20 Απριλίου 2024

«Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα για «ντου» τρομοκρατών

Alert στις Αρχές με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή για να αποφευχθούν επιθέσεις από ομάδες φίλα προσκείμενες στο Ιράν ή σε άλλες χώρες του μουσουλμανικού τόξου
 
Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι Αρχές με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο πλαίσιο αυτό λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν κακόβουλες ενέργειες από ομάδες φίλα προσκείμενες στο Ιράν ή σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.
 
Στο σχέδιο των ελληνικών Αρχών περιλαμβάνονται η ενισχυμένη αστυνόμευση και οι έντονοι συνοριακοί έλεγχοι, με σκοπό να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εισβολής ατόμων στην Ευρώπη, που στοχεύουν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η έρευνα θα επικεντρώνεται σε άτομα που έχουν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης, ενώ παράλληλα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, ισραηλινοί στόχοι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεπικοινωνίες θα βρεθούν σε κλοιό ασφαλείας.
 
Το επίπεδο συναγερμού στην Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο 3, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα αναβαθμιστεί αν κριθεί αναγκαίο, ενώ το προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Κρατικής Ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι σε επιφυλακή.
 
Την ίδια ώρα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας περιμετρικά ισραηλινών στόχων στην Αθήνα και την περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, σε στενό κλοιό ασφαλείας έχει τεθεί η πρεσβεία του Ισραήλ με την ενίσχυση περιπολιών. Παράλληλα, οι Αρχές βρίσκονται με στραμμένο το βλέμμα και στους μουσουλμάνους μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας ανά την επικράτεια. Ηδη έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα, αλλά και ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου στο εσωτερικό τους. Ειδικότερα, επιδιώκεται καθημερινή αναφορά των κινήσεων ατόμων που κινούν υποψίες για πιθανές εξτρεμιστικές ενέργειες.
 
Εκτός αυτού, η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Κρατική Ασφάλεια έχουν θέσει σε διακριτική επιτήρηση σημεία και χώρους συγκέντρωσης ατόμων που προέρχονται από τις αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ η προσοχή των ελληνικών Αρχών είναι στραμμένη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΤikTok, Telegram) όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται στρατολογήσεις και οργανώνονται τρομοκρατικές επιθέσεις.
 
«Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μάς επηρεάζει όλους. Κλεφτοπόλεμος και αντίποινα είναι πιθανά να εκδηλωθούν σε όλον τον κόσμο. Κάθε μέρα μπορεί να είναι διαφορετική από την άλλη και δεν μπορεί να αποκλειστεί σε βάθος χρόνου η εκδήλωση τρομοκρατικών ή άλλου τύπου επιθέσεων που σχετίζονται με το μεσανατολικό ζήτημα. Επειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ηρεμίας αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πολεμική και σκληρή μορφή της αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν φαίνεται καμία διάθεση οπισθοδρόμησης από καμία πλευρά» ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας.
 
Δίχτυ ασφαλείας
 
«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να εντοπίζουμε σύντομα τυχόν επικίνδυνες “συσπειρώσεις” ισλαμιστών στην Ελλάδα, που μπορεί να αποβούν μοιραίες και με διεθνή αντίκτυπο για τη χώρα». Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης εν γένει, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και υψηλόβαθμα στελέχη τους είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των υπόλοιπων χωρών. 
 
Στο πλαίσιο αυτό διαρκής είναι η επικοινωνία των Ελλήνων αξιωματούχων ειδικών υπηρεσιών με Αρχές Ασφαλείας της Γαλλίας όπου θα διεξαχθούν σε λιγότερο από 100 ημέρες οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αλλωστε στη χώρα που θα υποδεχθεί τον θεσμό έχει ήδη αναπτυχθεί τεράστιο δίχτυ ασφαλείας υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, και μάλιστα έχουν βρεθεί εναλλακτικές λύσεις και τοποθεσίες στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές της Ελλάδας συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τη θωράκιση των συνόρων και την ενδελεχή έρευνα των μουσουλμανικών ομάδων ανά την επικράτεια.
 
Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2023 αποτράπηκε πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε εστιατόριο εβραϊκών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας. Οι ελληνικές Αρχές είχαν πληροφορίες στη διάθεσή τους, από την ισραηλινή Μοσάντ, ενώ από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε η προσπάθεια επέκτασης ενός ιρανικού δικτύου στρατολόγησης ατόμων, με απώτερο σκοπό να προβούν σε ενέργειες εναντίον ισραηλινών στόχων σε όλη την Ευρώπη.
 
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου εκτιμάται πως είχε ένας άνδρας από το Πακιστάν που βρισκόταν στο Ιράν και ζητούσε «αιματοκύλισμα» στο κέντρο της Αθήνας. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν τους δύο ύποπτους Πακιστανούς, ηλικίας 27 και 29 χρονών, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα. Εμεναν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, αντίστοιχα, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες. Μάλιστα εκείνος που βρισκόταν στη Ζάκυνθο ταξίδεψε στην Αθήνα με προτροπή του «αρχηγού», προκειμένου να κατοπτεύσει και να βιντεοσκοπήσει τον υποψήφιο στόχο.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.