19 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για επίσκεψη στην 112 Πτέρυγα Μάχης και τις δηλώσεις Γεραπετρίτη.

O πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στην 112 Πτέρυγα Μάχης
 
 
Την 112 πτέρυγα μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός τον οποίο υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Ταξίαρχος Ευθύμιος Σιμιτζής.
 
Ο Δημήτρης Νατσιός ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την ιστορία και την αποστολή της 112 Πτέρυγας Μάχης αλλά και για το πώς γίνεται η αεροπυρόβεση στην Ελλάδα. 
 
Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών η οποία έχει ως αποστολή της τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια, καθώς και την εκτέλεση αποστολών Έρευνας – Διάσωσης . Ο Διοικητής της Ηλίας Βελούδος τον πληροφόρησε για την ιστορία τη δομή και την οργάνωσή της .
 
Μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ παρουσίασε η περιήγησή του στη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών, όπου συνομίλησε με το προσωπικό, ενημερώθηκε για τις αποστολές αεροπυρόσβεσης και το έργο συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών.
 
Λίγο πριν την αποχώρησή του δήλωσε : « Μίλησα με ανθρώπους που είναι οι πραγματικοί ήρωες της σημερινής κοινωνίας, άνθρωποι της θυσίας και τους εξέφρασα ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους και της ΝΙΚΗΣ και εκ μέρους του ελληνικού λαού για το σπουδαίο και ηρωικό έργο που επιτελούν. Είναι τα ζωντανά πρότυπα που ζητάμε στην εποχή μας. Αν θέλουν οι γονείς να μην ανησυχούν για τα παιδιά τους ας τους εμφυσήσουν την αγάπη για την πατρίδα και το σεβασμό στις αξίες του έθνους μας, πράγμα που το κάνουν οι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας».
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ 
 
Τι συζητά εν κρυπτώ με την τουρκική πλευρά ο κ. Γεραπετρίτης;
 
Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη στη δημοσιογράφο κα Νίκη Λυμπεράκη, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Οι δηλώσεις αναφέρονται σε οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, χωρίς καμία όμως αναφορά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
 
Δεν μας διευκρινίζει ο κ. Υπουργός τι συζητά εν κρυπτώ με την τουρκική πλευρά και τι σημαίνει ότι «κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα πράγματα και με γενναιότητα». Ελπίζουμε να μην εννοεί παραχωρήσεις, γεγονός απαράδεκτο, με τη δικαιολογία ότι θα εξασφαλίσουμε ηρεμία. Μία ηρεμία που η τουρκική πλευρά δεν σέβεται, παρόλη την πρόσφατη υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, που υποτίθεται ότι δεν έχει μεν νομική αξία, έχει όμως αντίστοιχη πολιτική αξία». 
 
Επισημαίνουμε στον κ. Γεραπετρίτη ότι το Δημοκρατικό-Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ και ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί την θαλάσσια κυριαρχία μας, η οποία με το βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, εκτείνεται στα 12 ν.μ.. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ασκήσει το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια και να επιδιώξει την ρητή αναγνώριση αυτού του δικαιώματος και από τις ΗΠΑ στις οποίες έχουμε παραχωρήσει στρατηγικές υποδομές χωρίς να έχουμε λάβει ουσιαστικά ανταλλάγματα παρά επαίνους. 
 
Τέλος τονίζουμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντά, από καθαρά νομικής (και όχι πολιτικής πλευράς), είναι η προσφυγή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, το οποίο εξασφαλίζει την τήρηση του Δικαίου κατά την ερμηνεία και την εφαρμογή των Συνθηκών και οι αποφάσεις του εκτελούνται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το άρθρο 28 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (ΣΛΕΕ). Η απόφασή του δεσμεύει πολιτικά και νομικά όχι μόνο τις χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά και τα συνδεδεμένα μέλη όπως η Τουρκία από το 1963.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.