10 Αυγούστου 2022

Το αστικό αντιπροσωπευτικό πολίτευμα κινδυνεύει από τα άκρα ή από τα μέσα;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Αυτό το ερώτημα νομίζω ότι είναι το κεντρικό σχετικά με το ολοκληρωτικό κακούργημα των υποκλοπών. Και το ερώτημα αυτό είναι εύλογο, καθώς ο φιλελεύθερος χαρακτήρας είναι το κυρίαρχο συστατικό του αντιπροσωπευτικού πολιτεύματος των τριών τελευταίων αιώνων. Αν αυτός έχει καταργηθεί, όπως απροκάλυπτα πλέον δηλώνεται από την κυβέρνηση, όταν παρακολουθείται ο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, τότε τι μένει από αυτό το πολίτευμα; Τα άκρα ίσως επιθυμούν να στερήσουν κάποια δικαιώματα πχ. των μειονοτήτων, όταν, όμως, η ίδια η πολιτεία πλέον ανερυθρίαστα δηλώνει ότι στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνον από κάποια μειονότητα αλλά από το κυρίως σώμα των πολιτών και δη ακόμη και του αρχηγού ενός κόμματος, τότε το αστικό αντιπροσωπευτικό πολίτευμα δεν κινδυνεύει απλώς, αλλά έχει πάψει να υφίσταται!
 
Αν ισχύει αυτό που ακούστηκε, ότι ο Ανδρουλάκης παρακολουθείτο ως ύποπτος για σχέσεις με την Κίνα, προκύπτει το ερώτημα από πότε και ποιος χαρακτήρισε τις επαφές ενός πολιτικού με κάποια ξένη χώρα αδίκημα; Αν όχι, τότε για ποιον λόγο παρακολουθείτο; Ποιος άλλος λόγος εθνικής ασφάλειας μπορούσε να συντρέχει για τον Ανδρουλάκη; Και ας πούμε ότι καταγραφόταν μία συνομιλία του, στην οποία ο Ανδρουλάκης συζητούσε με κάποιον Κινέζο πολιτικό την πιθανότητα στενότερης συνεργασίας της Ελλάδας με την Κίνα, την αγορά Κινεζικών όπλων ή ακόμη και την αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ και την ένταξή της σε μία κινεζορωσική συμμαχία.... Πώς θα μπορούσε άραγε να χρησιμοποιήσει η ΕΥΠ μία τέτοια πληροφορία; Θα την έδινε στην αρμόδια εισαγγελέα να του απαγγείλει κατηγορίες για εθνική προδοσία; Θα την έδινε στην κυβέρνηση για να εκβιάζει τον Ανδρουλάκη ότι θα τον καρφώσει στους Αμερικανούς; Ή θα την έδινε απευθείας στους Αμερικανούς για να δρομολογήσουν την οριστική πολιτική διαγραφή του Ανδρουλάκη; 
 
Το ότι η κυβέρνηση ήδη δήλωσε πως πιθανόν η ΕΥΠ να έχει ήδη καταστρέψει το υλικό από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γεγονός που την εξευτελίζει ακόμη περισσότερο, νομίζω ότι μας οδηγεί στην τρίτη εκδοχή... η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, όπως και ολόκληρο το έργο της ΕΥΠ, ελέγχεται από τους καλούς μας συμμάχους Αμερικανούς και τις μυστικές τους υπηρεσίες. Και ναι, πιστεύω κατά το ήμισυ τον Μητσοτάκη, όταν έλεγε ότι δεν γνώριζε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Προφανώς και γνώριζε, αλλά αυτό που ήθελε να πει είναι ότι δεν μπορούσε να την αποτρέψει. Οι Αμερικανοί έπρεπε να βεβαιωθούν ότι ο Ανδρουλάκης είναι πραγματικά δικός τους, πριν του αναθέσουν την εξουσία. Όπως είχαν νωρίτερα βεβαιωθεί και για τον Μητσοτάκη, ο οποίος στο παραλήρημα περί ξένων σκοτεινών δυνάμεων που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της κυβερνησάρας του, μου θύμισε λίγο τον Πουλικάκο στους "Αυθαίρετους", που όταν η γυναίκα του μάθαινε για την σχέση που είχε με μία φοιτήτρια της έλεγε ότι αυτά του τα προκαλούν ντόπια και ξένα κέντρα που επιδιώκουν την εξόντωσή του.... 
 
Σε κάθε περίπτωση, από όλη την τρισάθλια αυτή υπόθεση, το χειρότερο είναι ο ρόλος της ΕΥΠ ως παράρτημα των αμερικανικών υπηρεσιών να δρα ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων. Η ΕΥΠ δεν χρειάζεται αλλαγή θεσμικού πλαισίου, αλλά πλήρη κατάργηση και επανασύσταση από την αρχή... αυτό όμως απαιτεί πρωτίστως ηγεσία που θα μεριμνά για το συμφέρον των Ελλήνων και όχι του ΝΑΤΟ. Και αυτό το τελευταίο είναι το μεγάλο έγκλημα του Μητσοτάκη... όλα τα άλλα είναι απλώς γεννήματα της νατοδουλείας του.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.