια θα είναι η ρύθμιση των σχέσεων ε/κ και τ/κ στο Κράτος που θα διαδεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν θα χάσουν τη γαλήνη τους αν π.χ. χρειαστεί, εμείς και όχι αυτοί, να εκχωρήσουμε «ολίγη κυριαρχία» στο έτερο συστατικό μέρος της λύσης. 
  • Είναι εκπληκτικό να ακούς όλη την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, ισλαμιστές, κεμαλιστές κλπ να παραμένουν αταλάντευτοι στο όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας, τώρα πρόσθεσαν και τον Γαλάζιο αιθέρα, και ορισμένοι σε Κύπρο και Ελλάδα, να φαντασιώνονται άλλα των άλλων.
  • Και όταν μάλιστα με λόγια και χάρτες, η Τουρκία κάνει ξεκάθαρο τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό όραμα! Ασύλληπτη εθελούσια πολιτική τύφλωση. Γιατί αρνούμαι να σκεφτώ οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο π.χ. να κατανοήσω τους λόγους που η Ελλάδα προωθεί, αναφορικά με το Κόσοβο, μια διαδικασία, στο τέλος της οποίας θα επέλθει η πλήρης και οριστική αναγνώριση του αποσχισθέντος μορφώματος του Κοσόβου. 
 
Σε τι εξυπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα μια τέτοια κίνηση; Για την Κύπρο δεν ρωτώ. Την Κύπρο και το κυπριακό τα στέλλει στη γωνιά του ρίγκ. Γιατί αν τελικά επέλθει η πλήρης αναγνώριση ενός μορφώματος που προήλθε από βίαιη υπόσχεση, σε τι θα διαφέρει στα μάτια των τρίτων, από την περίπτωση της παράνομης «Τ.Δ.Β.Κ». 
 
Αυτό να μας απαντήσουν όσοι προωθούν αυτήν τη διαδικασία. Αρα στρώνεται ο δρόμος έτσι ώστε βία και παρανομία, εισβολή και κατοχή, να δικαιολογούν πλήρη αναγνώριση. Και αν αυτό συμβεί στο Κόσοβο και στην Κύπρο, πως αυτοί οι ίδιοι που το προωθούν, θα μπορούν να το αρνηθούν για την Ανατολική Ουκρανία; 
 
Η Ρωσία θα πει ότι εκεί έχουν εξεγερθεί οι ντόπιοι πληθυσμοί και ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Κι τι θα της απαντήσουν. Άλλο εδώ και άλλο εκεί. Σε τι θα συνίσταται αυτό το άλλο. Ποιο θα είναι το δικαιολογητικό; ΄Η απλώς θα λεχθεί πως αυτά που εμείς, οι δυτικοί , ευλογούμε είναι δικαιολογημένα ενώ αυτά που εσύ (Ρωσία) ευλογείς είναι εγκλήματα; 
 
Είναι καιρός σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή κυρίως στην Ελλάδα, να γίνει αντιληπτό ότι άλλο ευσεβοποθισμός και άλλο πραγματικότητα. Και είναι εξόχως τραγικό ότι ο ευσεβοποθισμός χαρακτηρίζει αυτούς οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ρεαλιστές!
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ακόμη πλάνη των Ελλήνων για τον Ιμάμογλου και γενικά για τους δήθεν "προοδευτικούς" νεότουρκους Μια θυμοσοφική παροιμία λέει ...Τούρκο πλύνεις, Τούρκο ... "αρωματίσεις" πάλι τουρκιές βρωμά.... Φρούδες ελπίδες ....

Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος
Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής (1483-1546)

Νεοκλής Σαρρής Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.
Νεοκλής Σαρρής
Έλληνας καθηγητής Παντείου (1940-2011)

Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δίνοντάς της ατμόπλοια και σιδηροδρόμους, εκπαιδεύοντας τον στρατό της και τον στόλο της, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση.
Σατωβριάνδος
Γάλλος ποιητής & πολιτικός (1768-1848)

Για τους Ρωμιούς της Πόλης οι Τούρκοι ήτανε ένα πράγμα ακαθόριστο… ένα πράγμα σα να λέμε… χολέρα, πλημμύρα, σεισμός… ένα τέτοιο πράγμα, οι Τούρκοι γενικά.
Μαρία Ιορδανίδου
Η συγγραφέας της «Λωξάντρας» (1897-1989)

Ρήγας Φεραίος Υπό την τυραννίαν του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, οποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε δια την ζωήν του, μήτε δια την τιμήν του, μήτε δια τα υποστατικά του.
Ρήγας Φεραίος
Εθνομάρτυς (1757-1798)
«Επαναστατική Προκήρυξις»

Όποτε μαθαίνουμε για σφαγή Ελλήνων και Αρμενίων στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν βάρβαροι άνθρωποι που τους αρέσει να σκοτώνουν τους γείτονές τους.
Hector Hugh Munro (Saki)
Βρετανός διηγηματογράφος (1870-1916)

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’
Ρώσος ηγεμόνας (1796-1855)

(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον)

Και τεέλος, αν υπάρχει τέλος ....

Εύχομαι η Ευρώπη να καταστρέψει την Τουρκία λίγο, όχι πολύ, όσο χρειάζεται, για να είναι δύσκολο να τη βρει κανείς μετά χωρίς συσκευή κατάδυσης. Παράφραση.
Μαρκ Τουαίην
Αμερικανός συγγραφέας (1835-1910)
Και....

Τούρκο φίλευε και κώλο φύλαγε.

Ο Τούρκος κι η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά.

Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει κλπ κλπ ...

Π.Β. Μικρασιάτισσα και πρόσφυγας από Αμμόχωστο.

Θα αλλάξει λοιπόν ο τούρκος Μανωλιός και θα φορέσει ρούχα του αλλιώς ... Αφελείς.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.