19 Απριλίου 2024

Το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία ήταν ανέκαθεν ένας δούρειος ίππος για την κατήχηση των ΛΟΑΤ

Aυστραλιανό σχολείο καλεί LGBT ακτιβιστές για να διδάξουν στα παιδιά το σεξ. Οι γονείς ούτε ενημερώθηκαν για την παρουσίαση ούτε συναίνεσαν σε αυτήν.
 
Του Jonathon Van Maren
 
(LifeSiteNews) - Έχει συμβεί ξανά, και θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι η «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» στα σχολεία είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τα ηθικά όρια και να ομαλοποιηθούν οποιεσδήποτε σεξουαλικές προτιμήσεις.
 
Το τελευταίο περιστατικό προκάλεσε έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας της Νότιας Αυστραλίας, αφού ένας τρίτος παρουσιαστής έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τη σεξουαλικότητα σε κορίτσια ηλικίας 13 και 14 ετών και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η κτηνοβασία ήταν «αποδεκτή από την κοινότητα LGBTQIA+».
 
Οι μαθήτριες στο γυμνάσιο Renmark παραπονέθηκαν αφού τους είπαν να εγκαταλείψουν τις κανονικές τάξεις τους και να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση από έναν τρίτο παρουσιαστή, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί από τον Τύπο. Υπήρχαν δύο μέλη του προσωπικού από το κέντρο Headspace, έναν οργανισμό υπηρεσιών νεολαίας και ψυχικής υγείας, παρόντες στην τάξη για την ωριαία παρουσίαση «σχέσεων». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, η Headspace υποστηρίζει την άποψη ότι:
 
Η σεξουαλικότητα είναι σε ένα φάσμα, στο ένα άκρο μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται έλξη μόνο ή κυρίως για άτομα που είναι του ίδιου φύλου με αυτούς (αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να προσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες). Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι άνθρωποι μπορεί να έλκονται μόνο ή κυρίως από το αντίθετο φύλο από τον εαυτό τους (αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι).
 
Οι άνθρωποι μπορούν να υπάρχουν οπουδήποτε σε αυτό το φάσμα, καθώς μερικοί άνθρωποι μπορούν να προσελκύονται από πολλαπλά φύλα (αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να αυτοπροσδιοριστούν ως αμφιφυλόφιλοι ή πανσεξουαλικοί). 
 
Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που μπορεί να μην αισθάνονται καμμία φυσική ή ρομαντική έλξη για άλλους ανθρώπους (αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται ως ασέξουαλ ή / και αρομαντικοί). Η σεξουαλικότητα έχει να κάνει με την κατανόηση των σεξουαλικών συναισθημάτων και των έλξεων που νοιώθουμε προς τους άλλους, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με ποιον τυχαίνει να κάνουμε σεξ.
 
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γονείς δεν ενημερώθηκαν για την παρουσίαση και δεν συναίνεσαν σε αυτήν. Οι μαθητές δήλωσαν ότι «έμειναν χωρίς επίβλεψη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης». Αυτή είναι πλέον συνήθης πρακτική – τα παιδιά παραδίδονται σε ακτιβιστές που παριστάνουν τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στη συνέχεια προωθούν την κοσμοθεωρία που διατυπώθηκε παραπάνω. 
 
Πόσοι γονείς συνειδητοποιούν ότι όταν τα σχολεία χρησιμοποιούν τη φράση «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», στην πραγματικότητα εννοούν την κατήχηση στην ιδεολογία των ΛΟΑΤ και την προώθηση της σεξουαλικής σύγχυσης; 
 
Στο γυμνάσιο Renmark, αυτό ακριβώς συνέβη. Από το ABC News:
 
Η μαθήτρια Courtney White, 14 ετών, είπε ότι αισθάνθηκε μπερδεμένη και ταραγμένη από την παρουσίαση.
 
"Είχαμε έναν δάσκαλο που μας είπε να πιάσουμε μια καρέκλα και να καθίσουμε μπροστά από το διοικητικό συμβούλιο, και στη συνέχεια οι άνθρωποι του Headspace μπήκαν μέσα και μετά [ο δάσκαλος] έφυγε, οπότε τότε καθόμαστε μπροστά σε έναν πίνακα μόνοι χωρίς δασκάλους, μόνο οι άνθρωποι του Headspace", είπε. «Η πρώτη διαφάνεια του PowerPoint στον πίνακα ήταν "Μπορείτε να φερθείτε ως 'queer' τώρα" και "Δεν έχει νόημα να κρύβεστε"».
 
Η δεκατετράχρονη Emelia Wundenberg είπε ότι η παρουσιάστρια ήταν γραφική όταν αναφερόταν στις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις και μιλούσε με σεξουαλικούς όρους για το αν καθώς μεγάλωναν, μπερδεύονταν για το αν είχαν ως είδωλο άτομα του ίδιου φύλου ή ήθελαν να είναι οικεία μαζί τους. Οι μαθητές είπαν ότι στη συνέχεια τους δόθηκε μια εξήγηση του αρχικισμού LGBTQIA+, με κάθε λέξη και τη σημασία της να εμφανίζονται στην οθόνη.
 
«Υπήρχε μια διαφάνεια για το τι σημαίνει το "συν" και άρχισαν να λένε τυχαία λέξεις που κανείς δεν ήξερε, όπως κτηνοβασία», δήλωσε η Emelia. «Ήταν στο ταμπλό όταν έδειχναν τι σήμαινε το "συν"».
 
Το σύμβολο "συν", το οποίο πάντα έμενε σκόπιμα απροσδιόριστο, μπορεί να περιλαμβάνει οποιονδήποτε αριθμό σεξουαλικών συμπεριφορών και ταυτοτήτων. 
 
Σύμφωνα με τους μαθητές, «η κτηνοβασία στη συνέχεια εξηγήθηκε λεπτομερώς και ο παρουσιαστής φάνηκε να υπονοεί ότι ήταν κάτι που ασκείται από άτομα που προσδιορίζονται ως LGBTQIA+». 
 
Όπως σημείωσε ένας μαθητής: «Είπαν ότι [η queer κοινότητα] απλώς τα αποδέχεται όλα, παρ' όλο που... Μα, δεν είναι παράνομο;» Σε αυτό το σημείο, αρκετά κορίτσια άρχισαν να βρίσκουν δικαιολογίες για να φύγουν από την τάξη, προσποιούμενα ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο – πολλά δεν επέστρεψαν.
 
«Όλοι απλά καθόμασταν εκεί και λέμε: "Τι το καλό; Τι κάνουμε εδώ; Γιατί μαθαίνουμε για τα ζώα που κάνουν σεξ με ανθρώπους;"», είπε ένα κορίτσι στο ABC News. «Ήταν πραγματικά αηδιαστικό, ήταν πραγματικά άβολο».
 
Το σχολείο προσποιείται τώρα ότι είναι έκπληκτο από αυτό που συνέβη και υπόσχεται στους θυμωμένους γονείς ότι θα διεξαχθεί εσωτερική επανεξέταση και ότι ο παρουσιαστής έχει «αποβληθεί από τα σχολεία του τμήματος, ενώ το τμήμα διεξάγει έρευνα». Το Υπουργείο Παιδείας είπε στο ABC κάτι παρόμοιο. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του σχολείου: «Αναλαμβάνουμε εσωτερική επανεξέταση για να διασφαλίσουμε ότι τηρούνται πάντα οι διαδικασίες γύρω από τέτοιες ειδοποιήσεις και διαδικασίες σχετικά με τρίτους που φοιτούν στο σχολείο μας».
 
Σύμφωνα με το ABC: «Όλα τα μέρη που εμπλέκονται στο υποτιθέμενο περιστατικό αρνήθηκαν να παράσχουν την παρουσίαση στο ABC».
 
Το Headspace, φυσικά, ζήτησε συγγνώμη - αλλά δεν θα κυκλοφορήσει το εν λόγω υλικό. Αυτό σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Αυτή η «εσωτερική έρευνα» είναι απλώς μια προσπάθεια συγκάλυψης της κατήχησης που γινόταν σκόπιμα. 
 
Μου πήρε λεπτά για να βρω τη θέση του Headspace σχετικά με τη σεξουαλικότητα, ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικών πράξεων και τη ρευστότητα των φύλων - πράγμα που σημαίνει ότι το σχολείο επέλεξε σκόπιμα το Headspace για να διδάξει στους νεαρούς μαθητές αυτά τα πράγματα χωρίς γονική γνώση ή συγκατάθεση, γνωρίζοντας τι επρόκειτο να διδαχθεί. Μπορεί να αιφνιδιάστηκαν από τον ισχυρισμό του παρουσιαστή ότι το «να φέρεσαι ως 'queer'» περιλάμβανε τη συμπερίληψη της κτηνοβασίας κάτω από το αόριστο σύμβολο «συν», αλλά σίγουρα σκόπευαν να βοηθήσουν όλους τους μαθητές να «κοιτάξουν με την οπτική ενός 'queer' ατόμου» στην αρχή.
 
Και πάλι, αυτά τα πράγματα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Τα σχολεία φέρνουν LGBT ακτιβιστές για να διδάξουν τα παιδιά για το σεξ. Κάθε τρεις και λίγο, ένα σκάνδαλο ξεσπά όταν ένας από αυτούς τους ακτιβιστές λέει κάτι που εξακολουθεί να θεωρείται σοκαριστικό. Τα σχολεία υπόσχονται να τα πάνε καλύτερα, διάφοροι LGBT ακτιβιστές βρίσκονται για να κάνουν την εκπαίδευση και όλοι προχωρούν - αλλά η κατήχηση συνεχίζεται.
 
Ο Jonathon Van Maren είναι δημόσιος ομιλητής, συγγραφέας και ακτιβιστής υπέρ της ζωής. Τα σχόλιά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες και έχουν δημοσιευθεί ευρέως στο διαδίκτυο καθώς και σε έντυπες εφημερίδες όπως η Jewish Independent, η National Post, η Hamilton Spectator και άλλες. Έχει λάβει βραβείο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού σε έντυπη μορφή από την εβραϊκή οργάνωση B'nai Brith. Τα σχόλιά του έχουν παρουσιαστεί στο CTV Primetime, Global News, EWTN και CBC, καθώς και σε δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά πρακτορεία στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Μιλάει για μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών θεμάτων σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε πανεπιστήμια, γυμνάσια, εκκλησίες και άλλες λειτουργίες. Μερικά από αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν την άμβλωση, την πορνογραφία, τη σεξουαλική επανάσταση και την ευθανασία. Ο Jonathon είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts στην ιστορία από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser και διευθυντής επικοινωνίας του Καναδικού Κέντρου Βιο-Ηθικής Μεταρρύθμισης.
 
Το πρώτο βιβλίο του Jonathon, The Culture War, κυκλοφόρησε το 2016.
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑShare

1 σχόλιο:

Σταυρος Παγιδας είπε...

Οντως,πολυ σωστο αρθρο !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.